418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• pointer4
    Mit takar ez a normalizáció/csökkentés amiről olvastam lentebb ?
  • DarkHorSe
    zt kifejtened bovebben? :D Mit cserelnek le mikor mire? :D
  • bgabor
    Különösen a Tiger III Ausf F és L tetszik. Mégis mi a fenéért lenne 'L' és 'F', belőle, amikor soha nem is létezett? Erősen kitaláció az egész, dehát az internet korában bárki bármit kitalálhat és megcsinálhat.
  • Sippie
    lol?
    persze hogy vedd meg, mivel T34 helyére kerül az M103 hamarosan így megkapod azt is, ingyenér.
  • R3nton
    hát ha nem szeretnél egy ingyen prémium tankot és egy ingyen garázst akkor ne vedd meg! :D még jó hogy megéri megvenni, aki nem veszi az vessen magára:D
  • Pongyi
    Hali. Érdemes megvennem a T34-et ha sikerült kifejlesztenem, vagy hagyjam meg az xp-t az M103-ra?
  • [NST]Cifu
    Ezeknek a 90% fantázia szülötte, akár te vagy én is nekiállhatnék ezzel az erővel felskiccelni különféle E-szériás járműveket...
  • bgabor
    Köszi. A motorfejlesztések dobnak valamit érzékelhetően a T29 mozgékonyságán? Úgy láttam mindkettő 40-40 extra lóerőt hoz csupán, annyit meg már a 30 tonnás Shermanokon se lehetett megérezni, nemhogy egy 60 tonnás nehéztankon.
  • rrally
    Bocs ha már volt egy kis csemegézni valólehetséges német tankok
  • I.C.ram
    Küldd el nekik az ötleted :D
  • patchaou
    Ha prémium vásárlásával elérhető lenne egy olyan funkció, amit bekapcsolva nem rak artyk közzé, akkor gondolkodás nélkül fizetnék.
  • Jammal
    Én talp után lövegre majd toronyra mentem és csak mikor meg lett a füles torony akkor raktam fel a 105mmest az új toronnyal. Ezután meg a motorok, a rádiót már csak akkor mikor már a t32 fejlesztés is meg volt mert tök felesleges nekem, se scout, se arty nem vagyok.
  • bgabor
    T29-et mire érdemes fejleszteni elsőnek? A lánc már megvan. Mehetnék löveg, rádió, torony és motor irányába is, de irreálisan sokba kerül minden. A lövegért pédául nevetséges 40.000XP-t kell leperkálni.
  • Adjunktus
    A StuG E-100 nem ez a verzió lesz,mint a képen sajnos.
  • Nazarov77
    T28: 5 kör 0 győzelem... nem rossz tank egyébként csak hát esélytelen ha folyton úgy kezdődnek a körök hogy 2 perc eltelik és hiányzik a fele csapatunk.
  • Oddball29
    Csak viszi más elől a helyet.

Se Szu-100-on, se Sluggeren nincsen nálam fenn, régen utóbbin volt. Semmi különbséget nem vettem észre, ruszkikon meg egy idő után még kifejlesztett skill nélkül is kiraktam, annyira felesleges volt.
  • rrally
    Elég rusnya jószág ez a Jagpanter II
  • Adjunktus
    Aminek alapból ratyi,annak azért.hogy jobb legyen.
    Aminek meg alapból jó,annak meg azért,hogy még jobb legyen...
  • rrally
    valami ilyen lesz a német tech treetech tree
  • Oddball29
    Aminek alapból ratyi az álcája, annál csak háló csak placebo, aminek meg jó, oda meg minek...?
  • Bugi Misi
    Győzelem!
    Csata: Westfield 2011. október 30. 11:39:18
    Jármű: T-28
    Szerzett tapasztalat: 693
    Szerzett kredit: 12 285
    Csatában elért Achievement: Top Gun, Mester Lövész

volt 10 HP-m és még 4 gyereket kinyirtam xD
  • Adjunktus
    ventillátor,rammer alap.
    A harmadik szabadon választott.
    Álcaháló,kukker,vagy páncél.másnak nem nagyon van értelme
  • rrally
    Na akkor megveszem a ferdinándot!
    köszönöm az összegzést,milyen extrákat érdemes rátenni?
  • Nazarov77
    köcsög gold ammos IS-3 2x lőtte át egymás után a T28am frontát, a lövegtől balra ahol 252mmes...
  • Bugi Misi
    Ritka nálam a Tripla:P
    Győzelem!
    Csata: Fisherman's Bay 2011. október 30. 11:26:37
    Jármű: SU-85B
    Szerzett tapasztalat: 1 212 (duplázott kör a nap első győztes csatájáért)
    Szerzett kredit: 10 101
    Csatában elért Achievement: Mester Lövész, Mesterlövész, Mesterlövész
  • Nazarov77
    Fú T25 után a T28 "sebessége" kicsit mellbevágó. Sürgősen tennem kell rá egy spall linert, csak nincs pénz.
  • TDantes
    Beszarás. KV-al általában csatánként 2-3 tankot lövök ki. Ma tíz csata alatt ötöt. Mélyrepülésben a statisztika...
    De sebezni se sebeztem, úgy öt csata alatt semmit nem csináltam, zéró, nulla.

Azt hiszem megint lesz vagy két hét pihenő, mert ez már megint kurva szar.
  • Adjunktus
    Ferdinánd-T28-ISU-152.

Ferdinánd.:
    Mozgékonysága a méretéhez és a súlyához képest kellemes.
    Nem egy WRC de azért jó időzítéssel oda lehet vele érni,ahol gond van.
    Álcázhatósága szar.Bár az utóbbi időben mintha javítottak volna rajta valamit.Ő is és e JP is kevésbé világít mint régebben.De lehet,hogy csak nekem tűnik úgy.Mondjuk nindzsa nem lett tőle,de jobb mint volt.
    A páncélzata T8-ban kellemes.Attól függetlenül,hogy döntött rész nem nagyon van rajta,meglepően sok lepattanót produkál.Ha a csata top gépei között van,akkor csak a hasonló kategóriás gépek lesznek képesek szemből AP-val sebezni.
    A Fegyverzete sem rossz.Törekedni kell rá,hogy minél előbb rátehessük a 128-ast.A 105 ugyan az mint a JP-n.A nagy tűzgyorsaság miatt viszi a pénzt.
    A 128-assal viszont még keresni is lehet.Pontosság,átütés és gyorsaság tekintetében is jól muzsikál.
    Szemtől szemben is kemény ellenfél lehet,de azért elsősorban a háttérből való tűztámogatásra való.
    Összességében a játék egyik legjobb TD-je.Nem nagyon panaszkodott még rá senki.Ami ezt a fórumot tekintve,azért nagy szó!:D

T28.:
    A mozgékonysága borzalom.A fordulékonyságával nincs baj,de a végsebessége mint a vemhes tetűé.18 km/h-val ledudálnak a járókeretes vénasszonyok az útról.
    Az álcázhatósága jó.Fedett pozícióba állva elég nehéz kiszúrni.
    A páncélzata szemből nagyon kemény.Vannak rajta gyenge pontok,de azokat csak közelről tudják pontosan lőni,akkor meg már többnyire úgy is mindegy.Nagyon alacsony felépítésű,ami szintén előny.Messzebbről a hasonló kategóriás tankok nemigen boldogulnak vele csak HE gránáttal.
    Viszont ha kiszúrják akkor nem is nagyon tud elbújni az artyk elől.
    A fegyverzete is kellemes.
    A 105-ösre itt is igaz az mint a Ferdinánd esetében.
    A 120-as lövege a kategória leggyorsabbja.Az átütése és a pontossága is jó.
    Összességében nagyon masszív,veszélyes gép amin csak a végsebessége ront sokat.

ISU-152.:
    Ő a leggyorsabb és legagilisabb a 3 közül.A fordulékonysága és a végsebessége is jónak mondható.
    Az álcázhatósága is neki a legjobb.Erre szüksége is van a gyenge páncél és a lassú löveg miatt.
    A páncélzata esélytelen érdemi védelemre.Nagyon gyenge szemből is.Lepattanó sem igen fordul elő.
    A fegyverzete horrorisztikus.
    Az alap rövid 152-est már leírtam a SU-152-nél.
    Van egy fejlesztett 122 BL9s lövege is ami gyakorlatilag a IS-3 lövegének gyorsabb és pontosabb verziója.Ha valakinek erre van ingerenciája,akkor kap egy kellemes gyors és Orosz viszonylathoz képest pontos löveget,ami anyagilag elég veszteséges.
    A BL10 felrakásával kapjuk meg a játék legerősebb nem SPG lövegét.
    Elég lassú és kissé pontatlan is.Csak gondos célzással érdemes vele lőni.Viszont az átütése a játékban szereplő tankok 98%-át viszi szemből is.A sebzése is kegyetlen.
    Összességében van aki nem szereti,van aki imádja.Tény hogy hajlamos néha megmakacsolni magát,de ha jól bánnak vele,hosszú távon meghálálja.
    Nagyon kell vele rejtőzni,mert sérülékeny.A tűzereje viszont iszonyatos.
  • Neutralpoint
    Lehet okos volt a T29 tulaj és a 200-as frontodat lőtte, a 105-ös meg ugye 198-as pen-el nem fogja átvinni...
  • patchaou
    Szomorú amikor majdnem 5 percig szambázok az ellen bázisán T-50-el és közben az artink egy kill-t sem csinál. Sebaj jól felidegeltem őket, és az atijuk is kipukkant.
  • jocyd
    köszönöm a segitseget, sikerült orvosolni a problemät
  • patchaou
    KV-nak mióta 7ezer a javítás? Ha meg csak 10ezer körül keresel vele, akkor valóban keress olyan tartályt ami jobban fekszik, mert KV-val az igen karcsú. SU-85 nekem is hiányzik, de kellett a hely. Mostanában viszont lehet hogy veszek egy su-100-at.
  • Jammal
    7k körül max az ISt javíttatod, de a KVt nem.
  • Tusy
    - SU-100-al a 3. vesztes Karelia után már inkább kiléptem a játékból

- nekem a SU-85 prémium nélkül az utóbbi időben több hasznot hajtott mint a KV (elvileg kisebb tierbe rak vele és ha szarrá lövik is kisebb a javítási költsége. Tehát hiába kapok 10k creditet a KV-val ha abból elmegy 7k javításra; 10k körül egyébként a SU-85 is szokott hozni)

- lassan elit lesz a KV-m is, KV-ra KV-3-ra lesz mostanában valami akció? Mert talán az elit KV-3-at adom el az IS helyett (kezdem megszokni, hogy szinte soha senkit nem sebzek IS-sel, pedig elit státuszhoz már csak az IS-3 fejlesztése hiányzik, igaz arra van vagy 4k XP-m már :) )
  • Adjunktus
    Az alacsony tiereket gyorsan átugrod,nem kell rájuk sok szót vesztegetni.
    Alapvetően mindhárom nemzet low tier gépei bőven használhatóak.
    A Németeknek ott van alternatív megoldásként a 105-ös noobgun HE-vel.
    A yenkik kis gépeinek is van ilyen pukkantójuk.A ruszkik kis gépei pedig a viszonylag nagy átütésű gyors lövegeket használnak,amik lassan céloznak és kissé pontatlanok.
    Igazából érdekesebb különbségek T5 után lesznek.
    T5 StuG-M10-SU-85.
    Csak a fegyverzetről beszélünk,mert páncélzata gyakorlatilag mindháromnak gagyi.Mondjuk az M10 ha megembereli magát,akkor produkálhat pár lepattanót.
    Az álcázás tekintetében a StuG és a SU-85 kb egyformán teljesít.Az M10 kicsit gyengébb,viszont nem nagyon kell fészkelődnie,mert a tornya forgatható.
    StuG.:az alap 75mm is használhatónak mondható,de gyorsan átlépjük.
    Ha megvan a 75 L/71 az már kellemes sniper puska.Pontos,gyors.
    A sebzése nem túl nagy,de a tűzgyorsasága és a pontossága nagyon
    jó.
    Sokan használják 105-össel.HE-gránáttal tud érdekes dolgokat.
    Én nem használtam,de ki lehet próbálni.

M10. :A lövegei között olyan nagy különbség nincs.Nagyon gyorsak és
    viszonylag pontosak is.Fedett helyről komoly sorozatokat lehet
    vele leadni.

SU-85:Mindenképp érdemes kifejleszteni a 107mm löveget.Még akkor is,ha
    csak erre a gépre kompatibilis.
    Kissé pontatlan és lassabb mint a másik két nemzet lövegei.
    Viszont az átütése és a sebzése abban a kategóriában iszonyat
    tűzerőt biztosít neki.

JgpZ-M36-SU-100. Gyakorlatilag minden ugyan az mint az előző
    kategóriában,csak egy tierrel feljebb.

JP-T25-SU-152. Innentől kezdődik igazából az okosság.
    A JP álcázhatósága valamiért nagyon gyenge.A három közül
    őt fogják leghamarabb kiszúrni.Hátul kell vele maradni és
    onnan lőni.A lövegei alkalmassá teszik a sniperkedésre.
    A T25 viszonylag jó álcázási értékkel bír.A lövegei
    gyorsak,bár az átütés tekintetében elmaradnak a JP
    lövegeitől.A sebzésük egyforma.Mozgékonyságuk TD-hez
    képest kiváló.A T25 egyenesen roham TD.
    A SU-152 kissé elmarad agilitás tekintetében az előző
    kettőtől.Cserébe ő bír a legjobb álcázhatósággal és a
    legnagyobb alfa sebzéssel.
    A páncélozottság tekintetében a JP és a T25 döntött
    frontjáról hajlamosak néha lepattanni a lövések.A SU
    esetében ebbe ne bízzunk.

JagdPanther.: A 88 L/71-es löveg igazi sniper kategória.Gyors,pontos és
    az átütése is kellemes.Ráadásul olcsó bele a lőszer.
    A 105-ös átütése és pontossága,nagyjából ugyan ott van
    mint a 88-é.Lassabb valamivel de nagyobbat sebez.A lőszer
    ára viszont itt drasztikusan megugrik.Farmolásra már nem
    igazán alkalmas.

T25.: Majdnem ugyan az mint a JP esetében.A 90mm lövegei brutál
    gyorsak.A 105 pedig lassabb de nagyobbat sebez.
    Némi különbség az átütésben van a JP lövegei javára.

SU-152.: Az alap 152-es rövid csövű mutáns,HE gránáttal mindent
    visz.A legnagyobb tankokat is tudjuk sebezni vele.
    Az átütése pedig elég nagy T6-7 tankok ellen AP-val is.
    Brutális sebzése van,de pontatlan és nagyon lassú.
    A nagy alfa sebzésnek és a lassú reloadnak köszönhetően
    farmolni is alkalmas a drága lőszer ellenére is.
    A 122mm lövegek jóval gyorsabbak és pontosabbak.
    De elmaradnak a másik két nemzet lövegeitől átütésben
    és pontosságban is.A magas lőszer ár és a tűzgyorsaság
    miatt farmolni nem alkalmasak.

A tier 8-9 TD-k már komolyabb értekezést igényelnek.
    Majd később...

• patchaou
    KV nélkül pénzed sem biztos hogy mindig lesz...
  • Trabant93
    De sajnos nincs több helyem a garázsban,amugy nincs prémem:)
  • Bmsrt
    A periszkóp levehető pont.A beépített változat az nem,most meg nem mondom fejből azt hogy hívják...
  • patchaou
    Ha nincs prémed el ne add a kv-t :)
  • Trabant93
    A kiegészítőket csak aranyért lehet átszerelni?
    Mert most venném meg a kv3-mat,a kv-mat eladnám,amin rajta van a periszkóp.