418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Magyar Betyár #195749 Én nem azt mondtam, hogy mindig alul vagy vagy felül. Az én észrevételem alapján kb úgy néz ki hogy mondjuk tier 3-tól, tíz csatából 4-5 csatában vagy az alsó harmadban 2-3 szor középen és 1-2 szer vagy top tank. Tehát az meccsek zömében hátrányban vagy és erősebb ellenfelek ellen kell menj. KB ez van tier 8-ig mert ott már nagyjából kiegyenlített a csata. Tehát amíg meg nem veszed a tier 8 tankodat nem könnyű a game. Azért vesz mindenki goldot és prém accot aki teheti hogy minél gyorsabban túljusson ezen a szakaszon. Ha max +-1 tier különbség lenne élveznéd a csatát és nem sietnél előre a nagy tankokhoz csak ha már meguntad az aktuálist.
Ez van sajna ezt kell szeretni. -
Oddball29 #195748 + Azon lehet megkavarodni, hogy a dedikált páncéltörő ágyúkkal (45mm, 57mm Zis-2, 100mm BS-3)is rendszeresen lőttek indirekt területtüzet, sőt, a "páncélvadászokkal" is. De bármilyen tüzérségi löveg, ami közelébe ellenséges tank jutott, az azonnali hatállyal páncéltörő ágyúvá vált, és le kellett tudnia küzdeni közvetlen irányzással a célt.
Tipikus ilyen mindenes fegyver volt a 76mm Zis-3, egyrészt hadosztály-tüzérségi alaptípus, másrészt páncéltörő fegyver is. De a németek is elkezdtek ilyen magasabb csőemelést is lehetővé tevő lövegtalpakon elhelyezett kettős rendeltetésű ágyúkban gondolkodni a háború végén. Szóval tüzér/páncéltörő egyben. -
Igen, Self-propelled gun (SPG) a gyalogsagot tamogatja HE lovedekkel. Assault guns a pancelvadaszokat takarja, (SU-85/Stug, stb). -
Már nem emléxem jól, de az "osztály" szó valahogy nem jó ide.
A páncéltörö lövegek alapegysége a raj (1 löveg + kezelők) ezekből négy szerveződik szakaszba és 3-4 szakasz alkot egy üteget, amely 12-16 löveggel rendelkezik.
Ez már komoly tűzerő.
A zászlóalj szintű egységet szokták osztálynak becézni, ami biztosan több ütegből áll, akár lehet vegyesen is tüzérütegekkel. Szóval úgy gondolom egy osztályban biztos 20-nál több cső van. -
lammaer #195745 szó szerinti fordításban ezekket dobja
Na, ezeket gondolom én páncéltörő tüzérségnek, nem azokat az önjáró lövegeket amik átlőnek a hegyen :) -
Oddball29 #195744 Oroszoknál a páncéltörő tüzérség is "artillery", még a Szu-85/100 és ISU önjáró lövegek is tüzérezredbe tartoztak. -
stoppos #195743 Én még abban sem vagyok biztos, hogy a magyar és az angol kifejezések fedik egymást. -
lammaer #195742 Én csak amatőr vagyok a témában, de a játékban biztos hogy páncéltörő tüzérség van arty címszó alatt?
Hát még jó hogy a páncéltörő tüzérezred az tankokra lő, gondolom azért PÁNCÉLTÖRŐ :) Valahogy nekem erről a közvetlen célzású lövegek jutnak eszembe (mint a német pak40 meg ilyenek), nem ballisztikus módon lövöldöző szörnyek... -
stoppos #195741 Nem is szeretem azt a marha nagy felelősséget. :) -
R3nton #195740
Ez mekkora kör volt, hogy hoztuk le, nagyon kemény volt :D -
Oddball29 #195739 Beásott/statikus tankra lőttek minden további nélkül, mint pontcélra. De persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egy szóló ágyú próbál bűvészkedni, hanem egy egész osztály (12-18 löveg) lőtt átlag két sortüzet célonként, aztán vagy volt "bracketing" előtte, vagy nem, nem mindig. Simán lőttel csak az OP által megadott lőelemek alapján is előzetes bemérő lövés nélkül, ha sietni kellett. -
Szerintem jópár pszichológust is foglalkoztat a cég.
Sok dologban egyet érték veled, de a tier eloszlás matematikailag nem jön ki. Nem lehet mindig alul lenni, mert akkor más mindig felül van.
Egyébként ez a T10 tank előnye... már nincs feletted senki, csak a túl tápolt arty.
-
lammaer #195737 "Ha mindig azonos tier szintű tanok csatáznának"
Kb nem lenne értelme fejlődni. Végig ugyanaz lenne a játékélmény. -
Ne viccelj már!!! Hogyhogy nem lőttek artyra önjáró löveggel?
A II. VH-ban is voltak páncélos elhárító lövegek, és ahogy írtam, én páncélelhárító ezredben voltam sorkatona. A kiskunhalasi MH 36. Gábor Áron Páncéltörő Tüzérezredet gyengítettem jó ideig.
Jó magaviseletemért 3 hadgyakorlaton is voltam, ahol konkrétan tank "makettek" voltak a célpontok.
Tehát nem valakitől hallottam, vagy olvastam róla, hanem kinn voltam a helyszínen és a saját szemmel láttam. És másfél évig próbáltak tanítani/idomítani ez ügyben.
-
Oddball29 #195735 Már hogy ne lőttek volna a valóságban is tankokra. Jó megfigyelő (földi-légi) és pontos, 1: 25 000-es térkép előre regisztrált pontokkal a viszonyításhoz+háromszögelés kérdése az egész.
Ha nem is értek el telitalálatot, a kísérő gyalogságot le tudták választani, lehetetlenné tették a feltöltést, rákényszerítették, hogy begombolkozzanak, stb.
WoT-ban az az abszurd, hogy a megfigyelő halála után is fennmarad a spirituális kapcsolat a tüzérséggel, és 5-6 mp-ig tovább látszanak a tankok. -
Magyar Betyár #195734 Én ezért játszom sokat kezdő tankokkal ha nem artyzok. Ott igazi tank csata megy már amennyire ez a játékban lehetséges. Pörög a csata, kezdetben ugyan van campelés de ez pályafüggő is. Többnyire jó kis csaták vannak.
Ami szomorú, hogy későbbiekben sokszor kerülsz erős tankok közé. Azt kell mondjam az ember zömében kénytelen erősebb tankok ellen menni. Ezt szerintem a játékkészítők direk állították ilyenre. Ha érvényesülni akarsz muszáj előbbre menned minél gyorsabban, meglegyen a legjobb tank a vonalon amin mész. Ehhez meg ugye gold kell amit pézért kell venni. Ez szín tiszta pszichológia. Ha mindig azonos tier szintű tanok csatáznának egymással nem szenvednél erős tankok ellen, ergo jól éreznéd magad egy darabig azon a szinten ahol éppen vagy és nem lenne érdeked, hogy gyorsan fejlődj. De nem ez van amíg el nem éred a 8-9-es tankokat nem könnyű az élet. -
lammaer #195733 "Beverettek egymás közé és közelharc volt menet közben. "
Őszintén szólva, nekem más információim vannak erről, főleg a háború második vége felé. Pl Kurszkról olvastam sokszor, hogy az volt azon RITKA csaták esete, ahol tényleg az történt amit írsz, hogy a tankok mint a középkori lovagok átvágtattak egymás vonalain.
Más esetekben - főleg a németek - kerülték ezt és távolról intézték az ahol érvényesült a jobb optika, jobb ágyú és magasabban képzett legénység. Az oroszok próbálták erőltetni hogy rammolják a német tankokat, meg muszáj volt közel kerülni hogy legyen esélyük átütni. -
bgabor #195732 Hát igen, a legjobb csata élmények az arty nélküli meccseken szoktak születni, nem véletlenül. -
bgabor #195731 Két megjegyzés:
- a valós tankcsaták akár 1000, sét 2000 méteres távolságról is zajolhattak, a távolságok itt mesterségesen vannak lekicsinyítve.
- a valóságban az arty(önjáró tüzérség) a büdös életben nem lőtt tankokra.
Hanem eleve a frontvonaltól és a csatától 5-10 kilométerre vett fel tüzelési pozíciót, és a rádión kapott koordinátákra lőtt, majd továbbált.
Ha egy tank olyan közel jutott az önjáró tüzérséghez, hogy rá tudott lőni, akkor ott már régen rossz volt, valaki valamit komolyan elhibázott. Végső elkeseredésében persze lőhetett közvetlen irányzással az önjáró löveg a harckocsira, de akkor már igazából mindegy volt.
A WoT beli tüzérség ábrázolása teljesen a fantázia szüleménye. A megvalósításuk pedig (magas tierű csatánál teljesen game breaker) pocsék. -
Igazad van.
De én tankozni szeretnék, nem pedig minden 3. csatában az artyk elől bújva 10 percig kempelni.
---
Azt hozzáteszem, hogy itt a WoT-ban is volt részem "igazi" tankcsata feelingben. Vagy ahogy én elképzelem egy játékban. T10 század és CW rush akciói vagy párszor előfordult, hogy T10 században a nyilt terepen csaptunk össze mikor nem volt arty. (általában utolsó csata: na még egy rusht, de arty nélkül)
Igen... ezek nagyon jók voltak... szinte mint a filmekben. -
stoppos #195729 KV2-vel úgy buktuk el az assault kört, hogy lejárt az idő, miközben 3 lövedék kondenzcsíkja repesztett a 20 HP-val rendelkező uccsó tigris2 felé. :) -
bétáztam, de mikor élesbe váltott, letettem a lantot. vagy 2-3 hete raktam fel megint, a youtube videóktól rám tört a nosztalgia. kár, hogy a játék ugyanolyan szar, idegronccsá tesz... :DDD -
Greenscape #195727 Grat, foleg mert kevesebb mint 500 csatad van eddig. Ha ez az elso accod nagyon hamar meglett a Kolobanov. Nem fogsz mostanaban ilyet kapni szerintem. -
Greenyke #195726 Ezzel szerintem nyertél volna 2000 aranyat az előző contesten :) -
végre volt egy jó köröm ezzel csigával, visszatért a kedv.
a végén 5v1, 3 artyval...
-
foxbat88fx #195724 most már vagyok... asszem most már át kell szoknom oda és annyi a wot-nak :)
Tegnap 4 csata, ma 1 csata ..... unalmas már!
War Thunder here i come!!!!!! :D -
Magyar Betyár #195723 Csak, hogy kicsit védjem az artystákat. Igazad van abban, hogy a WW2-ben nem volt ilyen tűzvezető rendszer mint amit a játék használ az artyk esetében de itt ez van ezt kell elfogadni. Abba azért belegondolnék a helyedben, hogy a te estedben vajon volt e olyan, hogy a 400m-re bokorban ücsörgő tank egyszer csak vörösen kivilágított a tigris-ben ücsörgő céloptikába belenéző német katona szeme előtt? Ugye nem volt? Nem látott az továbbra sem szart se a lencsében csak a kurva nagy erdőt. Te meg most simán odapörkölsz 400-re bokorba ülő arty-ra aki ki mert onnan lőni, mert hallasz egy bazi nagy pittyegést és szépen vörösen kivilágít a sziluettje.
A másik dolog a tankcsatákról. Michael Wittmann szerintem sírva forogna a sírjában amikor azt látná, hogy a harckocsik valami sarok szerű kanyarulatban a falhoz szorulva előre hátra gurulgatva durrogtatnak egymásra és egymás seggében meg egymás mögül kikukucskálva lődözgetnek az ellenfél kikukucskáló részeire. Szánalom az egész. Márpedig itt ez van. Én ezt látom majdnem minden csatában. Igazából ez miatt sír az összes tankos mert nem tudja játszani ezt a nyomorult előre hátra gurulgatok taktikát, mert ha az arty bepozíciónálja magát akkor oda tud lőni ahol gurigázol a tankoddal. Megnézném ki artyzna ha a tankcsaták úgy mennének ahogy tényleg mentek régen. Beverettek egymás közé és közelharc volt menet közben. Csak tüzelni álltak meg.
Szóval kár sírni azért mert az arty belő oda is ahova más nem tud, mert itt nagyjából ki is merült minden előnye.
-
Me Ga #195722 Köszi az infót. Megvagyok nélküle, csak gondoltam, ha egyszerű beállítani, akkor használnám. -
aknakukac96 #195721 Nagyon sajnálom, hogy elveszítettük, mert nekem ez magasan verte az edigi damage rekordomat.Oké, szakesz, diegho, meg hasonlók tudnak biztos jobbat is, de ez a kör számomra nagyon durva volt:)
-
Kicsit off:Tegnap hajnalban leszedtem a WT-t és valami iszonyat fasza játék.Hajnali ötig fennmaradtam,mert izgatta a fantáziám eléggé :)
A World of Warplanes ehhez képest egy DOS-os játék :D.
-
bgabor #195719 Amúgy miért nem látni téged a WT topikban? TS szerónk is van, ahol tolni szoktuk. -
bgabor #195718 Stuka kerülendő a WT-ben. :D -
Wlanseraf #195717 Képletesen képletesen:D -
virkir #195716 Azt soha nem a damage panel írta ki és kizárólag ha kritikus sérülés ért akkor írja ki ki volt aki okozta.
A többire meg majd ráérzel tudni fogod ha egy objekt lő beléd vagy egy T-28. -
foxbat88fx #195715 Malarki ha még egyszer kilövöd a Stukámat War Thunderben!!!! Vagy bármimet!!!! 
-
Greenyke #195714 fos? Az az egyik legjobb TD tier 9-en :D -
Miért fos? Én szeretem, bár az új szerelmem most a su100-as 122mm-el!
-
Wlanseraf #195712 Ez nem volt rossz pénz ettől a fostól:)
-
TomDantes #195711 Kicsit? Csak kicsit? Kicsit inkább nagyon. -
Wlanseraf #195710 :D pedig láttalak a listában:D