World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Artykhoz hozzászólva,nekem az is a bajom még velük, hogy mostanában td módban röhögve kilõnek. És nem úgy, hogy egy helyben állnak és berohanok eléjük, vagy sokáig megállok elõttük. Mostanában többször volt, hogy nagyobb szintû arty menet közben és kanyarodás közben telibe trafált. Én meg az amx13-90-el a 6 lövésbõl 2 mellé, 2 lepattan vagy kritikus. A maradék 2 minimum sebzés és marad 2 hp-ja. Jó ez ritka, de ilyen is volt már többször. 4-5 arty közé bemenni öngyilkosság támogatás nélkül. + Ha 50-60-al megyek cikázva akkor ne találjon már el könyörgöm a pályatúloldaláról.

Látszik, hogy fogalmad sincs az artykról meg kb. az egész játékról, és a következõ patchrõl sem.
Akkor szépen sorrendben:
- a mostani 8-as artyk lesznek 10esek
- mind durva nerfet kap 1,5x célkör, 1,2x-1,3x aimtime, 1,2x töltés idõ
- van Gw Pantherem, és Obj 261em, mindkettõvel 2k az átlagsebzésem, de az említett 1 hitelés ritka, szembõl frontpáncélba még nem nagyon sikerült. (Front páncélba a gw 300-400nál többet nem lõ, a 261 5-800 között hevel, erõsen függ attól mibe) Ha hátulról, vagy oldalról a tank fenekét kapja el, akkor szokott csak max sebzést tolni bármelyik arty. De könyörgöm normális az a játékos, aki a fenekét mutatja az ellenfélnek, legyen az tank vagy arty?
- Ha tudod, hogy spottolva vagy és nem vagy arty fedezékben, akkor meg tessék mozgatni azt a tankot, mert nem fog csak egy nagyon profi telibe lõni, a splash meg töredékét sebzi. Igen, nehéztankkal is meg lehet csinálni... E75-tel IS4-gyel nekem menni szokott...
- Meg tessék figyelni a történéseket. Elég feltûnõ, ha egy arty a környékre lõ, vagy épp kilõtt valakit. Ekkor van idõ helyet változtatni, ha nagyon a környékedre figyel.
- Az elõbb említett okokból kifolyólag többnyire nem az artyk ölnek meg, illetve jó sokáig lekötöm õket, ha mégis kipécéznek maguknak. Elõfordul, hogy értelmes arty van az ellenfélnél, és tudja melyik tankot kell lõnie, vagy van xwmje és tudja melyik playert. Nos, ilyenkor el kell tûnni 1 percre és mással fog foglalkozni.
- Tank vs tank elleni harcban is alapszabály, hogy fedezéket használva kell harcolni, amikor csak lehetséges. Kivétel, ha scouttal vagy megfelelõ meddel rámész valakire, vagy spotolgatsz.
- Ha meg támad a csapat, akkor menni kell, mindig lesz a csapatból valaki, aki könnyû arty célpont, és inkább azt fogják lõni... Jellemzõ artys viselkedés, hogy a nyílt terepen átrobogó full hp-s maus helyett a 300 hps tankra fog célozni a pálya túloldalán is, még akkor is, ha bõven van elég társ ott, aki képes a medet kilõni, de a maust nem.
- Egy jól helyezkedõ td és egy okos játékos, aki tõrbe csalja, spotolja az illetõt ugyanannyi idõ alatt megöl, és a td-t észre sem veszed...

- Na és egy kérdés? Látta itt valaki dieghot, marchizort, szakeszt az artyk miatt rendszeresen panaszkodni? (Bocs, mindenkitõl, õk jutottak eszembe az általam ismert sgre is írogató legjobbakból)

- Nos, amiben igazad van:
- Egy csatában sok az 5 arty.
- Képes egy lövésezni.

Sokkal nagyobb problémái vannak a játéknak az artyknál:
- az mm néha "vicces"
- rengeteg az agyhalott
- rengeteg az idegbeteg, "én tudom a tutit, te noob vagy, de én halok meg sebzés nélkül T10el" játékos
- úgy az emberek 90+%-nak fogalma sincs, hogy mire való a tank, amivel megy, mik az erõsségei, gyengéi, hogy játsszon csapatban, nincs egy csöpp helyzetfelismerõ képessége stb...

Várom a mínuszokat😄!
Tono34
Razer játék ez még a múltkori v újabb játék eredménye. FBIHUN itt is benne van + mások ezért kérdezem.

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Ó azzal mi is gyakran játszunk a gyerekekkel, csak mi átkereszteltük "Ki sír a végén?"-re :d

Caliph
arty nerfként csak simán elvenném az online mûhold adást és más tank által spotolt tankot a térképen piros felvillanó ábraként jelentetném meg,és minél több baráti tank lát egy ellenséget annál pontosabban szûkülne a kör és tovább maradna látható. a sebzés visszajelzések meg ismét simán jöhetne a spotoló tanktól😄

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

"mert ugye a t10-es arty jobb kellene legyen mint a mostani t8-as vagy nem?"

Nem. A jelemlegi T8 artyk kerülnek fel buff nélkül T10be, az új t8-t9-ek pedig ettõl lefelé lesznek skálázva. Legalábbis ez volt az ígéret.
Mondjuk sokat nem várok én se.

Nézd amennyi idiótával találkozik az ember aki tankban, vagy td-ben ül, ugyan annyi jó képességû van az artykban is. A különbség csak annyi, hogy amíg egy idióta a tankban vagy td-ben értelmetlenül meghal, addig egy idióta az artyban komoly veszélyt jelent mindenkire a saját csapatában.
Nézd van artym nem sok, de van ugyan csak t6-ig de van. Tudom milyen az arty, de az már egy nagyon rossz kör ha nem tolok le egy t5-t6-os német artyval mondjuk 1000-1500 sebzést egy csatába. Pocsék artys vagyok meglátásom szerint ez tény.

De az itt az a baj, hogy egy t5-ös jármû bármi, ne tudjon egy lövésbõl (kivéve amorack) kilõni egy t8-as tankot teljes hp-ról.

Jó lehet sokat írtam a 70%-al, de hogy a sebzéssel sincs minden rendben az is biztos.

Mi a bajom a nerfel ami jönni fog? Pusztán annyi, hogy ha most egy t5-ös arty simán kikap egy lövéssel egy t8-as tankot, jó nem mindig ritka eset, de nem én voltam az elsõ, sõt velem is már többször megesett ilyesmi gigszer, még teljes gázon rohanó med-el is. Ráadásul mekkora sebzést tud betolni, mert az sem semmi azért, ne a splasht vegyük. Akkor képzeld el, hogy minden tier-es csatában lesz egy tier-nek megfelelõ arty. Ha a sebzésekkel nem lesz semmi téve akkor ugye egy t4-es csatába t4-es arty-k kerülnek, remélem nem kell megmagyaráznom mért is lesz ez még ennyi nerf mellett is igen csak idegsejtromboló. Mert ugye jönnek a t10-es arty-k. Ergo egy t4-es tank egy t4-es artynak ha talál egy lövés és vége, és ez egészen t7-t8-ig így lesz, de még felette is mert ugye a t10-es arty jobb kellene legyen mint a mostani t8-as vagy nem?

Másrészt én a saját artymon nem tapasztalom, hogy olyan hû de mellé lõne, persze én megvárom míg szûkül a kör, és nem lövök vakvilágba.

De mint mondtam a puding próbája az evés, de én tartok a következõ patchben megjelenõ t10-ig nyújtott arty ágtól és a nerf amit kapnak nem nyugattat meg.

hawken
"Jahh, nem az a baj hogy van arty hanem hogy 5 arty lõ rommá amint spotolódok😄"

nemisez, hanem hogy amikor küzdök az IS8-al vagy valami naggyal, és nem vagyunk egymástól 100 méterre, akkor legtöbbször a saját artynk lõ agyon

Tartom és emelem: IS player 11 lövés ZERO damage.

Tanulság, ha a tankod nem elég gyors, hogy kikerülje az artyk lövését, próbálj meg nem elõször spottolódni, fõleg nem nyílt terepen.
A legnagyobb baj nem az, hogy 1 tankot rommá lõ 5 arty, hanem az, hogy a csapat ezt hogy reagálja le.
A jobbik eset --> 5 arty újratölt és mind ide néz, mozogjon mindenki a következõ biztonságos pontig a másik oldalon, vagy ahol tud (ha nincs, akkor alapból rossz helyen vagy, általában van olyan hely ahova nem tud belõni mind az 5). A rosszabbik --> 5 artyjuk van, fussatok bolondok. Ebbõl ugye kempelés lesz, csak arra nem gondolnak, hogy az artyk is tudnak mozogni, és biztos van olyan pont a pályán, ahonnan belõnek minden szikla mögé. Egyszerûen közeledni kell az artyk felé. Ekkor a kezdõk elkezdenek pánikolni és picit többet lõnek mellé, ha meg elég közel vagy akár be is spottolhatod és halott, a profi meg menekül biztonságosabb helyre és addig sem lõ.
Ha meg megfigyeled, az artyk elõször a gyors tankokat akarják kiiktatni, hiába kisebb az esély a találatra, hiszen azok jelentenek rájuk nagyobb fenyegetést. Jobb light/med ezt kihasználva kb idõt nyerhet az egész csapatának, ha feltûnõ helyen spottolgat és cikázik.
JeffDunham
Nagyon szép. Gratulálok hozzá! <#eljen><#taps>

Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ

Nah megvan végre 😛

Ha már ötletelés van, akkor én is egy kicsit.... 😊

Én az artyt és a felderítést is áttenném fogyócikkbe. Tehát nem játékosok végeznék ezt a feladatot, hanem mondjuk fogyócikként magunkkal vihetnénk ezeket, és ha úgy érezzük, hogy valahova kell felderítés, vagy tüzérségi támogatás, akkor felhasználjuk ezt (rádión kérünk pl. tüzérségi támogatást).

Azért gondolom így, mert sokszor tapasztalom, hogy a meccset az dönti el, hogy melyik csapatba jut egy nagyon jó felderítõ, vagy egy nagyon jó arty.
Mert ebbõl a kettõbõl gyakoriak a szélsõségesen jó, vagy szélsõségesen rossz játékosok.

Egyébként így fogyócikként el tudnék még képzelni gyalogsági támogatást is. Esetleg ez ügyben mûködésre lehetne bírni a tankok géppuskáit védekezésnek.

Count Adyn
Jahh, nem az a baj hogy van arty hanem hogy 5 arty lõ rommá amint spotolódok😄
Ám tegnap összejött egy is végre xD

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Nem tudom hogy lehet elrejteni a hsz.-t, hogy csak az lássa, akit érdekel, !arty-mellett-érvelek-ha-nem-érdekel-ne-olvasd-el!: Szerintem bõven elég, sõt sok is ez a nerf. A számukkal van gond, nem az adataikkal. 70% dmg csökkentés? Ugye csak viccelsz? Dobálózol itt a max dmg értékekkel, de azt nem írod le, hogy ezt 10bõl 1x adja be a random. Ha olyan iszonyatosan OP lenne az artyk sebzése, minden körben lenne minimum sebzése az összesnek. A artyk nagy része nem is sebez, ha picit mellélõ, nem mindegyiknek van T92 splashe. Aki megáll nézelõdni az meg magára vessen. Azt nem csak az arty fogja elkapni. Azt meg remélem nem kell mondanom, hogy HEvel lövöldöznek, aminek a minimum sebzése pocsék és az esetek nagy részében csak ezt adja. De legalább az újratöltésük többszöröse a sima tankokénak és ugyanúgy, ha nem jobban mellé tudnak lõni. Arról nem is beszélve, hogy távolságtól függõen mozgó célpontot nem egyszerû eltalálni, hisz a lõszer a célzókörön belül (vagy rosszabb esetben kívül) bárhova eshet és mire odaér ahova céloztál, a célpont el is mozoghat akármerre. A javítási költség meg kb ugyanannyi, mint a többi tanknak, akik mellé beteszi õket az MM, viszont az artykat a tankok nagy része tudja egyhitelni, holott a tankok többségét csak mázlival egyhiteli egy arty.
Most jöhet az, hogy a csapat mögött biztonságból lövöldöznek, de ezt remélem senki sem gondolja komolyan, aki akár egy kört is játszott randomban. Sehol sincs biztonságos pont a mapon. Mindig van egy kamikaze vérvörös scout(vagy egy profi med/light, aki arra vár, hogy rés legyen a védelemben), akitõl félni kell, és a counter-artyzásról nem is beszéltem.
Egy újabb értelmetlen hsz.-t olvashattatok az artyk mellett érvelve, persze ettõl még senki sem fogja õket jobban szeretni, de aki nem látja egészben az artyk mûködését, az nem tudom miért akar nyilatkozni róluk.
Nem érdekel a valóság. Ez egy játék még szimulátornak sem nevezném, ez egy árkád játék nem szimulátor. Az arty-ba pedig a túl nagy sebzés az ami idegesít, a többi nem érdekel.

De ha 2-3 percenként egy hummmel és társa tud lõni egyet tõlem az is jó lesz, na jó legyen 1/1,5 perc, de csak mert kedves ember vagyok 😉

A páncélzatuk meg legyen annyira papír, és hp-uk annyira kevés, hogy ha egy beduin megdobja egy kõvel akkor csavarjaira essen, na ezt is elfogadnám.

De az amit itt nerfnek lekommunikálnak még rebalance-nak is kevés szerintem. Ne legyen igazam, de semmi javulást nem fogunk látni arty téren csak romlást, és nem az arty-k szemszögébõl. De a puding próbája az evés majd elválik, csak szkeptikus vagyok.
Fordított helyzetben valahogy még senkit nem láttam itt üdvrivalogni. A nyavalygás az inkább megy.
hawken
Nem is igaz, ez csak nyavajgás.
Teljesen rendben van hogy egy szaros M8A1-rõl (38-as frontpáncél) 50 méteren lepattan a SU85 lövése (110-es átlag pen), és a többi.

Rakétalõszerrel? Azt hogy képzelik el? 3 percenként 1 lövéses roffal? Na majd mint a multi-turret mechanizmust, van egy olyan érzésem <#hehe>
Ajánlom ezt a figyelmedbe: http://ftr-wot.blogspot.cz/2013/05/artillery-in-real-life.html
Amúgy szerintem pont a legjobb végét fogták meg az artynerfnek. A pontosságot jogos volt ám nyírbálni, és a töltési idõt is. Szerintem nagyon jó lesz ez így 😊.

&#8222;vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse&#8221;

Khmmm.

- Sturmtiger will be a tank destroyer, not an arty

\"apparently Russian profanity filter has a bug, where \"Dragon\'s ridge\" is registered as a vulgar word\" MEDALZ! noobs &#4314;(&#3232;&#30410;&#3232;&#4314;

Most nézzétek meg ezt a skacot fõleg a csatánkénti átlagsebzését a kilõvési és találati arányról nem is beszélve.
Csak azért néztem meg az adatlapját mert miután kilõték a csatában folyamatosan nyomkodta a térképen azokat a kordinátákat ahol az elenség pirosan viritott és kurvára fölbazta az agyvizem.

http://kepkezelo.com/images/1ryi6aw2rujj9yoq6hri.jpg http://kepkezelo.com/images/0ak1e7dhlnjtwyfkm3p2.jpg http://kepkezelo.com/images/q68rvm0dugr8lq6kjxe.jpg

Caliph
köszi a választ

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Eagle16
Nincs. Nem lehet ilyet.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Caliph
arra van lehetõség hogy tesóm accjáról az õ engedélyével áthelyeztessek pl egy artyt a saját accomra? egy accon kezdtünk anno,közösen húztuk,aztán platoon miatt inditottam én is egy accot,de pl neki van 2 t7 artyja az egyiket odaadná nekem,persze törölve az adott tech treet stb.

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

28% wnr a mai alkotásom.
Ha az összes 22db tankomat egyesével beléptetem a csatába majd ki,akkor is több % jön ki gyõzelemre mint ez.Mi ez ha nem manipuláció?
Elõzõ napokban meg 70% felett volt.
Ja,nehogy jól érezd magad filingje legyen az embernek?

Olvasom a 8.6 változtatásokat.....
Na ez hogy érint majd a játékban?
(a zárójeles a 8.5 érték)

Soviet heavy tank KV-5
Hull
Hitpoints 1 424 ( 1 394 )
Turret KV-5
Hitpoints 356 ( 386 )

Sziasztok. Szerintem ilyet ma nem lehet csinálni 😄 A löwe páncélja buffolva lett az tuti 😄
http://www.youtube.com/watch?v=G8LxuGUrjYY
3:53
Bizony. A ruszkik tökéletesítették a hidegfúziós reaktorral szerelt szopóág-generátort, így immár hivatalosan is SerB kénye-kedve szerint hánykolódik halandó lelkünk a nullás lövések tajtékzó tengerén.
kBagyula
Sziasztok!
Csak én érzem úgy, hogy az utolsó peccs óta játszhatatlan (élvezhetetlen) lett a játék? Egyéb elfoglaltságaim miatt mostanában elég keveset játszom, de valami nagyon megváltozott, csak nem jövök rá, hogy mi. (a mégtöbb vöröskétõl eltekintve)

\"One Group. One Spirit.\" Steam: kBagyula BF2: RogerNyul; BF2142: RogerNyul; CoDWaW: RogerNyul; MW2: RogerNyul; BFBC2: RogerNyul; WoT: RogerNyul

ez így lefekvés elõtt ütött egy kicsit XDDD
csaba90
szerintem is csak ennyi kéne 😄

Csaby

<#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>
Hát, most gold-hoz kötik...<#idiota>
Keblemre pajtás, szívembõl szóltál <#puszi>

Tényleg nonszensz hogy minden arty a tierjében legnagyobb sebzésnél is 6-7-szer nagyobbat tud ütni. Fõleg a kicsiknél idegesítõ ez, hogy lazán lövöldöznek 6-700-akat míg minden tank 110-120 körül tud max.

Nerfet nekik, de rögtön! <#gun><#beka3>

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

jó lenne ha valamihez kötnék a t8 prém tankok vásárlását.....

ahhahahah
Nem lesz elég az a nerf amit az arty-k kapnak ez szinte biztos, kellene kb egy -80% sebzés bónusz (ez a minimum).

Milyen rossz vicc már az, hogy egy szaros t5 hummel egy azaz egyetlen lövésbõl lõ ki egy t8-as td, full hp-ról a világ végérõl.

Nincs bajom nekem az arty-kal, de ami sok az sok. Egy hummel ne sebezzen már 100-200-nál többet maximum full teli találat után, splashbõl meg max 50-et, vigye a láncot, a legénységet akármit, de ne lõjön le 1000 hp semmivel egy lövésbõl, egy t5-õs szar egy t8-as tankról/td-rõl.

Mert lõjön ki egy t5-ös arty egy lövésbõl egy t4,t3,t2,t1 jármûvet de semmiképpen ne egy 3 tierrel magasabbat. Vagy akkor a hummel-nek legyen maximum 50hp-ja, hogy a legszarabb stock ágyús t5/t4/t3-is kikaphassa még he-vel is egy lövésbõl azt is.

Áh egy rossz viccek ezek az arty-k így. Nem csak a hummel hanem az összes többi is. Nem a célkört kell, meg a célzásidõt, meg a forgást és szöget nerfelni, a sebzésüket kellene de drasztikusan (70-80%-al).
Sziasztok! CW replays keresek aki tud linkeljen legyen szíves lehet vesztes nyertes mindegy. Köszönöm elõre is
csaba90
hát mikor hogy.... amikor lelõnek 80 hp-ra kigyulladsz eloltja de ugye 80-70 körül mindenképp égsz és meghalsz.. -.-
de ha elsõ lövést kapod ami kigyújt akkor jó, megéri... de én igazából kivettem... felesleges az is :S

Csaby

GabeE3e
Egyszer lehet használni igen.

A nagy poroltó megéri.(szerintem)
<#mf1>

There is but one rule: Hunt or be hunted.

Na ez még viccnek is rossz. ..

Más: az arany fogyócikket(automatikus tûzoltás, nagy szerelõcsomag, stb. ) megéri megvenni? Elég húzós az áruk. ezeket is csak egyszer lehet használni, nem?

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Szép. A nagytesója egy vicc. Azokon a oneshotokon amiket tolok vele én is röhögök, egy vicc.<#vigyor2>

Ma úgy tûnik minden összejön. Ehhez 294 meccs kellett, szóval ez a legnagyobb eddig. A Tank Ászért cserében megígérem, hogy kerekítem 300-ra és többet nem megyek vele, még a legényekbõl is átképzés lesz. Lehet még el is adom az artynerf után. Nem tudom, hogy tud ezekkel valaki 1000 fölötti meccset menni, baromi unalmas.

f24sg
Az a megoldás, hogy felteszed a 90 mm DCA 45-ös ágyút. Bár vesztesz pent és dmgt, de sokkal $ kevesebb megy el lõszerre (1030 VS 255 cred/shot)
én voltam a No.1. FV4202-vel 😛

mwreplays: /marchizor steam community page: /marchizor

Kezdelek nem érteni. Lehet 10-et nyerni zsinórban, sõt akár többet is, de ha azután bukó kör jön akkor belenyúl a wg? Mert te jöttél azzal, hogy 6-ot nyertél zsinórban és a hetedik bukó lett. Erre nem nagyon lehet alapozni a belenyúlós sztorit. Azt, hogy nincs belenyúlva csak azzal lehet alátámasztani, hogy ha jól játszol, akkor hozni fogod a meccseket, sokkal nagyobb beleszólásod lesz a végkimenetelbe. Diegho egyszerûen leírta a lényeget, sebezni kell, lehetõleg nagyon sokat és akkor nyerni fogsz. Nézd meg pár jó játékos eredményét pár tankkal, nem hiába vannak ott 6x%-os winratek. Én csak pislogok Marchizor vagy Diegho (de még sorolhatnám) adatain, mert durva átlag sebzéseket produkálnak, ami azt jelenti, hogy nem csak 1-1 meccs jön össze nekik jó eredménnyel, hanem ezt tartósan tudják hozni. Ha nekem nem megy, próbálok rájönni, hogy mit, hol tudnék még javítani, mivel tudnék eredményesebb lenni, mert a jelenlegi felhozatalnál, erõsen rá vagy szorulva, hogy "odatedd a vasat", mert sok társad erre nem lesz képes, így õk nem hozzák le neked a meccset.
Isten hozott a függõk klubjában 😊

A technikai fán kell elõször kifejleszteni õket (job felsõ sarokban kell lennie egy kutatás vagy mi a szösz nevû gombnak - gondolom magyarul tolod, angolul research), és akkor meg tudod venni.

@ericardo: hát azért ez még nincs benne a faqban.. de jó hogy ajánlottad mert sok kérdése lesz még 😊

Ajánlom figyelmedbe a FAQ-t, itt van fenn nagy, zöld betûkkel. Sokat segíthet bizonyos kérdésekben.