World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Forolto
Jól tudom,hogy nem mindig volt az M26-os medium tank?

Mberek!

Löveg Average penetration-nél xx/yy/zz értékek mit jelentenek? Jól gondolom hogy lövedék típusra vonatkoznak? Tehát xx - Armour Penatration, yy - Armor-piercing .... , zz - HE ?

Köszi

\"Többet kéne másnaposnak lennem. Ilyenkor a legjobb a hajam...\"

[NST]Cifu
Nem lenne az már túlzás egy Tier VIII.-as harckocsinak? Azt mondjuk én sem értem, hogy lehet mindkét T5-ös löveg Tier IX.-es.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
A Maus egyértelmû elõnye a brutális páncélzat (amit viszont Tier VII.-tõl eséllyel, Tier IX.-tõl felfele már könnyedén átlõnek), és a sok HP, az E-100 egy kevésbé páncélozott, de ütõs fegyverzetû Tier X.-es heavy.

A JT elõnyét amúgy én sem látom. Eredetileg azt hittem, hogy szembõl kompletten 250mm-es a páncélzata, így pedig elég jól kiegyensúlyozottnak tûnt. Aztán rájöttem, hogy a test viszont 150 (felsõ rész) ill. 100mm (alsó rész), tehát páncélzat terén nem ér fel Tier VII.-es T29-hez!

noname23
Ha már a jobb lövegekrõl van szó a T32 is kaphatna jobb löveget
mert mi az már hogy a M26 Pershing közepes létére a tovább fejlesztett 105mm T5E1M2 ágyúval császkálhat

http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/data/8k775d4/%5BAnaheim%5D.gif

A Maus is T-10-es,mégis jobb löveget kapott a JT.Ennek tükrében még volt aki inkább a JT-t választotta a Maus-al szemben.De pont azt mondom,hogy ha az E-100 tûzerõben is ott lesz,akkor már végképp nincs semmi ami a TD-k felé vinné az embert.
A Ruszki ágon is van aki inkább az Object-et választja a IS-7 helyett.
Pedig az egyik 10,a másik meg csak 9-es.De ott legalább világosan megvannak az Object azon tulajdonságai ami miatt sokan inkább azt választják.A Németeknék semmi ilyesmi nincs(lesz).

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Hát õk kilátnak!(Egyébként nem mindig.)
Mindenesetre ki az a hülye,aki úgy akar csapdát állítani az ellenségnek,hogy nem lát semmit??

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

[NST]Cifu
Ne feled el, hogy az E-100 Tier X., a JT meg Tier IX.-es, tehát azért nem teljesen fair az összehasonlítás. A JT-nek már a Tier IX.-es heavy tankoknál is kevesebb HP-ja van (ezt amúgy nem értem - miért van a TD-nek kevesebb hp.-ja, mint a harckocsiknak? Oké, középmagas Tier-nél még megértem, ezzel kompenzálják a jobb álcázási értéket. De end-tiernél semmi ilyen elõny nincs. A TD-nek szinte csak hátrányai vannak, nincs tornya, kevesebb a Hp.-ja, a páncélzata sem szívdöglesztõ (a JT felépítménye vékonyabb, mint az amerikai heavy-k tornya!), ezt kellene ellensúlyoznia az erõsebb lövegnek.

Tono34
"Ha van szemük (egy camo netes / skilles Hetzer vagy hasonló kicsit elõrébb, aki nem lõ), akkor kész, nem fogod látni õket, akármivel is lõnek."

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

"A rendszerbõl fakadóan az erdõ mélyérõl tüzelõ harckocsikat nem lehet sose észrevenni. Annyi kell, hogy közted éa célpont (vagy bármelyik más ellenfél) között legyen két bokor, mindkettõ legalább 15 méterre tõled."

De ha ez igaz, akkor az erdõben lévõ tank hogy lát meg téged, hiszen neki is ki kéne takarjon a bokor?
Tegnap ezt már elõvezettem a chat-en,most elmondom itt is.
Ha igaz,hogy a Német E-100 megkapja a 150mm-es löveget,vagy ha azt nem is,de mondjuk a JT 128-át,akkor a Német TD ágnak végképp nem lesz értelme!
Eddig is csak annyi elõnye volt a JT-nek a Mini maus-Maus-al szemben,hogy jobb lövege volt.
De ha ugyan ez(vagy még jobb)löveg felkerül egy tank-ra,akkor ki a jóisten fog JT-re hajtani??Hell Girl-ön kívül persze.:D
Ha már Német high tier TD!
Jobban álcázható mint egy tank?- NEM!
Nagyobb tûzereje lesz mint az E-100-nak?- NEM!
Mozgékonyabb,agilisabb?- NEM!
Több HP-ja van?- NEM!
Jobb a páncélvédettsége?- Ez még a jövõ zenéje.Oldalról,hátulról biztos,hogy nem.Szerintem szembõl se lesz jobb.A JT csak szembõl a felépítményén kemény.Bár a tier 9-10-es lövegek ott is legtöbbször átviszik.De a testen szembõl is gond nélkül lehet sebezni.
Tehát szerintem erre is adhatunk egy NEM!-et.
Pontosabb?- Talán.(kicsi a jelentõsége.sokkal pontatlanabb nem lesz a tank sem.)
Na most ezek után ki megy Német TD-re?Max az aki alacsony tier-ben akar velük bohóckodni!

Metwork
akkor majd eladom a KV3-at ha meglessz az xp az IS-re :)

I will use google before asking stupid questions.

[NST]Cifu
A rendszerbõl fakadóan az erdõ mélyérõl tüzelõ harckocsikat nem lehet sose észrevenni. Annyi kell, hogy közted éa célpont (vagy bármelyik más ellenfél) között legyen két bokor, mindkettõ legalább 15 méterre tõled. Ha van szemük (egy camo netes / skilles Hetzer vagy hasonló kicsit elõrébb, aki nem lõ), akkor kész, nem fogod látni õket, akármivel is lõnek. De ez esetben még csak a szemet sem látod, tehát végképpen semmi esélyed.

(megj.: klánharcoknál az adatok ismeretében amúgy jelentõsen megnõhet a Hetzerek aránya, csak éppen camo skilles legénységgel, ventillátorral, binocularral és álcahálóval. A céljuk pedig nem az lesz, hogy öljenek, hanem hogy spottoljanak. :D)

A halálbokor gyilkosabb fajtája az, amikor egy jó értékkel bíró jármû (ez lehet akár egy Hetzer vagy JAgdPanzer IV is) felszerelkezik camo nettel és skillel. Ez esetben még lövés közben is csak viszonylag közelrõl (~100-120 méter) lesz látható. A kínosabb dolog, hogy a Szu-152, ISzU-152 és az Object 704 hasonló képességet párosít elementális tûzerõvel. :)

Egyébként tényleg igazat írtak a fejlesztõk hogy ezzel a halálbokor cuccal nem tudnak mit kezdeni:) mert nincs is ilyen bug:) csak orosz cuccal találkozott az ember:D most még zavaróbb hogy tudja is az ember hogy mi a szitu:D

Forolto
Inkább orosz ág.T-34-85 már 100mm-es ágyú ugyanaz,mint a T-44-esnek,igaz ez még lomha,de már a T-43 kezelhetõ jószág lesz.Nem beszélve a végén a T-54-el.A párduc nem rossz,de bele kell törödni,hogy oroszpártiak a készítõk.

a.carkey
Egy olyan tankom van, amivel rossz lóra tettem. Igazából nem is tankkal van bajom, hanem az ágyúival. A 85ös egy fos, ami még lassú is. A 122es meg egy lassú, pontatlan fos. Igazán nem értem, hogy miért nem lehet rátenni a 107est? Természetesen a KV-1Srõl van szó. Kár ezért a tankért! Kb. olyan, mint a 3001 széria. De minek pakolnak be hasonló tankokat? Nem értem ...

A medve nem játék.

Forolto
Nobazzz,leváltották Overlordot?

Az új EU szeró kommunikációs managere Armitxes.Hova tünt Damon Hill azaz Overlord?

a.carkey
Ha megvan a tigris, menj el a DB felé. Tetszeni fog. A Tigris még jó, nem pakol be túlzottan nagyok közé, a DBt meg imádni fogod. (Rá repair, rammer és ventillator és kész.)

A medve nem játék.

[NST]Cifu
Meguntam a JT-zést. Nem magát a JT-t, hanem azt, hogy összeállnak olyan csaták, ahol van néha 2 Tier VII.-es arty, akik ízekre szednek. Ha nincs arty, akkor Cliffs vagy Komarin, 3 platoonos T-54-el. Ha nem tudom a lánctalpát lelõni, akkor kb. 15 másodperc alatt vége a dalnak. De olyat is láttam már nem egyszer, hogy leállnak velem csiki-csukizni. A testpáncélt röhögve átlövi, az én lövéseim meg nagy eséllyel lepattannak róla. A csúcs 14 lövésbõl 10 lepattanó vagy "didn't penetrate" - és a végén én purcantam meg. Persze ez a jobbik eset, mert ilyenkor legalább lõni tudok rá, mert látom... :)

Fritz Von...
Ebben az esetben nem sajnálom, hogy megvettem a T43-at, és eladtam a VK3601-et.

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

a.carkey
Akkor belekezdtél a német hv ágba is. :)

A medve nem játék.

[NST]Cifu
Erre két Himmelsdorf példát tudnék hozni pro és kontra:

Pro:

Ferdivel top tier vagyok, beírom, hogy megyek a vár alatt, pár emberke menjen plz. a vasút felõli részre. Egy Szu-152 jött velem, 3-4 ember ment a várba, a többiek a vasút felé. :)
De szétlõttük a Szu-152-el a vár alatt egy JSz-3-ast meg egy Tigrist, majd visszamentünk a váron áttörõ mediumokért, és végül a vasút felõl érkezõ KT-t is kivégeztük. Nagyszerû kör volt.

Kontra:

Panzer IV.-el vagyok, nézem, hogy indulás után szó szerint mindenki elindul a vár felé és vagy felmegy a várba, vagy a vár alatti utat vállasztja. Beírom, hogy ez így darwin-díjas taktika, egy-két ember visszajöhetne még védeni a vasút felõli részt. Jött is egy ember. A bázison maradt Hummel. A vasút felõl egy KV és egy Pz.IV pedig átgázolt rajtunk. Kikaptunk, de nagyon. :)

a.carkey
Szerintem van egy olyan, hogy bónusz órák idiótáknak. Ezt valahogy megtudják, és akkor megjelenik az összes, és tolonganak a tripla kreditért, tripla xpért. :)

Kedvenc mondtaim:
-"Hilltop!" Megy õ és én a két legnehezebb tankkal, és más senki.
-"All right!" Megy õ, én, de mindenki más balra.
-(Az elõbbi fordítottja.)
-"Arty, pls cover me!" Erre az arty minden mást csinál, csak ezt nem.
stb.

De azért vannak értelmes csapattársaik is, meg olyan helyzetek, ahol a pálya kialakítása elég ahhoz, hogy feltarts akár egy szakaszt is egyedül. Na ott van sikerélmény. :)

A medve nem játék.

Forolto
Nem vesztettél sokat,elbuktuk az összes legénységet,tankot, az összes xp-t megkaptuk free-be,az összes eddigi eredményeink elvesztek a goldot visszakaptuk amit tank slotra, premium tankra költöttük.Sja kaptunk 6000 goldot.:)
A játék fejlõdik,a balance végre ugyahogy jó,az artyk lekoptak a nerf óta,mostmár a userek hülyültek.Már a láthatóság se zavar annyira,mint a sok noob,aki rászabadul a WoT-ra.Félelmetes.

a.carkey
Majdnem 19 milla credit a tank/cuccos ami a garázsomban áll a tankokon, plusz a jelenlegi kp. és a felszerelés ami nincs felrakva (ágyúk, rádiók, stb.), szóval úgy cirka 21 millió jelenleg.

A medve nem játék.

DummyBoy
Akkor megnyugodtam, eladogathatok szépen mindent ...

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"

Speciel õ a hardwipe-t kérdezte (" akkor átmenni csak törléssel lehet(tehát minden megy a süllyesztõbe)" ), meg se említette a softwipeot :)

a.carkey
Nekem kimaradt az elõzõ soft wipe. Én már utána jöttem. 1xûen ki kell próbálnom párat, és nem mertem eladogatni belõle, mondván, hogy jön a soft wipe és így többet ér a gyûjtemény. :) De jó is ez így: artym, KV-1Sem még garázsban sem fog állni. VK3001 szériám pedig biztos nem lesz, max. csak átugrom õket ha nagyon kell. Minden tierbõl lesz egy tankom, az ötösbõl több, de igazából jópárat hanyagolni fogok. Még a P2re vagyok kiváncsi, aztán kész is vagyok.

A medve nem játék.

Forolto
Felejtsd el,Overlord már rég leírta,nem szükséges a soft wipe az adatok átmentésére.

Ezt a Soft wipe dolgot meg jó lenne elfelejteni,egyenlõre nincs tervben.Ha kell valami, gyúrj rá.
Ha mégis lesz ugyis megtudod.

Az is, csak nem a legtöbb :)

a.carkey
48? Azt hittem az én 16 tankom fullosan az sok. :)

A medve nem játék.

Értem, köszönöm a választ.

Eagle16
A második opció.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Én meg leálltam a T-54-es fejlesztéssel pont a wipe miatt, most már kinyalhatják! :P

Egyébként ha jön az EU szerver, akkor átmenni csak törléssel lehet(tehát minden megy a süllyesztõbe), vagy marad minden ahogy volt, de már EU szerverre csatlakozunk?

FAJGYÛLÖLÕ <#banplz>

Igazából én is sajnálnám, ezt a 48 tankot azért elég volt összekuporgatni. :D

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lõni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

I.C.ram
Számomra tök közömbös. Szerintem ugyanígy mennék tovább soft wipe után is, max a spórolt XP-bõl talán kijönne a Ferdi.
f24sg
HAHAHa, ROFL-LoL, stb.

ez jó hír nekem.
Tuvok
Hasznos lenne, de tényleg :) 12 órázás után pont elég csak a lényeget elolvasni :)

Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lõni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun

[NST]Cifu
Lehet kéne "WoT topic hírlevelet" csinálni számodra, nem? ;)

Be se kell nézni, csak a fontosabb posztokat összesítve elküldeni. :D

[NST]Cifu
Akkor én azt hiszem veszek egy LoLtraktort. :)

Az biztonságban van a T-54-esektõl és a T30-asoktól. :D

Tuvok
Nem lammaertõl kérdezem !

Tuvok
138 új üzi, bármi fontos ?

De addig is én leszek a világ ura, éssenkit nem engedek XPt szerezni :) mwhahahaha

Eagle16
Én meg veszek T30-ast, azzal 3 lövés bármi, kivéve a Maus :D

Boron Power
Ha továbbra is vissza a jövõbõl kategória marad, akkor soft wipe nélkül is az lesz szerintem.

A lehetõ legjobb hir számomra :) Mindjárt meg van a T-54, nem kell majd 14 másik T-54 ellen harcolni. <#eplus2>

Eagle16
A közeljövõben nem lesz soft-wipe.

"No. At least is the near future. "

Pyotr
Fürdõszoba<#nezze><#idiota>

&#9608;&#9608;