418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• stoppos
    Hát, kicsit sántít szerintem. Hagyományos háború volt, de hogy anyag-e...
  • Oddball29
    Korea.
  • stoppos
    A világháború óta nem nagyon volt anyagháború. Azóta ugye az asszimetrikus hadviselés a divat. Ott meg megintcsak bárki győzhet.
  • stoppos
    Megvan mindkettő itt a gépen. Hova toljam fel?
  • lammaer
    Már a FAQból is kivettem ezt a részt, úgy tűnik a beetetés ideje már lejárt hogy gurul a szekér :)

Mostmár az eventes tankoknál se dupla credit van csak +70%....
  • Tessellia
    innen letölthető pl.
  • zserrbo
    Tudtok mostanában érvényben lévő kódot az újonnan regisztrálóknak? Gugliztam, de egyet se találtam.
  • lammaer
    Miért szólnának? (én még egy gépről is futtattam két klienst, az se volt baj).

Gyanús a kérdés, netán vmi rosszban sántikálsz és félsz hogy elkapnak? :)
  • lammaer
    Ezt valaki linkelte már a topikban, én le is töltöttem...
  • kingofn00b
    Jogos. De akkor már lényegében verve volt.
    Stoppos: Így van. A modern nagy anyagháborúban a nemzet/ország/szövetségi rendszer ipari-hadi-társadalmi potenciálja dönt, nem az, hogy mekkora király tankot épít.
  • davidbog
    Én nem töltöm fel mert nagyon lassú a feltöltésem és biztosan fenn vannak valahol. A címük: A II. világháború német páncélosai és Szovjet harckocsik a II. világháborúban. Mindkettő Hajja és Fiai kiadónál jelent meg magyarül. Egy hónappal ezelőtt itt a fórumon biztos, hogy volt hozzájuk link, mert a szovjeteset akkor töltöttem le.
  • stoppos
    Ééééés el is érkeztünk oda, hogy miért parttalan a "melyik tank volt a jobb" vita, meg az egész hardware fapfap...
  • Rainbow15
    1 ip-ről nem szólnak, ha platoonozunk?
  • Xarurgus
    Már nem erőltetem, mert lecseréltem egy SU-76-ra amivel jóval jobb a win rate-em, csak nem értem mi lehetett a gond.
    De lehet hogy csak rossz napon akartam vele jó köröket menni.
  • Oddball29
    Napóleon vesztett csatát a téli hadjáratban, amikor visszakényszerítették a szmolenkszi országútra, aminek a környékét egyszer már felélték Moszkva felé menet.
  • kingofn00b
    Nem, nem belemagyarázás, hanem kontextusba helyezés. Csatákat nyerhetsz, de nem az a lényeg. A háborút kell megnyerni. Nincs értelme a csatának önmagában, csak ha jár vele valami előny, ami a célok eléréséhez vezet. Pl. semmi értelme nem lett volna a partraszállásnak, ha nem követte volna előrenyomulás a kontinens belseje felé.

Vagy Napoleon már említett Téli Hadjárata Oroszország ellen. Csatát nem vesztett ugyan, de élete legnagyobb veresége volt. A háború nem olyan egyszerű dolog, hogy ez-meg-az és pont.

Lásd még TET-offenzíva, Vietnam, 1968. Harcászati győzelem az USA számára, ami hadászati katasztrófához vezetett.

Hogy ontopic maradjak, mi értelme CW-n kilőni 14 tankot, ha az utolsó becappel? Megnyertél 14 csatát, de a háborút elvesztetted.
  • EmR3
    Az a gond hogy széllel szemben akarsz hugyozni.
    Minek erőlteted, menjél más tankkal amivel simább csatákba kerülsz.
    Én a harmadik bukta után váltok.
  • Xarurgus
    Tudom, de elég bosszantó, pedig jó köreim lennének vele.
  • lammaer
    Az a gond, hogy 10 meccsből nem számolunk statisztikát és nem is nézzük... szóljál majd olyan 50-60 után :)
  • TomDantes
    Ez szerintem csak belemagyarázás. Egy csatát egy sereg megnyer és pont. Hogy utána mi történik az már más dolog. Pürrhosz három fontos csatájából kettőt megnyert, az utolsót elvesztette. Tiszta sor.
  • Xarurgus
    Most mondjátok meg...
    10 meccs, 25 kilövés, 3771 sebzés ... 30% win rate :/
    Ilyenkor mi a gond?

Amúgy egy AT-1-esem statja.
  • lammaer
    Btw, ezért lehet orbitálisakat szívni medben, akinek ugye az a feladata hogy gyorsan elfoglalja a kulcspontokat és tartsa amíg a támogatás (heavyk, TDk) oda nem ér.

Ettől lesz paranormális a helyzet medben, mert ha oda akarsz érni nyomni kell a gázt, tehát nem nagyon van idő nézegetni. Tipikus példa mines, fel kell rohanni a hegyre, kb 20 másodperced van, az alatt látnod kell hogy azok a lassú heavy ikonok vajon jönek e a hegyre vagy nem...
    De ugyanez az említett el halluf, ahol ugye a völgy biztosítása megint ilyen feladat... ha késlekedsz, nem érsz le, ha lemész de nem jön senki megint szopacs.
  • stoppos
    Csak van az az eset, mikor kényszerpályán vagy. Ha nem mégy oda te sem, átgázolnak rajtatok. Ha odamégy, akkor esetleg fel tudod tartani őket addig, míg a másik oldalon megnyerik a csatát. Ilyenkor csak utólag derül ki, hogy mi is lett volna a jó döntés, ha volt egyáltalán.
  • lammaer
    Tagadhatatlan hogy jobb kicsit visszafogottan indítani és leosztani a sebzést mint előrerontani, hogy miután kilőttek realizáld hogy éppenséggel senki nem jött veled segíteni.

Ez utóbbi sztem pl egyértelműen az áldozat hibája - randomban nézni KELL a kistérképet, hogy vajon mit csinál a többi 14 játékos a csapatból és igazodni hozzá.
  • bigmano
    Mikor láthatjuk őket letölthető formában...?
  • kingofn00b
    Általában azok a csaták kérdésesek eredmény szempontjából, ahol mindkét seregnek megmarad utánna az akcióképessége és/vagy a harcászati és a hadászati szempontból való értékelés nem egyforma (mint pl Borogyino)

De jó példa erre Pürrosz, és az ő pürroszi győzelmei...vagy bizonyos nézőpontok szerint Hannibál zámai diadala. Harcászati szempontból hatalmas győzelem. Hadászati szempontból vereség, mert egyrészt nem tudta kihasználni, másrészt ezzel adta meg a végső lökést a rómaiaknak a totális háború felé, így tulajdonképpen Karthago teljes pusztulása felé.
  • TomDantes
    Hát épp ez az...sokan csak azért írtnak ilyet, mert jól eladható. Ugyanez áll a sok száz legyőzhetetlen Tigris tankra is.

De hogy miért jön ez be nekik? Nem tudom, de van egy széles réteg, ami valahogy irtózik mindentől ami úgymond ,,hivatalos tudomány" és mindent hazugságnak tart. Ezek ilyen életben csalódott emberek.

Kicsit talán a romantika történetíróihoz lehet ezt hasonlítani, akik elfordultak saját koruktól mert az szar volt, és felmagasztaltak olyan dolgokat is amiket nem kéne, és erősen túlzásokba estek...csak itt ma már a romantikus túlzás helyére a szélsőséges idiotizmus lépett. De volt ilyen régen is, a refomrkorban egy Horváth István nevű történész..de ő azért mégiscsak szakember volt, és nem olyan mint a szittyaturbók.
  • fsb1000
    Vegyél helyette olyan tankot amit nem tesz be.
    Pl ne legyen light.
  • davidbog
    Régebben olvastam ezt a könyvet, amikor még felületesebben ismertem a harckocsikat. Most nekiálltam újra. Néha olyan baromságokat tud írni.
    Például a Somua S-35-nél kijelenti, hogy "A harckocsi gyengesége a szegecselésen túl, hogy mindössze 18 lőszert tudott magával vinni." Aha milyen érdekes, nem is gondoltam volna. Aztán másnap jobban belegondoltam, hogy az csak 47 mm-es löveg annak a lőszerei 2-3 liter térfogatúak lehetnek, mi a fenéért csak 18 fér bele. Interneten megnéztem 118 darab lőszert vitt magával. Viszont arról nem ír a könyv, hogy a S-35 tornyában csak a parancsnok tartózkodott és így egyedül végezte a töltő, az irányzó és a saját feladatát is.
    Vagy a Jagdtiger 12,8 cm PaK 44 L/55-nél „adott esetben egy csatahajó páncélzatát is képes volt átütni”. Először is nem értem miért kell egy csatahajó páncélzatához hasonlítani, másodszor meg igen csak adott esetben képes rá.

Az ilyen apró hülyeségeket leszámítva nem rossz a könyv. De szerintem túl keveset ír egy-egy harckocsiról. Megvan a sorozat csak német és csak szovjet harckocsikkal foglalkozó része is azok talán részletesebbek.
  • fsb1000
    Szerintem ez nem taktika (hiszen csapatszinten nincs egyeztetve), hanem szemlélet. Egy hasonló esetnél szakesz mondta: "Mindig vannak áldozatok."
    vagy valami hasonlót.
    Értsd a bénább csapattársak beáldozhatók a csapat nyerése és a saját eredmény maximalizálása érdekében.

Amikor az az ügy volt (prohardveren), nem értettem vele egyet, ma már úgy gondolom randomban ez a célravezető szemlélet.
  • Zero 7th
    És rengeteget keresnél a sok hülyén.

Én a szittyákkal kapcsolatban azt nem értem, hogy miért kell egy magyar embernek lemennie faszidióta dákoromán szintre. Mert a románokkal szemben nekünk van saját történelmünk amire büszkék lehetnénk, erre a sok vadbarom "nagymagyar" meg inkább kitalál magának valami balfasz ezoterikus-keresztény-scifi maszlagot.
  • kissd
    Én csak megírtam a tényeket ponyvaregény stílusban :D
  • stoppos
    Ja én nem. Én csak a kúrtrídert olvasom, meg a palibácsit. A szuvorovot meg csak azért nem, mert úgyis lefordítja a palibácsi és kiadja a saját neve alatt. ;)
  • ladista
    Commanders,

Outside, the weather tells you to stay home and keep warm with a cup of hot chocolate. Meanwhile, in the barracks, the crew are enjoying some well-earned R&R. But this doesn’t mean there is nothing to do in the garage – maintenance, resupplying, tests and checks. After all, if you don’t give your vehicles some care and attention, they may not restart after the winter break.

This is the perfect time to have a big check-up at your garage, repair all the small devices, resupply all your machines and prepare your arsenal to be ready to go. We have prepared a special offer for those who want to take care of their stuff: this weekend is your chance to refill your in-game purse and park some brand new vehicles in your garage.

From Saturday January 5th at 07:00 CET (06:00 GMT) until Tuesday January 8th at 06:30 CET (05:30 GMT), play World of Tanks and enjoy the following bonuses:

6,000 credits earned with the Sniper achievement.

Each time you will obtain the Sniper medal, your account will be topped up with 6000 credits! Be ready to make some deadly shots: in order to obtain this medal you must achieve at least 85% hits out of a minimum of ten shots fired with a potential damage of 1,000 HP and more.

70% extra credits on the following tanks in battle:

M4A3E8 Sherman (American)

VK3001(H) (German)

T-34-85 (Soviet)

AMX-12t (French)

After each battle with these, you will earn 70% more credits than usual. Let’s fill the piggy-bank! If you don’t yet have these tanks in your garage, read on for the next bonus:

50% discount on the following tanks:

M4A3E8 Sherman (American)

VK3001(H) (German)

T-34-85 (Soviet)

AMX-12t (French)

Cromwell (British)

Enlarge your arsenal for half price! Don’t forget that the Cromwell is January’s Tank of the Month, so you can continue to earn a bonus on it all month long.

Don’t let your account hibernate! Just imagine what you could obtain with all these credits!

The offer is only available until Tuesday morning, don’t miss it!

See you in the battlefields commanders, and don’t forget your best gloves to grab those bonuses with!
  • stoppos
    Há gyütt a tigrincs, oszt odakúrt. Akkó a muszkák elkezdtek menekülni, deja tigrincs utánukment, oszt legyalulta mindet. Másnap gyüttek megen a zoroszok, leitatták az embereiket, oszt megrohamozták a domtetőn álló tigrincset, aki megen odakúrt. Végül a németek megnyerték a háborút, csak eztet elcsalták, mint a 150 évet a középkorban. Így megy ez...
  • Pityu0
  • Zero 7th
    De hát azokat a szovjet/zsidó/gyíkember törtébelemhamisítók írták, te olyan birka vagy, hogy beveszed azt a maszlagot?

Ha hinni akar, úgyis hinni fog az illető. Sokkal egyértelműen kézzelfoghatóbb témákban, mint a történelem is képesek mindenféle baromságot hinni az emberek, a történelem meg ráadásul egy kifejezetten ingoványos terület is.
  • Maala
    Szerintem az Oddball egy volt szovjet százados beceneve volt, így nem releváns, amit mond. :D
  • TomDantes
    Az a poén ,hogy a történelemben meglehetősen kevés olyan csata volt, aminél kérdéses hogy ki nyerte. Például Catalaunumi csata , ott szoktak vitatkozni. Borogyínónál szintén. (bár szerintem mindkettőnél eldönthető, hogy ki győzött, és annyi!) de Kurszk? Ennél egyértelműbb nem is lehet valami. Ha még valaki azt vitatná, hogy vajon Kurszk döntő csata volt-e, avagy sem, azt megérteném valahol. (egyébként az volt)
  • Maala
    Tigris nincs benne, de viccen kívül egész élvezhetőre sikeredett, mi projektorral néztük társaságban, jó volt. :)