418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Nazarov77
    Újabb event közeleg :D
    http://game.worldoftanks.eu/news/general_news/el-alamein
  • Ry0K3N
    Volt hogy 100% ról degradáltam le és nem egyet. 350 meccsem van T32-vel. Csak pattogtak közelről.
  • lexlutor
    .. a ktnak valoban nagyon jo szembol a pancelja, de oldalrol hatulrol, vekonyka es raadasul semmi nem is pattan rola onnan..
  • Gunslinger
    Igen, szét lehet lőni a parancsnoki kupoláját, de ez az IS-3 sofőrt minősíti inkább, IS-3-al igencsak könnyű falat egy arctámadózó T32 vagy bármilyen US heavy. Vagy kevés hp-ja volt vagy nagyon béna volt és felfele célozva a tornyodat lőtte.
  • foxbat88fx
    köszi :D faya kis leírást írtál!
  • Ry0K3N
    "T32 arctámadózása nem ér ellene semmit sőt, még segít is neki" ez nem igaz nem egy IS3-at szedtem már szét bemászva az arcába
  • Pongyi
    A minap egy IS3-al (en T32) lenyomtunk 3 Type 59-et akik szo szerint lerohantak kettonket. IS-t 30%-ig szedtek le engem kb.50%-ig. Semmi eselyuk nem volt beszoritotuk oket meg ilyenek. Nagy fun volt:)
  • Szakesz
    Dehogy. Már elfogadtam, hogy csal a játék. Minket, pró magyar játékosokat vissza kell fogni, nehogy unalmunkban legyilkoljuk az ellenfél összes tankját és ezzel 100% győzelmi arányt tartsunk. :)
  • Gunslinger
    Nem, a Tigris II jelenleg a legjobb tier 8 heavy a játékban.

200 feletti csatával van fullos T32-m és KT-m, 400 csatával IS-3-am.

Ahogy én látom ezeket a tankokat egymáshoz képest, csak fullos gépet tekintve:

Tigris II: A legtöbb hp-ja és legpontosabb ágyúja neki van, tűzgyorsaságát tekintve mondhatjuk akár legjobb ágyúnak is, hiába sebez picit többet a BL-9, átütésük ugyanakkora. Frontpáncélja brutálisan pattogós, szemből csak a hasa az igazi gyenge pontja. Nagyon jól fordul így közelharcban sem annyira rossz. Ami a legnagyobb gyenge pontjai, hogy bár gyorsulása igen jó, csúcssebessége nagyon rossz valamint hogy igen magas a kialakítása. Egy arctámadó T32 könnyen szétlőheti úgy, hogy a KT a T32-t nem igen tudja hatékonyan sebezni. Összegezve a leginkább sniper tank a mezőnyben, de azért közelharcban sem marad alul, sztem a három közül a legsokoldalúbb.

IS-3: Őt nagyjából egy szintre teszem a T32-vel. Előnyei a legnagyobb alfa sebzés, HE-vel a legnagyobb átütés és a legfürgébb t8-as heavy, nagyon gyorsan forgatja a tornyát is. Rendkívül alacsony, így a T32 arctámadózása nem ér ellene semmit sőt, még segít is neki. Tornya nagyon pattogós, teste sajnos nem, főleg nem szemből, oldalról és hátulról azért lepattinthat pár igen nagy kalibert is. Hátrányai, hogy pontatlan az ágyúja, lassan szűkül a célzókör, papír a teste, valamint a legkevesebb hp a mezőnyben, még így buff után is. A kategóriában a közelharc királya, sniperkedni nem az igazi.

T32: Az egész játékban neki van a legerősebb lövegtornya, ezt illik is kihasználni, hulldownban nagyon lehet vele pusztítani. Fürgesége a KT és IS-3 között van, teste hasonlóan papír, mint az IS-3-nak, de valamiért brutálisan sok lövést képes a lánctalpa sebzés nélkül benyelni, cserébe az sűrűn esik le. Egyetlen igazi gyenge pontja az ágyúja, mely tűzgyorsaságban és sebzésben nem rossz, de átütése elég pocsék, viszont tier 8 csatában bőven elég. Közelharcban fölényt élvez a Tigris II-vel szemben, viszont sniper szerepkörben eléggé közepes.

A VK4502 A-t nem próbáltam, de lövegben az is harmatos a KT-hoz képest, de sebessége elég jó, de akkor már inkább IS-3, ha rallyzni akarunk.
  • sanya01
    Mindjárt befut Szakesz oszt kapsz a szádra!
  • Pongyi
    Hat igen Himmelsdorfon nagyon jokat lehet csatazni nehez tankkal. Nekem special az a kedvenc mapom. Nincs is annal jobb mint amikor sikerul hatbakapni egy ISU-t vagy egy Jagdot. Es ott az arty se sok vizet zavar. Bar megjegyeznem hogy a 6.7-es teszt szerveren ragyurtam arty temara egesz GWTiger-ig vittem es bizony nagyon jo moka volt artystaskodni. A legjobb az volt h tudtam h szamitanak ram a tobbiek es ha ugyesen jatszottam csatat donthettem el egyedul.
  • malystryx
    Hogy ebbe mennyire beletaláltál, erről beszélünk a klánon belül, hogy épp kire adja a játék az extrákat.
    15-0-ás meccs nincs. Azt nem hiszem el, hogy a vesztesek 1 tankot sem lőnek ki, ezért hiszem, és tudom hogy belenyúlnak a játékba. De ez remek észrevétel, ott a pont.
    Petiékről meg minden le volt véve.. Ennyi.

Más.. Ha jól olvastam akkor a low tier arty-ból csak? 4 lesz meccsenként, a high tier-ből meg 3... Hmm.. jobb mint az 5-6.
  • ilsalon
    Én is a Tigrisre szavazok. A legmasszívabb és legjobb puskája van. És SZÉP.

IS3 kevésbe masszív. Nagyot sebző, de pontatlan ágyúja van. Itt inkább a sebessége a nyerő és a kisebb méret.

T32. Viszonylag jó puska, de azonnal forgáccsá lövik, amint nem tud hulldownban maradni. Ez a tank is a mérete és mozgékonysága miatt elmegy.
  • Ry0K3N
    Tiga 2 (amúgy T32 hulldown miatt)
  • patchaou
    :D Nem túl bontható az a másik kettőhöz képest?
  • Adjunktus
    Tigris II !:D
  • foxbat88fx
    na srácok most jöhet egy kis help :)
    Nincs még t8-as tankom, de most akarok egyet! T32 és IS-3 van/lesz kifejlesztve, tovább nem akarok menni. Ki melyiket választaná? És miért?
    Megtartom, kimaxolom, sok t8-as verseny indul ESL-en, ott akarok majd vele indulna csapatban/egyedül.
  • klezzz
    Aki laggra panaszkodik annak tudom ajánlani:
    tcp optimizer
    tcp optimizer-en belül -advanced tab-gaming tweak-network throttling index- kikapcsolni. Win7 alatt van ez a beállítás, ping stabil lesz tőle nem ugrál annyit.
  • gseldon
    persze ez csak menet közben igaz!
    Álló helyzetben messzire "mesterlövészkedve" nem lesz a célzóköröd kisebb tőle.
  • Gunslinger
    Mindent fejlessz ki. Tök felesleges rohanni, a Tigris megvár.
  • hNeo
    Én is beírom mostanság csata elején, hogy: "hi, i have 30% winrate. GL all!"
    ... és többnyire nyerünk. (lehet hogy a többiek összeszedik magukat...)
  • Pales27
    Akkor jobb mint a célzásgyorsító! Ha választani kell!
  • ilsalon
    Minnél előbb fejleszted annál jobb. ne várd meg a nagyobb tankot, mert örökévényű szabály, hogy könnyebb maxos tankkal xp-t farmolni, mint stockkal. Ráadásul a stock tankon nem a motor lesz az elsődleges, ergo végigszenveded a gyenge motorral a farmolást, mire a jobb motorra kerül sor.

A kónikus ágyú pedig az egyik legjobb ágyú a játékban. Csak éppen arany lőszert kell tőteni bele.
  • Szakesz
    Előbbi.
  • Pales27
    A függőleges stabilizátor, hogy működik? 20%kal kisebb a kitágult célzókör? Vagy a célzókör ugyan akkora csak a szórás 20% kisebb?
  • Szakesz
    Leginkább a kiosztott sebzés mennyiségétől függ. Nekem a KV-5 közel 2100 átlagsebzéssel 40K kreditet hoz körönként.
  • patchaou
    Ezt vajon hogy sikerült elérni?
  • Attiska
    Elég a Tigris alá kezdetben a Maybach 210P? Az "csak" 11 ezer XP, és a 230P-t inkább a Tigris alatt fejleszteném ki.
  • Gunslinger
    Érdemes, mert akkor a Tigrised is fürgébb lesz az első alkalomtól. Mindent fejlessz ki VK3601-el, a kónikus ágyú kivételével.
  • crackyS
  • Attiska
    VK3601-hez érdemes motort fejleszteni, vagy inkább majd a Tigris alatt?
  • patchaou
    Persze, hogy többen kérdezték mit nevezünk tank döntésnek, vagy hogy hogyan kell. Amit bemutattál az inkább a tank befordítása (többek által beforgatása). A tank döntése viszont az Én szótáramban kb ez:
  • Attiska
    Legelső mecs ma PzIV-el, top tank voltam a csatában, 5 kill.

Győzelem!
    Csata: Himmelsdorf 2011. október 18. 14:47:39
    Jármű: PzKpfw IV
    Szerzett tapasztalat: 1 440 (duplázott kör a nap első győztes csatájáért) Szerzett kredit: 16 783
    Csatában elért Achievement: Mesterlövész
  • Gunslinger
    Én nagyon nem így látom, ha két fullos tier 8 heavy összefog akár 3 t59-et is lenyom egyszerre. Egy falka T-54, Patton vagy E-50 sokkalta veszélyesebb.
  • Spheriot
    KB azonosan hozhat akkor , de lehet akkor élvezetesebb a kínai, legalábbis nekem a pörgősebb játékstílus jobban bejön.
  • Gunslinger
    NA szerveren már frissített match making van: http://worldoftanks.com/news/793-matchmaking-improvements/

Érdekes, hogy most az NA bagázs kap meg több mindent elsőre, új portál, új MM, az oroszoknak sincs.
  • ilsalon
    Ennek nem csak ilyen adpektusa van. Hiszen ha nagyjából így állsz ki, akkor:
    - a páncélod elejét mutatod, ami a legerősebb
    - nehezebben veszik le a láncot
    - nehezebben találnak el ammo rack, stb.-t

Hátránya:
    - tovább tart elő és visszabújni

A tornyos járgányok alapszabálya, hogy ha lősz valakit, akkor ő is lát, tehát a legpáncélozottabb részed mutasd neki a legrövidebb ideig. Tehát inkább a szemből kiállás a támogatott, mint az oldalazó, viszont néha a gyorsaság meggondolandó (light és med)
  • stork13
    Mint írtam, átlag/csata. Van közte 25k-s és 100k-s kör is.
  • gseldon
    Bemutatom hatalmas Paint skill-emet :D

Többen kérdezték mit nevezünk tankdöntésnek, hát ezt (egy kis illusztráció):

• Artman
    Győzelem!
    Csata: Fisherman's Bay 2011. október 18. 14:26:19
    Jármű: IS
    Szerzett tapasztalat: 925
    Szerzett kredit: 25 316
    Csatában elért Achievement: Mesterlövész