418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• virkir
    "Kotsog" artysta ;)
  • Wlanseraf
    Csúnya rossz fiú:)))
  • virkir
    Na azért engem szokott szeretni a csapat ha artysta vagyok
    Legalábbis a saját :D

A csacsi IS túl hamar dugta ki magát különben meglett volna egy defender is.
  • Wlanseraf
    Én meg ezt az artystáknak kívánom:) jó kis mák volt:)

• Wlanseraf
    Majd jön mátyáshun nagy védelmezője és megmondja a tutit:)))
  • virkir
    Okos ember volt aki berakta a credites prémiumlőszert a játékba :D

Napi témaindító írásunkat láthatták. xD
  • Solten
    Igen, kicsit komotosabb, de dijazom a nagyobb alfat es atutest.
  • Ry0K3N
    Platoonok.
  • Lunatic540
    Hy.
    Olyan kérdésem lenne,hogy amikor tölti be a pályát,némelyik név mellett van szám kis ezüst keretben.
    Az mi?
  • toocha
    Stirlitz megy az erdőben, amikor megreccsen a bokor.
    - Legközelebb nem hagyom otthon a pisztolyomat - gondolta Stirlitz.
    - Legközelebb? - gondolta a medve.
  • Toweliee
    Mentem egy kört: kvázi egy új tank. Ha jobb is, mint a többi T8 med legalább nem az elcseszett páncélozottsága miatt az.
  • lammaer
    Az hogy mit vetettek be és mit nem, nem az egyezmények miatt volt - hanem ahogy mondod, mert féltek a következményektől, hogy ellenük is azt vetik be. Vagy még rosszabbat.

A hidegháborúban is csak ezért nem tört ki a nukleáris holokauszt, nem azért mert aláírtak vmi papírt.
  • Toweliee
    Nekem jobban tetszik. Leheletnyi különbséget érzek csak mobilitásban, de az épp elég, hogy több, mint ezer csata után ne undorodva vegyem elő. Aztán lehet, hogy nekem is csak illúzió :) De összességében nekem baromira tetszik.
  • stoppos
    Ne a mai fejeddel gondolkozz.

Ez egy mindig ajánlott olvasmány :

A History of Warfare: John Keegan
  • popey8
    Nektek mi a véleményetek az "új" typeról? Lehet csak rémeket látok, de szerintem sokkal szarabbul gyorsul. Sebzés jó, forgás jó, de olyan nehezen indul meg, mint egy traktor.
  • Toweliee
    Az egyén megadására és a csoportos megadásra nem tudom milyen szabályok vonatkoztak. De szerintem egészen más elbírálás alá esett, ha valaki passzióból dezertál az enemyhez vagy olyan helyzetbe kerül, hogy nem tud már tovább harcolni (bekerítik, elfogy a lőszer stb).
  • Szpecnyaz
    Ja igen, meg a szovjetek nem is írták alá a genfi egyezményt.
    Az ilyen szerződéseknek meg nyilván az a lényege hogy ne tegyék a szükségesnél kegyetlenebbé a háborút. Mondjuk a legtöbb dolgot így is a hadi helyzet alakulása határozott meg. Pl nem lehetett dumm dumm lövedékeket használni, amit kb mindenki leszart. De vegyi és biológiai fegyvereket viszont csak a szovjetek és a japánok vetettek be, a többi ország túlságosan félt a következményektől, bármennyire is csábította őket a lehetőség a nehéz helyzetekben, szóval itt se igazából az a darab papír volt a döntő.
  • stoppos
    A németek által angolszász területre beküldött kémekre gondoltam. A többiekkel kapcsolatban nincsennek illúzióim. :)
  • Szpecnyaz
    Szerintem összekevered a szovjetekkel. A németeknél nem volt a megadás miatt retorzió. Sztálinnak volt egy parancsa, aminek értelmében a magukat megadó katonák (és a családjuk) hazaáruló. Meg ugye a japánok se nézték jó szemmel, de ők megint más miatt.
  • barkov6
    Meg van ez a nyomi tankos játék...
  • I.C.ram
    Ennek presztízsértéke van. Ki lehet rakni a kirakatba, hogy te milyen civilizált ország vagy, de tudjuk jól, hogy a Genfi egyezményt nagyon sok esetben nem tartotta be egyik fél sem.
  • lammaer
    Ez is egy érdekes téma, pl arra gondolva hogy a Hitleri németországban a megadás (amennyire én tudom) majdhogynem hazaárulás kategória volt. Ezek után érdekes belegondolni, ugyanaz az államhatalom miért írt alá ilyen szerződést (hogy azokat a foglyokat ne bántsák, akiket ők hazaárulónak tekintettek - ezzel gyakorlatilag csak könnyebbé tették a megadást a katonáik számára).

Amúgy is, civilek bombázása meg szabad, ez milyen már? Mennyivel védtelenebb egy katona aki feltartja a kezét (bár 2 perce még lőtt rám) mint a civil akinek fegyvere sincs?

Ezért tartom eszement dolognak a szerződéseket HÁBORÚ esetén, meg a rájuk való hivatkozást.
  • Toweliee
    Pontosítok: jogszabályokkal. Meg etikával sem. Viszont egy védekezésre képtelen / magát megadó / cselekményétől elálló katona bántalmazása, aktív v. passzív kivégzése igen. Abban persze igazad van, hogy nem feltétlen tartotta be mindenki. De általános gyakorlat azért az volt, hogy törekedtek rá azok az országok amelyek aláírták. Túlkapások és példák ennek ellenkezőjére vannak, de az általános gyakorlat a betartás volt.
  • Szpecnyaz
    De itt most hadifoglyokról van szó leginkább. Ő rájuk vonatkozó szabályok azért nem véletlenül lettek létrehozva. A nyugati szövetségesek és a németek még úgy ahogy be is tartották őket.
  • Toweliee
    De ezek nem ütköznek a hadviselés "szabályaival".
  • lammaer
    Genfi egyezmény... ugyan hagyjuk már :)

Amikor háború van, és két ország megy egymásra ezerrel, mi értelme van bármiféle egyezménynek? A háború (főleg ha világháború) nem sportverseny, ott nincs olyan hogy van egy harmadik független fél, akihez oda lehet menni panaszkodni hogy "jajaja, a müllerék lelőtték az ejtőernyőn csüngő pilótánkat, ez agenfi egyezmény megszegése, tessék őket sarokba állítani).

Van egy ex amerikai katona ismerősöm (volt mogadishuban is, igen ott az akcióban ahol a Blackhawk Down is történt), ő megmondta: ha háború van, ő a legnagyobb nyugalommal lő bazookával az ellenséges gyalogosra, és sztoikus nyugalommal vadássza le az ejtőernyőn himbálózó ellenfelet.
    Azt nagy ügy, legfeljebb majd jól meghadbíróságoskodják, de nem ő fog holtan heverni a csatamezőn ilyen szerződések miatt.
  • Szpecnyaz
    A kémekkel kb azt csináltak amit akartak igazából. De ha egyenruhában volt az se jelentett sokat szerintem. Esetleg az angolszászok nem verték őket agyon, de ebben is kételkedek. A németek általában az elfogott kommandósokat is kivégezték. De az amcsiknál is van rá példa. A szovjetekről pedig kár szót ejteni, a Smers és az NKVD senkivel se bánt kesztyűs kézzel.
  • Roger6
    Ez nagyon jó :)
  • Toby0501
    Zárható a topik.
  • stoppos
    Egyébként az egyenruhánál én is arra tippelnék, hogy mivel a legveszélyesebb pillanat a partrszállás, ezért inkább katonaként tették meg, nem kémként. A katonák kínzását a Genfi egyezmény tiltotta. A kémek esetében lehet, hogy nem volt ilyen. Persze ki sem végezhetik, hiszen nem kém, hanem katona.

De hátha valaki tudja.
  • stoppos
    Stirlitz, este átmegy a parkon, észreveszi, hogy egy szempár figyeli.
    - Müller - gondolta Stirlitz.
    - Stirlitz - gondolta a bagoly.
  • Szpecnyaz
    Bakker.
  • Oddball29
    Egyszeri német kém 1940 őszén egy dél-angliai kisváros kocsmájában.

- Two martinis, please.

- Dry?

- Nein, zwei!
  • TomDantes
    Stirlitz es Müller gőzfürdőbe mennek. Vetkőzés közben Müller észrevette Stirlitz nagy vörös csillagokkal ékesített alsónadrágját.
    - Nahát Stirlitz, hol vette azt a gatyát? - kérdezte Müller.
    - A Gorkij fasorban - mondta Stirlitz.
    "Vajon nem fecsegtem túl sokat?" - tette hozzá gondolatban.

• Szpecnyaz
    - Elégett néhány titkos iratunk - panaszkodott Bormann.
    - Hazaszólhatok, biztos van az otthoniaknál másolat - nyugtatta Stirlitz.
    Stirlitz ezúttal talán tényleg gyanúba keverte magát...

Stirlitz kilépett a Gestapo épületéből: - Daszvidanyja! - vetette oda az őrnek, majd rögtön elgondolkodott, hogy nem hibázott-e.

Ezeken a vicceket mindig olyanokat tudok röhögni :D.
  • TomDantes
    Stirlitz megdöbbenve konstatálja, hogy irodájából eltűnt a vodkás üveg, a kozák sapka, meg a harmonikája.
    Egyszer csak harmonikaszóra lesz figyelmes.
    Végigoson a folyosón, majd berúgja az ajtót, és értetlenül mered a láthatóan részeg, kozáksapkában harmonikázó Müllerre, aki így szól:
    "Mi van Makszimovics, asszed csak neked van honvágyad?"

És:

Stirlitz Berlin főutcáján sétál, miközben a járókelők gyanakodva figyelik.
    - Úgy látszik, lebuktam - gondolja Stirlitz. - Most vagy az oroszos pofám az oka, vagy ez az ejtőernyő a hátamon.
  • Szpecnyaz
    Mondjuk nem feltétlenül ő volt a balfasz, nekem az egész elég amatőr munkának tűnik az Abwehr részéről. Szerintem nem kapott se elég jó kiképzést, de még olyanra se figyeltek hogy érvényes pénzt kapjon szerencsétlen.
  • Toweliee
    Ledobják saját nemzetük egyenruhájában majd átöltözik civilbe. Ezt írtam. A filmet nem láttam de a cikk alapján érdekel és felhajtom!!
  • stork13
    http://lemil.blog.hu/2012/11/28/a_masodik_vilaghaboru_legbalfaszabb_keme

:D
  • TomDantes
    Ez oké ,de a szabotőr az nem kém. A kém az hírszerző. A szabotőr az más dolog. Kémek, például az Abwehr ügynökei angliában, akik közül nerm egy angol gyűlölő ír volt.