418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• ratgab
    Utánaolvastam. Jogos. Csak lövegpajzs nerf volt. Ettől függetlenül egy SU-152 megeszi testre leadott lövéssel a KV-1S-t simán.
  • kingofn00b
    A Su-152 stock lövegéne 0.5-ös pontosságával, örültem, ha a tankot eltaláltam, nemhogy a weakspotot! :-)

Lammaer: Nincs különbség eredményt tekintve, de érzésre jobban el tudom fogadni, hogy lepattant, mert megcsúszott a felületen, mint hogy nem ütötte át a 218-as pen a 60-as páncélt.
  • Tessellia
    Armoring of gun mantlet of IS-122 and IS-85 turrets decreased from 100mm to 60mm.

Armoring of gun mantlet of KV-85 turret decreased from 100mm to 60mm.
  • ratgab
    Támadóként a templom oldalán ha az ember végig tud sunnyogni a pálya szélét jelző piros vonalon az ís jó taktika lehet. Általában a védők annyira nem merészkednek be az erdőbe, hogy az ott elhaladót észrevegyék. Persze ilyenkor nem érdemes túlságosan lődözni.

Na védőként én pont ezt a részt szoktam világítani a többieknek.
  • Tessellia
    Nem volt neki sohase több hull armorja. A lövegpajzs páncélját csökkentették, ahogy az IS-nél is.
  • ratgab
    Ráadásul a 8.2-ben azt hiszem pont a lövegpajzsra raktak plussz páncélozottságot.
  • ratgab
    Amúgy SU-152-essel a KV-1S-nek nyugodtan lőheted a testét, mert szarrá lett nerfelve a frontpáncél (valami 80 mm ha jól emlékszem).
  • Master91
    Valaki tud segíteni? Wot fórumon raknák be 1 topikot kedvencek közé, úgy mint itt, hogy tudjam követni a legutóbbi látott hozzá szólástól, de az istenért se tudok rájönni hogy kell.....
  • ratgab
    Ha eltalálod a lövegpajzsot, arról sok minden lecsúszik, mert kissé lekerekített. Ugyanez van a KV-1-esnél is (löveg és körülötte egy viszonylag széles pajzs, melynek a két végétől lőhető a torony és bizony sebez is.

Másik megoldás KV-1 esetén a weakspotok (frontpáncélon vannak elhelyezve a lő és egyéb rések, géppuska). Mivel ez a rész teljesen függőleges, így ding esélye szinte nulla egy jobb átütésű löveggel.)

• Jimmy612
    Köszi urak a válaszokat! :)
  • stoppos
    Igen, mindez visszavezethető arra is, hogy alapvetően mást határoztak meg a hadseregük felépítésére, céljaira, módszereire. Ebből szerintem disszertációt lehetne írni, de röviden csak annyi, hogy adott a két nemzet, amiből a német egy égövön helyezkedik el és magasan iskolázott emberekkel - legalábbis tisztekkel - feltöltött hadsereggel rendelkezik, az oroszoknál pedig majdnem minden égöv ott van az országhatárokon belül és nagy mennyiségű, viszonylag tanulatlan, besorozható tömegekkel rendelkeznek. Teljesen más már az alapfelállás is, és még el sem jutottunk a célokig és a mindkét oldalon a hadseregre rátelepedő ideológiákig.
  • lammaer
    Jaja, ez megvan. Igazából csak a nép mentalitását illusztrálná jól, hogy ők néha brute force-val, egyszerű eszközökkel oldják meg a problémákat, míg más nemzetek inkább szofisztikáltabban oldják meg a problémát.

Pl a németek a nagy hidegben járatták a tankok motorjait hogy ne fagyjanak be, a ruszkik meg reggel tüzet raktak a tank alatt hogy bemelegedjen :)

Tuti hogy a németeknek volt valami furmányos szerkezetük a vontatásra, a ruszkik meg rákötöztek egy farönköt a tankra azt hajrá :)
  • lammaer
    "egyik a lepattanó (át nem ütő) a másik a lecsúszó találat."

Van vmi különbség?
  • stoppos
    Én úgy tolom. Lehet, hogy randább, de igazából észre sem veszem, mert arra figyelek, hogy jajajaj, jön az ISU és nem fékez, nem pedig a részletekre.
  • kingofn00b
    Úgy tudtam (de ezek szerint rosszul) hogy az egyik a lepattanó (át nem ütő) a másik a lecsúszó találat.

Stoppos: lehet, hogy az lesz. De nem örülök neki.
  • stoppos
    A magyarázat a ceruzára :)
  • stoppos
    De miért nem veszel le mindent a minimumra? Nem tökmindegy hogy csillan meg a holdfény az IS3 seggén? Plusz ott vannak a 25%-os tömörített textúrák. Az is sokat tud dobni az fps-en meleg helyzetben.
  • lammaer
    Erről az orosz farönkös megoldásról mindíg ez a vicc (tudom hogy urban legend és nem teljesen így volt) jut eszembe:

Az amerikai űrhajósok kezdetben nem tudtak írni az űrben, mivel a golyóstollból súlytalanságban nem jött ki a tinta. A NASA súlyos dollármilliókért kifejlesztett egy túlnyomásos tollat, ami ír gravitáció nélkül, fejjel lefele, szinte minden felületen és minden előforduló hőmérsékleten.

A szovjetek inkább ceruzát használtak...
  • lammaer
    Ezen csak pingvinezni lehet, BL10 meg az össze stöbbi high tier atomfegyver is ezt csinálja (kivéve persze az artikat, azok az istennek nem tudnak nullást lőni).

"rikiséé volt, hanem dientívenszkracsdem."
    Mi a különbség? Mindkettő lepattanó, csak változatos a bemondás hogy ne mindíg ugyanazt halld :)
  • Eagle16
    A tankokat és egyéb elért eredményeket nem a gépeden tárolják, hanem a WG szerverein, szóval azok megmaradnak akármit csinálsz is.
  • bigmano
    A garázsban lévő tankjaid maradnak.
  • kingofn00b
    Az oprendszered telepítése nem fogja a tankjaidat befolyásolni, mert az adataidat a szerver tárolja, te csak a klienst futtatod. (ezalól a modok értlemszerűen kivételek)

tehát simán újra installálod ajátékot, aztán belépsz a felhasználóneveddel/jelszavaddal.
  • Jimmy612
    Üdv Mindenkinek!
    Újra kellene telepítenem az op rendszert, és az után érdeklődöm, hogy a játék újratelepítése után hogyan tudnám megőrizni a mostani gépparkot, beállításokat...?
    Ha már ideáig eljutottam ezer csatán túl, ne kelljen már újból, előröl kezdenem. :(
  • bigmano
    Köszönöm a kimerítő választ tanulságos volt.
    Érdekes hogy ilyen kiegészítőt lemodelleznek,szemben az álcahálóval ami nem látszik a tankon.
  • kingofn00b
    De igazából a 0 sebes penen akadtam fent. Egy akkora löveggel, mint egy főnyomócső, ami akkor lőszert lő, mint egy loltraktor nullás pent lőni...
  • kingofn00b
    Tudom, de csak az látszott belőle. És nem rikiséé volt, hanem dientívenszkracsdem.
  • lammaer
    Hát, a toronylövés az még golddal is rizikós, hiába nagy a pen és ehhez képest nem túl vastag a páncél, tele van görbülettel a felület, simán megpattanhat.

A gold sem csodafegyver, csak az ára az ;)
  • lammaer
    Kampinovka assaultot kimondottan szeretem, támadó és védő oldalon is.

Támadóként kúszok fel a templom mellett az erdőben és szarráspottolok mindent, védőként meg délen a kis dombon bújkálok a bozótosban, jól kispottolom/megszórom a tavak mellett felvonulókat. Tegnap még a dög T34-el is simán fogtam ott mindent, 3 közepes arty ellenére is.
  • kingofn00b
    A következő miatt voltam kissé feszült a minap.
    Stock SU-152 a trollgunnal. aranylőszert töltöttem bele, mert nem akartam szopkorászni. (igen, prémn00b vagyok)
    Meglövöm a KV-1S tornyát, és ding. Nem lecsúszó, nem üti át. Szerncsém van, tudok még egyet lőni rá (16 seces relaod!) Ekkor már az oldalát tudtam lőni. Penetration! Sebzés? 0... a 700 átlag sebzésű vacakkal egy 150 HP-s tankba. Eztán persze kilőtt, esélyem sem volt.

Egyébként a KV-1s a nerf óta ha lehet még nehezebben átlőhetővé vált.
  • ratgab
    Érdekes amit mondasz, mert én meg pont az encountert és az assultot kedvelem. Standard csatát már annyira nem.
  • ratgab
    WOT első törvénye legtöbbször (természetesen kivétel erősíti a szabályt és a prokra nem érvényes XD): Szar kör győzelem, jó kör vereség.
  • kingofn00b
    Nem használok modokat, kettő kivételével. Az egyik a kizoomolos mod, a másik meg a célkereszt. A vicc az,h ogy az alábbi systemreqet a maxoshoz írja, nem a minimumhoz.

Amúgy éklvezhető a játék (bár lehet, hogy azért, mert zömmel TD-zek, ami nem zabálja úgy az FPS-t) Bár itt is van, amikor egy-egy scouttal diafilm alapján kell harcolni, ami azért eléggé problémás tud lenni.
  • ratgab
    A Tigris elég megbízható lövés/találat szempontból, de tegnap lőttem egy olyat, amin felsírtam. KV3 a célpont, lövök és a lövedék egyszer csak úgy magától lecsapódik a földbe fullra összhúzodott célkeresztnél.

Eddig még ilyen 88-assal nem tapasztaltam. Úgyhogy valami lehet a sok missben.

Másik 6-os francia TD-vel ARL-el volt. 3 dinget lőttem egy mozdulatlan vk3600-ba úgy hogy a weakspotokat céloztam és úgy, hogy a legerősebb ágyú van az ARL-en, ami 200 fölötti átütési (VK-nak tudtommal szemből nincs ennyi páncélzata, beforgatva meg egyáltalán nem volt a drágaság).

Amikor szóvá tettem, hogy hatalmas malaca volt egy csapattársa kapásból lenoobozott, hogy béna voltam, mert 11 %-ról nem tudtam 3 lövéssel kilőni.
  • NPite
    ja ja akinek szar a gépe (főleg processzor) az ne rakjon fel modokat mert csökkenti az fps-t
  • stoppos
    Nade milyen a te konfigod? :)

Én minimumon játszok és még pluszba butítva, így némelyik pályán megvan a 70-100 fps is, a látótávolság van egyedül high-on. Még így is hajlamos egyes pályákon leesni a francba, mikor nagy a kavarodás.

Azt figyeltem meg egyébként, hogy az xvm pl meg tudja fogni a játékot.
  • Axon
    Ez felfogható amolyan minimum konfignak is, amelyen már élvezhetően elfutkos a program.
    Nekem ennél jóval erősebb gépem van és a graf-ot még így sem tudom teljesen max.-ra húzni.
  • kingofn00b
    Ötletet szeretnék kérni, ha már fps-ről beszélgetünk.
    A hivatalos system rq az alábbi:

Operation system: Windows XP/Vista/7 64-bit
    CPU: Intel Core 2 Duo 2.5 GHz/ AMD AthlonTM 64 X2 5600+ 2.8 GHz (or better)
    RAM: 4 GB (or more)
    GPU: GeForce 260/ ATI HD4870 (or better) with1Gb(or more) of video memory, DirectX 9.0c
    Audio adapter: compatible with DirectX9.0c
    Space available on HDD: 9 GB
    Internet connection speed: 1024 Kbps (or faster)

Ebből nekem minden megvan, memóriából 8 gb. Mégis, médium beállításokon 30-33 fps körül megy, ami a játék elején, meg nagy heppeningeknél simán leesik 15-18-ra. CW-n a rush közben meg 8-9, ami már diavetítés szintje, és élvezhetetlen.

Viedokártyát kéne cserélnem? Elvileg pedig az is megfelelőnek kellene lennie.
  • csoszi87
    Nekem 2,5 éves a laptopom, igaz amikor vettem, azt mondtam nem kell, hogy erős legyen, csak a winyó legyen jó nagy.
    Eleinte én is 12 fps körüli értékekkel játszottam, meg 100as pinggel.
    Utána kezdtem el használni Tweakert, meg ilyeneket.
    Akkor már elértem a 22-24et.
    Új grafikával ez visszaesett 16-18ra, sokszor 10 alá. Na akkor majdnem abbahagytam.
    Most viszont tényleg csináltak vele valamit, mert 30 fölött van az fps-em.
  • stoppos
    Anno, mikor elkezdtem játszani egy ibm T60-as laptopon toltam. Az tudott az akkori verzióban olyan 15-20 fps-t, pedig az nem egy mai darab.
  • csoszi87
    Megnéztem.
    47et sebez csatánként.
    Lehet én sem erőltetném.