418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• TDantes
    Aha. Mi alapján kéne elfogadnom? Általában három tényező alapján vizsgálnak egy harckocsit. Tűzerő/mozgékonyság/páncélzat.

De nem csak ezt kell nézni, az árát, mennyire bonyolult előállítani, könnyen szervizelhető-e, mennyire gyakran romlik el, stb, stb.

Ezek alapján nagyon nem tűnik a legjobbnak, de ez ezerszer lerágott téma, és nagyon unalmas a Tigris a legjobb szöveg. Tessék már kicsit komolyabb szakirodalmat olvasni a témában! Ne Földi Pali bácsit!
  • nonstop10
    Amit állítok az igaz is a Tigris a II. világháború legjobb tankja volt.
    Nem értem miért nem fogadjátok el ezt.
    Ha mélyebbre ássuk magunkat a dologban rájössz majd te is hogy kinek van igaza:)
    A Sherman nagyon elavult tank volt még a Panzer IV is simán kilőtte nem hogy a Tigris:)
    A szövetségesek a légierejükkel nyerték meg a II. világháborút....
    A németek a T34 ellen feljesztették ki a Tigrist mivel a T34 jobb volt mint a Panzer IV.
    Az igaz hogy sok műszaki hiba volt, de ennek több oka is volt.
    Viszont harctéren nem igen akadt ellenfele!
    Csak nézd meg a statisztikát....

• patchaou
    Meg a célzó optika.
  • rrally
    AZ és a kiválóan képzett harckocsizók!
  • S1mlis
    Egyértelműen az a 88-as löveg volt a kimagasló a Tigerben.
  • rrally
    Az nem a Panter A volt amit elöször kurksznál vetettek be?

-Tény és való hogy az amerikaiak és az oroszok is 1-7 arányban hozták ki a Sherman vs tiger,T-34 vs Tiger párbajt.
    -de a Tigris túl drága volt ahhoz hogy első vonalban vessék be a maga 250 ezer birodalmi márkájával.Föleg a keleti fronton,ahol a talaj nem éppen megfelelő volta számára.
    -tűzerőben tényleg jóvolt egy guruló eröd,de a 1940-es évek acél gyáró technologiája nem tudta tartani az iramot a hatalmas súllyal.Állandó lánc szakadás túlterhelt motor,túlmelegedet,hatalmas fogyaszá.
    -Nem hiszem hogy ezek egy álom tanká tették.
  • zsozsok
    Ha az amcsik találkoztak volna az IS-2 -s harckocsival ellenfélként akkor
    most az IS-2 lenne a legjobb WW2 tank.
  • S1mlis
    Mielőtt állítasz valamit és olajat öntesz a tűzre nonstop10 légy szíves nézz utána 1-2 adatnak ,ha lehetséges.
  • S1mlis
    Tigris wikipedia

A Panzerkampfwagen VI, más néven Tiger (magyarul Tigris)[j 1] harckocsi minden tekintetben a második világháborús német haditechnika-fejlesztési erőfeszítések mintapéldája. A típust először 1942 augusztusában vetették be Leningrádhoz közel, a Ladoga-tó térségében.

Később szinte az összes hadszíntéren megjelent: a keleti fronton, Észak-Afrikában, Olaszországban, Normandiában, harcolt az Ardennekben és Magyarországon is a Harmadik Birodalom 1945-ös kapitulációjáig. Védettségének és tűzerejének köszönhetően neve egybeforrt a legyőzhetetlenséggel. A szövetségesek főképp nagy teljesítményű, 8,8 cm-es lövege és vastag páncélzata miatt tartottak tőle. Bár harci cselekményei máig legendásak, műszakilag megbízhatatlan és lassú volt. A szövetségesek elsődlegesen leküzdendő harckocsijává lépett elő, a jármű gyenge pontjait azonban hamar kitapasztalták. A háború végére harctéri fölénye egyre csökkent, mivel a szövetségesek egyre hatékonyabb páncéltörő ágyúkat állítottak hadrendbe, valamint a legtöbbet a levegőből küzdötték le. 1945 elején már csak igen kis példányszámban volt szolgálatban, de még Berlin utcáin is harcolt az utolsó napokban.[j 2][f 1]

A Tigris megjelenése óriási technikai versenyhez vezetett, mivel a szövetségesek nem rendelkeztek olyan eszközökkel, amelyek a német nehézpáncélos leküzdéséhez alkalmasak lettek volna. Az amerikaiak az M4 Sherman harckocsit 1940-ben kezdték fejleszteni, 1942-ben állították rendszerbe, és a Tigris rögtön elavulttá tette. Ugyanígy jártak az angolok és a szovjetek valamennyi típusukkal. Megindult az erős páncélozottság és a nagy tűzerő utáni hajsza. A Shermant és a T–34-est egyre erősebb lövegekkel látták el. Kifejlesztették a Sherman Firefly-t kifejezetten a Tigris (később a Párduc) ellen, a szovjetek pedig a teljes löveges harcjármű-állományukat áttervezték és átalakították.

A németek nem exportálták egyik szövetségi országnak sem (saját részre is mindig kevés volt belőle), csak saját csapataikat szerelték fel a típussal. A Magyar Királyi Honvédség 10 darabot átvett 1944 őszén a Kárpátok védelmének erősítésére. A legtöbb példányt azonban az elháríthatatlan meghibásodások és az üzemanyaghiány miatt a személyzet felrobbantotta, a megmaradt példányokat (1–2 darab) pedig visszaadták a német csapatoknak.
  • patchaou
    Igaz, Én voltam hülye és rosszul emlékeztem. Tudat alatt hozzáadtam a lőszer árát is :D
  • nonstop10
    Minden tanknak van hátránya, de a Tigrisnek olyanok amik nem befolyásolták a csaták közben. Az elején még voltak gondok, de ez azért fordulhatott elő mert nem tesztelték le őket hanem egyből küldték a keleti frontra Kurskhoz....
  • Artman
    Háááát, a World Of Sky-ra kíváncsi leszek, melyik gépet hozzák ki legjobbaknak Ivánék :D
  • lexlutor
    ..valahogy nekem errol, nem a legjobb jut eszembe:

Ebben az időben a háború legerősebb tankja volt, 88 mm-es lövege hatalmas tűzerőt képviselt. Nagy hátrányt jelentett, hogy ekkor nem állt rendelkezésre megfelelő dízelmotor, a benzines megoldás miatt kicsi lett a hatótávolsága, s a motor nehezen viselte a terhelést is. Széles lánctalpai miatt vasúton való szállítása is körülményes volt.
  • pointer4
    Azért voltak a német tigrisek jobbak a sermanoktál, mert mindenhol 50%-os legénység volt, de a németeknek - semlegességükért cserébe - ingyen járt a csoki svájcból. Az pedig a legfaszább, az +25% os cucc.
    Ennyi.......
  • Oddball29
    Szerkeszt innen valaki skint? Cobra-parancsnok témában vennék egyet.
  • Attiska
    Ha nem is a legjobb, de mindenképp az egyik legjobb.
  • Attiska
    Hát én az IL2 után már nem csodálkozom semmin, ott is az Olegéknek igencsak maguk felé hajlott a kezük. :)
  • nonstop10
    Felőlem sírhatsz, de el kell fogadnod:)
  • TDantes
    Én komolyan mondom, sírok a Tigris volt a legjobb mondatoktól.
  • nonstop10
    Nem tudom hogy mi a gondod, biztos rossz napod van....
    A II. világháború legjobb tankja a Tigris volt ezt mind az oroszok mint az amerikaiak elismerték!
    A játékban lehet hogy nem így van, erről nem tudok nyilatkozni....
  • TDantes
    Jaj már megint...a Királytigris volt a legjobb a valóságan ,miért nem így van a játékban...brühühühühühü

Egy: Nem volt a legjobb.
    Kettő: Éppen elég erős tier 8-as felveszi a versenyt a másik két tier 8-assal.

• nonstop10
    Hát ha a játékban nem így van akkor lehet mégse kezdek el vele játszani....
    Nem értem miért nem úgy csinálják meg a játékot hogy életszerű legyen:S

• Artman
    Amúgy a polcomon van 2 tigris makett is, az egyiknek épp most készítek asztalnyi méretű diorámát :) Afrikai hadszíntér, Tunisz :)Épületek, pálmák, német emberkék, +1 kübelwagen egy speciális német kommandóval, egy BMW oldalkocsis motor, meg egy önjáró légvédelmi üteg :)
    Bocs az off-ért :)
  • Artman
    Tudom hogy milyen volt a történelmi hire, de a játékban nem igazán ez jön le, gondolom az orosz készítők itt bosszulják meg a II. világháborúban elszenvedett sérelmeiket :D
  • nonstop10
    A játékot csak most fogom elkezdeni, de 1 ötletet adok:)
    A Tigrist nem közelharcra tervezték hanem arra hogy messziről(2km)kilője az ellenséges tankot(T34 és Sherman).
    A Tigris elég lassú, de páncélzata révén csak közelről tudták kilőni, főként hátulról.....
    88mm-es ágyújával viszont simán kilőtt bármilyen tankot 2km-en belül....
  • lord nihilus
    tigrisem van és 390 csata körül járok...és nagyon okosan kell vele jáccani, hogy ne lőjjenek mindig ripityára

a páncélról 100ból egyszer pattan le lövés, úgyhogy kemény lesz :)
  • nonstop10
    Ha a játék valósághű akkor nem fogsz mivel a Tigris a II. világháború legjobb tankja volt:)
  • Artman
    Amúgy most van egy JagdPz, egy KV-3, egy VK3601, és SU-5-ig kidolgozva a fejlesztés. Ezeken a vonalakon melyik lenne visszamenőleg a legjobb farmos?
  • Artman
    Már csak 14.000XP kell a Tigrishez, s lecserélem a jó öreg VK3601-et :) Habár ahogy itt olvasom lentebb, lehet hogy csalódni fogok??? :/
  • Artman
    Na, ilyenem nem lesz soha, mint free felhasználó :D
  • Artman
    Jaaaa :) Nekem egy orosz T-34 volt :) Azt a vonalat akartam vinni, de annyira béna volt, hogy el ment a kedvem tőle, s más vonalra mentem át :)
  • Gunslinger
    Ez a T34 lesz az: http://wiki.worldoftanks.com/T34
  • VanDaal
    A T-34 még mindig egy tierV orosz med, a T34 pedig egy tierIX usa heavy. Nem összekeverendők!
  • pointer4
    Ha vissza veszi, akkor is behozza a bukott pénzt vele, kb 20 csata alatt majd :D
  • Oddball29
    A T-34 nem is lesz, a T34 az igen.
  • foxbat88fx
    eladtad? XDDDD öregem, bocs de jól megszivattad magad!
  • Artman
    És az mire lesz jó, hogy a T-34 prémium tank lesz?Mert tegnap adtam el...
  • Attiska
    A múlt héten még működött.
  • Neutralpoint
    engem az nem zavar megvan már a T34:D remélem odaadják:D
  • DummyBoy
    Így is volt, de sajna előrehozták 2011 Q4-re ... Overlord annyit írt, hogy november - december, de inkább december ... (Remélem jó orosz szokás szerint karácsony után lesz, mert addigra talán összejöhet ha mákom van ...)

@Zegi Norbi: Évre pontos sincs ...