World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Megmondom õszintén én is gondolkodtam rajta, hogy ez kicsit csalás dolog, de tulajdonképpen egy mindenre figyelõ, jó memóriával rendelkezõ ember is meg tudja jegyezni csak ebben segít ez a mód. Van olyan, amiben benne van ilyen hosszú vonal is, ami mutatja merre lõ a tankod, ezt anno kivettem, de már látom ennek is az OP voltát. Ugye hogyha látótávolságon kívül spotolnak egy tankot, azt a minimapon látod, de játékban nem. Viszont ezzel a vonal moddal be tudod állítani a tankod csövét pontosan rá és ha jól eltalálod a vertikális csõbeállítást akkor simán ki tudod lõni. Mondjuk valahol ez se csalás, mert jó szemmértékkel rendelkezõ vonal nélkül is beállítja, na de akkor is segítség.

Az egy dolog, hogy nem nehéz még jó sebzés mellett is veszteséges kört menni, inkább az a bosszantó kicsinység, hogy prémiummal nemhogy másfélszeres lenne a profit hanem sokszoros. Mint itt is közel hétszeres.

Eagle16
Tegnapi az AT-8-al...link

Tök egyedül mentem, platoonban ez valami über OP gép lehet.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Nekem nem volt különösebb gondom a T8-as tankokkal, pedig nekem sem volt soha prémem, csak ha valami bónusz kód adott. Utolsó három tierben már sokat számít, hogy mennyit sérülsz a tankkal.
Amúgy az tényleg bosszantó, hogy jó körök után is mínuszos az ember, ha kapott 2-3 találatot. Én a T10-es tankommal azért nem játszok, mert bekerülök egy idióta csapatba, aztán onnantól kezdve csak a pénzt viszi.

3760 damage, és egy hajszálon múlott, hogy nem lett mínuszos a kör. Ennyit arról, hogy T8-at még fent lehet tartani prém nélkül. Nem szoktam fikázni a WG-t, de emiatt azért eléggé haragszom rájuk, fõleg hogy alacsonyabb szinten is gyakorlatilag lehetetlen normálisan farmolni prém számla hiányában. Tudom lehet rá mondani, hogy "nincs semmi, amit ne érhetnél el a játékban fizetés nélkül", meg hasonlók, de ettõl még pofátlanság.
az xvm beépített minimap funkciója is tudja a 3.4.0 verzió óta és már magában is mûködik, nem kell az xvm-mel indítani a játékot. amíg újra nincs spotolva (vagy vakon kilõve), addig az utolsó ismert helye ott marad a térképen

http://www.ipon.hu/hir/world_of_tanks_biztonsagi_res/24964
na akkor problem solved

ximix
Gondolom ez az a minimap ami xvm-el mûködik, anno egyszer régebben már linkeltem.

http://drongo-lab.ru/izmenennaya-minikarta-minimap-sonar/

http://drongo-lab.ru/mini-karta/

már pedig ez az.. igaz csak kb. 3-4mp-ig mutatja tovább az eltûnés után a tank helyét de az is valami

Hát ez biztos nem, ebben egy fia szó sincs a minimapról. Na mind1, majd körbenézek, lengyel topikokat már találtam róla. Siema! :)

Nekem is csak úgy volt meg, hogy egy nagyobb modba volt beleintegrálva, ha jól emlékszek ebbe. Addig is amíg nincs jobb alternatíva és van energiád akkor szerintem ki lehet venni a szükséges fájlokat belõle.

Azt hittem már intézett neki Kacsa valami bannt :D.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lõni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Ez már elég határeset szagú mod... tehát érdekel :)

Guglizgattam de nem nagyon dobott használható találatot, kaphatnék linket? :)

de így van, ezt jelenti

tegnap engem is lecsalózott egy gyerek mert ammo rackeltem T29-ét full hpról:D

ÖÖö.. sonar map? Csak nem azt akarja ez jelenteni hogyha vki spottolódott majd eltûnt, a minimap továbbra is mutatja a helyét amig újra fel nem tûnik?

Összefutottam Handral barátunkkal.
Szerintem a cset neki már sciptelve lehet mert agya nincs, hogy kifejtse mi a gondja csak ontja magából a hüjjeségeit.

Utána visszanéztem mi lehetett a baj, hát véletlenül beadta a T-32-nek a max sebzést és akkor én már csíter is vagyok.
Csak azt bánom, hogy elrontottam az utolsó lövést és a T-44 lõtte ki.
Na akkor mit kaptam volna. :D

Aki kíváncsi itt meg is nézheti

ximix
Jéé lepke, de széép :)

http://www.youtube.com/v/IUEgdeLta4I&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
GaBenc
Anya, anya...voltam IQ teszten. De ne izgulj negatív lett. <#eplus2>

Van 1000 server, miért pont itt kell játszani?

na ez biztató, köszi

wot név: _bitang

Már T34-85 is kiváló med, meg is tanít az alapvetõ medes harcmodorra. Tipikus közepes tank, megfelelõen gyors, mozgékony, szinte semmi páncélzattal, de jó fegyverzettel. Flankelésre, zaklatásra, rajtaütésre kiváló.
nem tudom :D, A20 már 1 éve kivan fejlesztve, de eddig nem vitt rá semmi hogy meg is vegyem, de ha tényleg jobb onnét elindulni t62-re, akkor nincs mese, úgysincs mediumba való legéynségem, legalább addig is fejlõdnek.

T44-el azért lehet már normálisan medezni?

Alien69
Rég volt ilyen köröm:
Gyõzelem!
Map: Murovanka
Date: 2013. április 20. 22:03:36
Jármû VK 4502 (P) Ausf. A
Szerzett tapasztalat 6 237 (3x szorzó a nap elsõ gyõztes csatájáért) + kredit: 74 656
Csatában elért Achievement: Top Gun, Védõ, Mesterlövész, Kiváló Lövész, Kiváló sofõr jelvény: "Tank ász"

Nem kell mindig hinni a száraz adatoknak. Gyakorlatban egy lomha vacak, T43 sem egy szélvész, de még mindig jobb. Páncélzata meg megintcsak látványpékség, pattogni nem sok minden fog róla (én csak tesztszerveren próbáltam, ahol mindenki golddal lõ, de ezt többen is megerõsítették). Igazából nem értem miért akarnád kihúzni, ha med ágon haladnál tovább. Az egyetlen elõnye, hogy medekrõl át tudsz vele menni heavykre, ha a T62A a cél, akkor csak xp- és pénzkidobás. A T43-at úgysem tudod megkerülni.
a cél t62 volna nyilván :D
kv13-al amúgy mi a probléma, jobb páncél és jobb fordulás mint a t43-nak

Ezt a 2 másodpercet tudtam, a hat vonalat nem. Ezért azok a szituációk nem lepnek meg, ha gyors tank nem tûnik föl, de itt ugye végig állt a jóember.
Ebben a táblázatban lehet látni a lövés utáni álcázási százalékot. A kérdéses VK-é 2,99. Én most nagyon sokat játszom Obj. 704-el, aminek ennél magasabb ez az értéke és ugyanilyen szituációban biztos megjelennék. Abszolút nem bosszant egy ilyen dolog, csak érdekességképpen hoztam fel.

Az A20 egy hányás, ha teheted ugord át freebõl (szerintem), viszont a KV-13-at semmiképp nem ajánlom a T34-85-tel szemben, hacsak nem kifejezetten azért a tankért mész pénzkidobás, és még nem is fogod élvezni.
a20-al akkor kezdj csak ha birod a sirogorcsoket..
és megér annyit, hogy A20-tól nekifogjak :D ?
a kv-13-at ha megvenném az egybõl fullos lenne, megvan hozzá minden, t34-85 höz is, kivétel a 2 nagyobb motor ami ugye kell az utánalévõkbe is kérdés, hogy melyikkel szenvedjek a motor miatt.

Eagle16
A brit TD ágból ajánlom mindenkinek a Tier 5-6-ost, kegyetlen jók 100-as legénységgel :) Még 4,5k xp a Tier 7-es, holnap meg is veszem.

Jelenleg jobb statot hozott az AT-8-as mint a Hellcat (eredeti, nerf elõtti), ami elég nagy szó azért, fõleg hogy ez 20-al megy és nincs tornya. 5-bõl 1-szer rak Tier 8-ba csak, Tier 6-7-ben meg lehet vele darálni mert nincsenek nagy SPG-k sem, az ágyúja is nagyon jó, gyorsan céloz és pontos. Idegesítõ tulajdonsága hogy az ágyú alig mozog le és fel, de megszokható egy idõ után.

85%-os legénységgel még nem kedveltem ennyire, de most marha jó, igazi faltörõ kos, nem az a hátul kempelõs fajta.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

pedig a T-34/85 már majdnem az OP kategória:)

Biztos hogy ez friss? WoT Wikin nem ez lenne az elsõ elévült infó. Persze lehet, hogy én tudom rosszul.
"As soon as you fire your gun, the camouflage bonus provided by transparent objects in a 15m radius around your tank is reduced to 30% of the original value. Objects furter away are unaffected."

vagyis nem veszti el a bonuszt, hanem lecsökken az eredeti érték 30% -ra, ha 15 méteren belüli a bokor, a távolabbi bokrok esetén marad az álca

A T-34-85 nagyon jó tank, a KV-13 ellenben egy rakás salak. Mindenképp az elõbbit ajánlom.
GaBenc
És igen. Egy normális, értelmes tanító jellegû válasz.Köszönöm a magam és a többi hobby tankos nevében.

Van 1000 server, miért pont itt kell játszani?

Pár napja volt feltéve ide valami tutorial (ha jól emlékszem WG-s), képekkel, abban írták, hogy ha a tankod bármelyik része kilóg a bokor mögül (tehát egy parancsnoki kupola, fél lánctalp, vagy épp a tank alja) akkor nem érvényesül az álcabónusz. Azt nem mondtam, hogy automatikusan látható lesz a tank, ha bokorból lõ, csak hogy automatikusan elveszti a bokor (vagy is Lexlutor kollega igazítása után a 15 méteres körzetben levõ bokrok) álcázási bónuszát. Már ha helyesbítés volt amit mondtál, ha nem, akkor nem szóltam:)
T-43 ra honnét érdemesebb rámenni, úgy ha a KV-13 ki van már fejlesztve, úgy csak 22 ezer XP, t34-85 felöl meg 53 ezer?
nem sok jót hallottam egyikrõl tankról se, azért kérdezem, hogy melyik a kevésbé szopó.

a spotting egy sokkal primitívebb rendszer mint hogy 3D lenne, természetesen aki a wiki-t elolvasta tudhatja hogy semmi varázslat vagy mágia nincs benne.

http://wiki.worldoftanks.com/Battle_Mechanics#Visibility_Checkpoints

a lényeg ,a két tank 6-6 pontja közt egyenest húznak, ha egymást elérik, akkor látható a tank. nagyon fontos tudni hogy a "visibility check", tehát a láthatósági ellenõrzés a távolságtól függ, így simán megtörténhet hogy távol (280m,2 sec) a bokorban áll valaki (ház mögött), CHECK, kilép, lõ egyet, majd visszalép, CHECK, és nem látható !!!!

és ez így nem varázslat hanem a rendszer tervezett mûködése. (ezt nem én találtam ki, hanem le van írva).

a bokor mögötti tüzelése pedig nem a láthatóságot kapcsolja be, hanem megemeli a tank láthatósági értékét (lásd camo values), de ha ez az érték nem lépi még így sem túl a határértéket, akkor a tank láthatatlan marad, FIGYELEM, ezt fõként az orosz TD-vel lehet megcsinálni, aminek alapvetõen jó a rejtõzködési értéke (camo value), tehát ha az megemelkedik, még akkor sem lesz a tank látható, szemben a német TD-vel, ami világít mint egy karácsonyfa

nekem ugy remlik 15m-es korben szunik meg az alcabonusz.

a tankok xcirka 6 pontjat figyel a rendszer: torony cso, stb. minap valaki be is rakta a kepet rola
ximix
Hát a naftát nem sajnálod a géptõl, nemcsoda hogy elfogyott az üzemanyag a németeknek, fáradt õszi légy jutott eszembe míg a replayt néztem :)
sziasztok nagyközönségnek mi a véleménye a brit prémium tdrõl az at-15a-ról? van egy ilyen utálkozási hulláma vagy elvegyül a tömegben nem is olyan feltûnõ már mint új korában fõleg hogy most akciózva is volt?:)
Elméletileg lövéskor az álcabónuszt adó bokor (tehát amiben állsz) bónusza megszûnik. Az álcázás meg 3D-ben van lemodellezve, tehát ha teszem azt a tankod tornyán a parancsnoki kupola, vagy épp a test hasa kilóg alul vagy felül, a bónusznak búcsút mondhatsz.
Pontosan a miértek miatt tettem fel a kérdést. Meglepne, ha ilyen szinten 100% camoval futkosott volna a VK, de tegyük fel megvolt minden legényének. Kicsit szerintem a PZ III/IV és én is (magán a töltésen álltam) fölülrõl láttunk rá a kérdéses bokorcsoportra. Mondjuk a spotting nem tudom mennyire van 3D-ben modellezve, de nekem ez akkor is túlzásnak tûnik, mármint, hogy lövés után sem derítik fel az ott levõ tankot. Azt teljesen elfogadom, hogy állva nem látható, még talán a mozgást is, de egy éppen tüzelõ tank láthatatlansága kicsit erõs még így is.

Mielõtt belekezdenék leszögezném, hogy szigorúan segítõkész szándékkal viszonyulok a kérdésedhez.
Mi az ismerõsökkel viszonylag sokat tesztelgettük a spotting system mûködését, ezért úgy gondolom kellõ rálátásom van a témára. Prohorovkán az ominózus bokrok nagyon jól elrejtik a tankokat. A kijelölt helyen álló tankot se szembõl, se oldalról nem lehet felderíteni. Ami szóba jöhet, az csak az a terület, ahol az ellenséges Type 34 áll. A tesztelt tankok 100% camouflage skill-lel (!) voltak felszerelve, ezért lövés után sem tudtuk õket felderíteni 40-50 méter felett, ha szembõl vagy oldalról támadtunk.

Felmerülhet ezen kívül a kérdés, hogy téged/benneteket ki látott? Ha jól megnézem a képet, akkor azt látom, hogy míg az ellenséges VK bokor mögött volt, addig a Pz III/IV tulajdonképpen a semmi közepén állt, tehát nem kapta meg azt a bónuszt álcázásra, mint a szemben lévõ VK. Mellesleg az is lehet, hogy csak vakon lövöldözgetett és mázlija volt.

Sok olyan szituáció van a játékban, ami elsõre nem teljesen érthetõ, kicsit különös, de mindig érdemes elgondolkozni a miérteken. A hozzászólásod alapján értelmes embernek tûnsz, szóval hamar ráérzel erre.

Stream minden hétfõn és pénteken 18:00 órától! World of Tanks Random csata magyar kommentárral. Link: www.twitch.tv/mrscheff

állítólag igen
toocha
Hali! A 8.5-ös pöccs tényleg a jövõ héten jön?

Mi vagyunk a Zsoldosok Kezünk sosem dolgozott

WoT feladvány. SerB barátja vagy Wargaming programozó a VK-t vezetõ srác? Érdemes megnézni és várom az ötleteket vajon hogyan tudta azt megcsinálni, hogy nem spotolódott lövés után sem. Tessék tekerni 16-szoros sebességgel egészen 9:30-ig, onnantól érdemes figyelni a VK-t. Akinek van sonar mapja az láthatja is az utolsó helyét. Miután engem kilõ váltsatok szabad kamera módra és láthatjátok honnan lövi ki az utolsó tankunkat. Ki tud erre magyarázatot adni?
Jó, van egy rakat növénytársulás elõtte, nade akkor is!

Videó

Aki lusta lenne videózni

olyan ideges lettem hogy IS-3al elõrerohantam a francba XD
4 kill mellé ez is esett :D
Victory!
Murovanka 2013. április 20. 19:17:45
IS-3
: 3 609 ( fine for causing damage to allies: 156; x3for the first victory each day) 23 881 ( fine for causing damage to allies: 13 140)
Battle Achievements Patrol Duty

na ezt csináljátok utánnam <#hehe>