418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• stoppos
    Értem mit mondasz, csak te a valóságot írod le, én meg, hogy miért ilyen a játékban. Szal kicsit elbeszéltünk egymás mellett. :)
  • Konci
    Üdv!
    "Céloznunk"...Tehát te artyzol(ez csak úgy megállapítottam magamnak).
    Akkor te nem sok olyat éltél át hogy splash-től lemegy annyi amennyit te írsz( plusz 3 modul meg 2 fickó kidől)...
    Vagy mikor egy lövés egy 2-3 tierrel kisebb artytól és vége... Ne erőltesd ezt szerintem,én igen kevés olyat éltem át eddig hogy az arty alig sebez...Menet közbeni egylövés a kedvencem,főleg ha meddel megyek 40-50-el...
  • TomDantes
    Na az ilyenért simán ütni tudnék. De komolyan.
  • besti
    Hát nem tudom, miközben harcolsz 3-4 tankkal, még arra is lehet figyelni hogy az arty, ha esetleg rád lő, a frontodat találja? Erre szerintem nagyon kevesen képesek, miközben a másik oldalon "csak" a karikát kell mozgatni és klikkelni a fedezékből.
  • Tessellia
    Van, Bat Chatillon 155. Nemtudom mennyire ugrik szét a célzókör, de forog a tornya. Top francia arty.
  • Greenyke
    http://worldoftanks.com/encyclopedia/vehicles/france/bat_chatillon155/
  • fsb1000
    Szerintem a SU-26-ot csöndben nerfelték. Kedvenc artym volt.
    Korábban (0.8.2 elött) 1200-1500-akat sebeztem, és megvolt a 3-5 kill.
    Most szinte semmi... fele harmada ennek.

10 béna csata után nyugdíjaztam

• besti
    Annál OP-bb, skillt szinte nem igénylő tankot még nem láttam :) Forog a tornya és alig ugrik szét a célzókör ha mozgatja. Van ilyen magasabb tierben is?
  • fsb1000
    Akkor szólongassál, hogy "No cap pls".
    Több mint 18.000 csatát mentem és talán háromszor esett meg hogy úgy foglaltam sikeresen, hogy az ellenfél fele játékosa vagy fele HP-ja megvolt.

Általában csak pár százalék HP marad a végére. Egy Tier 12-es csatában főleg t10-es tankok vannak, az össz HP eléri 20.000-et.
    Teljesen felesleges a "No cap pls" ha már csak 3 ellenfél él összesen 2000 HP-val.
    Nincs jelentősége a töredék XP nyereség 10%-nak... NULLA.
    Tessék sebezni csata közben, ne a végén, mikor páran már megnyerték helyetted és beértek a cap zónába nagy veszteségek árán.
  • Greenyke
    Gondolom nagyon figyeltél arra, hogy ne lőjön meg az arty sőt arra is ,hogy ne az oldaladat vagy a hátadat találja el, ha eltalál stb stb. Nem tudom milyen tankkal voltál.
  • TomDantes
    Aha. Nagy többségben. Tier 3-as szaros nyomorék SU-26 akkorát sebzett, hogy azt hittem atomtámadás van
  • Greenyke
    Azért nagy többségben az artyk 500-600 körül ütnek. Eléggé jól kell céloznunk ahhoz, hogy olyan helyen találjunk, ahol át is üt a HE és nem csak robban rajtad. Meg bármennyire is céloz pontosan az arty azért még ott is jó nagy esély van arra, hogy nem pont oda megy a lövés ahova akarta és máris nem max sebzés hanem csak 400-500.
  • fsb1000
    Nem érted.... a valóságban nem volt olyan tűzvezető rendszer, ami bármit képes lett volna követni, ha nincs vizuális kapcsolat.
    A GPS vagy annak alkalmasabb verziója tán egy kósza gondolat volt.
    A Páncéltörő löveg kezelőjének látnia kellet a célt, a sikeres tálalathoz.
    Egyéb, nagyobb objektumot lehet bombázni koordináták alapján, de már egy kósza szellő is méterekkel arrébb viszi a találatot.
    Bunkert vagy stratégiai épületet kioperálni a többi közül, csak az elmúlt 20 évben lett divat.

A sivatagi háborúban sok tankot kilőttek az amcsik, de lefogadom, hogy nem artykkal tették, hanem légi harceszközzel, vagy tankkal.
  • kHares
    Nem magáért mindenkinek a kilövésért hanem az abból eredő sebzésért. Egyszerű tapasztalat mutatja ha a 4. percben foglalással nyerünk akkor 1000 sebzésre azért érezhetően kevesebbet kapsz mintha szintén 1000 sebzés mellett mindenki más is beletette volna a saját sajátját.
    Mindegy, látom eldöntötted ez nincs így, gondolj amit akarsz, bizonyára a wiki is hazudik.
  • fsb1000
    Vigyél pár prémlőszert.
  • stoppos
    Mivel közel x időnként csekkolja, hogy kit lát, messzire meg x*3 időközönként, ezzel a plusz 3-5 másodperc láthatósággal oldották meg, hogy ne az legyen, hogy aki közel van pillanatok alatt eltűnik, aki meg távol, az látszik másodpercekig. :)
  • stoppos
    Szerintem a fullos is szar. :) Sajnos...
  • fsb1000
    A HE az HE.... nagyot üt.
    Nekem az fáj inkább, hogy "műszakilag" nem indokolható az az eset, amikor a tankom és az arty között hegy van és mozgok, de mégis kilő.
    A felderítő hogy a csudába adta neki folyamatosan az adatokat, merre fordulok, mikor állok meg?
    Lehetetlenség, ez a jövő eszköze lenne.
  • Kronos79
    Az arty isten módban én leginkább azon mosolygok, amikor a 6%-ban artyzok, hogy nem csak az élőképes satelit mód megy(törés, zúzás), hanem a széttörő kerítések, házak, egyebek hangja is hallatszik.
  • Plata
    Stock crusader vér szar,az ágyúja egy rakás fos,48 lövés abból 24 páncélátütés,többi pattant.
  • besti
    Én sem hiányolnám az artikat, de esetleg akkor nem kellene a TD-kre is valamilyen cap. Nem tudom, a valóságban is lehet van valamilyen arány egy tankhadosztályban. Bár pl. ha jól tudom Stug-bóll gyártottak a legtöbbet a németek.
  • TomDantes
    Semmilyen T-t nem nyomott meg. Igaz én se, de ő lát engem felülnézetből. És ügye splah sebzés, ha oda lő, engem is sebez. Vagy ez nem érdekli?
  • Wlanseraf
    Kár hogy szarrá nerfelték a ojjectum xp/credit szorzóját....

• stoppos
    Ha a sebzésüket redukálnák, már elégedett lennék. Ne üssön 1500-at, csak mondjuk 500-at. Oszt akkor felőlem lehet pontosabb is.
  • Wlanseraf
    Több értelme lenne mint most... közelebb lenne az eredeti szerepéhez is.. ugyan úgy tudna lőni egy területet csak nem tudna 3 másodperc alatt kereket oldani 50 km/ó-al ami kurva nevetséges egyébként...
    Egyébként leszarom:) én szeretem irtani őket a sok noob idíotát:)
  • Plata
    Full stock crusader tankkal 12 páncélt átütő lövés kellett hogy megöljek egy AMX 105-öt.
  • besti
    Erre szokták azt mondani, ha megnyomják a T-t, akkor húzódj arrébb. A fraglopás viszont tényleg gerinceshez nem méltó dolog. Ha artizom nem lövök olyan tankra, amit már a többiek is biztosan kilőnek 1-2 lövésből.
    A másik amit artiknál nem értek, hogy miért az alacsony tierű medeket, esetleg TD-ket nyírják és nem azz 5 méterre álló top heavy-t - elég sokszor érzem ezt. Nem lehetne a csapatérdeket az egyéni sebzés/frag fölé helyezni?
  • fsb1000
    Sehogy. Nem kell arty ebbe a játékba.
    Nem szimulátor, de én mégis így élem bele magam a Wot-ba.
    A tankok célzórendszere közelíti azt amit én elképzelek vagy tudok róluk és egy képernyőn leképezhető. Az artyké nem.
    A múlt évezredben páncéltörő ezredben húztam le 1,5 évet. Kb .tudom, mire képes egy telepített vagy önjáró löveg.
    Nincs istennézet és semmi ahhoz fogható. A 80-as évekig tán még gondolat sincs tűzvezető számítógépekről meg lézeres vagy holografikus rendszerekről. Ami van: vizuális kapcsolat + manuális irányzék. (esetleg valami alap automatika) Ezzel lehet főleg "álló" célpontra sikerrel löni.
    Olyan nem volt, hogy 2 hegyen keresztül kilővünk egy 3x10m-es célpontot a felderítő által megadott koordináták alapján.
  • Droughert
    Szépen elosztva 4-4-4 kill-el zártuk :)

• TomDantes
    Ha már arty. Aki sokat arty-zok magyarázza már el ezt nekem. Akkor miért kell egy tankra rá lői, ha egy csapattársad közvetlen közelről harcol vele?

KV-5-el neki mentem egy KV-4-nek, ki is szedtem volna, egy méterre voltam tőle, erre mondom ez meg mi? Rám szakad az ég? Szóval ilyenkor miért kell lőni? Kösz, de inkább nem kell a segítsét, mert engem is szét lő a fene nagy segítésben.
  • Sunsetjoy
    Én kitaláltam egyet. A normál látótávot kicsit buffolni 400 méter környékére. Felülnézet nincs, hogy oda is ellátsz, ahol még semmilyen jármű nem járt. Olyasmi inkább, mint egyes RTS játékokban: tudod hogy ott vonulnak fel, vagy ott van beásva, de azt nem látod, hogy felborult egy bicikli a fal mellett.

De íveset lősz vele, magyarán mintha a tankok felett állna valaki olyan 10 méter magasságban, és amit lát, arra lőhet az arty.
    Ez olyan félig rohamlöveg megoldás lenne, többet kéne mozogni az értelmesebb harchoz.
  • Greenyke
    Sok értelme lenne. Minden arty csak a másikat akarná counterelni és nem lőne senki... :)
  • besti
    Nem vagyok angol anyanyelvű, de szerintem kHares fordítása a jó. Abban viszont igazad van, hogy 200-300 plusz damage már nem sokat lendít az XP szorzón, de ha még táposabb tankok vannak, lehet megéri sebezni csapatszinten is.
  • Tessellia
    lehet páran hardcore módba játszanak, lenyomják a V-t azt uccu neki :D..
  • Attiska
    Viszont a HP csökkentés miatt valószínűleg nagyobb sikerrel lehet egylövésesezni őket.
  • Wlanseraf
    Marad az isten nézet.. le kéne talpalni ami minima 15 sec legyen oda vissza.... TD modban nem lőhetne ennyi...
  • besti
    Az még nagyon bosszantó, hogy nagyon sokan nem képesek a minimap-re nézni. Alacsony tierben még OK, de fentebb - érthetelten. Tegnap is 9:12-nél mikor egy kis lélegzetvételhez jutottunk miközben a mi bázisunknál megy a csata, elindul a másik 2 a map túloldalára foglalni !! Hiába pingelek, F4, chat - semmi reakció. Pedig 3-an még lehetett volna esélyünk, mert az ellennél is 1-2 lövésesek voltak már a tankok.
  • Attiska
    De az is lehet még, hogy majd a mostani T8-nak T10-ben megemelik a sebzését...
  • klezzz
    Kell az 5 arty mert akkor ki kellene venni az 5 arty killes medált is... :)
  • Greenyke
    Hogyan valósítanád meg az artyt "istennézet" nélkül?