418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
elfogytak az ingyen goldos kódok:( nincs valakinek 1 fölös?:D -
SZU #79083 Ja, olyannyira fontos volt az afrikai front, hogy Rommel minden elérhető erőforrást megkapott, hogy kivívja a győzelmet!
Ja hogy nem?
Akkor a szövetségesek mindent megadtak azért, hogy az olaszoknál történt sikeres partraszállás után áthaladjanak két igen kemény természetes védvonalon, hogy aztán egy még komolyabban áthatoljanak délnémetbe!
Ja hogy ezt sem?
Akkor miért is volt fontosabb az afrikai fordulás mint mondjuk a sztálingrádi?
Tanci néni szabin van tudod... -
lammaer #79082 Félreértetted a mondatot, a t44 jelenleg a leggyengébb T8 med, és ő kap buffot.
Amúgy meg, ha buffolnák a typeot (de tényleg nem ezt írta), az is érthető lenne: fizető vendég mindíg előrébb való. :) -
MuldR #79081 A T-44 lesz buffolva. -
Berúgott a lövészem. 13 lövésből 2 talált :) -
boomsly #79079 Sziasztok!
Egy kérdésem lenne csak: ha telepítettem a 7.0-ás verziót, és ha szeretném a régebbi 6.7-et visszarakni, akkor a meglévő tankokat is visszaadja vagy ne is álmodjak már róla?
-
Acc
lehet itt kérem kíváló acc-ot is venni, úgy 1 év játékidő spórolható meg. de akkor meg minek az egész ugye, hiszen kis tankkal kis tankok ellen ugyanúgy lehet jót lövöldözni mint naggyal nagyok ellen.... szóval... -
Ry0K3N #79077 "T59 is not OP, it is behind all other tier 8 mediums barring T-44, which is being buffed "
meg az anyád, nemár buffolják is a sok nyomorék wallet warrior miatt akik nem tudnak vele játszani -
ilsalon #79076 Ott a pont. Ezt majdnem elfelejtettem. Személyesen könyörgött Mussolini, hogy rakják rendbe ezt az elkú...botlást. -
ilsalon #79074 Afrika szerintem csak az olajért volt izgalmas-érdekes. Rámentek ugye a Kaszpi tenger környékére is, de mégiscsak afrika+arab országokban volt a tenger olaj. Ugyanígy a japóknak is az olaj volt a gyenge pont. Mentek is rá kínára, amikor meg kevéske lett, akkor mentek volna tovább. -
lammaer #79073 EGyébként én úgy tudom, a németek eredetileg nem terveztek Afrikában semmit, nekik Európa kellett meg az orosz területek lebensraumnak.
Afrikát meghagyták az olaszoknak, akiket viszont irgalmatlanul elpicsáztak az angolok - így Hiteleréknek oda kellett menniük segíteni, hogy ne égjen le teljesen Mussolini (kb hasonlóan mint Görögország esetében, ahol szintén megtakták a digókat) :) -
bgabor #79070 Egyenlőre teljesen egyedül vagy ezzel a véleményeddel, szóval lekezelés helyett nyugodtan fejtsd ki az álláspontodat értelmes ember módjára. Szeretettel várjuk hogy elmagyarázd, miért is volt döntő fontosságú a háború kimenetele szempontjából, hogy kié lesz a sivatag homokja. -
ilsalon #79069 Don't feed the troll. He doesn't speak anglish, so I want to ask you please don't replay or answer. Thanks. -
bgabor #79068 Hát hogyne, mi gyártottunk egyedül tankot a környéken.
Mondd csak, a cseh harckocsigyártásról hallottál már? Pz-35t, Pz38t(eredetileg LT-35 és 38)?
Mi magyarok meg akkora ászok voltunk tankgyártásban, hogy a Turán család a csehszlovák Skoda T-21-ra épült,(akár csak a ráépülő Zrínyi rohamlöveg) a Nimród család pedig a svéd Luftvärnskanonvagn L-62 licencszváltozata volt.
A Toldi könnyűpáncélos a szintén svéd Landsverk L-60B-re épült.
Szerintem már annak is örülhetünk ha a közös európai tech treeben egy fát kapunk. Azt is a valódi tankgyártással rendelkező államok, tehát angolok, franciák, olaszok, japánok után. -
lammaer #79067 Maximum csak az angliai történelemkönyvekben.
A fordulópontot vhol a jeges orosz sztyeppéken érdemes keresni.
De ha nagyon kapitalista szemszögből akarod megközelíteni (nehogy má a ruszkiké legyen a dicsőség) akkor:
- angliai légicsata (mert itt sikerült megakadályozni hogy a németek megszüntessék az elsüllyeszthetetlen anyahajót - a brit szigetek nélkül marha nehéz lett volna partraszállást szervezni európa visszafoglalásáért)
- Pearl harbor (az USA itt lépett be teljes gőzzel a háborúba. Addig max a lend lease meg a konvojok védelme ment). -
Ne viccelj omg
nem fogok neked kis előadást tartani de menj el szépen a tanci nénidhez és kérdezz rá miért kezdődött az egész világháború és mikor.
-
Ja, ha SPG-t is lehetne premiummá tenni, onnantól kezdve jönnének a 10-10 arty és néhány egyéb tank supportnak csaták... -
-
azért ez odabasz
"It sounds like a great feature, but why no SPG support? What do you mean "balance purposes?"
If all this feature will do is increase credit income, then what does balance have to do with anything?
Sounds like you don't want us making too much credits... "
a nyomorék, az fel sem tűnik neki hogy az összes arty úgy fossa a pénzt mint más toptier egyáltalán nem. De ja, nem akarják hogy creditet farmolhassanak SPG-vel :D -
bgabor #79061 
Afrikában?? Ne viccelj már, sikerült megjelölnöd a háború leglényegtelenebb harcterét. Esetleg Sztálingrádnál. -
bgabor #79059 Ó, várd csak a hozzászólásokat a témafelvetésedre, erősen kétlem hogy valaki is szóba állna még veled itt, akármilyen provokatív témát is vetsz fel.
És nem, nincsen ugyanannyi jogod hozzászólni a témához mint másoknak, mert azt már eljátszottad, többször is. Ha nem így lenne, ugyebár nem bannolták volna a korábbi négy nicknevedet.
Új nicknév regisztrálása a bannolás megkerülésére pedig ellenkezik a fórumszabályzattal, ami biztos vagyok benne, hogy nem fogja elkerülni a moderátorok figyelmét. -
A II.vh Afrikában dőlt el onnan kezdve már csak vissza verték a németeket. -
ilsalon #79057 Ez teljesen igaz, én is így értettem a fejlettebb jelzőt a franciáknál. Mi lett volna, ha a németek is húsz évig fejleszthettek volna, illetve képezettek volna ki embereket. -
[URL=http://overlord-wot.blogspot.com/2011/11/making-your-tanks-premium-discusion.html]"Premium tank"[/URL] -
ilsalon #79055 Pedig a magyar mérnökök a gépészetben világrengetőek voltak. Biztos elsikkadt a fiókban pár harcjármű terv.
Ezekkel a képzeletbeli, meg fiókos tankokkal egy baj van, hogy a WG fejlesztők elég fantáziátlanok is meg lusták is, ezért inkább copy pasteval szeretnek alkotni. Lásd amedikai T 29-32-34-30 sorozat. Félek, hogy egy feldúsított olasz tree megint telelenne klónokkal. -
bgabor #79053 Ejj, nem mondod hogy most már naponta regisztrálsz új nicknevet magadnak? Azért ez valahol szomorú. Nem gond, a mait is nyilván bannolni fogják, akár csak a tegnapit. -
bgabor #79051 Én azért egy picit óvatosabban bánnék a 'fejlett' jelzővel, ha tankokról van szó, mert a dolognak sokféle vonatkozása van.
Lehet például, hogy Franciaország megtámadásakor a német Pz3 és Pz4 harckocsik jóval gyengébb páncélzatúak voltak a francia tankoknál(és ugye nem is volt elég belőlük, Pz3-at Pz-35t és Pz-38t-vel kellett pótolni), de más dolgokban hihetetlenül előremutatóak voltak.
Az egyik ilyen kérdés a legénység kérdése. A legtöbb korabeli francia tanknak egyfős tornya volt, amiben a parancsnok ült. Ő fedezte fel a célpontokat, irányozta és töltötte a löveget. Nem kicsit volt leterhelt szegény. A rádió sem volt minden tankban. Szovjetek egészen a háború második feléig gyártottak rádió nélkül T-34est például.
Ezzel szemben a német Panzerek (Pz3 és 4)már eleve öt fős legénységgel és rádióval lettek tervezve. A toronyban parancsnok feladata kizárólag a célfelderítés és a parancsok osztogatása volt, a töltő töltötte a löveget, a lövész irányozta az ágyút és a célzóberendezéseket, a tank testében elöl pedig a rádiós kezelte a rádiót és a homlokgéppuskát és a vezető vezette a tankot. Hatékony és gördülékeny munkamegosztás ment.
Már a háború során minden állam átvette ezt a német koncepciót, a hidegháborús típusokat is mind ennek alapján tervezték.
A másik német találmány az összfegyvernemi együttműködés volt. Mindenfajta támadás azzal kezdődött, hogy a Luftwaffe vadászgépei kipucolták az eget, a Stukák felszálltak közeltámogató küldetésekhez, a tüzérség pedig pozícióba állt a front mögött. Amikor a kicsi Pz3 parancsnoka szembesült a számára kilőhetetlen Char B1-el, szólt a rádiósnak, aki rögtön leadta a koordinátákat a légierőnek/tüzérségnek, és a büszke Char B1-et perceken belül vagy egy Stuka bombázta szét, vagy a tüzérség gránátjai szedték szét.
Ehhez jöttek még a Blitzkrieg harcmodor újszerű taktikái.
Igazából ezek miatt voltak sikeresek a németek a háború elején. Későbbre ledogozták a tankjaik fegyverzet és páncélbeli hiányosságait, de addigra védekező harcmodorba kényszerültek, ami már közel se ment olyan jól. A luftwaffe pedig gyakorlatilag önmaga árnyéka lett '41 után, mert az Angliai csatában a pilóták színe virága veszett oda, teljesen feleslegesen. -
PetiPetiHUN #79049 TVelvet segíts!!!! -
Szia tigrincs! -
és nekem harci szituációban, mondjuk 150 méterről el kéne találnom a JT géppuskáját? -
Nazarov77 #79046 Hát mire kijön az EU tree szerintem eltelik legalább 2 év :D -
PetiPetiHUN #79045 Európai tree: 1-es szintű tank 10db, 2-es 6db, 3-as 4db, 5-ös 2db, meg a 6-os Tas :) -
PetiPetiHUN #79043 A Tas-nak féreteszek egy helyet a garázsban. -
ilsalon #79042 Az a jó az Európai treeben, hogy nem kell negyven tank rá egy nemzetből, hanem bőven rá lehet pakolni több országét. Ide én is el tudom képzeli a Tas, Toldi, meg hasonló gépet. De hogy olasz, vagy japán teljes tree legyen az nagyon foghíjjasnak tűnik, hacsak ki nem húznak a fiókból valami Godzilla tankot és hasonlókat. -
Nazarov77 #79041 Overlord azt mondogatja hogy ők ki tudnak hozni az olaszokból egy különálló treet, efelől én azért kételkedek mert a legjobb tank amiről tudok olaszoknál az a P26/40 de az adatlapja szerint max T5 heavynek tudom elképzelni.
Elvileg magyar tankok is lesznek az EU treeben, ott el tudom képzelni a Tast tier 8 mednek fejlesztett toronynak mehet a schmalturm és 88mm L/71 :D -
Bmsrt #79040 Overlord egyszer azt írta hogy össze tudnak,és fognak is állítani egy olasz fát egészen T10-ig!Mondjuk ismerjük az úriember szava hitelességét... -
ilsalon #79039 Ezért egyszer majd kíváncsi leszek, hogy az európai fába berakandó svéd, meg olasz, meg ilyesmi népek mini tankjai milyen tierbe kerülnek. Ismertek-e olyan járgányt ezeknél az országoknál, ami magasabb lehet, mint egy? -
Nazarov77 #79038 Ja rémlett is motor, de nem voltam benne biztos mert nem néztem meg. -
Bmsrt #79037 Teszt szerveren van hozzá új motor is. -
bgabor #79036 Én még kiemelném azt is, hogy az összes szovjet medium ágyútól eltérően az LB-1esnek csak 2 mp a célzási ideje, szóval sokkal jobban lehet majd vele csikicsukizni, mint bármelyik másik ágyúval.