418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• kabel15
    Hello! Bocsi hogy megzavarom a töri órát. Szerintetek JUMBO M4 ből mire mennyek tovább? M6 vagy T20? M6 ra lassan megvan a pontom T20 hoz meg még rengeteg kéne. De ha nagyon nagy szenvedés az M6 akkor lehet megyek inkább a T20 felé.
  • lammaer
    Szövegkörnyezetből úgy vettem ki, te is támogatod az "El Alamein -a 2. világháború fordulópontja" kijelentést.

Ha nem, akkor rendben van.

Nyilván okozott volna problémát a csatorna elvesztése (bár sztem csak max az angoloknak, mivel nagyon másnak nem kellett európából dél ázsiába szállítani utánpótlást), de kaukázus bevétele a Rommeli haderővel igencsak scifi. Eleve nyári felszerelésük volt :)
  • patchaou
    Ilyen sem volt még, megdicsért egy ellen miután kilőttem :D
  • Oddball29
    Ha figyeled, nem írtam ennek az ellenkezőjét sem. Mondjuk Napóleon bevonult Moszkvába és mit ért el vele?:)

A sztálingrádi eventre meg várhatunk még vagy februárig.
  • lammaer
    Olaszország már igencsak végjáték volt, akkor már igazából mindegy volt hogy partraszálnak e vagy sem ott.

Rommel összekapcsolódot volna az orosz front hadseregeivel?

El alameinnél 116 ezer katonája volt. Az a keleti hadszíntéren röhejes, ha belegondolsz hogy csak a moszkvai frontvonalon 1.25 millió német katona volt.
  • PetiPetiHUN
    A II. vh fordulópontja Sztálingrád volt de mivel ott nem harcoltak angolok így egy angol politikus nem azzal fog felvágni. Ha elég szűklátókörűen csak az angolok szemszögéből nézzük a dolgokat eddig csak visszavonultak és maximum sikeresen védekeztek de nem tudták magukhoz ragadni a kezdeményezést. Innentől kezdve néhány mellékhadszíntéren (pl: Burma) a gyarmataik katonáival megerősítve értek el egyedül - értsd: amcsik nélkül - sikereket a japánok és a németek ellen.
  • Tusy
    - azt hittem már új MM van nálunk is, átlagban középmezőnybe kerülök (előtte az alsó 5 volt a jellemző) és magas tierű tankokból is csak 1-2 van nem pedig 4-5 (tier V-VII)
    - KV (KV3) mikor kap plusz garázshelyet? Eredetileg idén szeptemberről volt szó de az átkerült 2012 évre
    - IS helyett talán az elit KV3-at adom el (kell a garázshely), mostanában a credittel is egész jól ki lehet jönni (6 tankkal a napi duplázókat próbálom be, így olyan 10-15 csatából 80k credit jön prémium nélkül)
  • lammaer
    Szóval ha begyalulták volna moszkvát és leningrádot, az kisebb event lett volna mint a szuezi csatorna elvesztése? Azért ezt nem hiszem.

A németeket egyértelműen az oroszok fordították vissza, ott dőlt meg a német hadsereg legyőzhetetlensége, több mint hat hónappal korábban.
  • Oddball29
    A Közel-Keleti olaj és az Oroszországba irányuló iráni tranzit/utánpótlási útvonal, a Szuezi-csatorna elvesztése azért fájt volna a szöviknek. Hát még ha összekapcsolódik Rommel az orosz front hadseregeivel a Kaukázusnál. Kizárhatták voltak a nemzetközösségieket a kontinensről.

Emlékszem, Panzer General-ban voltak ilyen jó kis fiktív csaták Irakban, Szentföldön, stb.
  • Scharnhorst
    Azzal, hogy az angolok legyőzték a németeket és fennmaradt az Észak-afrikai front igenis "világra" ható következménye lett. Mivel erőforrásokat vont el az a hadszíntér, plusz mint később meg is történt kiejthették Olaszországot.
  • Scharnhorst
    Köszönöm a pontosítást :) Mindig tanul apróságokat az ember :) Viszont rájöttem, hogy a németek a legjobbak event szempontjából :D ők sose maradnak ki belőle :)
  • lammaer
    Akkor sem fordulópont, csak ha kijelented hogy:

- cak egy nemzet ér
    - csak egy bizonyos csatatípus ér
    - csak egy hadszintér ér :)

Csak ez világháború volt, nem az angolok szárazföldi háborúja egy harmadrangú hadszíntéren :)
  • lammaer
    De én meg akartam farmolós hétvégét.. most itt állok felizgulva egy sluggerrel :)
  • Scharnhorst
    Szárazföldi csatában viszont ekkora győzelmük addig nem igazán volt ha megnézed, plusz ezután a csata után a hátrálás megszűnt az angolok számára.
  • Oddball29
    Két zászlóalj fordult meg Tunéziában, az 501. és az 504. De időben egyszerre nem volt jelen a két egység, két századnyinál több tank sem állt egyszerre rendelkezésre. A még tapasztalatlan amerikai egységek ellen szépen szerepeltek, viszont az angolok ellen nem volt szerencséjük; megpróbáltak utászok nélkül átjutni erőből egy aknamezőn, ahol az elakadt tankokra belőtte magát a brit tüzérség.

Azért csak Tunézia, mert amikor Tripoli még tengely-kézen volt, nem voltak a kirakodásukhoz alkalmas daruk a kikötőben, csak Tuniszban.
  • lammaer
    Angolok szempontjából fordulópontnak a Blitz-et nevezném ahol elhárították a szárazföldi invázió lehetőségét.
  • Szpecnyaz
    Viszont, ha belegondoltok, akkor múlt héten a moszkvás eventtel eléggé el voltunk kényeztetve. Gondolom nem akartak megint egy olyan farmolós hétvégét csinálni.
  • Gunslinger
    Nem voltak Tigrisek, azok csak 1942 legvégén jelentek meg é-afrikában, Tunéziában.
  • Szpecnyaz
    Elvégre kell valamit mutogatni kis Tommynak meg Samnek a töri könyvekben. Nehogy már minden dicsőség a csúf szovjeteké legyen 1944 június 6 előtt :D
  • Scharnhorst
    Az angolok szempontjából igenis fordulópont.Azonban nem vethetünk fel 1-1 fordulópontot az egész háború során, mivel hibák sorozata vezetett odáig ami megtörtént.
  • lammaer
    Jaja, egyértelmű. Ez most nagyon nesze semmi / fogd meg jól event lett.

Legalább nem kell megszakítanom a grindemet a T34 felé.
  • lammaer
    Azért googlizgatok, tetszik ahogy a nyugati irodalom El Alamein-t állítja be a 2. vh fordulópontjának. Azért ez kicsit sztem túlzás, akkor már inkább moszkva vagy sztálingrád, nem az a piszlicsáré afrikai csetepaté.
  • Scharnhorst
    Az első Tigrisek Tunéziában voltak csak Afrikában akkor sem túl sok emlékeim szerint.
  • Gunslinger
    De hiába fizetnek duplán, egy t3 meg t4 nem tud úgy sem annyi pénzt összehozni, mint egy KV prémiummal dupla fizu nélkül. A két prémium, az arty, a PzIV és az M4 kivételével ezek alkalmatlanok pénzfarmra.
  • lammaer
    És igazad van, még ennyit se adtak.
  • lammaer
    Nem kapsz félárú equipmentet. Cserébe tolhatod stuartban meg Lee-ben, dupla creditért...

Mondjuk jó kis PZIV/Sherman feszteket lehet csinálni, ha vkinek nagyon kell a pénz.

Mondjuk el-alameinnél Tigris nem volt?

• Scharnhorst
    Hát én nem látom kiírva, hogy féláron adják ezeket. Csak az van kiírva, hogy dupla pénzt keresnek.
  • lammaer
    Vagy csak nem akarják hogy a credit sinkek ne működjenek jól

(egy félárú T3-T5 tankon nem lehet annyit spórolni mint egy T7-T8-on. Ergo az embereknek nem kell kevesebbet grindelni)
  • Szpecnyaz
    Van olyan elvetemült játékos aki képes lenne a Lee-vel játszani egész hétvégén? Inkább tették volna be a T25-t :/
  • Scharnhorst
    Pechemre miért mindig olyanok vannak eventbe ami nekem nincs közelbe sem és jól látom, hogy first win xp szorzó növelés most nincs is? Duplán rossz.
  • patchaou
    Úgy tűnik minden hétvégére venni kell egy pzIV-et :D
  • Gunslinger
    Jaj ne már, pedig úgy örültem a T25-nek. :-(
    Most t5 lesz a legnagyobb kedvezményes tank, tényleg rohadt kevesen mehetnek már t4-5-el, ha sorban ilyen eventekre van szükség.
  • Oddball29
    /facepalm
  • Nazarov77
    És tényleg most lett kirakva EUra el alamein részletei és nekünk nem lesz T25 akció a francba!
  • Spheriot
    Az biztos arty nélküli meccsek sokkal jobbak, nagyobb választék van a tereptárgyak használatára manőverezéskre, mögé kerülésre nem megszokott irányból támadni stb... 3-4 artys partiknál mindenki beáll egy helyre ahol úgy gondolja nem érik el, aztán aki mozdul halott..
  • I.C.ram
    ja ok. Azt hittem a t1re :)
  • ollie
    Azt írta, hogy semmi esélyük, vagyis a jobb oldali csapatra gondolt, mint esélytelen.
  • stork13
    Nem jött át a szarkazmusa? :D
    De Chuck Norris ellen T1-ben ennek a csapatnak sincs esélye. :P
  • Spheriot
    Szar volt az MM, team 2 esélytelen volt eleve.
  • patchaou
    Ki más?