418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• MitsuMishi
    Königstigrincs, te vagy az?
  • FosTalicskaa
    Ajaj, megjöttek a funkcionális analfabéták...
  • lexlutor
    .. neked komoly szemelyisegzavaraid lehetnek..
  • Mentol
    Azért írtam, mert - szerintem - a kezdők többnyire alacsony szintű tankokkal játszanak (legalábbis ez a logikus).
    Kezdő, tehát még nem érti a játékkal kapcsolatos cizellált gondolataitokat, amelyeket ti, "életcsászárai", iróniaként közöltök. Szerintem, tényleg nem volna nehéz - akár a FAQ-ban - leírni végre (elég lenne összegyűjteni az utóbbi mondjuk 50 hsz-ból), hogy mit NE csináljanak.
  • Destydeme
    Mindkettő farm tank.Fejleszd ki rájuk a 107es ágyút és élmény lesz velük menni.A mai napig megyek su85 több kört is,mert jó és feldob és hozza a kreditet.Szal válaszoltam is,h megyek-e 6-7tier alatt.
  • Plata
    KV-13-at utáltam,egyetlen jó dolog benne hogy elég gyors.
  • lexlutor
    ..nem, ezt meg ertettem. onnan kezdve kezdtek rancok gyulnia homlokomra, h ennek az egesznek mi koze ahhoz, ki mennyit megy alacsony tierbe.

azt meg egy kezdonel talan ha nagyon osszekapom magam meg el is hiszem h benyalja, de akinek ezek 300 csata utan nem tunnek fel, az konkretan agyhalott. es ilyenekkel nem eggyel talalkozni, mikozben tobbezres meccsszam van mogottuk, olyan tankokban pl h e100.
  • Nazarov77
    Nagyon rég játszottam kv-13al akkor nem volt rossz, de most több a nagy tank, úgyhogy erre nem tudok mit mondani. Tényleg elég horror hogy még a vacak 85mmeshez is ki kell fejleszteni a láncot meg tornyot.
    Akkor menj 13ra hogyha érdekel a med ág is, ha nem akarsz medezni akkor inkább ISt fejleszd ki.
  • stoppos
    Szerintem, aki nem érti az eleve menthetetlen.
  • Oddball29
    KV-S-nél vagyok éppen, igazából választhatok már melyik. Viszont a 13-as tech tree-je valami horror, öreg vagyok én már ahhoz, hogy a már a KV-nál elkerült S-54-el gályázzak össze 17k xp-t...

Van 30k free xp-em, de nyújt-e akkora élményt, hogy érdemes rá elbarmolni?
  • Mentol
    Bakker, csak annyit kértem, hogy akinek van ideje, türelme leírni a véleményét fél oldalas hsz-ban, legalább az elejére baxxa oda azt a három szót: "NE EZT TEDD"...

Ez fáj?
  • lexlutor
    .. hat persze, mindenkeppen ezert hulyek meg 8000 csata utan, mert itt azt olvastak, es nem tunt fel nekik h lehet ez nem jo taktika az a1ben vegigvarni h lemeszaroljak a teljes csapatot. mint pl tegnap egy csodasanjokepessu e100 is, es meg sorolhatnank...azert ennek ugy 200 meccs utan fel kene tunni, nem? de biztos en tettem magasra a lecet az elvarasokba.

..gondolom az sem tunt fel, h rajtad kivul mindenki erti az ironiat..
  • f24sg
    Múltkor azért kaptam "you suck at playing TDs" beírást, mert a SU-152-vel csak úgy tudtam megmenteni egy artit, hogy már félig le lett sebezve, amx 13 által (HE-oneshot volt a trollágyúval, de ugye meg kellett fordulni az amúgy is ringlispil SU-val). Hogy végül is kilőttem, az már nem volt lényeges nekik. Az pl. egyáltalán nem számított, hogy mindezek előtt azon a szárnyon úgy 10+ HE-t pumpáltam E-100, E-75 és IS-ekbe, ami azért hozzájárult a visszavonulásukhoz. (amúgy, más gyakorlatilag alig sebezte őket, OTM miatt ez látszik)
    Szóval ,semmi nem számít.
    Ezt a játékot tényleg néha le kell tenni hetekre, hónapokra, erőt gyűjteni az ilyen szarságokhoz.
  • Mentol
    KV, SU85 a legmagasabb szintű tankjaim. De azoknál sokkal jobb csatákat szoktam tolni a Pz35t-vel (2.szintű)!

Amúgy, valószínű, hogy azok a "tökfejek" olvashattak hasonló, frankó "jótanácsokat", és azért ilyen nagyszerű játékosok...
  • Metalmilitiakid
    Mai szépség, T29 el hulldownban voltam és a type szemből átlőtte a tornyom...
  • lexlutor
    ..ejj.. ez ovon aluli volt :)
  • Nazarov77
    Ezt teljesen elfelejtettem:
    - Ha platoonozol magas tierű tankkal akkor vigyél magaddal egy tier 1es tankot mert az olyan vicces. És nem utolsó sorban hasznos, mert eltereli az ellenfél figyelmét mivel ők 100x elmondott poénokat fognak irkálni.
  • lexlutor
    .. latszik h nem tier 8,9esezel, mert a csapattarsak pont olyan tokkfejek mint tier2ben..
  • Nazarov77
    KV-13 elsősorban azért jó mert kevés xpért át tudsz menni heavyről med ágra vagy medről heavyra.
    Maga a tank: jó páncél, mozgékony, átlagos, nem valami jó löveg.
  • lexlutor
    ..napi szinter tier2esezem, a tier9esek mellett, megis erzem az ironiat. aki kettoszor tosszor jatszott a jatekkal, es vesztett ilyen marha csapattarsak miatt az erti mirol van szo. szerintem.
  • Mentol
    Pont ez a probléma: nem érezni belőle az iróniát, csak egy-két szóból. Kezdőként, tuti komolyan venném (te is rég csatázhattál 6-7 szint alattiakkal).
  • stoppos
    Az arty védelme egy magas ROF-os med feladata lenne. Legalábbis ha látom, hogy az ellenfélnél van 2-3 francia, vagy egy t-50
  • Oddball29
    Van itt valakinek fullos KV-13-asa? Érdemes belevágni, vagy csak sok fejlesztésért cserébe kapunk egy középszerű sportkocsit?
  • stoppos
    Még egy, ez mindenkire igaz:
    - Az elején várj 20 másodpercet, nézd meg ki merre indul, majd arra bóklássz, ahova a legtöbben mennek. Akadjatok fel félúton egy darab panzer4-en.
  • Destydeme
    +1:Ha kezdő akkor elsősorban legyen annyi esze,h a Lammaer fél FAQ-t olvassa el(vagy kérdezzen itt,vagy más fórumon).Ha már ezt elfelejti,gyakorlatilag sanszos,h nem lesz"értelmes"játékos..rgo mindegy,h ide mit írsz.
  • Sunrider924
    Hosszabb kihagyas utan tegnap beleptem megint tankozni, sorba vettem minden tankom, eljutok az S51-ig, Fishermans bay, az ellen KV5os kiall a pusztaba hogy ide lojetek, oda lovok, 2ikra megpurcan, irja hogy nice wallhack. Ezen rohogtunk kb a meccs vegeig.
  • Destydeme
    Hi.Nem vitaindító,de aki komolyan veszi és nem érti az iróniát,akkor először tanuljon meg mondatokat értelmezni...
  • Metalmilitiakid
    Pontosan most történt ez. T8 csatában bevillogtam T29 el, hogy erre is gyertek már, mert egy orosz t34 el meg valami Lorine 40t vel voltunk az egyik oldalon. A lorint valami elvitte egyből szinte, annyi, hogy befejezte az amx 50 100 at amit lesebeztem, utána még kinyírtam egy t44 meg egy type ot, de utána egy E8 kiszedett, de addig senki nem indult el vissza a másik oldalról....
  • Eagle16
    Meg az is vicc hogy mikor a csata 9. percében átrohan egy full HP-s AMX-13 90, és megöli az SPG-ket, akkor a csapat a hibás mert nem védi be 3 tank őket...nem lehet ott mindenhol egy tank, vannak rések, főleg random csatában.

Ha átjut a felderítő akkor nem feltétlenül a csapat béna, csak éppen lehet hogy nem számítanak egy-egy öngyilkos AMX-re, T-54-re, stb...mert sok ilyen van, aki csak arra vár hogy elteljen 5 perc és átrohan...

De T-50-2-t sem könnyű megfogni, főleg hogy van 4-5-ös ROF-od, és 1 találatot túl is él...nekem is van T-50-2-esem, úgy lehet vele cikázni hogy ha berohanok csata elején az ellenfél bázisára, akkor is jó esélyem van eljutni az SPG-ig, pedig akkor még az összes ellenfél ott van. Nem hogy a csata közepén...
  • Mentol
    Hey srácok,

Legalább írjátok oda az ilyen nagyszerű tanácsok elé, hogy "NE ÍGY CSINÁLD!", baxxameg!
    Aki tényleg kezdő, az simán komolyan veszi ezeket, és akkor ti meg jogosan szidhatjátok őket, mert azt tették, amit itt olvastak.

Nemkicsit elszállt a ló itt egyesekkel, akik már csak 6-7 -es szint feletti tankokban érzik jól magukat...
  • stoppos
    Akkor valószínűleg a többiek követik a lent leírt utasításokat. :)
  • virkir
    "Próbálj meg a pálya közepén szlalomozó T-50-2-re lőni, még akkor is, ha van sokkal lassab célpont. A környékén lévő tankok csak viccből vannak a pályán, nem fogják lőni a kis light tankokat. Az a te dolgod."

Az a vicc, hogy ez nem vicc. Igen sokszor előfordul ha arty-val megyek éppen, hogy magamnak kell elbánni ezekkel a kis szarokkal mert általában lazán átszambáznak a teljes béna támadó csapaton.
  • Metalmilitiakid
    Mondjuk az arty 2. tanácsát sajnos tényleg komolyan kell venni, mert amennyit artyztam (nem sokat mert T4 nél meguntam) mindig nekem kellett kilőnöm a rám rontó leopárdot, t50 et, mert a többiek szartak rá...
  • kerla
    Pontosan így van. Ezrét írtam, hogy elég nagy százalékkal meg lehet becsülni jó pár pályánál az első perceben, hogy mi lesza vége :-)

Mindig figyelem az elején, hogy mi az eloszlás. Sajnos ha egy odlal teljesen üresen marad, csapattársammal bevállaljuka védelmét, de az 100% vereség szokott lenni, mert szint biztos, hogy az ellen meg arra jön teljes erővel...míg a másik oldalon a mienkek kempingeznek...

de vannak bizonyos szavak, amiket letiltanék a support helyében (pl.: noob, idiot stb.), annyira unalmas már.
  • stoppos
    Advanced How to:
    Light:

- A legjobb, ha bekempelsz valahova hátra. A federítés a TD-k és a heavy tankok feladata. Ha ők elfogytak, tuti van legalább 3 arty, abból kettő még mindig felderíthet.
    - Ha mégis úgy döntetnél, hogy felderítést végzel, a legjobb módszer, ha az elején szemből megrohamozod az ellenfelet. Vigyázz, még véletlenül se kanyarodj, úgy csökkenhet a sebességed.

Medium:
    - Kedzj el teljesen logikátlanul bóklászni a pályán, lehetőleg középen. Ez tuti összezavarja az ellenfelet.
    - Ha egy heavy elindul egyedül megvédeni egy oldalt, még véletlenül se kövesd, meg tudja védeni magát a flankelőktől egyedül is. Kövesd a maradék 13 tankot a másik oldalra, biztos szükségük van rád.
    - Ha valmelyik oldalon elakad a támadás, lövöldözz továbbra is szemből. Nem kell flankelni, azt csak a bénák szoktak.

Heavy:
    A legbiztonságosabb, ha a következő taktikákat követed:
    - A pályán van hegy: Mindenképpen mászd meg. Ha netalán felérsz, az ellenfelet telejesen össze fogja zavarni a parton lefele 23 km/h-val rohanó nehéztank.
    - A pályán nincs hegy: Állj ki valami magaslatra, ahonnan messzire ellátsz. Ne feledd, a tankod fantasztikusan rejtőzik, szinte láthatatlan.
    - Feltűnik egy ellenfél: Állj meg azonnal a puszta közepén ahol vagy és kezdj el lövöldözni, miközben az oldaladat mutatod. Tudod, te egy átlőhetetlen heavy tank vagy, az artyk meg tuti a TD-kre vadásznak a bokrokban.

TD:
    - Ha a tőled 50 méterre álló Kingtigert kilőtted, még véletlenül se mozogj. Te egy nindzsa vagy, nem láthattak meg. Különben is az arty soha nem lőnek TD-re. Ha mégis, a brutális fejpáncélzatod majd megvéd.
    - Ha 3 TD védi a bázist, maradj ott negyedikek. Nehogy előrébb kússz, ahonnan már lőni is tudsz valamire. Még a végén visszalőnek.

Arty:
    - Ne mozogj. Soha. A counter-arty csak a mesékben van.
    - Próbálj meg a pálya közepén szlalomozó T-50-2-re lőni, még akkor is, ha van sokkal lassab célpont. A környékén lévő tankok csak viccből vannak a pályán, nem fogják lőni a kis light tankokat. Az a te dolgod.

Ha követted az utasításokat és mégis kicsináltak, az a csapat hibája, nem a tied. Noobozd le mindegyiket, mert idióták.
  • PetiPetiHUN
    - próbálj 100%-ig a játékra koncentrálni és szüntess meg minden zavaró tényezőt, kapcsold ki a minimapot úgyis csak idegesít és egy csomó területet kitakar a képből
    - 5. tiernél ha elekadtál a credit miatt vegyél egy typot vagy egy Lőwét akkor már ha nem csinálsz semmit akkor is pozitívan jössz ki a csatából (ne is csinálj - addig is tudsz tanulni, hidd el szükséged van rá)
    - Az N, O és a B betű nem véletlenül van a billentyűzeten kommunikálj, a győzelem alapja a jó kommunikáció.
  • lammaer
    Nekem ás a tapasztalatom, egy noobozás nélküli kérésre (please van a mondatban) általában jön affirmative, de minimum hogy nem STFU-znak.

Ha pedig név szerint hívsz egy zöldet magad mellé, szinte 100% hogy jön segíteni (ha még nincs avilág másik oldalán).

A noob teamezőt én is leugatom, még ha igaza van is. Ki ő hogy noobozzon? (meg allergiás vagyok erre a szóra, már most is viszketek tőle).
  • lexlutor
    4% - default noobozas azert szokott lenni, mert akarhogy kerheted oket, ugysem mennek vedeni az ures oldalt. max kapsz egy stfu-ot..
  • lammaer
    A top tier azt várja hogy a többiek igazodjanak hozzá.
    A kicsik azt várják hogy a top tier supportálja őket.
    (az arty meg azt várja hogy mindenki érte éljen :) )

Végeredmény: mindenki megy amerre lát, aztán majd a mázli eldönti hogy jó lesz e igy.

Érted, a meccs elején a játékosok 95%-a azonnal elindul vmelyik kedvenc irányába, nem nézve azt hogyan oszlik el a csapat, és utána már nem változtat azon hogy merre indult el.

4% azért legalább nézi hogyan oszlik el a brigád, és villog a térképen az üres oldalra hogy "noob team", persze maga továbbra is megy a másik oldalra.

1% módosít az útvonalán és átmegy ahova szükséges, esetleg még normális módon kér is segítséget hogy ne egyedül haljon meg.

Ez a random.

• kerla
    Óóó, tegnap Ensk-en az első 10 sec-nél mondtam, hogy na ez vereség lesz. ahány nagy tank volt, annyi felé mentek. ketten voltunk platoonban barátommal, de csak egy nagyot tudtunk befűzni mellénk, persze középen az ellen 8 nagyja jött és széjjelkaptak minket majd egyenként a többieket...

Teljesen alap, hogy együtt kell maradni, különben egyenként ledarálnak, hoyg lehet, hoyg valakinek E-100-a van de ezt nem tudja? vette az acc-ot???