418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Oddball29 #80445 Ha kipécézett, akkor realisztikusabb, hogy szemből látom, kissé sréhen ide-oda MOZOG, de még annyira nem fordul be, hogy ne legyen túl éles szög az oldalára. Ha közel ér, akkor nagyban megnő a szög az orrlemezére. Igen meglepne, ha egy T5-ös ágyú átvinné. Lelépni meg nem lehet előle.
A Panther II és a Pershing esetében nagyobb tank esetén jóval nagyobb célfelületet kell szemből eltalálnod, azokba jobb eséllyel sebzel bele párat, mielőtt kilőne. A Type ellen szemből legalább 175 pen kell, de 0.7 után már az is kevéske lesz. -
Desmodromic #80444 Hát ahogy nézem T9-ben csak a sebzés mértéke, meg a HP számít. Bárhogy forgatom a konkurencia bármikor átlő, még célozniuk sem kell, csak találomra rám fogják azt heló. Mentem hét meccset és eddig csak a 3601 pattogott rólam.
-
Oddball29 #80443 A Type a T29/34 lövegpajzsát leszámítva szemből minden szempontból erősebb az előbbiek és a Patton frontpáncéljánál. Igen, azoknak stabilan lehet ártani szemből 130 körüli pennel nagyobb távolságból is. Mi ez a baromság? -
Merthogy? 2 eset lehet. Az egyik, hogy vagy szemben áll, vagy szemben jön veled, így nagyon könnyű meglőni a haspáncélját. A másik, hogy kanyarog össze-vissza, így meg oldalba lövöd. -
Na egy kép a Type szeretőknek:
(lehet szavazni melyik oldal nyert és kik vitték a játék "irányítását")
-
davidbog #80440 OFF:
Na még egy, aztán befejeztem a képek beszúrását. :)
Ez pedig a T95 variánsai. Sajnos a T95 MBT-ről a
Patton - A Firepower A History Of The American Main Battle Tank Vol.1. könyben sincs olyan sok minden. Némi szöveg de táblázatosan nincs benn. Az angol wiki egész jó, és az orosz wikipedián megvan a páncélzata táblázatosan.
Ehhez a képhez azért írnák pár sort:
A két fekete tornyú lett volna a nehéz harckocsi.
A tornyokhoz annyit, hogy az M48A2 magáért beszél. A többit pedig igazából látni kéne képen.
A lövegek:
90 mm M41: talán a legerősebb rendszerbe állított 90 mm-es az M48-asok lövege. Huzagolt löveg, átütőereje megegyezik a T119 és az M36 jelű lövegekkel. A 90 mm M36 benne van a WoT-ban is az M46 Pattonnál.
90 mm T208: Simacsövű löveg, L/73,3 kaliberhosszúságú. Ehhez már volt APFSDS lőszer.
105 mm T140: Huzagolt, L/65-ös löveg. A T5E1/E2 továbbfejlesztett változata.
105 mm T210: Simacsövű, L/73,2-es löveg. Ehhez is volt APFSDS lőszer.
105 mm T254: Huzagolt L/50,9-es löveg, az angol 105 mm X15E8 amerikai változata. Ezt a T254-et később M68 néven rendszeresítették és az M60-asok fegyverzete volt.
120 mm T123E6: Huzagolt L/60-as. Annyi a különbség a 120 mm M58-hoz képest, hogy kb 30%-al kisebb a tömege és pár mm-el rövidebb.
A 120 mm M58 és a 90 mm M41-hez van hiteles átütési adat. A többihez csak egy-egy érték van. Az alapján a T140, a T208, T254 első verziója közel hasonló teljesítményt nyújthatott, mint a 120 mm M58. A T210 viszont jóval erősebb ezeknél, brutális átütőereje volt. -
Miért is? Előtte azért ment a hiszti, mert egy T5-ösnek gyenge az ágyúja ... Ehhez mi köze a Type-nak? -
Oddball29 #80438 De, te keversz. Mi köze ahhoz a Type-nak, hogy egyes T9-esek gyenge a védelme? Semmi az égvilágon. -
Oddball29 #80437 Még ha ez igaz is, az olyan pici felület, hogy gyakorlatilag negligálható. -
Egy utolsó szó a Type mizériához: Type vs Type 1vs1 ...
Előző körben rommá lőttem egy Type-ot, szemtől szemben, úgy hogy meg sem tudott sebezni ... A következőben úgy darált be az enemy Type, hogy meg sem karcoltam ...
Ugyanott lőttem, ugyanúgy. EZ az ami tönkreteszi ezt a játékot ... nem pedig pár az, hogy egy tanknak milyen erős a frontpáncélja ... -
A type-on a haspáncélt simán át lehet lőni, még tier 5-ös tankkal is. -
Miért, mondjuk egy Panther 2 ellen mekkora esélyed van? -
Ez aztán jól fel van vértezve :D -
davidbog #80432 Ez a kép valamelyik M60-as frontvédelmét szemlélteti. Pontos típus nem volt megadva, de legalább M60A1 vagy A1+-os.
Elsőre kicsit túlzásnak tűnik, de szerintem reális értékek. -
WOT TWEAKER 1.7 -
Standard catalog of U.S. military vehicles
M103A2
http://www.primeportal.net/tanks/greg_smith/m103/ -
Kronos79 #80429 Ezen a pályán többször sikerült szívni. Egyébként az sem rossz taktika, hogy az erdős részen mindenki egyszerre előrenyomul és semmilyen hatásra nem áll meg. Így sikerült már nyerni.
Egy kicsit más téma. Nem használja esetleg valaki a sniper módot füst nélkül? Egyre jobban zavar. Eddig csak nagyobb modcsomagban találtam módosítást, de nem tudom melyik fájl(ok) az(ok). -
Egyedül a heavy-k közül szerencsétlen VK45 próbálkozott jobb szélen egy t44 támogatásával az összes többi a varázs erdőt választotta meglett az eredménye 15:1 -
Ezen a pályán szerintem az a jó taktika, ha mindenki lerohanja a falut, majd ha be van foglalva az egész falus oldal, akkor oldalba kell támadni azokat akik az erdőből akarják lerohanni a bázist.
Semmi értelme beállni az erdőbe, max. esetleg 1-2 jól rejtőző TD...akik azért egy ideig feltartják a támadókat. SPG esetleg...mert azok akkor se látszanak néha ha 10m-ről arcon lőnek valakit.
Ráadásul a falus oldalon SPG-k elől is sokkal jobban el lehet rejtőzni, mint a semmi közepén a bokor mögött.
Én legalábbis így csinálom mindig, be a faluba, ellenség kipusztít, majd nem megyek tovább a bázisra, hanem visszafordulok középen és oldalbalövöm a támadókat, segítek a védőinknek. Ha a védők elhullanak akkor meg elindulok a bázisunk felé és védem. Ha nincs SPG akkor a kis dombok miatt viszonylag hatékony lehet az ember... -
T43/M103
http://www.patton-mania.com/M_103/M103_the_real_thing/103a1_2.jpg
http://serwisy.ioh.pl/pokaz-dzial/bron-pancerna/artykuly/odpowiedz-na-staliny--amerykanskie-czolgi-ciezkie-programu-tm
Amcsi vasak
http://shop.afvmodeller.com/customer/product.php?productid=16592&cat=294&page=1 -
Hát akkor meg így is úgy is bukjátok a meccset kivéve ha van valaki olyan löveggel ami ütni képes azokkal mehetsz de egyedül NE pl:Tiger T29 ha nincs mert azok is kempelnek akkor jön a tipikus Prokhorovka fail a sok hülye azt hiszi a bokor megvédi a lövésektől ami igaz is lenne ha td-vel csinálná de heavy-vel lol.
Ilyenkor nem tehetsz semmit egy T5el bakker nem vagy te batman hogy már csak azért is a jó fiú fog nyerni.
Egyetlen dolgot tehetsz ki baxásból már csak azért is a T8al maradsz de jóval mögötte hagy spottoljon neked te meg addig kihasználod és mögüle gyűjtögetsz mikor el hullik ő lesz a bodyarmour-od.
-
Miért is? Szerinted nem probléma hogy egy T10-es heavyt szemből átlő egy T5-ös prüttyögő?
Amint több nálamnál jóval tapasztaltabb játékos is megjegyezte: T5-el szemből azért nem egyszerű átlőni a T8-as medeket ...
Szerintem nem én keverek ... stílus ... -
virkir #80423 " Az meg hogy átér a Type és csak T5 maradt védeni egy adott pályán, az nem a Type hibája, hanem a csapaté. "
Ebben a mondatban szépen összefoglaltad a rinyálás okát. Arról nem egy tank tehet ha balfasz egy csapat.
Megszámolni nem tudom mennyi alkalom volt amikor volt szemben 3-4 type és simán bedarálták a csapatot hiába könyörögtem az agyhalottaknak védjünk elsőre. -
Oddball29 #80422 Kevered a szezont a faxommal rendesen. Inkább meg se szólaltál volna. -
TDantes #80421 A Párduc -t vagy a T-44-et viszi az AP? Na ne mond. -
Desmodromic #80420 Na meg is vettem az IS-4-et /a maradék 4000-et free-ből/. Első kör öt killel:
Győzelem!
Csata: Ensk 2011. december 5. 20:36:16
Jármű: IS-4
Szerzett tapasztalat: 3 062 (duplázott kör a nap első győztes csatájáért)
Szerzett kredit: 47 206
Csatában elért Achievement: Acélfal, Mester Lövész, Mesterlövész -
Tier8 ban T59 nek van a legkevesebb HP-ja (asszem)
Szóval csak azért nem értettem miért csak nála sokallod a 100as sebzéssel a 13 lövést.
Ha meg már le van fárasztva, akkor úgy se feléd fog jó esetben orral állni, hanem aki fárasztja.
Nem ez az egyetlen tank, amit szemből nem lehet meglőni, kisebb tier-el.
Engem amúgy már szedett ki belőle Sherman 1 lövéssel (-1300hp), ( 30°-al forgatott testtel álltam neki, a 2. lánckerék mögött az ammorack, a torony közepe irányába. -
Én mégiscsak megnézném azokat a képeket! -
Aham ... Értem ... Viszont a T30 és a Patton is simán átlőhető szemből T5-ös ágyúkkal ...
Ergó: minden T5-ös tank OP - Nerfeljék őket!!!! MOST!!! Azt hogy a T44-est és a Panthert 2-est miért üti át szemből minden T5-ös tank, azt orosz barátainktól kellene megkérdezni, mert a frontjuk hasonló erős ... (Bár P2 nem tudom mennyire döntött ...) Amiben a többi med jóval gyengébb az a torony frontpáncélzata.
@HunAnFion: Hmmm ... Biztos T-50-2-vel játszol? -
A Löwe-nek még az oldalába sem kell menni, olyan szép függőleges rész van az orrán hogy csak na. Tegnapelőtt egy JGPZ lőtte át a 75mm L/70-el :D
De nem is baj, nem azért mondom, szerintem jó ahogy van, addig amíg ennyi pénzt csinál az se érdekel hogy gyök 2 a sebessége a legenyhébb emelkedőn is. (pedig ez az őrületbe tud kergetni hagyományos tankoknál)
Arra gyanakszom hogy azért is ad nekem kreditet ha meglövik
Kifolyik belőle a sok ezüst :D
-
Kösz ez érdekelt, azért ez elég kevés egy tier 9-nek, lehet ezért cserélik le.
De egy T8 prém-nek is elég gyenge, persze kell gyenge pont de ne már négy oldala legyen a gyenge pontja.
Ha a 120-as ágyúja (csökkentet variációban) sem marad meg még a Kv-5 is jobb tank lesz. -
Kronos79 #80414 Ööö...egyiket sem? Nem rémlik, hogy írtam volna olyant, hogy 100-ról 3 lövéssel szeretném kiszedni. Én sebezni szeretném, mert az XP azután jön. Már ha nem én spottoltam. Ha pedig "le van fárasztva", akkor mondjuk ki is lőhetném háromból. Én ez utóbbit értem a "ha lehetőségem van" kijelentésemre. -
Nem azért mondom de mindenki áradozott a Panzer IV 75mm ágyújától de szerintem egy szart se ér... a 105-ös sokkal erősebb HE tölténnyel... T20-as tankba bele mertem kötni és kilőni egyik másikat... de ezzel a 75mm löveggel úgy pattan le a golyó mint az ihaj. Hiába pontos és szép meg jó hosszú.... ha pihe gyenge... próbálkozzak HE tölténnyel itt is? -
De lesz ... sőt, IS4-el pl: nem tudod (vagy csak mákkal) átlőni szemből az E75-öt ha befordul, és kicsit messzebb vagy (100 méter) ... pedig az ugyanaz a Tier ... Ott már illik majd weakspotot lőni, és az nem mindig egyszerű ...
Ráadásul a célkereszt nem az effektív páncélvastagságot veszi figyelembe mikor bezöldül ...
És ez csak egy példa volt ...
Nekem az a gondom, hogy ha átültök majd T8-ba, akkor az lesz a meglepi, hogy harcolsz egy másik T8-assal, majd jön egy PZ4 vagy Wolverine, és oldalról elkezd lőni ... lesebez simán, és elbukod a harcot ...
Igen, az általam felsorolt tankok lassabbak, de dupla akkorát lőnek ... Az meg hogy átér a Type és csak T5 maradt védeni egy adott pályán, az nem a Type hibája, hanem a csapaté. A lényeg az, hogy szemből ezek sem egyszerű ellenfelek egy T5-ösnek. -
Hogy szemből nem viszi az AP.
Bár Nekem párduc2 se nagyon sikerült még sebeznem szemből T-34el. (orosz V. med) -
TDantes #80410 Én csak azt nem értem, a T-44 talán nem szed ki egyből tier 5-ös tankból? Tán egy T-44-est tier 5-ös tank lenyomja?
Akkor meg?
Mitől keményebb a Type mint a T-44 vagy a Párduc II? -
Hát ez a T-50-2 nem igazán van az ínyemre. Nem értem, mindenki oda volt érte, hogy milyen gyors, milyen jól fordul stb stb. Teljesen kifejlesztett t-50-2 + vent + 94% legénység, és még a Type is fordulékonyabb, gyorsulása vacak. S amennyit kapok egy-egy meccsért. Nem is beszélve arról, hogy 110 pen nagyon sokat nem ér Tier 8 felett. Lehet, hogy inkább vissza kéne vennem a T-50-esem legalább azt olcsóbb futtatni. Egyáltalán rajtam kívül játszik valaki scoutokkal? -
Kronos79 #80408 De szokott lenni T8, csak az új divatnak köszönhetően rá(juk) nem mindig lehet számítani. Az új divat a top tier afk. De a bokorkemp ugyanolyan jól megy nekik. -
Nem, így értem: "Melyik másik Tier8-ast ölöd meg 3 lövésből ?" -
Oddball29 #80406 Egyébként meg ténykérdés, hogy T5-ös ágyúkkal a Pershing, a T-44 és a Panther II is átüthető szemből, a Type-on egyetlen gyenge pont a kupola, amit ha mozog, nemigen lehet eltalálni.