418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Szpecnyaz
    Szerintem ha mindegyik kapna V2 kilövőt, meg adamantium páncélzatot, még akkor is lenne valaki aki szerint gyengék.
  • Destydeme
    Ez már régebben történt.De ha ez történik holnap,akkor holnap is panaszkodni fogok rá.
  • lammaer
    Krautoknak semmi nem elég jó. Örökre fogják tolni hogy OP orosztankok, ez vmi régi beidegződés. Sztem high tierben a németek messze erősebbek, de hát evvan.
  • R3nton
    lol persze, azért mert ha nem tudod letrackelni akkor lekövet:D: próbáld már meg a panther1essel körbefurikázni a jt-t esélyed sincs. Max ha lefoglalják és be tudsz melléje állni, vagy mögéje. Hagyjuk már ne nézd már az összes td-st madárnak. Biztosan vannak jók, ott van a Jeges is több ezer csatája volt tdvel majd pont ki fogod szedni őt tier6os medekkel, a JTből vagy az objectből, mindjárt a t95ből is nem amit át se tud ütni még hátul se nagyon, de te kiszeded majd:D
  • Ry0K3N
    152 új üzenet dél óta O.o
    kijött a 7.2 teszt szeró?
  • lammaer
    Ezért írtam hogy ez "játéktechnikai ok". A játszhatóság érdekében van így (semmi ne legyen szemből tökéletesen sérthetetlen), egy pici esély legyen még a szegény szemből támadó T6os mednek is :)
  • lammaer
    Lényeg ami lényeg: megkérdezted T34-85el hogy lehet JT ellen harcolni, megmondtuk hogy medes gondokodással, ami azt jelenti hogy ha látod hogy megkerülhető ráugrasz. Nem a frontját lövöldözzük. Az a HEAVYs gondolkodás :)
  • Szpecnyaz
    Azt hittem hogy az E széria megjelenésével megszűnik ez a panaszkodás a német tankokra, de úgy látszik mégse.
  • lammaer
    Pont fal mellett sziv a legjobban, mert neki tudod szorítani :)
  • lammaer
    "Az egyetlen tier6os amivel nagyon be lehet szopatni a jt-t az az amx13-75 de az meg már light és nem med."

T50-2? Az meg Tier5ös. És pont nem értem, miért előnyösebb egy JT elleni harcban ha vmi light, mintha med. A med bőven elegendően gyors egy JT ellen, cserébe nagyobbat üt. A JT ha már rajta van a med a HPjából él (vanneki sok) nem a mozgékonyságából, a med pedig gyorsabban bontja mint egy light. Nyilván igy is sokáig tarthat, de erről is beszéltünk, a medes csapatban gondolkodik, nem 1vs1ben...
  • Szpecnyaz
    Már nem azért, de a JT esetében a valóságban nem is jegyeztek fel esetet hogy szemből bármi is megkarcolta volna, nem hogy szemből kilövést. Szóval egy 100as átütésű ágyú ne tudja már átlőni, csak mert eltrafálom a lámpáját. Szerintem ez csak egy hitbox bug.
  • bgabor
    Azért legyünk korrektek, szerintem a fejlesztők nem voltak elfogultak a játék készítésénél. Valóban sok német tank ócska lett, de nézzétek csak meg a azovjet tankokat. Szerintem egyáltalán nem mondhatók OPnak.

Főleg a szovjet ágyúk nevetségesek. A játékban egy ágyúnak hat fontos tulajdonsága van(sebzés, átütés, pontosság, célzásgyorsaság, töltési idő, lőszerár), amik meghatározzák, mennyire jó a löveg. A hat paraméterből a szovjet lövegek a legtöbben nagyon rosszul teljesítenek. Az általuk okozott sérülés igen jó szokott lenni, és ezzel vége is az előnyeiknek. Az átütésük közepes vagy átlag alatti, a lőszerárak pedig igen hamar, a 122mm-esektől kezdve elkezdenek nagyon durvák lenni, 1000 credik fölöttiek. A másik három fontos szempontban pedig szinte minden szovjet ágyú gyengén teljesít, rossz a pontosságuk, a célzásidejük csapnivaló, és az újratöltési idők óriásiak. Gyakorlatilag a "ház mögül gyorsan kibukkanok, lövök egyet, visszabújok" stílust nem is lehet használni náluk emiatt, használhatatlanná téve ezzel a szovjet medium ágat a fullos T-44ig.

Szóval nem mondanám, hogy mindent visznek a szovjet járgányok. Én például a SU-85ön kívül régen nem játszok már szovjet tankal.
  • R3nton
    erről volt itt szó, hogy tier6so tankkal simán kiszedik a JT-t. Hát aki ész nélkül támad egy td-re és alábecsüli az meg is fogja szívni, nem félek tőle, csak értékelem a helyzetet, és úgy támadok rá, hogy én jöjjek ki belőle győztesen. Ha például fal mellett van, és nem tudod trackelni akkor lehet, hogy le tud követni.
  • Destydeme
    Gondoltam,h nem a levegőbe beszéltél,ahogy én sem.Ha mi is csinálnánk ilyet tuti a Zrinyi,Toldi,Nimród,Lehel stb itt-ott kicsit jobb lenne,mint papíron.De szerintem látványosan maguk felé hajlik a kezük.Ez a fő baj nálam.A német tankokat vhogy a pálya végéről is sebzem az oroszról meg szeretek pattogni 100m-ről is.
    (A top eddig Kt-vel 470mről sebeztem szintén KT-t.Csak azért lőttem rá,mert előtte 1 oroszról pattogtam(ő rólam nem) és már csak másodperceim voltak hátra a csatából.
  • lammaer
    CSúsztatsz de sebaj ezen nem veszünk össze.

Az a baj, hogy te medesként azon agyalsz, hol lehet egy JTt szemből átütni. Senki nem mondta hogy kivégez egy JT-t instant egy meddel, de ha te egy JTtől megijedsz egy közepes vagy nagyob tier medben mert hű de erős a frontpáncélja, akkor az abszolút nem medes gondolkodás.

• R3nton
    a t-34-85 szedje ki a su-100-t meg a jagdpanzert elég nagy feladat annak az is.
  • R3nton
    mindig az leszek pedig:D De azért ne essünk már át a ló túloldalára, még az e-50emmel is meggodnolom, hogy támadok egy jagdtigerre. Ezeket úgy bírom fú én a 34-85el elintézek egy jágdtigát mert fasza tökös gyerek vagyok és kurva jól is játszok, aha persze. Attól mert párszor kilőttetek egyet 5%ról az még nem jelenti azt, hogy ki tudod szedni. Az egyetlen tier6os amivel nagyon be lehet szopatni a jt-t az az amx13-75 de az meg már light és nem med.
  • lammaer
    Sztem a lámpánál átüthetőség nem bug... legalábbis, a testen lévő ilyen kis kitüremkedések minden tanknál gyenge pontok. Ferdinél is hasonló a szitu a lámpával, de tudtommal az IS3-nál is.

Nekem ez játéktechnikai oknak tűnik, hogy legyen vmi esély szemből is átütni a dolgokat.

Tegyük hozzá, azért ha csak a lámpánál lehetne átütni, az azért nem vmi nagy bug:)
  • SZU
  • lammaer
    Na igen, ezt el is felejtettem.

A lényeg, ezek után simán el tudok képzelni bármi személyes bosszúvágyat megnyilvánulni a játékban a designerek/devek részéről.
  • Renegade
    vagy szegény fórumtársunk akinek lockolták az accát, mert 88-ban született és ezt beleírta a nickébe :-)
  • lammaer
    Egyébként nem teljesenbeszéltem a levegőbe..még ha úgy is hangzik. Volt ugye az eset, amikor 1.5 év után hirtelen a Wittmann medált átnevezték Boelter medálra... mert hogy Wittmann az SSben szolgált.

És ott, a fórumon egy dev magából kikelve üvöltözött, hogy igenis rohadt nácik ne legyenek a játékban és azért szedték ki Wittmann nevét.
  • SZU

• lammaer
    R3nton, mostantól kezdve ne tartsd magad medesnek.
  • lammaer
    Ja, csak a JPvel ilyet nem tudsz megcsinálni. Orosz/Amcsi high tier medekkel, meg a lightokkal igen. JP erre képtelen.

De valóban, amikor leselkedek, az vmi frenetikus érzés.
  • Destydeme
    "Elfelejtették.."
    Hol tartana a világ ha mindenki így dolgozna?
  • Renegade
    hopp nem is mert talán 2011 május-június környékén már javítva voltak és a nyílt béta meg 2010 augusztus körül indult :-)
  • Szpecnyaz
    Kilőni nyilván nem fog egy full HP-s JT-t, csak szégyen hogy át tudja ütni, mivel a lámpájánál bugos a páncélzata.
  • Renegade
    ha jól rémlik azt mondták, hogy a német tankoknál elfelejtették leprogramozni a lövegpajzsot, illetve azért égnek le mert elől van a váltó, meg majd javítják (kicsit több mint egy év volt kijavítani ezeket a hibákat) :-)
  • Destydeme
    Persze,de mondd azt,h nincs kaján vigyor az arcodon,amikor az ellenség forgolódik és azt sem tudja merre vagy.
    (Te pedig beírhatod,h I see you:)
    Neked volt is pár hete(1-2hónapja) ilyen hsz-ed,ezért is írtam.
  • Attiska
    Ja... Milyen finom is volt az, amikor a bétában bebaszta a B2-t a Tier 8-9-ek közé.
  • R3nton
    igen ha szerencséje van egyszer rá lő a hasára talán átmegy neki, ha előbb vette észre, utána egyetlen lövéssel a jt darabokra szakítja, azért az szép lenne ha a tier6os tankokkal lazán lehetne a tier9eseket szedni:D
  • Szpecnyaz
    Nem védem a WG-t, csak próbáltam rávilágítani erre a tényre, mivel nem túl közismert. De am játéktechnikai szempontból nyilván az lenne a logikus ha minden TD jól tudna rejtőzködni, mivel nincs túl sok előnyük a harckocsikkal szemben.
  • Destydeme
    Akkor Lammaer korábbi hozzászólásából ki indulva(99073hsz):A Wg-sek 2.vh-s orosz katonák egyenes ági leszármazottjai.
    Gondolom az volt a válasz,h"Bug"az is,de majd az 1.3.2ben javítják.(Cinikus vagyok).
    Mint ahogy vki írta 1-2napja,h 30-40% kredit mínuszra is azt válaszolták,h Bug..(s nem Pay to win opció)
  • lammaer
    A JP frontja erős, pattogós. Én arra alapozok és a mozgékonyságára, nem a rejtőzködésre.
  • Destydeme
    Persze,nem is mondta senki,h a te hibád.
  • lammaer
    Hát őszintén, ezek alapján az adatok alapján tényleg nem kéne a WG-t védened.... de az meglepő volt hogy a JP ilyenmagas, ettől függően a magasságával indokolni hogy egy világitó diszkógömb az éjszakában. Valld be, nem reális.
  • Destydeme
    Egyre jobb:)
    De valóban a Stug3 óta,mintha gyakrabban kifigyelnék hol állok.Elvileg a választ az előző hsz-ekben megkaptam.
    Ami a lényeg,h nekem tetszik a JPanzer 8.8cm és 10.5cm-es ágyúja is.A JagdPz4 is tetszett.
    Ezek után további +2bokrot keresek magam és az ellen között.Más megoldást nem tudok.(Bár akkor minek képzem rejtőzködésre a legénységet?)
  • Renegade
    a régiek most ne figyeljenek, mert már biztos únják a bétás és atz éles játék első pár hónapjinak sérelmeiért a puffogásom :-)

most már egyébként egész korrekt a balance ahhoz képest ami volt:

A német tankoknak nem volt a tornyon front páncél
    a mausnak körköresen 100mm volt a páncélja
    az összes német tank elejének a tetemes része "motor" volt (most már nem) és 2 csatánként kigyulladtak
    amíg nem volt figyelembe véve a torkolattűz, addig az összes szovjet jármű (kivéve KV-k) láthatatlanul lövöldöztek

ej de jó világ volt :-)
  • Szpecnyaz
    Én csak azt mondtam, hogy nem meglepő hogy a magassága miatt rosszul rejtőzködik a JP, ennek nyilván így kéne lenni a többi TD-nél is, ami magasabb, viszont ez már a fejlesztők hibája, hogy ez nem így van.