418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• bgabor
    Ez a változtatás a nagy MM revízió része lesz? Az mikor lesz, 2011 elején?
  • Gunslinger
    Ez véletlen volt, bebeszéled magadnak, T1 HT-val első két csatám a totál stock masinával t9-es csatában volt. Most fog majd csak jönni az a módosítás a match makingben, hogy a tank felszerelését is vizsgálja, stock gépek már nem fognak high tier csatába kerülni.
  • patchaou
    Úgy értettem, hogy mindegyik első skillje 80 fölött van, a parancsnoké 85.
  • Metalmilitiakid
    saját tapasztalatból állítom, hogy hülyeség, mindegy mi írnak le, 107 agyúval ritka eset volt, hogy IS-4 el kerültem szembe, vagy esetleg valami t-10 el, mostmár hogy 122 es van rajta 10 csatából 7 ben legalább 2-3 t10 van
  • Gunslinger
    80-ast ne képezd, csak ha van több skillje, 90% alatt és skill nélküli manust nem éri meg átképezni.
  • patchaou
    Ja még hozzáfűzném, hogy T-34 már elit és pumpálom a legénységet, meg KV-val kell még jó sok xp az artyhoz.
  • patchaou
    "Pont a KV-vel lehet játszani olyat, ha mondjuk 152-es van rajtad, hogy behúzódsz a sarok mögé, és fenyegetően bámulsz az ágyúddal."
    Hosszú, nehéz és fárasztó napom volt, de eme mondat olvasása után végre úgy éreztem, ma is érdemes volt felkelni. :)

Ha már ennyire a KV-a téma: egy-két nap és lesz lóvé a KV3-ra. Arra lennék kíváncsi hogy a 80%-os extra képességű legénységet érdemes e átképeznem majd rá, vagy elég lesz hirtelen az alap 75-ös kiképzés?
  • Gunslinger
    Jelenleg csak a tank tiert és a kategóriát figyeli, semmi mást.
  • yossarianHUN
    Már nem úgy van hogy csak a tankot veszi figyelembe a matchmaking az ágyút nem?
  • Gunslinger
    Nah, ez már majdnem Böllér medál lett. :-)
  • Metalmilitiakid
    Majd ha a 122 es rárakod és elkezd E-100 ak ellen rakosgatni :D Bár én pénzt nem kímélve le robbanólőszereztem 50% ot egy E100 ról, mert ő nem látott el hozzám én meg láttam őt :D
  • Gerifinuccsi
    Kösziii Gunslinger!

Eddigi legjobb köröm KV-3mal. Kezdem megszeretni!

• Gunslinger
    Állítólag lesz egy tesztszerver lehetőség még a 7.0 előtt a 6.7 verzióval, ami az új match making rendszert fogja tartalmazni és csak azután lesz 7.0 teszt szerver.
  • Gunslinger
    Manuson jobb klikk, tréning fül.
  • Gerifinuccsi
    Rendicsek, és hogyan hol és mennyiért/miért tudom átképezni őket?
  • Gunslinger
    Igen, ha:
    1, prémium tankba rakod őket
    2, átképzed őket

Egyéb esetben nem.
  • Gerifinuccsi
    Sziasztok!

Ha mondjuk az egyik harckocsiból átültetem a legénységem ami x90%on van egy másik harckocsiba, akkor lesz valami hátrányom? Fejlődni fognak az emberek?
  • HappyHunter
    Hát ez volt életem legérdekesebb meccse. :D Az összes KV5 elindult középen a bázisunk felé, ami nem is volt hülyeség, mert mi meg az oldalakra mentünk, és mire visszaértünk már a map közepén jártak, és csak kicsivel a bázisunk előtt tudtuk megállítani őket. Majdnem megnyertük, de néhány embernek fontosabb volt a kill, szóval elbuktuk. Azért tanulságos volt.

• Gunslinger
    KV-val kb. soha nem csörtettem fel a dombra, nálam Malinovka - KV combo úgy néz ki, hogy vagy szikla vagy a fix Panther roncs mögé beállok, másik oldalt egyből megyek az erdőbe, onnan sniperkedés, majd ha a domb a miénk és látszik, hogy küszöbön az ellentámadás, akkor elindulok a domb alatt. Ha elbuktuk a dombot és nincs ellentámadás, akkor jöhet a védekezés ugyanott.
  • Pales27
    Az egyik oldalt van egy kő amögé szoktam a KV-val állni, az onnan érkező kisebb scoutokat meg medeket lehet lövöldözni és az arty se lát ott. A másik oldalról meg az erdőben kempelek. Mást nem nagyon tudok.
  • DoctorStryker
    Mire KV-val lövöldözik majd felcsörtet arra a dombra eltelik 10 perc, jobb esetben már nem ott van a csatatér :)
    Dombra fel 9-11km/h.

• Szakesz
    Mondjuk Malivonka KV-val. Először nyilván lövöd a túlsó oldalt, ha úgy alakul, majd ezek után, vagy e helyett felmész a templomig, vagy a másik oldalról az erdőbe.

Amint a közepes tankjaitok elbuktak, visszaiszkolsz a bázisra és beásod magad.

Valahogy így kéne ennek kinéznie.
  • DoctorStryker
    Vigyázz mert mindenütt szemek vannak!
    Az ember ujja viszket az egér bal klikkjén
  • ilsalon
    Egyszerre mozgasd mindig a testet és tornyot, így összeadódik a torony forgás és a kanyarodás. Úgy már nem olyan lassú.

Ha trollcanonnal vagy, akkor áldogálsz a fedezékben és megvárod, míg jön valaki, majd bumm. Ez városi pályán kifejezetten jól működik. Átlagosan lehet lőni hármat-négyet is mire meghalsz. De láttam már olyat, hogy hat járgányt lőtt ki a trollgunnal a játékos, pedig az alsó harmadban kezdett.

Én 107-sel nyomom és ott kb úgy használom, mint a pz4-et, vagy a tigrist. Ilyenkor nem számít annyira a torony forgási sebesség. Értelem szerűen nem megyek legelől, illetve kerülöm a közeli konfliktust a gyors járgányokkal. Meglepően pontos ez az ágyú az értékeihez képest.

• Tusy
    - pedig gyakran próbálom a "KV of speed" verziót, de csak a már kilőtt tankokat tudom megelőzni :) Még ~50k XP kell az artyhoz, utána hanyagolom a KV-t (~450 csatánál járok vele)
  • lammaer
    Pedig aztán ott nehéz nem rálátni az ellenfél összes tankjára :)

Igaz, az ellenfél összes tankja is rádlát :)
  • DoctorStryker
    hát komám nem irigyellek.
  • Tusy
    - 10-ből 9x Malinovkát kapom
  • Pales27
    +1
    Tusy: és lehetőleg ne egymagad indulj el egy útvonalon, hanem menj az IS4 E75 mellett. Ők megvédhetnek és még te is bevihetsz néhány sebzést.
  • Szakesz
    Szóval, az első lépés, hogy keresel egy jó pozíciót, ahonnan rálátsz a legtöbb ellenséges tankra, de ha vissza kell vonulni, fedezéket szolgáltathat.

A második lépés, hogy ráérzel, mikor kell elhúzni onnan.
  • lammaer
    Mondom, szitufüggő. Lehet hogy KVvel 10ből 9 esetben igazad van és a szitu nem kedvez ennek. De ha ott van a 10. alkalom, amikor pont kifogsz egy kevésbé bátor tigrist, akit a szimpla szemben állunk és lövünk amíg meghalok helyett a fedezékek ügyes használatával fel tudsz tartani amíg bejön a help, akkor már jóljártál.

Általános ötletek voltak, mit lehet kezdeni akkor ha nem tudsz kárt okozni az ellennek (nem KVra kérdezte az illető sem). És az ellenféltől való elszakadás adott szituációban életmentő lehet.

• DoctorStryker
    importolaj és mintha kapnál 100 lóerőt .)
  • Pales27
    KV-val a visszavonulás: visszabújsz a fedezék mögé.
    Ha rádjönnek nincs mit tenni, addig lövöd őket, amíg ki nem nyírnak.
  • Tusy
    - KV-val magát a visszavonulást nem tudom értelmezni. Meglátjátok egymást az ellenséges tankkal és a., tolatsz; b., megfordulsz; c., egyéb. Az ellenség meg csak úgy hagyja mert megesett rajtad a jó szíve (vagy leesett a székről a röhögéstől)
    - tigerrel lőttünk egymásra majd az elindult felém, elment mellettem és hátulról szétszedett. Pedig a 3. lövésére már majdnem ráfordult a KV csöve a tigerre
  • ilsalon
    Én csak azt mondtam, amit én láttam. A youtubon megnéztem a videót és a csíkok összebarmoltak mindent. Van másik videó is, ahol olyan lesz a képernyő, mintha fénysebességre kapcsolnál a star warsban. Én nem szoktam cheatelni, de ha meg is tenném ez a barmolás számomra annyira rontja a játék élményt, hogy nem használnám.

A tank skint kipróbáltam, de le is vettem, mert idiótán néznek ki a tankok, mintha egy három éves gyerek zsírkrétát kapott volna ajándékba.
  • lammaer
    Értelmes artistákkal pont olyan jó együtjátszani mint bármely más tankban lévő értelmes egyénekkel.

Tegnap mi is csókolgattuk egymást chaten egy artyval (én T-50), miután szépen összehangolva leszedtük az ellenség top tigrisét kampinovkán a malomnál. Szóltam neki hogy hova kell a support, igazolta hogy rendben, felgurultam, körözni kezdtem tisztes távolságban a Tigrincs körül, az arty belevert egy 900-ast, én meg lefaragtam a maradékot.

Én mondtam good shot arty, ő mondta well spotted, a többiek meg hogy fejezzük be a buzulást :)
  • lammaer
    Adott szituban az E75 buzi volt. E8 az T6, PZ4 meg T5, hát kurvaanyját ha ezért kilő. Mintha te akartál volna nagy tierű meccsbe menni.

Az tuti az egész meccs alatt verbálisan osztottam volna, anyját csődörökkel való találkozásra buzdítva.
  • DoctorStryker
    Tegnap fura dolgot tettem de egy artynak szánt lövésbe direkt beleálltam Pattonal.
    Később tudtam csak elindulni, de ez jól jött ki 2 ellenséges kamikáze T-54 becsörtetett mindjárt a bázisra és az artykat vették célba.
    Már az arty bekapott egy lövést és már várta az ítéletet amikor beálltam elé srégen. Gyerek nem győzött hálálkodni. De megérte mert utána ezt többszörösen meghálálta akkor amikor szükségem volt rá.

Nagyon utálom az artykat, de néha jó ha vannak.
  • Szakesz
    Nem arra kell gondolni, hogy állsz KV-val a pálya közepén és meglátod az 50 méteren belül közeledő T-54-et, majd hirtelen átteleportálsz a pálya túlsó felére. :)
  • lammaer
    A másik részét kiszedted a mondatnak, az segít: "vagy legalábbis húzni az időt amíg nm jön vmi nehézfiú segíteni"

Természetesen szituációfüggő, ezért írtam a, b, c opciót :), de ugye mint nehéztank, valószinüleg van vmi fedezék a közelben. Nem feltétlenül nagy sebességű elmenekülést jelent a visszavonulás, hanem fedezékbe húzódást, patthelyzet kialakítását.

Pont a KV-vel lehet játszani olyat, ha mondjuk 152-es van rajtad, hogy behúzódsz a sarok mögé, és fenyegetően bámulsz az ágyúddal. Tier8 alatt tuti nem fognak rádjönni, de még az IS4 is meggondolja hogy akar e egyet a pofájába. De 107-essel is lehet effektíven trackelni a sarok mögül előgördülő nehéztankot.
    Persze vannak vérmes heavyk, akik bevállalják még igy is, meg persze van amikor elkapnak nyilt terepen, vagy beszorítanak vhova és nincs b. opció.