World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azt majd csak a 0.6.4 kijövetele után tudod megvenni ami szerintem 3 hét múlva jön, azt mondták még áprilisban megkapjuk.

WoT: Nishizumi77

:) Ja,akkor bocsi a hülye kérdésért.
Mirõl? Még egy óra van éjfélig náluk. 5 óra múlva jön a shutdown.

nincs még semmi hír? :)
Hát akkor ma reggel ezt dúdolgassa mindenki. <#idiota>
Ellopták az Oroszok......

csak ha nyerek a lottón :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Te veszel Löwe-t? Istenitik az ágyúját.

Már volt róla szó, le is mentettem és emlékszem is az 1500 yardos adatokra. Félelmetesek. :D
Csak a kolléga amatõr módon megpróbált beetetni egy adattal.

A lõszereik elég jók voltak a németeknek az angol normához képest is csak 5%-kkal voltak gyengébb minõségûek a háború végi lõszereik. Szerintem ez kiváló a helyzetüket figyelembe véve.
A lõszereik "füst nélküli" tulajdonságát is ismerem. Az ágyúkban és a ballisztikában nagyon jók voltak a németek. Csak a csatahajóik ágyúi voltak hátrányban, de csak az USA-hoz képest. De az is az eltérõ doktrínák miatt, biztos abban is tudtak volna jobbat alkotni.

Én úgy tudtam, hogy a nagy kaliberû fegyverekhez nem tudni pontosan mennyi APCR lõszer készült. Valamennyi biztosan, de nem lehetett sok. Szerintem jármûvenként 1-2 darab jutott belõlük. Elenyészõ mennyiség. Mondjuk a 8,8 cm L/71-nek nem feltétlenül volt rá szüksége.
Fórumon olvastam, hogy parancs szerint IS-2-sek ellen használhatták az APCR lõszereket és 1000 méter felett. Nem tudom mennyi igaz ebbõl.

Aha az ellendugattyús motorok. Nagy kedvenceim. :) Elõször egy fórumon hallottam róla a T-64 kapcsán és elképzelni se tudtam, hogy mi a fene lehet. (Valahogy kimaradt az ország állítólagos legjobb mûszaki egyetemén a motor típusok felsorolásából. De most rákérdeztem haveromnál, azért nem hagyják ki. Majd lesz kalorikus gépek nevû tantárgyból, kb 10 mondat erejéig. :( ) Aztán nagy nehezen magyarul is találtam róla minimális információt és a reakcióm az volt: ez igen, ez durva dolog. Érdekes gépezet, sajnos van egy-két komoly hátránya.
Tudomásom szerint hívják Junkers-motornak is.
helyes-helyes :-)

páran itt nyomták teszt szerveren, szóval, tesztszerveresek:

milyen lett a maus?

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Na akkor jó újrakezdést mindenkinek! Én zártam a bétát 2193 csatával 2268 kilõtt tankkal 1 015 300 sérüléssel és 822 000 exp-vel :)
Hát a karbantartás elm 4-kor kezdõdik és 18 óra hosszúra van tervezve szoval holnap nem nagyon fogunk játszani nemhogy délben.
Azt hiszem inkább német vonalon megyek, mert kell egy Maus.

Jó lenne ha dél körül már tudnám tolni.Kell vennem egy Löwe-t.Jópár napig még úgyis szabin leszek.

Most már lehet vandálkodni, elöbb KV-vel rusholtam, most IS-nek mentem neki KV-vel amíg meg nem simogatott a 122.esével :D
Még nem, épp Vorosilov Rulezelek :D
csak viccnek szántam az 5000-et de nem hiszem hogy nagyot tévednék! :D
GW tigeré se 500
Elvették már a tankjainkat? Lassan éjfél.

Hát 5000 az szép.Egy ilyennel beköszönsz 3-4 bujkáló tank közé, lesz nagy öröm.

ahh igaz :/
Német stuff ne felejtsük ;)
dam: 500??? inkább 5000
Hát úgyvalahogy.
ráadásul van olyan feljegyzett találat, amivel elkapott 3 shermant egy lövéssel :-)

ebben a játékban valószínüleg:

álca skill: 0.0
ROF: 1
dam: 500
stb
:-)

Gyakorlatilag mindegy lesz, mert ha ezzel csak mellém lõ akkor is sza..-ral meszeltek.

Nagyon durva! Az IS7 egy lövés? Lesz majd anyázás igy is utálják az arty-kat. Fõleg ezt, mert bárki megveheti.

Igen utánaolvasva azt írják kedvezõ idõjárási viszonyok között 5600 m volt a lõtávolsága szval a 10 méteres pontosság azért nem mérvadó..
Beáll az ellenség campelni a ház mögé, te meg pár házon keresztül kilövöd :D az meg WTF??? :D
A Sturmtigerhez csak ennyit:
"A másik alkalmazott lõszer a 345 kg temegû, kumulatív töltetû Raketen Hohladungsgranate volt, mely a 2,5 méter vastag vasbetonfalat is átütötte."
szóval lesz egy kis sebzése <#idiota>
Jumo 205:
600-900LE

angolok a Chieftain-be pakolták (Roots kompresszorral)
oroszok két ütemû ellen-dugattyús motorcsalád ez alapján készült, ha minden igaz az a bizonyos 5TD is... :)
Akkor ne nézd meg az angol 17 fontos találati arányát (APDS -et meg pláne)...
Hivatalosan a harctéren a "füst nélküli" lõporral (németektõl nagyon irigyelték az amik, mert õket a nagy füst amit az övéké generált, elárulta a helyzetüket) 1500 méteren 61% (pzgr.39) és 66% (pzgr.40) volt megadva a találati valószínûségre.

A karbidos lõszer a végig kitartott, beosztották a "kemény célokra".
Áldja meg a bucsu! Nekem kell egy ilyen!

Gondolom arab vagy japán fejlesztés lehet.

Igen bohócot ejtõernyõvel, testével robbanószerrel. Miután leesett befutsz vele egy tank alá!
noname23
jól van már ilyen realitásokkal jön a tájfun azt elfúj a π-be
meg ledobják az atomot<#nevetes1>

http://tools.dynamicdrive.com/imageoptimizer/data/8k775d4/%5BAnaheim%5D.gif

Hm, I.C.ram és te meggyõztél. Nem nagyon tudtam a tervezett Diesel-motorokról, magyarul alig van róluk infó. Az ország nyersanyag adottságairól semmiképp nem a mérnökök tehetnek.
A kategóriájában kiváló motorok voltak a Maybach motorok, ezt elismerem. De egy 60-70 tonnás vagy még ennél is nehezebb harcjármûhöz már kevesek. Egyszerûen kevés a 700 LE és az 1850 Nm. Viszont a nagy méret érdekes.

Melyik motor volt az amit átvettek a németektõl az oroszok és miben használták?
Az ilyen átvételek nem ritkák, még akkor is lecserélték, ha az orosz ugyanolyan jó lett volna mint a nyugati technika. Például az épülõ Kronstadt csatacirkáló 3 darab tripla 305 mm-es ágyútornyát simán lecserélték volna a német 380 mm-es ikertornyokra ha megépül a hajó. Pedig nem jelentett volna nagyobb tûzerõt és védelemben se volt sokkal jobb.
Bele sem merek gondolni mekkora a sebzése a játékban. Még TD-zni is lehetne vele.

380 mm-es rakétát lõ és a való életben 4-5 kilóméterrõl bombázták vele az ellenséges vonalakat szval a pontossággal nem lesz gond.
a 380 mm-es SturmMörser RW61 L/5.4-gyel...:)

\"apparently Russian profanity filter has a bug, where \"Dragon\'s ridge\" is registered as a vulgar word\" MEDALZ! noobs &#4314;(&#3232;&#30410;&#3232;&#4314;

És mit lõ ki bohócot mint a cirkuszban? Max. 10 méterig pontos ilyen hihetetlenül hosszú csõvel. Gondolom ha betalál akkor egy tiz lakásos társasházat eltüntet.

Sturmtiger :):)
WOT forumban olvastam valahol, hogy várják a prémium arty-t.

késõbb lesz, ez:

Lesz prémium arty? Nem is hallottam róla. Akkor már legyen premes TD is :-D

Melyik arty-t lehet megvenni gold-ért holnap?

sajna most ez van :-(

állítólag idén még javítják, talán

:) Amíg én írtam a sajátom, te jóval pontosabban leírtad. Ezek szerint a gyakorlatban olyan 25% körül volt a harctéri pontosság.
Ilyet nem tapasztaltam, de már kétszer volt olyanom, hogy magát a tankot nem láttam kb 80 méterrõl, de a lánctalp nyomát amit húzott a porban azt igen... Néztem is, hogy mi a rák van... Amikor rámlõtt, akkor láttam meg a tankot, mindkét esetben ruszki heavy volt.

hát jha a maus nálam is csak egy elérhetetlen álom lesz, legalábbis még egy jó ideig:) sokszor bontogattam már én is, vagy másokkal karöltve, de mindig valaki másnak sikerült bevinni a kegyelemdöfést... vagy csak egyszerûen szétnyomott mint egy bogarat:D t32 a top tankom...

múlt héten elérhetõ közelségbe került egy, csak egy barátom elõnyösebb helyzettben is volt, meg tized másodpercekkel elöbb is tudott lõni...
hát ez van:)

a t-54et meg valami kitüntetéshez lehetne már kötni:D 4. osztály 10 kilött t-54, 3. osztály 30, 2. 100, 1. 250... az 500 vagy 1000 meg már elérhetetlen csillagászati szám lenne, azért sem írtam:D:D

\"apparently Russian profanity filter has a bug, where \"Dragon\'s ridge\" is registered as a vulgar word\" MEDALZ! noobs &#4314;(&#3232;&#30410;&#3232;&#4314;

Hát persze. :D
Mivel a pálya 1000 méteres lényegtelen, hogy milyen távolságig voltak ütõképesek a német ágyúk. Emellett az átlag lõtávolság a háborúban 500-800 méter volt. Ezen a távolságon a többi nemzet se volt olyan pontatlan.
A 8,8 cm L/71 1500 méteren valóban 90%-os a gyakorló pályán (nincs füst, stressz, álló célpontra) harctéren már csak 61% elméletileg. Gyakorlatilag jóval kevesebb talán olyan 30-35%. :)
Az APCR lõszereket jobb ha elfelejted 1943 második fele után, ugyanis abban wolfram-karbid volt. A wolfram pedig kellett a szerszámokhoz illetve a kisebb kaliberû, csak APCR lõszerekkel ütõképes ágyúkhoz. 7,5 cm, 8,8 cm-es ágyúkhoz csak mutatóba volt 1944 után ilyen lõszer. A 12,8 cm-esekhez nem is terveztek. Innentõl kezdve lényegtelen milyen átütésük volt. De a pontosságban egyre nagyobb elõnyt élveznek a WoT-ban is a német ágyúk.
Az az információd is téves, hogy a KT-t nem lõtték ki szembõl. A homlokpáncélját nem ütötték át szembõl, nagyon nem mindegy. Nem csak a homlokpáncélból áll a harckocsi front része. A magyarországi harcokban KT-t biztosan kilõttek szembõl a teknõ páncélzatán keresztül, valószínûleg egy 57 mm-es ágyúval. Illetve az angol 17 fontos ágyúval is lõttek ki toronytalálattal szembõl KT-t.
A T-54-et csak toronytalálattal viszi át a 8,8 cm L/71 de azt is APCR lõszerrel. Normál APCBC lõszerrel talán olyan 350 méterrõl átütheti a tornyot. Csak addigra már lehet nincsen mûködõképes KT, nem olyan sok az a 180 mm-es torony vagy 100 mm-es teknõ egy szovjet 100 vagy 122 mm-esnek. 800 méterrõl simán átütik.

Az ágyúk átütését nem kell bemásolnod megvannak nekem is.

A legtöbb '44-ig hadrendbe állított tank valóban könnyû célpont volt. Mert többnyire közepes harckocsik voltak. Shermanok, Cromwellek, T-34/76-osok ellen nem nehéz nagy fiúnak lenni egy nehéz harckocsinak.
A saját súlycsoportjában már nem olyan kemény fiú a KT se. Az IS-2 többé kevésbé egyenrangú ellenfél. Nem egyszer rendesen elverték a támadó Királytigriseket, Tigriseket. Ha Panzer IV-esek és III-asok ellen kellett volna harcolni az IS-2-nek, akkor az is lenne legalább olyan hírneves mint a Tigris vagy a Királytigris.

A WoT pedig azonos kategóriák alapján van felépítve nem évszámok alapján. Értelem szerûen. Mert ugye milyen tierbe sorolnál egy olyan gépet, ami '39-tól egészen '45-ig gyártásban volt (Panzer IV). Elég nehéz lenne besorolni.

Javaslom olvass figyelmesebben, lehetõleg ne urban legendeket. :)