418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Oddball29
    Ha kicsit tovább tart a háború, az angol gyalogsági nehézfegyverek átütés nélkül is szétkaptak volna mindent, mindegy milyen páncélt aggatnak rájuk. Az új hátrasiklás nélküli lövegek és a HESH-technika egy elődje már akkor létezett és tesztelték is, a 3,7 inch RR gun nem nyomott többet 100 kilónál és 25 cm páncélt is le tudott küzdeni 2000 jardig.
  • Oddball29
    Nem is tudtam, hogy így is jár...

Victory!
    Battle: Karelia 2012. február 4. 18:07:59
    Vehicle: JagdPz IV
    Experience received: 585
    Credits received: 19 431
    Battle Achievements: Invader, Kolobanov's Medal, Sniper
  • Destydeme
    De rendes tankal is megvan,csak utálok randomba menni nagy tankal.
    Mindenki tőlem várja el a támadás,scout szerepet.Nem jönnek a medek támogatni.Sőt,a scoutok is bújnak mögém.Belefáradtam a c6-ba,h partynként pittyegek a mini mapon.Így meg a td-vel elvagyok.70%-al kevesebb az ideg,s segítek az életrevalóbbaknak.
    Ezt beszéltük,h jobb szeretsz te sem top lenni.Amire írtam anno,h lehet azért mert te nem topként segítesz a topoknak.
    Félre ne értsd szívesen megyek az élen,ha van megfelelő háttér.Td-vel sem mindig az utolsó sorban vok.
  • Pupuci
    A büdös szarnak lép be valaki a játékba, ha el sem mozdul a hülye kezdőről? Az előbb is úgy indultunk, hogy 15 -2 ... A francba hát.
  • popey8
    Melyiknek magasabb a javítási költsége? A SU-85-nek vagy a KV-nak?
  • magyargyerek
    Köszi, megfogadom a tanácsot! Egyik 122-en át kell vergődnöm az mindjárt meglesz kb. estére és van még egy ugyanolyan löveg az gyorsabb de a damage-ja iszonyú sok. 390-e sebez
  • hitman090
    Sziasztok!

játék közben egyfolytába pityeg a fülesem és nagyon idegesítő mitől lehet? ez csak a wot nál pityeg állandóan.már az agyamra megy.
  • lammaer
    Ha javasolhatok, felejtsd el az "egyből IS3-ra megyek" részt, és ISben fejleszd ki mind a motort, mint a jobbik 122-est. Ha nem, kénytelen leszel az IS3-ban kiszenvedni.
  • magyargyerek
    Végre beülhettem az IS-be, elértem. A KV-3 embereit átképeztem erre egyből 90%-al indultak, Raktam fel ventit,töltésgyorsítót, remek ez a tank. Hosszúak a mecseim! Bizony nem halódok meg olyan könnyen mint eddig a sok másféle tankban. Egyre gyakrabban bent ragadok a végjátékra:-) na ezt meg tudnám szokni. Na végre most kezdődik az igazi játék. Eddig leves, vagy töltelék voltam.:-) KV-3-ról a jobbik löveget felraktam ezen is jókat odasuhint. 175-et penetrál és 240-et sebez. Egész jó a gyorsasága az előbb említett tankhoz képest. Motort lehet ki sem fejlesztem hanem egyből IS-3-ra gyúrok. Az még odébb van 80K TP.
  • lammaer
    Jah, minden meccsben van 14 vörös kommunista a túloldalon :)
  • lammaer
    És rendes tankkal nem jön így?

Ha TDben szerzel ennyi XPt, akkor tuti hogy medben/heavyben szintén tudsz ennyit.
  • Destydeme
    Én sokszor látom a td-ket rohanni,de fix nem ez lenne a dolguk.
    Ami"vicces"volt,farmoltam a stug3-al és 1x a Löwe 1x a Tiger állt be mögém.(Én voltam a páncéljuk).A Löwes storyban az volt a gáz,h szemben velem KT volt=nem tudtam tolatni.Kitéptem volna a Löwes gyerek máját szívesen.
    Sokszor már nincs lelkierőm c6olni,vagy 100x figyelmeztetni a minimapon.
    Ezért kezdtem el a td-ket.Ha jó a csapat 1k xp"simán"jön,de ha nem 4-5-600xp megvan vereséggel is(prémmel).
  • Solten
    Nem fair, a jatek tele van r*hadt komcsival :)
  • Solten
    Az a vicces hogy 10-et lottem a Type-ba a 88-assal (kozvetlen kozelrol vagy otot) es beadott egy criticalt...
  • lammaer
    Én nem látok semmiféle tank specifikus viselkedést, egyformán látok skilles és skill nélküli embereket minden tankban, minden tierben. Érthető, sztem sokan mindent tolnak. Minden tankban látok mindent, TDk ugyanúgy sunyulnak, csak nekik ez megbocsájtható, mert az a dolguk.
  • Destydeme
    Ezért tanultam meg nem rohanni a td-vel.Ha már oldalba kapnak td-vel akkor hello:)
    Ami most nagyon feltűnik(td ágat húzom biztos ezért),h a td-k rohannak,támadnak,scout-olnak a tankok bújnak.Tisztelet a kivételnek..Ilyenkor gyakorlatilag ki is léphetnék..(volt már rá példa)
    Akinél csőlátás baj van nem kell a td-t erőltetni,de aki td-vel szeret rohanni,scoutolni szintén ne válassza,mert másik 14 szórakozását rontja.
    Sajnos sokan ua-zt a stílust erőltetik minden tankra,ez a legnagyobb baj.
  • Solten
    Stug III-hoz kepest tenyelg nem nagy eresztes, majdnem 100-as crew-al mar el is talalsz valamit... Kilottem egy Tigrist, meg is dicsert a Ferdis csoka. Szivas vele jatszani mert allandoan a tier 9-ek koze rak be. Gyujts a JagdPantherre, mindenki dicseri.
  • bardocz
    Jaa, azt hittem azt már általánosan írod.
  • lammaer
    Tier6os AMXről beszélek :)
  • bardocz
    Hm, nekem az E-75 oldalával még nem volt különösebb gondom. Ha eléggé beforgatta az ellen, akkor szépen vittem eddig.
  • lammaer
    Igen, ezek kb hasonlóan erősek lehetnek, a KV3 mellett az a mindent elnyelő páncélzata szól. Most AMXben is, ha lehet inkább lövök bármi mást, mondjuk IS3-at oldalról mint KV3-at :)
    Kb amire nem szeretek lőni tankok közül oldalról az az IS4, KV3, E75.. ebben a sorrendben :)

Az ARL-t kevesen ismerik, ezért kevésbé húzzák be. Nincs is belőle sok.
  • marchizor
    Előző csatában így végeztem... van még mit javítani a játékon.
  • lammaer
    Persze, ez MINDENKIRE igaz, csak a TDnél hatványozottabban jön ki a hatása. Mert ugye ha egy tornyos tank mondjuk két lövés után rájön hogy van valami az oldalában, még ráfordulhat és harcolhat ellene. TD az már alig alig.

Nyilván minden helyzetfüggő, de ugyanabban a szituban egy tornyos tank és egy TD esetén a tornyos tanknál kevésbé drasztikus a csőlátás hatása.
  • Destydeme
    A csőlátás sajnos nagyon sokakra igaz,nem csak td-kre.
  • Ninju
    Egyébként nem tudom miért vagytok így meglepődve a KV-2 kétszer jobban rejtőzködik álló helyzetben, mint a JagdTiger. KV-2: 3,2m vs. JT: 2,8m
    Trükkös ám a skála is azon a képen. :)
  • davidbog
    Még a 20 fontosnak is sikerült APDS-el, csak kisebb távolságból. Mondjuk azt nem írták melyik APDS-el.
  • szabii98
    T6 companyban a VK36, ARL 44 is ugyanolyan ellenfél mint a KV-3. Utóbbi kicsit masszívabb, de tapasztalatunk szerint ugyanúgy elfér 1-2-3 KV mint a KV-3ak. Igaz, a KV-3ak meghatározók, mert nélkülük nehéz nyerni.
  • davidbog
    Igen mert olyan jelentéktelen mennyiségben volt jelen, hogy alig találkoztak velük. :D

Amúgy tényleg erős volt szemből. Háború után az angolok azon is tesztelték a lövegeiket. Még a 17 fontos se tudott neki ártani APDS-el se. Egyetlen brit löveg ami át tudta ütni szemből az a 32 fontos volt, de csak APDS lövedékkel. De ez a homlokpáncél és lövegpajzs kivételével minimum 850 méterről átvitte.
  • lammaer
    Ezt magyarázom neki, minden ami megbízhatóan át tud ütni 80mm-t elegendő. És JTnek még a seggébe se kell kerülni, oldalról sokkal jobb mert jóval nagyobb célpont, ugyanakora páncélzatal mint hátul.
    Márpedig sztem azokban a historical battlekban ahol a JT kerül elő, csodálkoznék ha 80mm pen nem lenne meg MINDENNEK amit az oroszok kapnak.

A szituációt meg már az élet adja, meg hogy a medes hogyan keveri a szart közben. És szerencse. :)
  • Destydeme
    Nem.Volt pár hsz,mégpedig,h orosz fejlesztők orosz játéka,maguk felé hajlik a kezük.Ha bevallják ha nem.Ennyi.
    Jelenleg orosz ágon a medeket húzom,h legyen Orosz"typom"egyszer,s nem az OP orosz heavy ágat.
  • lammaer
    Pontosan tudom milyen könnyű odakerülni a legtöbb játékos esetében. Mert a legtöbb játékos - ahogy ezt már megbeszéltük - nem JÓ játékos, és ez high tier TDk esetében sincs másképp. Hiába ül JTben vagy bármi másban.

A nagy titok: csőlátás. Amikor vki rákattan az első lőhető célpontra, nagyon nehezen veszi észre ha úly veszélyforrás jön fel. TDk esetében ez kb annyi, hogy csak előre lát, és te mind medes gondolkodású megvárod amig lő egyet vkire, és már mehetsz is.
  • bardocz
    Hátul se nagyon? Amivel összekerülhet, az kb mind átviszi hátul.
  • davidbog
    Márpedig a magasságnak és a szélességnek kéne lenni-e annak ami az álcázási képességet befolyásolja. Másnak nem. Az, hogy most könnyű harckocsi, TD vagy más kategóriájú az nem számít. Ugyanolyan körülmények közt egy JT-t hamarabb észrevennél mint egy Shermant.

Persze a WoT-ban hiába hivatkoznak erre, ettől még úgy rossz az egész ahogy van. Mert akkor egy IS-2, T29, AMX-50-120 (illetve bármi más ami ugyanolyan magas) is pocsékul rejtőzzön mint egy KT vagy JT.
  • R3nton
    te pedig degradálod a td-ket, és madárnak nézed a td-seket. A seggébe meg be kell kerülni, nem olyan egyszerű az, mint gondolnád, ha egy jó td-s ellen játszol. Ha már a seggébe vagy akkor nyilván könnyű kiszedni.
  • Ry0K3N
    Azt hittem Sztálinnak. :/
  • Szpecnyaz
    Nekem az jött le abból amit írtál, hogy gyengébbek az OP orosz tankoknál. Amivel nem értek egyet.
  • Destydeme
    Senki nem mondta,h gyengék,én biztos nem.
  • lammaer
    Semmi különös, beszélgettünk csak, eddig viszonylag normálisan. Nincs szerver, sőt, csúszás van állítólag.
  • lammaer
    Megint csúsztatsz és gúnyolódni próbálsz. Csak sajnos elég gyengén megy.

Behozod a panthert, behozod az objectet, behozod a T95-t, sőt még szerencsétlen Jegest is előrángatod. Pont azt, aki szó szerint írta a német high tier TDkről, hogyha egy med rajta van, akkor már csak láncra kötözött kutya amit már csak ütni kell:)

Még1x: Historical battléban lévő JTről volt szó és arról, hogyan lehet medekkel harcolni ellene.
  • Szakesz
    Igen, és Hitlernek kunkorodik a bajsza.