World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Akit érdekel és még nem olvasta:

LETÖLTÉS

Origin:FLASHP0INTER WOT:flashpointer WT GF:flashpointer

Az prém még szép hogy jobban hoz. Be is bazsna ha nem így lenne.
Dicker Max szerintem jobban hoz.
Na, az nehéz lesz, ritka szar a túlélési arányon, 25%. A legreménytelenebb helyzetben is felveszem a harcot, aztán persze, hogy kilõnek. Azt nem tudom megtenni, mint mondjuk egyes tüzérek, hogy elhúzok a térkép másik végébe, ha már csak egyedüliként maradok meg a csapatból, én ilyenkor is küzdök.

Lehet vele keresni szépen. El kell kerülni, hogy kilõjjenek mert egyedül az viszi a lóvét. 17-18k az átlag nyereség vele kb.

A JagdPanther a 88-assal mennyire hozza mostanában a pénzt prém nélkül? Lehet vele keresni? Vissza kellene vennem, mert kell vele XP-t gyûjtögetnem a JagdPanther II-re, és jó lenne vele gyûjtögetni ezüstöt.

Akkor.
T28: nekem bejött, jó páncél, rohadt jó tûzerõ. Ezek az elõnyök.
Hátrányok kicsit lassú, nem ér elsõ vonalra sose, igazi második(harmadik) vonalas td. Jó támogatással (nem engedik oldalba, hátba támadni) elég jól használható.
T95: kiváló páncél a nagy gun ordenáré zúzós. Jobb, mint a t28 ebbõl a szempontból. Viszont annyira lassú, hogy nagyon. Egy kis domb és már csak 7-el mész. Nagyobb akkor 5. Ha valahova odamentél oda vagy menve. Egyedül hagyás esetén esélytelen, mert megkerülik. Nekem akkor volt amikor nem volt még gold creditért így nem nagyon lõtték át szembõl. Most nem tudom mi a helyzet. Artyra alergiás, mert ha a tetejét eltalálják elég. Bázistól max 100-200mre leledzik 😊
T110E3 ki van fejlesztve de nem vettem meg.
T30: mindenki szereti én nem tudtam megszokni, hogy nagyon el kell dugni az alját. Lassú célzás, nagy reload time. Kicsit mozgékonyabb, mint a torony nélküli TD-k, de szerintem nehezen használható. Alig vártam, hogy eladjam.
T110E4: vegyes érzések. Már sokszor átlõtték a lövegpajzsot és ez igencsak idegesítõ. Sebzés jó, reload time már annyira nem. Test papír dugni kell nagyon.A torony forgatás a 180 fok miatt néha idegesítõ, mert az ember azt hinné hogy forog még, de aztán mégse. Úgy is mondhatnám, hogy csata hevében arra gondolsz: MÉRT NEM FOROG???? ELLÕTÉK VAGY MI??? JA 180 fok. De ez megszokható. NEM elsõvonalas td ettõl független, mert szétkapják. Mindig támogatóként használom így az átlagdamage már asszem eléri a 4000-et meccsenként, de lehet az jobb is majd. Csak azt hittem lehet vezetni a támadást elölrõl, de kellett 50-60 csata míg rájöttem, hogy nem.
Ja és elég sûrûn elõfordul, hogy betöltesz jó sokára becélzod pontosan és... Semmi. Nem talált. Vagy T50-2-be belerondítok: penetration 0. Ja, de a lánctalp leesett. Kösz. Aztán van, hogy be sincs rendesen célozva aztán már repül is az 1000 damage.
Szóval felemás, de a nagy alfa miatt szerintem egész fun. De csak ha nem te vezeted az akciót 😄

Ez a T57 heavy nagyon egy op tank 😛 Ajánlom mindenkinek, még csak pár csatám van vele, de nagyon bejön, egy gyilkológép 😄
Ergó szar 😛
Akkor már E4. Az szinte már heavynek számít.

Aki legy?zte Mátyáshunt, de döntetlen lett. Hivatalos Hippi arc. WOT Account: tarka_szarka

Ha már TD-krõl megy a szó. Most vagyok ott, hogy megvan a Tier VI Hellcat meg az SU-100 is. (párhuzamosan húztam õket) Emellett megvan a JagdPZ-IV is.
Azon vacillálok, hogy melyik TD ágat húzzam fel CW-re. Vagy az amcsi tornyos T110E4 vagy a Object 263 ami szóva jöhet. JagpPZ E100 annyira nem begyere, bár CW-re támogatással, goldammoval az is beleférhet.
Szerintetek? (az object 268 annyira nem szimpi)

Szerintetek?
Sztem nem. t30 66 szor jobb mint 95 mert bír menni meg van tornya. Nálam ez a 2 eldönti a kérdést. Gyûlölöm ezeket a lassú szarokat. Nem is vagyok bokor kempes TDs. Hagyományos TD taktikára a t28 és 95 ág a jobb.
De amúgy itt van a tezst szerver próbáld ki õket. A statjukat legalább látod. MM nem hinném, hogy nagyon autentikus lesz mert engem legalább is szeret t8al de 9el is berakni 13-4 T10 közé. ilyet azért normálon nem látsz. Meg lehet kilyuggatnak mint állat mert mind betölti a gold ammot hiszen ingyé van. De némi képet azért fest a tankról.
Én pont most nyomom.
Elõnye: Jó kemény az eleje. Sokszor még tier kilenc is pattog. Jó az ágyú, gyorsan lõ és nagyot. Célzási ideje jó. A gép fenntartási költsége is jó.
Hátrány: nagyon csiga és lassan fordul. Lightokat, medeket nem tudod lekövetni és többször még a heavyk is simán kimanõvereznek. Oldala nemrégi nagyon vékony lett, hátulja természetesen vékony. Ha szembõk kapod az artyt, akkor nincs különösebb gond, de ha felülrõl, akkor gyullad, vagy robban könnyen, mivel ott vannak az üzemanyag tartályok.

Én akkor vagyok vele eredményes, ha városi pályán, vagy egy irányból jól védhetõ helyen vagyok. Türelmesen kellene vele várni, amíg jön az ellenfél, ez nekem nem nagyon megy, ezért olyan helyeken igyekszem támadni, ahol jó eséllyel szembõl tudnak csak jönni. Sajnos ha megkerülnek kampec, ha ketten lõnek kétiránybõl kampec, ha oda kéne érni valahova kampec.

Aki legy?zte Mátyáshunt, de döntetlen lett. Hivatalos Hippi arc. WOT Account: tarka_szarka

Ne hasonlítsd össze a T28-at t28 prottal,proto ág szarabb.Ha egyszer lesz annyi pénzem megveszem T30 mellé T95-öt is.

Taktikai gyõzelmeket lehet aratni egy anyagcsata során, de az elégtelen hátországi kapacitás eléggé pürroszivá teszi a gyõzelmet, Ha pedig a taktikai (harcászati) gyõzelmeket nem tudod stratégiai (hadászati) elõnnyé majd gyõzelemmé kovácsolni, teljesen felesleges áldozat volt, és vereségkén felfogható. Én pl személy szerint nem kedvelem a ruszkikat, családom több tagja szopta végig a ténykedésüket itt-ott, de tény, hogy az anyagcsatát durván megnyerték, és a kurszki kiszögelés körül vívott harcokban nagy hadászati gyõzelmet arattak. A Wehrmacht ugyanis lényegében elvesztette a harcászati tartalékait.
A ruszkik nagy veszteségrátája tudomásom szerint pedig Sztálin hibás döntésének volt köszönhetõ, aki 1942-43 között jegeltette a nehéztankok gyártását/fejlesztését. Így a könnyû-közepes orosz tankok nem voltak sszámottevõ ellenfelei a németeknek, emiatt volt a nagy veszteségráta. Amikor aztán jöttek a ISz széria tankai, fordult a kocka.

A Tigris tankok meg hiába voltak eléggé jók, nem voltak túl jók. Az adott technológia határain voltak, nem lehetett továbbfejleszteni õket. Nem véletlen, hogy a késõbbi német harckocsitervezés, ami pl a Leo MBT-ket adta a világnak a Párduc-vonalhoz nyúlt vissza, abból eredeztethetõ. Az egyenes páncél az fixen 100 mm, míg mondjuk egy 60mm páncél megdöntve jóvl többet tud nála, és a súlya is kevesebb. Az ISz széria pedig a forradalmian új gömb alakú toronnyal és az öntötvas - technológia alkalmazásával dobott nagyot.
Hibái ellenére én nagyon szerettem a T28-at,és volt vele pár hihetetlenül jó élményem is.Volt hogy minesen 4 vagy 5 medet basztam egyedül szarrá a kezdõ hely melletti dombról,nem azt mondom hogy azért mert olyan kurvajó tank a t28,hanem mert olyan kurva bénák voltak a medek,type például mögém tudott kerülni,és mégis béna volt ahhoz hogy megöljön,megtudtam fordulni és megdöglött.A csapat meg visítozott mert már csak én éltem és levertem egy csapat hülye medet egyedül.

T28: Lassú mint szar. Nekem prot volt annak legalább forog a tornya. Soha többé vissza nem mennék rá. Ha meg azt nézzük a T28 után jön a 95 ami egy baszott nagy még lassabb lapostetû szardarab hát... pfuj.
Oké hogy zsembõl nem ütik ár de menni azt nem bír így jó kis arti célpont. Kiorbitolni nem nehéz ha egyzser rossz felé mész vele akkor mire vissza fordulsz vége a gémnek. Köszönöm szépen nem.
Ez kb a t28ra is igaz csak az gyorsabb. 18 a max azt hiszem.
Nem feltétlen,de egyébként t28-al lehet hogy lesz pár olyan csatád ahol max madarakat látsz,ellenséget nem.

Kibaszott jó a t28,ha szereted,ha nem akkor nem.T43 egy jó tank,csak sose mutasd az ellenségnek az oldalát vagy a seggét,mert ha ezeket eltalálják akkor leégsz vagy robbansz szarrá azonnal.Ha egy tigris látja a hátad akkor neked 90%-ban kampec,mert a tigrisre kibaszott allergiás.T32 egy kibaszott jó tank,arctámadós szemét állat.

Ha olyan lassú, mint a prototype, akkor legyen veled valaki szakaszba, aki eltol téged a kempelõ helyedig, mert egyébként egy idõ után a hajadat téped ki a csigalassúságtól 😊
Metalmilitiakid
Na jó akkor mostmár valaki a T28 ról is írjon már valamit 😄 Szinte minden tankról hallottam már véleményt, de arról még nem 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Földi Pali bácsin nevelkedtek, mindegy mit mondasz. Legyõzted Mátyáshunt, mégis döntetlen lett, tudod. 😊

Szerintem is szuper tank a T-43. Nem is értem, hogyan lehet nem szeretni azt 😊
KT nekem kevésbé jött be mint az is-3 azzal a statom is jobb.
T32õt szerettem jó kis tank egyik legjobb effim van vele igaz pl egy top gunt sem hozott és a win ratem is csak 45 vele amit talána low pennek köszönhet de egyéb iránt egy hálás pattogós tank. Ha csaka torony látszik akkor tényleg mint egy erõd. Bár új MM melett gondolom nem teszi annyit T10be így lehet jobb vele a játék azóta.
Ha szereted a med stílust - orbitolós - akkor a t-43 egy kurva jó tank modnjon bárki bármit. Aki szerint rossz az NOOB hozzá 😛PPPP
Szeretném megvédeni Spect. Nemcsak ezért, mert jó haver, hanem, mert igaza van.

Mi páran, acélfetisiszták, szeretjük böngészgetni ezeket a régi dolgokat és ezért harapunk annyira, ha valaki féligazságokat, innen-onnan olvasott, félig emlékezetbõl, vagy rosszul tudok dolgokkal erõsködik. Szeretjük mások véleményét, szeretünk megbeszélni, vitatkozni, csak el kell fogani, ha valamit nem te tudsz helyesen. Én személy szerint mindig örömmel olvasok még nem ismert információkat, amik túlmutatnak a propagandán, viszont cöccögök magamban itt a gép elõtt, ha egy ifjú titán megint hallott valahol valamit és elkezd vele keménykedni.

És a lényeg. A több száz tigris legenda. Finoman fogalmazva is nem volt sok belõlük, valamint horror volt a hadszíntérre szállítani. Ha beleolvasol a különbözõ csapategységek leírásába, látszik, hogy pár darab éknek szánt Tigrisrõl beszélünk a többi gép között.

PsyhoApu
T-43-at most farmolom. Háááát nem igazán szeretem. KV13-ról mentem át rá. Nos a kv-t szerettem, ezt nagyon nem. Csak a napi duplázókra van türelmem.
T-32 szintén farmolás tárgya. Már fullos, így elég élvezetes. Stock toronnyal nagyon szívtam. Még a lövegpajzsot is lyuggatták. Az új toronnyal már pattog szépen az ellen ha jól elrejtem a testet. Nekem tetszik a járgány. Fõleg hogy végre 100% a legénység, így ismét érdemben fejlõdnek a skillek.

http://kutyuszoba.blog.hu/

Akkor azt válaszd, ami tetszik!
T32. Én azt szerettem, T43-ra CSAK akkor és CSAK akkor ha mész tovább T54 felé, mert az az egyik legszarabb tank (tudom, hogy ezért kapni fogok, de akkor is utáltam 😄) szigorúan M3 lee után. A KT is kurva jó szerintem, de azzal nincs személyes tapasztalat.
A T32 meg a jóféle ágyújával nagyon sirály. Én szerettem.

Metalmilitiakid
Nem járok se századra se versenyekre, semmi ilyesmire, csak játszok magamnak. Néha esetleg haverokkal szakasz.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

50-120-nál tartok még egy pár ezer xp erejéig. Hát felemás érzések vannak.

Tier tier négyig vicces. Semmire sem jó, nagy páncélú, cserébe lassú és szar fegyverrel rendelkezõ gépek. Nem mondom, hogy rondák, mert nekem
mindeg gép szép, de maradjunk annyiban, hogy érdekesek.

Tier 5-7 nálam közepesen teljesítõ gépek. Ezek még nem revolvertárasak, nagyjából lehet hasonlítani valamelyik orosz, vagy német géphez. Átütésben jó ágyúk, de pontatlanság és lassú célzás jellemzi õket.

50-100: ügyesen használva jó gép. Meglepetésszerûen beugorva még egy tier kilencest is bedarálsz. Hatot lõ sorozatban, de a töltési idõ erõsen mellbevágja az embert, erre figyelni kell a helyezkedésnél. Nálam hatékony volt városi pályákon, vagy ahol segítettek a csapattársak felfogni a lövéseket. Páncél szinte nuku, néha lepattannak az elejérõl, ha mind a harminckét égitest együttáll.

50-120: sajnos nem jó a harcértéke szerintem. Négyes sorozatot lõ. Általában csak három lövés megy be, egyel mindig történik valami anomália. Ez 1200 körüli sebzés, ami sovány. Mivel páncél szintén nuku, ezért folyamatos bújás, menekülés, jajjgatás. Ha már egy lövést elõttél, akkor gondban, vagy tölteni kéne, vagy várjak még. Általában akkor tudok vele jó kört menni, ha nem top tank vagyok és mellékszereplõként tudom a fõ összecsapást segíteni. Ha valahogy túléled az elejét, akkor csaták végén nagyon effektív tud lenni lesebzett ellenfelek ellen.

AMX 50B: elmegy. Végül is gyors. Gyorsan oda lehet érni statégiai pontokra. Sajnos itt is megvan az 50-120 lövés anomália. Be kellene mennie a lövésnek és mégsem. Elõlrõl van egy kis páncélja, viszont szinte semmit sem ér, hamar szétszerelnek.

És egy kis ráadás. Nagyon sebzi az arty. Modulok emberek pusztulnak erõsen. Nem kell hozzá tier 7-8 arty, hogy kicsomagoljanak a gépbõl, lõtt már ki hummel is egylövéssel az 50-120-ból. Végeredményben szerintem megéri egy két szép pillanatért, de a bosszankodás végig ott fog kísérteni.

én t32-t vennék a helyedben, 110e5 elég jóféle tank. T32 felszerelve jó századra és versenyekre is!
mijki
Nekem most T-43-am van és nagyon bejön. 😊

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Metalmilitiakid
Lenne egy kérdésem. Sok helyrõl hallom, hogy az amcsi T28 annyira nem jafféle. Most állok ott, hogy ki van fejlesztve csak pénzt kellene rá farmolni. Érdemes arra elnyomni a pénzt (nem vok prémes szal lassan jön) vagy inkább várjak vmi másra? Tankok amik látható távban vannak: T32, KT(bár az elég messze van), T43, SU100.

Egy lövésen múlt az életem most is. Sajnos a õ T-54-ük épp észnél volt és rámugrott hátulról, amit nem vettem észre így két lövése, plusz az esés sebzése, meg az E-75 egy találata elég volt a halálomhoz. De amúgy lehet tényleg tartani jól a kaptatót.

Az én játék stílusom általában az általában hangulat és kedv függõ.<#nyes>
Néha erõsen kamikaze stílus néha meg nagyon camp,vagy ha olyan kedvem van akkor örült stílus jön elõ.Aztán ebbõl néha olyasmi sül ki hogy csak nézek.

Cromwell, Jagdtiger, Tiger II, Tiger P, IS-8, Dicker Max. Hasraütve. De ha mondasz egy irányvonalat (mi van kifejlesztve, mi van elérhetõ közelségbe az bizony segítség lenne).
Pontosan. Egy csöppnyi rosszindulat nélkül kérdeztem a taktika felõl. Ugyanis én is nagyon agresszívan játszom, szóval tudom, hogy meghalok általában egy csatában, csak kíváncsi voltam, hogy ezt egyénileg találta ki az illetõ vagy ez kláncsatában mondjuk bevett taktika?
Ahogy írod is, mivel látta, hogy nálunk 3 med van 1-el szemben gondolhatta, ha én lemegyek max. az ellen egyszem T-54-e jön velem szemben azt meg felülrõl úgy is kiszedjük együttes erõvel, szóval simán jó volt ez így csak ha jön velem ugyanez az eredmény csak nem halok meg jó eséllyel, igaz valószínûleg õ sem sebez ennyit.
Amúgy egyértelmûen a defenzív taktika a nyerõ a WoT-ban én is azt látom, pontosabban akkor nyerõ ha jó spotterek vannak a csapatodban, de egy-kettõ öngyilkosjelölt mindig akad. Lásd a fenti szituációt is. :-)

Ha van idõd illusztráld ezt képpel is légyszives, hasznos lenne.
Sunsetjoy
Káromkodj/vessél keresztet/stb.
A 4-es az könnyû tank volt? Mert azzal csúnyán elõfordul elég gyakran, az a dolga, hogy mutassa az ellenséget, illetve abajgassa a kicsiket, artykat.

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

kisTekila
nabasszameg...
akkor én mexikói vagyok? vki help me, milyen tankot szeressek?

miket nem vonnak le egyesek a nick névbõl

xfire: kistekila

Ez is igaz.
Minek menjünk úgy is jönnek.
De nem egészen erre gondoltam, hanem az olyan aktiv okos harcmodort hiányolom amit plata irt.

wot nick: PsychoTrooper

jugen
HA négyes tankomat beteszi nyolcasok közé akkor mit tegyek?

Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb. Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az õ szintjükre és legyõznek a rutinjukkal. A pesszimizmus nem éri meg!

A pz4 nagyobb tornyával a látótávolság 350 méter. A tank rejtõzése 16%/11%/4%. Mégis olyan érzésem van, hogy vak, mint a denevér és engem spottolnak hamarabb, mint én õket. Rossz helyen bóklászok vele vajon?

Tegnap,vicces de pont T54-el,ott ahol felmentél,szikla fedezékébõl feltartottam 3 tankot,két francia papír szart kilõttem,amx 50 120 és lóri,type-ot benyúlta arty.Lóri kb nulla ésszel a seggét mutatva mászott volna tovább az arty felé.Amx meg erõsködni próbált,de én kihasználtam a domborzatot és a sziklát,csak pattanó jött össze neki vagy felettem húzott el a lövése.Type-ba max kettõt tudtam lõni mert olyat kapott artytól hogy egybõl kampec lett neki.Nulla sebzõdéssel megúsztam a 3 hülyével való összeakaszkodást és átmentem hozzájuk spotoltam az artyt és még össze akasztottam a bajszom egy pattonnal is.

Nálunk klángyakorlón (egyszer véletlenül betévedtem) hangzott el az parancsnoktól egy városi pályán, hogyha csata elején beállunk a fõúton a ház mögé, NEM kell kitekingetni hogy van e ott valaki, mert BIZTOS hogy van.

Tekingessenek ki õk, és akkor lehet õket lõni.

Ezalapvetõen defenziv/passzív dolognak számít, de valahogy hajlamos vagyok vele egyetérteni:

Kinézek és van ott valaki, jó esetben 1 lövést tudok leadni. Cserébe mik a lehetõségek:

1 - csak egyvalaki van, szerencsés vagyok nem talál el
2 - egyvalaki van, visszalõ, ugyanúgy sebzõdök
3 - sokan vannak, még le is trackelnek és megerõszakolnak

Vajon megéri egyetlen leadott lövés a potenciális rizikót?

Én alapvetõen kitekingetõs fajta vagyok, de azóta pl azon a pályán mindíg beugrik ez a jótanács, mint Luke Skywalkernek obi van hangja... és be szokott jönni.

Egyedül tényleg azt hangsúlyoznám ki, hogy a skilles játékos sztem ott jön ki, aki képes felismerni és alkalmazkodni a kialakult helyzethez és nem úgy mûködik hogy "mindíg ezt szoktam csinálni, megyek a bevált útvonalon".

Ennek ugye egyik ékes példája, amikor mondjuk mindenki megindul bal oldalra, jobb oldalon meg van egyszem tank. A tömeg nem változtat, õ elindult balra, nem fog visszamenni - az intelligensebbek viszont lyenkor megfordulnak.

Tehát simán lehet az is, hogy az illetõ már látta hogy az ellenségtõl nem jön le senki, ezért úgy ítélte meg hogy a saját T54 odalenn elegendõ ezért nem kell lemennie, és arra gondolt hogy a csapat jobban jár ha õ damage dealerként dolgozik a tetõrõl (hiszen lentrõl ezeket nem nagyon lõhette volna le).

Délután megnézem, ugyanis az utóbbi idõben nekem is szemet szùrt nehany pro jàtékos elképesztõ deffensiv mondhatni bolondbiztos taktikája.
Lehet a gyõzelem szemponjabol rendben van a dolog, de ha megmozdulnanak talán kevesebb áldozat lenne.
Én spec képtelen lennék egy top meddel egy helyben maradni. Egyszerûen ennél agresszivabban tolom. Szarrá is lõnek épp elégszer.

wot nick: PsychoTrooper

Az a hely szerintem is szar,ha arty meglát neked ott pillanatokon belül kampec.