World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Met
Rohanjon elõre, hogy láthatóvá tegye az ellenséget de csak azután, hogy az artyk fel tudtak állni.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

És az általad jónak meghatározott scout taktikák között van az is hogy beülünk a bozótba mindenkitõl távol, elküldjük a csapatunkat az anyjába, majd 2 perccel a vége elõtt megkérdezzük hogy miért nem nyertétek még meg ezt a csatát nekem? Mert ha nem, akkor leállhatnátok már az ilyen jellegû kioktatásokkal nem a scoutokat becsmérlem csak ezt az egy idiótát.
Mivel gyenge az ánglisom, így megkérdezném: AZ EULA mely pontját szegted meg az elemzés belinkelésével? Miért tiltott anyag egy ilyen összehasonlító táblázat?
Értem. Akkor azért nem tudok lõszert venni. Köszönöm az írásod. Segített.

Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb

Persze az is kérdés, hogy mit várunk el egy scout-tól..., esetleg rohanjon be az ellen bázisára, mint egy félkegyelmû? Bújócskázzon, hogy minél hosszabb ideig mutassa nekünk a célpontokat? Maradjon életbe, hogy a csata második felébe is segítségünkre legyen?

Tehát vajon melyik lehet a legeredményesebb egyéni szempontból, s melyikkel tudja a legjobban elõsegíteni a csapata gyõzelmét?
Szerintem ezeken érdemes elgondolkozni, fõleg ha te is scout szerepkörben érzed jól magad.

Hmpf akkor szépen a nulláról. Depot-ban tudsz eladni alkatrészt, tankot, anyámkínját, store-ban ugyanezeket venni. A researchben tudsz kifejleszteni alkatrészeket vagy új tankokat, a részegységeket innen rögtön meg is veheted. Igen, a kifejlesztésük xp-be kerül, de ha már kifejlesztetted, pénzre is szükség lesz hogy felrakhasd õket. Továbbá elébe vágva az újabb kérdéseknek bizonyos alkatrészek mások meglétét (általában egy jobb lánctalpét hogy elbírja a felfüggesztés) is megkövetelhetik.
Met
Múltkor Sand Riveren alul kezdtünk egy Marder felment a jobb felsõ sarokba, mi már elhullottunk foglalták a bázisunk az meg ott ült és nem csinált semmi. Már tök mindegy de azér mégis megmoccanhatott volna.

Többre megyek ha megkérdezem, a normális segítõkész emberek válaszolnak. Köszönöm nekik!

Cooler Master Elite 430 with 3 Cooler Master Sickleflow 120, Gigabyte GA-770T-D3L, AMD Phenom II X4 965 BE(3,4 Ghz), Nvidia GTS 450 1Gb, Kingmax 6Gb DDR3 1333 Mhz Western Digital WD5000-AADS 500Gb

Szakesz, olvastam de nem segített.

Megosztanád velünk,hogy pontosan,hogyan is elemezted ki nekik a táblázatot?

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Depot-ban tudsz tankokat/alkatrészeket eladni, Store-ban pedig venni.

\"Magyarnak születtem, magyarként végzem... Még mélyen alszik, de majd felkel a népem!\"

Látom utalásokkal nem megyek semmire, de akkor a szádba rágom, a banner alatt, az "Egy kis alapozó a játékhoz" linkre kattintva valószínûleg kielégítõ választ kapsz a problémádra.

Köszönöm! De fejlesztéseket xp-ért lehet venni? A depot és a store gomb mire való?

Csakhogy az általam említett scout a map sarkában csücsült a lehetõ legmesszebb mindenféle ellenségtõl és nyíltan ki is mondta hogy õ innen nem mozdul nyerjük meg neki a csatát. Azért hülyének ne nézzetek -.-
A garázsban találsz egy kis Research fület a jobb felsõ sarokban ott tudsz fejlesztéseket eszközölni. A karakterisztika ettõl nem fog megváltozni, az a stock tank adatait írja nézd meg az új alkatrészek statisztikáit ott tudod összehasonlítani hogy mennyivel jobb mint az alap.
Én kérek elnézést, de mi elrejtegetjük a játékosok elõl az információkat, titkosítjuk, s ezáltal biztosak lehetünk benne, hogy nem kerül illetéktelen kezekbe! <#mf1>

BoneDragon
Ezt nem hiszem el. Látszik hétvége van, sok kis ovis beszabadult a játékba. 13-ból 0 megnyert meccs... Esküszöm hétvégén nem szabad játszani.

Tudom ciki de sajnos ez van.

BoneDragon
<#banplz>

Mondhatjuk.

Met
A Toolbox hasznosabb mint a Binocular ugye?

Valaki leírná nekem hogy hogy kell a tankomat fejleszteni, vásárolni hozzá? Mert nyomkodok mindent de a karakterisztikánál nem változik semmi.

Én nálam ez egyáltalán nem akar mûködni, többször próbáltam már. Leopardon van camo+a legénységnek is van egy kis skillje már, de elõremegyek, beállok egy bokorba, ott állok fél perce és aztán agyonlõ a semmi, a nehéztankjaink meg vígan menetelnek tovább az út közepén, õket persze nem látják meg...

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lõni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

Aham okés köszönöm :)

BFBC2 Szerver:HUN4CE Server Enjoying:) HUN4CE Fórum: www.hun4ceclan.forumx.hu

BoneDragon
Lánctalp kell neki

Sziasztok.

Szeretnék segítséget kérni.
Van egy SU-85B-m és arra vettem egy 85mm-es löveget és nem engedi felrakni, nem biztos h jól értettem, de kell még egy loader hozzá?
köszönöm a választ.<#hamm>

BFBC2 Szerver:HUN4CE Server Enjoying:) HUN4CE Fórum: www.hun4ceclan.forumx.hu

BoneDragon
Nagyon szeretnek bannolgatni. Ezzel elismerik, hogy szar.

a.carkey
Ahelyett, hogy a visszajelzéseket és kritikákat figyelembe vennék, tényleg tisztességes értékeket írnának be legalább az EU verzióba majd, és így realizálnák a tankokat egy valóságosféléhez, inkább büntetnek.

Kicsit John Smedley-s a dolog szinezete. Vagyis tipikus effekt, hogy ÕK a balfaszok, de aki megmondja nekik mi a gáz, min kéne javítani, hogy NE LEGYEN ESETLEG - ebben az esetben a nem ruszkibuziknál se bukás -, azt bannolják.

Szép.

A medve nem játék.

[NST]Cifu
Megkaptam én is a 3 napos RO-t, mert beraktam azt a táblázatot, amit Ximix ide beszúrt. Plusz kielemeztem...

Hát köszönjük Wargaming.net, a részemrõl ennyi volt a beléjük vetett bizalom. A hivatalos fórumot ezzel elkerülöm a jövõben, és most azt mérlegelem, hogy van-e értelme a játékkal játszanom esetleg. Annyi szent, hogy ezek után egy fityinget nem látnak tõlem... <#szomoru2>

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Eagle16
De biztos nem annyiszor mint egy Tigrissel, vagy Párduccal :)
Ezekkel akár minden 10 csatából 2x is elõfordul...

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Eagle16
Itt van hogy pontosan hogy mûködik az egész:

One more example:

Take "beloved" IS-4 and 10.5 cm L/68 gun for KT. (distance - 100m, AP shells, shooting from the front)

1) front hull armor of IS-4: 160mm@60deg
2) 10.5 cm L/68 gun - 225mm penetration, with 25% random it makes - from 169,75mm to 281.25mm
3) take account of normalization effect of the shell, for 10.5 cm L/68 it is 10deg, so the armor slope of IS-4 with normlization is 60-10=50deg
4) IS-4 effective armor: 160 * (1/cos(50)) = 249mm. approx 5/6 of shots won't penetrate (normal distribution)

BoneDragon
Hát már jó párszor kigyulladt az is3-am szembõl. Sõt ráadásul tegnap egy stug belelõtt a t29 lánctalpába, az leszakadt és kigyulladt a motor, le is égtem max hp-ról...WTF

Eagle16
Szerintem csak német tankokon lehet kilõni szembõl a motort, mert azokon elöl van a váltószerkezet...és ez még nem is lenne akkora baj, de a váltó is kigyulladhat :D Hát aki ezek után német tankot vesz...

Amúgy oroszon olvastam, hogy lesz egy második fajta T-54-es is, 100mm-es döntött páncélzattal, szóval a mostani marad 120-on. Akkor viszont Panther elad, helló T-54.

"Tehát az összes tanknak a különbözõ dõlésû páncélzatával átszámolják a páncél vastagság értékét, hogy "reális" legyen?"

Technikailag igazán nem bonyolult az átszámítás.
ahelyett hogy simán csak megnézik hogy pen > armor, el kell még osztani az armor vastagságot a függõlegessel bezárt szögének cosinusával.

Tehát a vizsgálat elsõ körben kb ennyi: pen > armor / cos (slope).

Ebbe semmilyen szervernek nem kéne beledöglenie :)

Persze lehet utána zanzásítani, megbolondítani azzal hogy ugye a tankok eleve szögben állnak egymáshoz képest, de sztem a játék céljaihoz messze nem kell feketemágia.

sloped armour

Ott a pont. Szeretnék sok ilyen agydaganatos scoutot látni. Rengeteget.

Érdemes lehet megkérdezni a DEvs cornerben a hivataloson. Majd bedobom nekik holnap

I.C.ram
Pedig kempelnie is kell. Annak semmi értelme, hogy berohan az ellenség közé, szarrá lövik 2 másodperc alatt, és a saját tüzérsége még be se töltötte az elsõ skulót. Nem értem, hogy miért csinálják ezt a scout-ok.

Sokkal hasznosabb, mikor elõre megy, ott bekempeli magát, de nem lõ senkire, nehogy észrevegyék, viszont sorba spotolja az ellenfeleket, jóval elõbb, mint ahogy õk észrevennék a mieinket.
Az ágyúknál megadott átütési értékek függõlegestõl 30 fokos páncélzatra vonatkoznak (vízszintestõl 60 fok). A német és az amerikai ágyúké biztosan, azok többé kevésbé a valós értékek. A szovjeteknél fene se tudja, valamelyik 30 fokos páncélra, de van ami nagyobb, van ami kisebb a valós értéknél. Gondolom a balance miatt.

Szerintem a játék ezeket a 30 fokos átütéseket használja. Véleményem szerint amelyik harckocsinak a páncélzata jobban van döntve mint 30 fok azt se számolja át függõleges vagy 30 fokos páncélzatra. Hanem egyszerûen minél jobban döntött annál többször pattanhat le a lövedék. Ezért olyan gyakori a magas szintû orosz gépeknél a lepattanás, azoknál 60 fok körüli a páncél dõlése a homlokpáncélnál.
Tehát nem számol ki semmit a játék motorja, hanem amekkora vastagság meg van adva (amit leprogramoztak) azt hasonlítja össze az ágyú/lövedék átütésével. Vagy átviszi vagy nem. De ehhez még hozzájön a páncélzat dõlésébõl adódó módosító. Ami talán egy %-os érték, hogy mekkora eséllyel pattanhat le itt meg itt ilyen meg ilyen szintû ágyú lövedéke.

Véleményem szerint így mûködik a páncélátütés a WoT-ban.
Biztos vagy ebben? Ezt gondold át szerintem....

Attól függ hol teszi ezt! <#finom>

Hát ahhoz hogy a scout beüljön a bozótba kempelni agydaganat kell -.-
bazza
Tehát az összes tanknak a különbözõ dõlésû páncélzatával átszámolják a páncél vastagság értékét, hogy "reális" legyen? Hát ez elég hihetetlen...

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

Szerintem ahhoz mák kell inkább mint skill, a rohangálásos scoutolás sikere tisztán szerencse kérdése :)

A lopakodós scoutolás, na az inkább igényel némi tudást. Szvsz persze.

de, mind a penetration mind a kiirt páncélzat értékek csak a vastagságot tükrözik, a dõlés abszolút nincs benne a pakliban.

Hát igen ha értelmes a scout mindjárt jobb a helyzet<#vigyor0>
LeonSilver
Én élvezem kamperovkát ha jó a csapat és jó az ellen. Az elõbb is tök fasza csapattal voltam, iszonyat jó scout volt (7-1 volt az elsõ nekifutás olyan faszán scoutolt a srác a20-al).

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

I.C.ram
az a malinovka meg komarin is mekkora egy szutyok pályák.
Egyébként a megadott pen értékek függõleges páncélra vonatkoznak? Mert akkor végképp érthetõ a Stug eleje minden csak nem függõleges.
Az hagyján, most voltam Malinovkán volt kábé 4 remek scoutunk (2 PZ III, Stuart, Leo) és mindegyik irdatlan balfasz volt. Egyedül a Leosnak volt esze scoutolni, a Stuart beállt a térkép sarkába egy bokorba this bush looks comfortable felkiáltással. Erre persze mindenki anyázni kezdett, de õ kerek perec megmondta hogy nem mozdul el onnan. A két PZ III eközben megállt a dombon és vadul sasoltak nem tudom mire számítottak hogy õk majd megvédik a bázist vagy ilyesmi, 5 perc kemp után befutott egy Tigris és vigyorogva oneshotolta õket amíg õk 50 milissel lövöldöztek rá. Na most erre mit mondjon az ember...
Viszont a 65 csak average pen, ergo +- 20%al változhat. És elméletem szerint a HE sebzése arányosan változik a pen és a célpont amorjával. Igy érthetõ a variancia amit láttál.