418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Toby0501
    Végre a WG vett már programozókat is az eddigi modderek mellé. Így talán már tényleges fejlődés is várható a patchakkel. :D
  • Destydeme
    +1:http://www.bibl.u-szeged.hu/bibl/mil/ww2/kepek/tanks/tiger.html
  • Destydeme
    Ezt találtam hirtelen:
    Az új nehéz harckocsi kifejlesztésére két céget bíztak meg, a Porsche-t és a Henschel-t. Mindkét cég a VK 3001-ast vette alapul, ezt fejlesztették tovább. A Porsche-t egy 45 tonnás, 88 mm-es KwK 36 L/56 löveggel felfegyverzett nehéz harckocsi kifejlesztésével bízták meg, ebből lett a VK 4501(P), amelyet érdekes módon villanymotor hajtott. A Henschel-lel az eredeti tervek arról szóltak, hogy kúpos furatú löveggel kell felszerelni a járművet (VK 3601-es terve), de az ehhez szükséges rengeteg volfrámacél nem állt rendelkezésre, így a tervet végül módosították annyiban, hogy ők is a 88 mm-es löveget szerelték rá az addigi (emiatt kissé módosított) alvázra. Ez a terv a VK 4501(H) H1 jelzést kapta. A H2 jelű modellen még kísérleteztek a 75 mm KwK 42 L/70 löveggel is (később ezt építették be a Panther-be), valamint érdekes, német harckocsikra nem jellemző módon az MG-34-es védelmi géppuskát a torony hátuljára szerelték (ez utóbbi eljárás inkább a szovjet harckocsigyártásra volt jellemző, lásd KV-1). A H2-s kísérleteket végül megszakították, és inkább a H1-es modellre koncentráltak.

Az első mintapéldányok 1942 áprilisára elkészültek, Hitler pedig 53. születésnapján személyesen tekintette meg a VK 4501(P) és a VK 4501(H) próbáját a Wolfschanze-ban (a Führer kelet-poroszországi főhadiszállása). Mindkét prototípus megfelelt az elvárásoknak (bár a Porsche változat gyakran lerobbant, nem volt megbízható), a vezetés végül a Henschel példánya mellett döntött, és 1500 nehéz harckocsi építésére adott megbízást. A Henschel-nek azonban még eddig nem volt harckocsigyártásban tapasztalata, így a biztonság kedvéért 90 darabot a Porsche prototípusából is megrendeltek, arra az esetre, ha a Henschel valamiért ne tudná teljesíteni a megbízást. A Porsche amúgy is már 1940-től benne volt a nehéz harckocsik fejlesztéséről szóló project-ben. A Henschel-nél azonban nem merült fel semmi probléma, így az elkészült Porsche Tiger alvázakat használták fel az új páncélvadászhoz, a Ferdinand-hoz.
  • Gottfried
    Azért a MegaMarder tudja a dolgát :)
    Aki nem akar nagyobb összeget 8-as prém tankra költeni,annak csak ajánlani tudom.Egy élmény vele a játék.

Csak randomban egy TD-vel a 61% winrate nem rossz azt hiszem.

• Master91
    Nem kell köszi!
  • Master91
    Valaki tudna linkelni egy orosz tech treet, amibe a 2. td ág szerepel?
    8.0-ba jönnek ők is, nem ?
  • Destydeme
    Ezt hogy érted?
  • lammaer
    A pilótáinkra azért úgy tudom büszkék lehetünk....
  • Destydeme
    Hi.Ahogy mondod.Semmi jót.
    Semmink nem volt.Nem szeretem magunkat égetni,de az,h volt 1 gyors reagálású hadtestünk,ami abból állt,h mindenkinek volt kerékpárja...Ami valóban gyorsabb,mint gyalog,de semmi több.
    2.magyar hadsereg csak nevében volt az..Nem véletlen,h a Don kanyarban nálunk törtek előre az oroszok.
  • Oddball29
    Tigris csapatpróbán 41-ben? Előremutató???
  • Master91
    Don kanyar mindent visz....
  • lammaer
    Magyarokat miért hagyjuk ki a németek szövetségeseinek elemzéséből? :) Azt hiszem rólunk se lehet sok jót elmondani...
  • Destydeme
    Sztem jó és érdekes dolgokat írsz.
    A spanyolok talán sehol sem voltak,hisz a polgárháborújukba is 1 külső erős támogatás kellet,német.
    Az olaszok:Nos nem megbántva,de sehol nem voltak.Valószínű ők is elhitték,h nagyon jók-Etiópia.Na de ellenük?Ezt gondolták mérvadónak?
    A japánokat"még értem"a nyersanyag miatt/hiány miatt támadták az USA-t,h ne veszélyeztesse őket..
    Viszont a tengely(Berlin-Róma-Tokió) utólag elég vicces..Persze ma már okosak vunk.Ha a Japánok támadják az oroszokat,akkor vszínű más a téma és nyernek a németek.A fél bandát az oroszoknak át kellett volna csoportosítani.
    Az,h ma mi is rabszolgák lennénk,viszont elképzelhető.De hadászatilag okos lett volna.Ellenben a Pearl Harbour ellen viszont belerángatták a németeket az USA ellen,holott egyik fél sem akart nyíltan egymás ellen harcolni.Viszont így az USA már nyíltan hadban állt+korlátlanul ellátta a Angliát.Mai fejjel érthetetlen,h mekkora hülyeséget csináltak a németek..
    Bár gondolom még midig fent állt a szlogen,mondván az oroszokat 2 hónap alatt elintézik,nagyképűség volt.Mint ahogy az is,h nagyon sok a jövőbe mutató technológiával nem foglalkoztak.Pl:Me-262 tudtommal már 41-ben teszteket repült,hogy a Tiger is csapatpróbán volt,de úgy látták(akkor),h simán győznek.
  • lammaer
    Höhö.. én elmondhatom hogy dolgoztam magyar, amerikai, német (Siemens, nem ám sufnicég) és jelenleg OROSZ kézben lévő cégnél.

Nincs szignifikáns különbség munkaszervezés, fegyelem, technológiák , munkakörülmények területén. Egy fikarcnyi se.
  • lammaer
    Sikora.

Az első mondatod hibás az egész hozzászólásodban.

"Állítólag figyelnek rá, hogy közel azonos tankok legyenek egy csatában legalábbis zömében, de ez hazugság"

SOHA SEM állította senki, főleg nem a WG hogy a az lenn az MM célja hogy közel azonos szintű tankok menjenek egy csatában. SOHA SEM.
    Amire te gondolhatsz az az, hogy a két oldalon nagyjából (ideális esetben pontosan) passzoljon a tankok szintje. Tehát ha a ti oldalatokon van 2 Tier10, 3 Tier9, 4 tier8, akkor a másik oldalon is azok legyenek. Plusz hogy kb ugyanannyi arty legyen mindkét oldalon.

Ennyi és nem több az MM. Minden patchez kiadják hogy milyen szintű tankok milyen szintű meccsekre kerülhetnek be. 3-4 tier különbség a top és az alsó szintű tankok esetén tök normális, Tier5 scoutoknál még az 5 tier különbség is alap.

De ha gyökerek platoonoznak, és mondjuk Tier9-es tankkal áll platoonba egy Tier4-es, akkor a MM a túloldalra is beránthat egy Tier4-est kompenzálásképpen.

Itt van egy táblázat, nézegesd
  • Wasp91
    Portugáliát kihagytad.
  • MALZrt
    A háború elvesztésében nagyban közrejátszottak németek szövetségesei!

-A spanyolok nem léptek be az oldalukon a háborúba, pedig Franco a németeknek köszönhette a hatalomra jutását.

-Az olaszok alkalmatlanok voltak a háborúra. Mussolini az egész földközi tengervidékét el akarta foglalni, de a görögökkel sem tudott elbánni.

-Japánok meg Oroszország helyett (akikkel több csatát is vívtak az elmúlt 40 év alatt), az USA-t támadták meg. A haditervük érthetetlen volt. Lebombázták Pearl Harbort, majd 6 hónapig nem intéznek támadást azon a fronton! Ezek után csodálkoznak, hogy elveszítik a háborút!

Ezeket a dolgokat figyelembe véve látszik, hogy a németek szinte egyedül maradtak a háborúban. Ha ezek a németekkel szövetséges országok egy kicsit is meg tudták volna közelíteni a tőlük elvárható feladatot, akkor nem lett volna a Balkáni hadjárat, Afrika Korps, stb. A Szovjetunió elleni támadás hamarabb megindulhatott volna, és nem lettek volna olyan kellemetlen manőverek mint a Kurszki támadás közepén, a frontvonalról kivonásra kerülő, és (a szövetséges partraszállás miatt) Olaszországba átküldött SS páncéloshadosztályok.
  • patchaou
    Ez sajnos nekem is feltűnt. Ha meg a tier 5-ös td-ket húzom akkor már annak is örülök, ha a van egy-két sárga.
  • Oddball29
    5-4-3-2-1...
  • R3nton
    és tényleg nem :D
  • Wasp91
    Buffot neki nem elég erős!!444
  • TOMSILENT
    Ezaz GECI :DDDDD
    Kifejlesztve:
    A következő tank kifejlesztve: JagdPz E-100. Elköltött XP: 210 000. Elköltött szabad XP: 0.
  • Kubukli
    "...megy ki minden feltalálónk."
    Megmondta a magyar türkménbasi: mindenki visszajön látva az egekbe törő folyamatos fejlődést. A fiatalok, a tudósok, mindenki.
  • Oddball29
    ST-I frontpáncél javítva 7.5-re
  • Destydeme
    Wernher Von Braun mellett mondhatom a magyar Teller Ede-t is,mint a hidrogénbomba atyja.
    Sehol nincs/volt egyik szuperhatalom sem.Annyi a dolog,h megadták a lehetőséget a kutatáshoz.Ami nálunk ma sincs,ezért megy ki minden feltalálónk.Ez vagyunk mi,időnként megadatik,h de jó magyarnak lenni...de sztem ez kevéske.
  • Kubukli
    Na összeírtam az előző 10 csata top tankereit:
    T34 - 680 eff rate
    IS-3 - 760
    T34 - 800
    IS-6 - 850; T34 - 850
    IS-3 - 860; T34 - 810
    AMX50 100 - 1100 (kivétel)
    IS-3 - 890
    IS - 650
    E-75 - 930 (ugyan 850 felett de epikusan barom volt)
    IS-4 - 1500 (kivétel)
    Hm nem 10-ból tíz csak 8 gyökér akinek a teljes alkalmatlanságát pótolni kéne...
  • Destydeme
    Ne is erre gondoltam,hanem,h a magyar elég tré.Látszik hol tartunk.
  • Destydeme
    Mindössze arra akartam kilyukadni,h a német vs orosz vs nyugati tankok minősége,mennyisége csak a jéghegy csúcsa.
    De ugye abban mindenki egyetért,h nem véletlen vadászott mindenki a német tudósokra.(Rakéta és repülőgépek,h mást ne mondjak)
    Akárhogy írják a könyvek az ami f86(Sabre) és Mig15 mégicsak tőlük van.:)
    Őt már nem is mondom :Wernher Von Braun.NASA,így már mindenki ismeri ugye?
  • Rue East
    látom nem érted
    a védekezés nem csak abból áll, hogy kiépített lesállásban várjuk az ellenséget, nagyon-nagyon leegyszerűsíted és általánosítasz, egyáltalán nem egzakt módon zajlik le egy összecsapás a valóságban, mint ahogy két futball mérkőzés sem mindig ugyanolyan!
    én nem azt írtam, hogy nem volt lényeges (nem tudom honnan szedted ezt) a nehézharckocsi nemléte, arra próbáltam célozni, hogy ez egy kiragadott részlet, önmagában nem értelmezhető helyesen, a shermaneknek (szövetséges harckocsiknak) nem a tigrissel szemben kellett helytállnia, hanem a némmet hadszervezet ellen kellett az angolszász szövetségeseknek, amiben a harckocsik csak egy tényezők voltak, nem homogén harckocsi-harckocsi összecsapásokból állt egy csata (harckocsi ellen küzdelem, mint elsődleges feladat amúgy is a vontatott páncéltörő ágyúk és páncélvadászok sajátja volt), hanem egymással együttműködő (próbáló) fegyverrendszerekéből éppen az adott helyzet körülményei között
  • Destydeme
    Látom képben vagy a témával.Nem vitatkozom,leírom én mit gondolok.Ez nem kenyértörés,ez szimpla beszélgetés a témáról..:)
    A minőségi fölény természetesen tág fogalom.Nem is a konkrét fölényre gondolok..
    Hanem vezetés/gondolkodás( a franciák szétosztották a tankjaikat a németek 1 "koncentrált csapatként"használták.)/logisztika.Schliffen terv bukta volt anno 1914ben,a németek nem is erőltettték.
    Az oroszoknál az emberi élet nem számított...A németeknél azért 1 kicsit jobban.
    A németek hibája a felsőbbrendűségből származott.Azt hitték mindenki hülye,csak ők a valakik.A keletieket nem véletlen hívták hordának,ellenben magukkal.
    Sok cégük volt pl a légierőben akik nem egymást támogatták,hanem a főnök kegyeiért versengve egymást bénították.De ez csak 1 példa.
    Mivel qrva okosnak és legyőzhetetlennek hitték magukat(Lengyel/francia hadjárat megerősítette őket ebben),azt hitték az oroszokkal is 2 hónap alatt végeznek.
    Nem tanultak Napoleonból,megkapták a felperzselt föld taktikát,de ők még mindig azt hitték,h csak 2 hónap lesz.Ezt maga Ő mondta.Holott már anno is csúszott a támadás az olaszok hülyesége miatt,Görögország csúnyán elbánt az olaszokkal,rgo a német"déli szárny"védtelen volt.
    Számtalan alkalmuk volt nyerni,mégsem éltek a lehetőséggel.
    1:Angliai csata rossz döntései Göring által.
    2:Atlanti csata rossz döntései pl:Bismarck
    3:Afrika hadtest..
    Nem vok tök hülye a témában,mondtam,h sok könyvem van és mégtöbbet el is olvastam:)
    S látod még bele sem mentem a minőségbe...:)))
  • Thomasovics
    öö mivan, ha kigyulladsz és nem oltod el, ugyebár elkezdenek roncsolódni a műszerék stb, van e olyan ha már a lőszerrekesz besárgul és ha még tovább égsz akkor az felrobban és nem volt 50%-nál kevesebb életed? :S
  • R3nton
    egy-két háborúsat láttam, pl a 9. század annyira nem rossz, de nem is nagy szám, a breszti erőd viszont nekem kifejezetten tetszett, azt ajánlom mindenkinek.
  • csoszi87
    Nem veszekedni akarok.
    Nem csak mentem velük. Statisztikám szerint 51%ot francia tankokkal mentem. (6000 meccsből)
    Minden pályának meg van a maga taktikája, és ennek a hegy. Ritka, ha anélkül meg nyeri valaki. De ha valaki tud jobb taktikát természetesen szívesen hallom.
    Annyiszor hallottam már medektől, hogy ő elvből nem megy a hegyre, hogy meguntam. Mi faszért játszik akkor medekkel/lightokkal?
    Szerinted a városban mit ér el a csiki-csukival 1 amxel 9es csatában? Ha felmegy a rohadt hegyre, akkor onnan tud spotolni lövöldözni.

Persze rohadt szar napom volt, ez is közrejátszott. Lehet ha nem válaszol vissza fel se tűnik, hogy mit csinál.
    Még 1x mondom nem veszekedés, csak rohadt felidegesített a nap, és a játék is.
  • TDantes
    Miért? Teljesen más a hozzáállás, ahogy a munkát megszervezik, ahogy bánnak a munkásokkal, stb, stb .

Nem mondtam egyikre se ,hogy jobb vagy rosszabb, nem szóltam le egyiket se.
  • TDantes
    Ja, hát vaktyúk is talál szemet...németek is tudnak jó filmet készíteni, de azért inkább nem.

Nem tudom az oroszok milyenek, az az orosz filmipar gyöngyszemeit nem ismerem. Vajon ilyen vodkagőzős alkozások-e?
  • Destydeme
    "elég megnézni egy német céget, meg egy oroszt( vagy egy magyart...)"
    A magyaron fent akadt a szemem és tényleg..
  • R3nton
    van egy két jó, sztálingrád, das boot, vagy témától elvonatkoztatva a manta manta :D
  • TDantes
    Persze ez is igaz. De összetett és bonyolult dolog hogy melyik ország miben volt jobb, miben nem. De persze általánosságban a németek precízek, jó szervezők.
    Az oroszos szervezés meg eléggé siralmas. Még mindig. Nem kell a hadvezetésre gondolni, elég megnézni egy német céget, meg egy oroszt( vagy egy magyart...)

No de viszont a németek meg nem tudnak filmet készíteni...német filmekkel a világból ki lehetne üldözni.
  • R3nton
    hát inkább szervezettségben voltak jók németek, vezetésben, sztálin meg az egész vezérkart megnyírbálta, németeknek remek vezetőik voltak.
  • TDantes
    Ezzel se értek egyet hogy minőségi meg mennyiségi fölény. Miben volt minőségi fölény? Mondjuk a jobb, pontosabb ágyúban? Abban igen.

No de motorban? Abban meg nem. Orosz harckocsik motorja jobb volt. Felfüggesztésben? Abban sem volt német fölény.

Vagy melyik a minőségibb, a német vagy a orosz géppisztoly?

Ezt így nem lehet kijelenteni, hogy az német minőségi fölény, vagy orosz mennyiségi.
    Volt olyan harceszköz amiben a németek voltak kicsivel fölényben, volt amiben meg nem, és volt sok olyan, ami adott helyzettől függ.