418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• vhooper
    Nem hiszem.
  • Random_
    megsebzésbe azt is beleszámolja amit megöltem ;)
  • bgabor
    Marhaság.
    Egy IS-3at bármikor átlövod szemből a pike orr alsó részén, akár 180-as penű ágyúval stabilan. Oldalról szintén. Egy megfelelően beforgatott KT-t nehezen lősz ki. Persze ott is ott van az elején a sérülékeny lower hull, de korántsem olyan nyilvánvaló és könnyen lőhető, mint az IS-3 gynege pontja. És ugye a pontos német ágyúkkal könnyű eltalálni a gyenge pontot, az ótvar pontatlan orosz ágyúkkal viszont könnyű mellélőni, és az újratöltés is sokáig tart. Német heavyk T7-T8-T9en jobbak mint az orosz ellenfeleik.

A Ferdi pedig jó szerkezet. ISU BL-10 lövege lassan céloz, lassan tölt és pontatlan mint a franc, jönnyű mellélőni vele. Ferdi 128-asával jobban jár az ember. 200 a frontpáncélja és mégis sérülékeny?

Hát mióta az újgenerációs heavyk bejöttek a maguk 270-es átütésű ágyúikkal, az erős páncélzatra építő tankok semmit nem érnek.(múltkor M103-assal három lövésből háromszor vittem át és sebeztem egy T28-ast, szemből, nagy távolságról) A T10 medek megjelenésével még súlyosabb lesz a helyzet.

Ferdi meg jó szerkezet, a sok esetlen torony nélküli TD közül még az egyik legjobb. Jobb mint a pontatlan és lassan töltő ISU, és jobb mint a csiga T28. Persze bármelyiket könnyedén taccsra teszi az ember ha gyorsan az oldalukba parkolsz egy medium tankal. Igazából a torony hiányát nemigen tudja kompenzálni egyik TD sem. Az amcsi tornyos TDk közül meg mindnek van valami súlyos kehéje.
  • fityusz
    Hogy tudtál 8-at kilőni, meg 12-t megsebesíteni, lőtted a sajátjaidat?
  • Eagle16
    1-2k-val?? Ez olyan mintha azt mondanád hogy a Ferdi 200-as páncélja sem számít, akkor számítana ha 300-400mm lenne...kb. ennyire túlzás. Már 500 DPM különbség is igen durva, nem hogy 1-2k.

Érdekes hogy német tankon a nagy DPM hátrány, szovjet tankon ez előny :D

A JGPZ E-100-nál is ez megy. Az Object 704 OP volt mert 750-et sebez, a JT meg csak 560-at, a DPM semmit nem ér, úgy is az első lövés a fontos.

Kihozzák a JGPZ E-100-at 1050-es alfa sebzéssel. Éssss az Object 268 az OP megint mert nagyobb a DPM-je :D Így megy ez.

Amin nagyobb alfa sebzés van annak kisebb a DPM-je értelemszerűen. Ha mindkettő nagy lenne akkor az OP lenne.

Minél kisebb a DPM, annál jobban zavaró egy mellément lövés. Ez nem az alfa sebzés függvénye.

• Random_
    Nagyon mókás ez a Tier 1! :D

Vereség
    Csata: Province 2012. július 21. 16:59:23
    Jármű: MS-1
    Szerzett tapasztalat: 1 087
    Szerzett kredit: 21 124
    Csatában elért Achievement: Top Gun, Kiváló soför jelvény: "Tank ász"

8 kilőtt
    10 felderített
    12 megsebesített
  • I.C.ram
    Nem értelek... Miben más, ha pl 300 dmg luftot hoz vissza egy 300-as sebzés, vagy egy 1200-ast egy 1200as? Szerintem tök ugyanolyan a kettő. sőt inkább az 1200-as luft a fájóbb, mert utána percekig reload van, ami idő alatt simán szétkaphat egy akár 50 HP-s batchat is. Viszont a magas alpha sokkal jobb szerintem, mert legtöbb esetben 1 max 2 lövésre van lehetőséged TD-vel, úgy, hogy még fedezékbe tudj vonulni, és ne kapjon szét az arty vagy a többi tank.
  • DasIsFuck
    nézd a több lepattanó, de én mindig úgy nézek egy tankot hogy én hogy lövöm át és mikor benne ülök engem hogy lőnek,pattanat át/le rólam.
    Mivel én elég simán szétlövöm a ferdit szemből így nem tekintem jónak és emiatt nem is tulajdonítok annak sokat h a sok autoaimos lepattan rólam..múltkor egy e-75 full életről nem tudott megölni face-to face a vk45a-ba mert minden lövése 0-at sebzett az auto aim miatt.
    nekem meg 1k-val kevesebb hp-m volt és mégis én öltem meg.
  • DasIsFuck
    akkor számítana ha a ferdinek mondjuk lazán 1-2k-val több dpm-e lenne így nem hogy lényegébe 50-100-akkal van a sok tanknál a dpm viszony.

a dpm sajátossága h amint kap egy 0-at vagy lepattanót már dobhatod is ki a kukába az egész rendszert.
    persze a nagy alpha kis rof-nál nagyon-nagyon fájó egy egy ilyen, de ott 1 lövéssel simán meglőheted azt amit a ferdi lő kettőből a 128-al pl.
    és így máris a nagy alpha hatásosabb.

ne érts félre én itt nem azt akarom bizonygatni h ez op erre nézve hanem h szimplán egy nagy kamu az egész dpm rendzser egy ilyen játékba ..
    túl sok az a tényező ami pillanatok alatt szétcseszi az egészet és akkor teljesen eggyértelmű h a magas alpha számít mert amiatt több creditet kapsz,több xp-t...

pl jpz e-100-al az égvilágon senkit nem zavarna vagy érezné a lassú rof hátrányát ha lövésenként 1200-aakt tolat az ellenségbe és ha egy lövés nullát sebez sincs semmi mert következő simán visszahozza ezt a luftot.

• Madi92
    Győzelem!
    Csata: Fjords 2012. július 21. 16:47:17
    Jármű: E-100
    Szerzett tapasztalat: 3 486 (2x szorzó a nap első győztes csatájáért)
    Szerzett kredit: 74 719
    Csatában elért Achievement: Acélfal

Nem nagyon szerettem meg az E-100-at, bár még csak 40 csatám van vele, így még csak ismerkedünk. De ez a kör kifejezetten bejött... igaz csak védekeztem, de ez a tank azt hiszem erre is való.

Replay
  • DasIsFuck
    no igen de a t95 azt nyújtja amit az ember elvár tőle és azt a szerepkört tölti be a maga előnyeivel és hátrányaival.
    az hogy a tank legnagyobb esetbe szar az már nem a tank hanem a wot rendszerének kiforratlansága miatt van.
    a t95 leginkább városi terepekre és sima talajra való nem hegyes-völgyes sivatagos pályákra.
    az h randomba nincs választható map system ok de hogy a játék egy normális csatarendszerrel en rendelkezzen az szánalmas.

Mire gondolok?
    clan war az lényegébe egy top tierre korlátozódott rendszer szerintme eléggé elcseszett, de rendbe..
    a company meg megint egy igen elbaltázott vmi mert ott is csak az adott szint ami még ráadásul nem is foglalja magába az összeset legerősebb tankjainak van hely.

Eleve nem lehet a tankok szerepköreit rendesen kihasználni mert túl nagy a randomizáció a map sorsolásnál.
    a mapokra lehetne egy egy buildel felállni de úgy nem lehet h akkor egy városi mapra készülünk és lesz egy halom t95 és aztán meg egy sand river vagy hegyes mapot kapunk.
    szóval a szerepkör szerinti felállás és ezek kihasználhatatlansága végett a legtöbb tank egyszerűen felesleges a játékba+van egy rakat olyan is ami meg amúgy semmire de semmire nem jó.(pl vk3001p azt semmire nem lehet alkalamzni mert se nem erős, se nem gyors,hatalmas is,lövege se jó)

+eleve a classoknak is úgy lenne értelme ha ezt aktívan kihasználná a rendszer mert így h pl egy-egy comapnyba lehet full heavy sorral felálni az elég feleslegesség teszi azt h van ott még nemzetenként 2-3 med arra a szintre vagy hogy ott vannak a td-k stb.
    randomba is kellene egy class szerinti balance ami azt jelenti, hogy fix heavy,med,spg,td,light szám egy-egy csatában.

egyedi módok ahol pl meg lehet választani mapot így lehet tervezni egy-egy tankal.
  • magyi76
    lammaer!
    szeretnem kerdezni a WOT result tracker serverrel kapcsolatban, hogy ugye irjatok, hogy meg csak tesztuzem es torolve lesznek az adatok, es hogy mentsuk el az adatokat, de azt hogy tudom megcsinalni?
    Van nagyon sok replays videom de ugye ott mar nincsenek a kert adatok....

• lammaer
    A randomság mindenkit érint, az idióta spotrendszer dettó. A nagyobb DPM az nagyobb DPM még ezekkel a 0%-okkal is, hiszen ugyanúgy érint mindenkit. Sőt, továbbmegyek, sztem meg a lassú BL10et sokkal fájdalmasabban érinti a egnövel lepattanó és 0 sebzés arány mint egy magasabb rof-ú ágyút.

A frontja mindenképpen erősebb mint az ISUé, jelentősen több a lepattanó aránya mint az ISUnál, ami kb a hpjából él.

• DasIsFuck
    nem az op-ságról szól egyszerűen arról, hogy előny/hátrány viszonyba nagyon nagyon nincs paliba a német ág az orosszal vagy amcsival.

Ferdinél konkrétan papíron van 200 páncélja elől és cserébe lassabb meg nem fordul jól...
    az ágyúja eggyáltalán nem egy olyan nagyon pontos dolog de ok mondjuk kap jobb dpm-et mint az isu.

Az egész lényege h az előnyöket amik elvileg egy-egy tanknak tényleg az előnyömre vállnak vagy csak szépségtapasz az egész.
    a ferdinél ez már ott meg bukik, hogy valójában nincs jó frontpáncélja és igen egyszerű átütni cserébe lomha is és rosszabb a camoja.
    a dpm-meg egyszerűen a legtöbb esetbe nem jön ki az idióta spotrendszer miatt, a látótávolság miatt,a pályák elrendezése miatt,a 0 sebzések miatt,a lepattanók miatt...

és igazán messzire eggyáltalán nem lehet pontosan lőni, célzol kb és most az h azt épp hol kapja el már csak a random isten dönti el.

pl egy kt-t sokkal egyszerűbb szemből messziről sebezni mint egy is-3-at.
    kialakításuk maitt és a lövedák random kitérései miatt.

• lammaer
    Én jókat szoktam mulatni Szpecnyazon amikor a T95-jét hozza.... én már leadtam 3-4 lövést amikor ő még azon igyekszik hogy elhagyja a starthelyet :)
  • davidbog
    Na igen. Tényleg eléggé hiányzik nekik a 12,8 cm Pak44/2 L/61. Ennyi negatívum mellé kéne egy erősebb löveg a Mausra, E-100-ra. Főleg úgy, hogy már a nyomorult tier 10 közepesek is 260+ mm átütésű löveggel rendelkeznek. Ha a JT-be belefér, akkor az E-100, Maus tornyába is, ez nem lehetne kifogás.
    Azt az agyontápolt 15 cm Kwk44-est nyomatták, ami így se valami kecsegtető alternatíva a többi tier 10-es löveg mellett. A fórumokon is mindig a 15 cm-es miatt vinnyognak, nemhogy a 12,8 cm Kwk44/2 L/61-et könyörögnék ki...
  • Attiska
    Valóban nem mentem nagyob szovjet vadásszal, de azon vagyok, hogy ez megváltozzon.
  • lammaer
    Hát, az már rajtad áll hogyan helyezkedsz a ferdivel :) De továbbra is tartom, ott a t8as TDknél nem nagyon kell kaparászni orosz OPság után :)

• Eagle16
    Ja, a T95 az egy használhatatlan roncs. Egyszerűen borzalmas hogy képtelen a helyváltoztatásra...kb. abból áll minden csata hogy végignézem ahogy a csapatomat leölik valahol messze ahová kb. soha nem érnék el és a végén rám jön 4-6 tank egyszerre. Az új játékmódokkal meg még rosszabb. Támadjál Malinovkán hegynek fel top tankként, 3-4 SPG-vel oldalanként. Na ez kb. a "most akkor kilépek a francba" kategória nálam.

Én az E-100-al teljesen jól megvagyok, átlagsebzésem nagyobb vele mint Is-7-tel :D Az Is-7 sem rossz, de azzal támadni jó, E-100-al meg védekezni vagy fontos pontokat tartani.
  • Attiska
    Nem erősebb, de a Ferdinek hiába van papíron jó védettsége, az csak az elmélet, a gyakorlatban senki sem ott lövi. Plusz ugye a láthatóság, azt annyira szeretem pl. Malinovkán északon, amikor előttem mozgolódnak az IS-ek, KV-k, meg az egyéb házméretű cuccok, és engem lőnek a túloldalról...
  • DasIsFuck
    igazából van egy nagyon jó feature ami még akár köthető is történelmi hűséges magyarázatokhoz vagyis ez még nem is olyan méretű fatnasy lenne mint su-85-nek 107 meg pz4-nek l/70 stb.

A német tankok páncéljára kéne tenni egy 33-35%-os javulási tényezőt vagyis ezzel egy nagyon egyszerű lépéssel ki lehetne küszöbölni a nagy test gyengén páncélozott oldalak,tornyok,hatalmas méretű weakspotok és eggyáltalán nem tenne semmit túl erőssé.

a weakspotok ugyan úgy weakspotok maradnának, de legalább a magas penetration ellen egy kicsit szorosabbá tenné és nem biztos xp-ként lehetne a német tankokra tekinteni...

hp növelésnek semmi értelme azzal nem lesz semmi sem jobb mert az igazi bajuk az h hiába van papíron elég páncél de valójában a magas profil és rengeteg weakspot az egészet tönkre vágja és ennek a ráadása h eleve kicsi alphát kapnak, cserébe jobb az acc de high tierbe már ez is elvész a német ágon+ a t6-os heavy hiányába a t7 is igen nagy hátrányt szendved és t10-en meg kb 1 szintel rosszabb a top ágyú...és cserébe az ott elvileg magas páncél sem működik.
  • I.C.ram
    JT miért használhatatlan? Legjobb TD a játékban szerintem, csak tudni kell használni. Nagyon jó a gun depressionje is, és hulldownban elég halálos tud lenni.
  • Attiska
    Ok, én csak a Tier 10-es páncélvadász ágyúkat néztem, nem pedig típusra lebontva, a Tier 8-as amerikai vadászok miatt akkor nem szóltam.
  • bardocz
    L100-at rá, és tökéletes már az elején. L71-el meg álom.
  • Szakesz
    Én azt állítom, hogy a 0.7.4/0.7.5 verzióban a német ág legtöbb top tier tankja gyengébb a másik három nemzetéhez képest. A szovjet és az amerikai heavy tankok kiegyensúlyozottak, viszont az E-100/Maus harckocsik a nyomukba sem érnek, mert egyszerűen minden szempontból gyengébb teljesítmény produkálnak. Lassabban mozognak, a páncélzatuk sem elegendő, ráadásul hihetetlenül gyenge ágyúkkal rendelkeznek. Az már csak hab a tortán, hogy világítanak, úton-útfélen kigyulladnak stb. :)

Bár szerintem top tier heavy tekintetében a franciáknak sem kedveztek különösebben a fejlesztők, de most ugye nem róluk van szó.

Mindenesetre mindegyik nemzetnél vannak használhatatlan (toP) tankok, mint például franciáknál az AMX50B, amerikaiknál a T95 vagy az oroszoknál a KV-4, de a német tech tree hemzseg a használhatatlan vasaktól. A teljesség igénye nélkül ilyen a Tiger I, Jagdpanzer IV, E-100, Maus, Jagdtiger, Vk3001(H), Vk3001(P), Vk45 auf B stb.
  • Eagle16
    Na már megint ez.

ISU sebzése 560-938 közötti. Nem 700-900...

És igen, a Bl-10 is le tud pattanni, meg tud 0 sebzést csinálni...nem olyan hogy auto-aim mindenre és kész. Ami azt illeti a Bl-10 a legidegesítőbb ágyú ami tankon van, hihetetlen miket tud művelni...az Object 704-et is ezért adtam el, rögtön azután hogy 15m-ről az Is-7 hátulját nem tudtam eltalálni, helyette benyelte a lánctalpa az egészet.

A Ferdinek meg igenis van páncélzata, 200mm az szerintem több mint 90.

Én csak StuG-ig játszottam német TD-vel, de azt tuti hogy te sem mentél még nagyobb szovjet TD-vel.
  • vhooper
    Kár érte.

Vereség
    Csata: Ensk 2012. július 21. 16:11:56
    Jármű: KV-5
    Szerzett tapasztalat: 1 794
    Szerzett kredit: 164 520
    Csatában elért Achievement: Boelter Kitüntetés, Top Gun
  • lammaer
    Mondjuk azzal. Ez viszont továbbra sem oldaná meg azt a problémát amivel - úgy tudom -a legtöbb MASU szembesül, nevezetesen hogy a páncélzata átüthető, mérete nagy, mozgékonyság nincs - azaz ideális célpont mind az artiknak, mind a többi tier 10nek (meg a medeknek is).

Lassú, nagy, ezzel nem lehet mit csinálni.
  • lammaer
    Az ISU páncélzata szted erősebb mint a ferdié?
    Mint mind a 3 T8 TD tulajdonosa, sztem ott a balanccal momentán ott semmi gond sincs.

Az ISu nagyot rúg de páncélzata nincs (és van reload ugye), a ferdi elég jól páncélozott szemből (tierjéhez képest) és viszonylag jól mocorog, a T28 meg atompáncél szemből de mozgékonyságról nem beszélhetünk.
  • R3nton
    esetleg még egy ágyúval lehetne pl JT ágyújával
  • lammaer
    Értem, de figyelembe véve a jelenlegi játékmechanizmusokat, hogyan buffolnád a MAUSt hogy jó legyen?

Nem nagyon tudsz variálni sebességgel, páncélzat döntöttséggel (hiszen az alakja adott), páncélvastagsággal (az is kb adott) anélkül hogy az egekbe ne rúgnád fel az egész rendszert.

Az egyetlen szóba jöhető dolog sztem a HP, de ez max csak több XPt jelent az ellenségnek.
  • R3nton
    igen? tier8 amcsi td sebzése ha jól tudom átlag 400, tier8 francia sebzése átlag 400, egyedül az ISU lő nagyobbat. De ezt így hülyeség is felhozni, mert nem a sebzés határozza meg a tankot, hanem egy összkép. De amit állítasz az valótlan. Egyébként csak a mostani patchtől lesz használhatatlan a német fa. Bejönnek a nagy átütésű ágyúk gyors medek jó ágyúval. E-100nak, Mausnak ezzel reszeltek, bár E-100 még kicsit jobb helyzetben van. Az E-50-t nem tudom miért szúrták el, az lehetne jobb is ha nagyobb rofja lenne. Nem az a baj, hogy szinte ugyanaz a tank, hanem az hogy szarul csinálják meg. T-62 pl gyengébb páncélzattal és mozgékonysággal bír, mint t-54, illetve batchat meg egy teljes tiert ugrik. Nem a németek legyengítésére lett ez kitalálva csak szerencsétlenül jött ez ki, hogy bejönnek a nagyágyúk és így a páncélozott szarok nem fognak sokat érni.
  • Attiska
    Amúgy ritka geciség a WG részéről elbaszni a B2-t, ha tényleg az élesben is nem lesz rá tier limit. A KV-5-öt miért nem basszák fel mondjuk Tier 10-be?
  • Attiska
    A Panther II alapként mennyire használható? Vagy költsek rá némi zabad XP-t egyből?
  • Attiska
    Oké, rendben. De akkor az is igaz, hogy mondjuk a Ferdivel jó esetben bele tudok verni 500 körül, ha épp nem pattanok, addig a szovjet/amerikai vonal 700-900--nál jár, úgy hogy a Ferdinek nagyon nincs páncélja. Ez nem balance.
  • R3nton
    e-100 is szépen nyeli
  • DasIsFuck
    de az meg teljesen eggyértelmű h a szovjet tankok nyelik legjobban el a lövéseket...
    kv-3 de az egész kv széria nagyon akkor is-ek is de azok nem anynira mint kv-k.
  • lammaer
    Amit leírtál MINDEN nemzet MINDEN tankjára igaz, ne állítsuk már be úgy hogy csak a német tankok lőnek 0%-os criteket meg pattannak lehetetlen esetekben is.
  • DasIsFuck
    ennek a játéknak nem sok köze van a valósághoz és ez h na tartsuk meg minél inkább a real life adatait csak egy szánalmas vakítás pont ahogy a win adatok alapján balancolt felállás is az.

a valóságban sok mindne máshogy volt ahogy a háború is teljesen msáról szól mint 15 vs 15-ös tankcsatákról...

Először is a Mausnál fontos úgy feltételezni h lett volna egy olyan motor ami megtudja hajtani ha csak lassan is de megy ás szembeállítani az akkori kor ellenséges nehéztankjaival.
    15 maus vs 15 is-2.
    És itt meg eleve nem szabad azt nézni h na persze 1000 t34 meg 100 is2 jutott volna rájuk vagy h honnan lett volna üzemanyag, mert a játék nem modellezi a hátország termelési és gyártási dolgait.
    sőt még csak a légierőt sem szabad idevenni.
    És ezt eggyik tanknál sem szabad szerintem felhozni.
    Tigrisnél,KT-nál sem mert ez a játék nem ilyen aspektusból közelíti meg a tancsatákat.
    A kor ágyúival szembe nagyon is hatásos lett volna, mert már a kt frontja gondot okozott és pont ezért tartom unfairnak azt, hogy ilyen magas penetration értékekkel állítják szembe a német konstrukcióakt mert nekik igenis jó páncéluk volt és ezzel h ennyire outdated lényegébe a német vonal a többihez képest kb el is veszi ezt az előnyt tőlük.,
    pl tigris 100mm-es páncélja jó hogy szar ha 200 meg 170-es átütésekkel párosítjuk.

Ezért is hülyeség ilyen értelembe megint a reális adatokat felhozni mert egy 42,43-ban megszületett terv még jó hogy rettenetesen elavult egy 46-47-essel vagy akár egy 45-46-ossal is főleg h ekkor a háború és hidegháború fegyverkezési versenye miatt nagyon felgyorsult a fejlődés és a németek meg értelemszerűen kiestek ebből a háború után...
  • R3nton
    azért za nem várható el hogy az összes pálya himmelsdorf legyen