World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már bocs, de nem sokkal több modult/crewt visz el, mint egy trollgunos tank. Bármelyik tank el tudja lõni 2x egymásután létfontosságú modulod/embered. Arty sem visz el mindig mindet. Sõt nekem már az is ritka, hogy 1nél többet visz el egyszerre, ha sima tankkal megyek. Kockázatvállalás: Az artyk kör elején beállnak egy helyre, és nagy valószínûséggel ott is maradnak. Ezzel az egy hellyel le tudnak fedni egy bizonyos területet, de ha normálisan mozogsz és mondjuk még mellé is lõnek, nem tudnak mit kezdeni, fõleg, ha mondjuk medek/lightok miatt esélytelen a pozícióváltás, hiszen akkor bespottolnák õket. Várják a következõ lehetõséget. Oké van 5 arty, szép és jó, de elfelejted, hogy ilyenkor nálatok is van 5, aki meg elõtted takarítja az utat. Vagy van 4 artytok és 1 scout, aki már felborítja a balanceot, ha ért a tankjához. Az 5 artyból meg nem valószínû, hogy mind rád fog látni.
Fõleg, hogy ez azt jelenti, hogy MIND az 5 téged néz, azaz a többiek tudnak haladni 14v10ben. Normális heavyt top arty is 2-3 lövésbõl öl szembõl. Ha jól helyezkedsz az az 1-2 arty, aki rád látott nem fog megölni elsõre, idõt nyersz a csapatnak. Ha meg heavyvel/TDvel olyan helyen vagy ahol rád lát mind az 5 arty, mirõl beszélünk? Az artynak is van mitõl tartani, hisz ha nem mozog a te artyjaid kiszedhetik, fõleg, ha van eszed jelezni, hogy kb honnan lövöldöznek téged. Meg, mint már említettem tegnap, mindig van egy kamikaze játékos, aki berongyol kör elején az ellenfélhez, bespottolja a fél csapatot és meghal. Ha látod hol vannak az artyk, nagyjából tudsz helyezkedni (ha nem látod, akkor meg azt sejtheted, hogy melyik területre nem látnak rá)
"Ha eleget játszol velük, kiismered õket eléggé, hogy tudj ellenük védekezni."

Ez mondjuk teljesen igaz, nem véletlenül van benne még a FAQban is az arty áfium ellen való orvosság szekcióban. SAjnos én egyre kevésbé tudom rávenni magam a tüzérkedésre (eddig volt egy orosz és egy német artim, a németet már kidobtam, az orosz még porosodik), hála istennek nekem zéró játékélményt ad ez a felülrõl nézem és kattingatik, meg imádkozok a randomhoz játék.

Frontvonalban szeretem keverni a szart :D

Ezért a képért fizetek neked egy fél éves prémet (azért nem 1éveset mert artyval voltál).. <#idiota>
fogadjunk hogy direkt rájuk vadásztál!!!!! :DDDD
én azt szoktam csinálni :D
álcaháló meg töltésgyorsítót..... 1 szabad slotra meg néha felvágom a periszkópot ha nem felejtem el.... itt épp elfelejtettem <#idiota>
Én is szoktam artyzni, még csak 4-es szinten, de ha jól válogatom meg a célokat simán csatadöntõ. Elég ha egy tankba menet közben 15-öt sebzek, de 80% valószínûséggel leszedem a láncát és onnantól szabad cél. Ha nincs javítója még rá is tudok ismételni. El tudom képzelni, hogy magasabb szinten mire leszek képes velük.

Áh, tudod nem jó az a játék ahol legjobb esetben is csak maximum nem te vagy a vesztes, de nyertes nem lehetsz.

Ez a - trükkösen jöjjek ki, hogy majd az arti ellövi magát de én nem leszek ott - pont ilyen szituáció. Ha szerencsém van, akkor megúszomk, ha nincs szerencsém és az arti okosabb vagy az 5méteres splash még akkor is sebez ha nem talál el, akkor meg megjártam. De olyan nincs ahol én nyerek ebben a szituban :D

Ez a problémám az indirek tûzzel: ha ott áll valaki szemben velem, akkor van 3 kimenetele a dolognak (én nyerek, õ nyer, egál - pl mindketten sebezzük a másikat), de amikor az arti célozgat, az két kimenetel, amiben nincs benne az "õ veszít" rész.

Ez még bokorban bújkáló TDknél is megvan, hiszen rám kell látnia (nem állhat a térkép másik oldalán), és kockáztatja hogy felvillan ha lõ.

Na kedves WG platoon rendben vannak az artyk?<#nevetes1>
Milyen felszerelést használsz rajta?

Én nem keresem az artykban a hibát, csak egyszerûen a mûhold nézet egy törvényes csalás, valamint a közvetett célzásnál a mozgó célpontok eltalálása túlságosan is irritáló. Vmint, támogatóként kellenek a játékba, de jelenlegi formában nem csak a camperek és beállt védelem ellen hatásos, hanem egy 60 km/h-val repesztõ t50-t is ki lehet velük lõni ami eléggé irreális. Arról valóban nem is szólva, hogy a nagy tierûek atomcsapást osztogatnak.

na ezért jobb az ISU...... ez az érzés.... mindennél jobb :D:D:D
ezt mind úgy hogy ott álltam velük szembe pár 100m-re és egyszer vettek csak észre! :D:D:D ISU-152<#finom>

Már írtam ha td vagy más talál el akkor ritkábban lövi el a legénységem felét és a modulokat mint az arty. Teszem azt mellém lõ akkor nem is igen sebezz,nem úgy az arty, nem igaz? A Td a lövésével legtöbbször kockázatnak teszi ki magát, hogy észreveszik, a pálya túloldaláról lövõ artynak ez nem szokott gond lenni. A Td is gyakorta lõ 0 sebzést, artynál ez jóval ritkább. próbáljátok itt magyarázni, hogy az arty nem rossz ha van. Könyörgöm, ha sok van itt nem az arty támogatja a tankot hanem a tank az artyt. És én leginkább ezt utálom.

Na itt egy replay, amiben látszik, hogy mi az ami az artyknál is sokkal idegesítõbb... és ezért tudnék idegbajt kapni, nem az artyk miatt..

pro is6

Miután meghaltam õt néztem... Az ilyenek sokkal többször basszák el a csatáimat, mint az artyk... szerencse, hogy most nem rajta múlt.
Rendben olyat is fogok feltenni. Csak kicsit nehezebb összeszedni :D.
Faboo:
De csak azért fordulhat elõ, mert kempel a csapat és hagy elég idõt ezekben a csatákban az artyknak lõni. Ez nem azért van, mert op-k az artyk, hanem mert hagyják õket érvényesülni.
Biztos én vagyok a béna artys, hogy alig van top gunom artyval, kevesebb az átlag sebzésem velük, mint a heavykkel, tdkel stb... .
Próbáld légy szíves a többi tankosban is keresni a hibát, ne csak az artykban.

Minden ellen lehet védekezni, ha 15v15ben gondolkozol és nem 1v1 esetleg 1v15ben. Normálisan elõre/hátra/oldalra mozgó tankot NEM fogsz 100%al eltalálni. Az meg, hogy elkapta a splash tegyük fel 500al? Szinte bármelyik tierbeli tank ellõ belõled ennyit 1 lövésre, csak azok nem töltenek utána fél percig. FV183 meg ugyanennyi reloaddal szinte fixen egyhitelne. Arty HEvel vagy normálisan sebez, vagy nem. T92vel is lõttem már 0 sebzést clean hittel E100 lövegpajzsba, pedig a splash beterítené a tankot, ha vizualizálnám, sõt a 100 alatti splash sem ritka, hiszen ezért nincs 0.4 alatti találati aránya, hogy a körön belül bárhova lõhess, és ha jó irányba mozdul el a célpont, akkor semmit sem sebzel.

Azt még így általánosságban hadd tegyem hozzá, folyamatosan megy a panaszkodás, hogy milyen jó lenne, ha noobok nem rontanák el a csatákat. De hát pont errõl vitatkoztok, hogy a vérvörös játékos is tud játszani artyval... akkor hol a gond? Miért olyan nagy baj, hogy megtalálta azt a gépet a játékban, amivel hozzá tud tenni a csatához annak ellenére, hogy nem profi. A noob artysta is tud sebezni, ha veled van, viszont nem fixen talál el, ha ellened.
Ha az arty nerf ott üt vissza,hogy kevesebben lesznek, akkor pont azt a hatást éri el, amit én elvárok.

hát engem akkor sem tud SENKI meggyõzni hogy a Ferdinand jobb mint az ISU-152 mert nem jobb :D
elõbb vert le 1v1-ben egy T25/2..... csinálja meg ezt ISU-152vel szemben :D
Nem kell számolni. Elég ha megnézed a végén a statisztikát és a túlélõket vmint a killeket. Magas szintû csatában, ha 3 vagy annál több arty van akkor legtöbbször õk maradnak utoljára és átlag 2-3 a csúcson van a sebzésben vmint a fele népet õk lövik ki. Legfeljebb a kivételesen ügyes tankok veszik fel velük a versenyt.Ezt nem tartom normálisnak. Amúgy jól látod, arty ellenes vagyok és nálam a kilövésük prioritást élvez.

Axon
11 menetbõl eddig 11 vereség...

minek szórakoznak itt a nerfekkel.. csak rá kéne nyomniuk a delete gombra az összes artynál és kész

mwreplays: /marchizor steam community page: /marchizor

Azok arty replayek? Munkában vagyok, nem tudom megnézni. Mert ha azok, akkor az arty ellenes tábor jobban örülne, ha dobnál fel heavy tankos replayt, hogy lássák mit, hogyan kellene csinálni.
Mondjuk egy fasza 5artys, t10-es malinovkát én is megnéznék<#nevetes1>
Úgy rémlik írtam, hogy sok van belõlük... lehet ellenük védekezni.
Második postoddal csak részben értek egyet. A nyomni kell nem az ész nélküli rusholásból kéne hogy álljon. A védekezés, kivárás meg nem a szikla mögött dekkolok, és számolom a felhõket módszerbõl.
Na, most szeretnék megkérni mindenkit, aki annyira arty ellenes, meg arty oneshot párti, hogy a következõ 5 csatájában heavyvel, tdvel számolja össze hányszor lõnek rá artyval, és jegyezze fel mekkorát sebzõdik.
Kíváncsi leszek rá...

Nézte valaki a replayket :D? Csak, mert benne van hogy kellene arty ellen játszani... már aki észreveszi...
Axon
Köszi!

Lammaernek meg igazat adok legtöbbször nyomni kell, mert ha nem akkor az általában vereség. Nem szabad magunkra húzni az ellent.

Hülyeség, arty ellen nem lehet védekezni. Vagy elbújsz,vagy kilövöd. Ha elbújsz nem haladsz, ha ki akarod lõni már legyengülve jutsz el hozzájuk (vagy nem is jutsz el). Azt mondod ritka hogy bizonyos helyekre belõjenek, vagy 1 hitteljenek. Erre azt mondom, hogy minél többen játszanak artykkal, annál többször fordul elõ. Majdnem minden magas szintû csatámban van ezekre egy-egy példa. Van,hogy az én csapatom az élvezõje, de szerintem akkor is sok. Érdekes módon ammoreckes oneshot 20 csatából ha egy (full hp-ról).

ok köszönöm mindenkinek!:)

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Rég kint van. CTRL+F5-el frissíts a fõoldalon.

Axon
Kb. mikorra várható a hétvégi event kiírása?
Lehet sejteni, hogy mi lesz benne?

pointer4
Szabin van a héten :D
JeffDunham
Jacktornál ezt találtam. Ez van. Sorry.

Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ

Szerintem sem :D
Megvenni nem is fogom, meg úgy általánosságban is hidegen hagy az egész brit TD ág, de ha valami zavart pillanatomban egyszer kedvet kapnék hozzájuk, akkor legalább ne tier2-tõl kelljen kezdenem :)

pointer4
Legalább ne régi verziót linkelnél :P

1.61
Solten
Tenyleg nagy skill kell hozza, az xvm-el lathato paradicsomnak meg telitalalattal se kell megeroltetnie magat a splash lekap egy tizes tankbol 500 HP-t.
A hivatalos forumon mar lassan szamolni se lehet a skilles jatekosok rinyatopikjat, kedvencevel most mi lesz, vege a vilagnak.

Saor Alba

A honnant ne kérdezd a hogyanban tudok segíteni.
Fogsz egy kétpaneles fájlkezelõt, egyik oldalon elzarándokolsz a *:\World_of_Tanks\res\ mappába.
A másik oldalon meg a *:\World_of_Tanks\res_mods\0.8.5\-be.
A *:\World_of_Tanks\res\-ben van egy audio könyvtár azt átmásolod a mod-ba majd a letöltött hangmodban lévõ könyvtárakkal ezt felülírod, illetve ha vannak más fájlok/könyvtárak azokat is bemásolod a mod könyvtárba a megfelelõ helyre.

Igazad van abban, hogy az artyval nem kell skill ahhoz, hogy nagyot sebezz egyszer-egyszer, de igen is skill kell hozzá, hogy a csapatod számára valóban hasznos legyél. Nekem sem tetszik, amikor egy nagyon gyenge játékos nagyot sebez belém artyval, mert hát én jobb vagyok meg mi egyéb... de inkább ilyenek üljenek bennük, mint akik értenek is hozzá. Akkor nagyobb gondban lesznek a heavyk, tdk úgy gondolom.

Nyílt pályán arty uralom van, ez tény. Meg az is, hogy pillanatok alatt be tudják õket spotolni, és akkor kampec a legtöbbször.

Tudom, hogy tudsz játszani lammaer. Szakaszban is voltunk együtt sztem Scharnhorsttal meg veled. Replayket is láttam tõled, és a postjaidból is kiderül. Nem is neked szóltak, amiket írtam, hanem általánosságban mindenkinek.

" Ha a fontos helyeken vagy, és néha kinézel egyet egyet lõni, trackelni, az esetek többségében feltartod az ellenfelet."

"Na akkor basz oda az arti..." Igen pontosan. Épp ezért lehet el indulni kinézni úgy, mintha lõni akarnál az arty be is célozza majd azt a helyet ahova vár, és lõni fog. Csak közben nem érkeztél meg oda, ahova várt. Utána nyugi van jó ideig. Nem jön be mindig, de sokszor igen.

Most jön az a mondat, amiért kiszoktak borulni az arty gyûlölõk :D:
Ha eleget játszol velük, kiismered õket eléggé, hogy tudj ellenük védekezni.

Simulacrum:
A második válaszoddal egyetértek. Az elsõnél meg trainingbe próbáltad már hányszor lehet oda belõni mondjuk 10bõl? Biztos vagyok benne, hogy ez a példa egy rettentõen mázlis/peches lövés volt sz S-51/lóri részérõl.

Na és a legvégére :) :
- azt szerettem volna megmutatni, hogy nem op-k az artyk
- illetve, hogy a most tervezett arty nerf valamikor vissza fog ütni
- megnézte valaki bármelyik replayt is :)?
JeffDunham
Itt van minden.

"

Ez egy módosított hangcsomag (lövések, lepattanók, töltéshangok, motorhangok, stb.) a játékhoz és mivel simán megéri lecserélni a gyárit erre, megosztom veletek is.
A telepítés folyamata:

Zárd be a játékot.
Töltsd le a HRMOD Gun Sounds v1.6.zip és a GnomeFathers_engines.zip fájlt.
A \World_Of_Tanks\res\audio könyvtárat másold át a \World_Of_Tanks\res_mods\%verziószám%\ könyvtárba.
A letöltött zip fájlokat csomagold ki a \World_Of_Tanks\res_mods\%verziószám%\ könyvtárba (írj felül mindent)."

Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ

Nem vagyok ilyen tekintetben kifejezett tálentum.(ezt már mondtam többször is)
Valaki lenne oly kedves és elmondaná nekem,kicsit szájbarágósan(mint a debil gyerekeknek szokás<#zavart2>),hogy honnan tudom leszedni és hogyan tudom mûködésre bírni,a historycal sound pack-ot?
Vagy ha van külön ami csak a lövegek hangjára vonatkozik,az is jó!
Elõre is köszönöm!:)

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

JeffDunham
Célzóvíz nélkül nincs találat! <#pias> <#hehe>

eljött az igazság pillanata!!!!
fél év kemény kisérletezés után rájöttem a wotozás és a pálinkázás összhangban van!!!!! Piros körrel jelöltem amikor józan voltam! :D
Solten
Churchill GC? Nem akarod te azt... :)

Saor Alba

Jól sejtem ,hogy nem szereted az artykat? :):) Azért vagyok optimista, mert jelentõsen rontották a pontosságukat, a töltés és a célzásidõt! Ez számomra azt jelenti ,hogy kisebb rizikóval, hosszabb idõt tartózkodhatok nem arty safe helyen. (na meg pistikének kevesebb lesz s sikerélmény és elmegy az egésztõl a kedve) Az hogy kis csatákban mennyi lesz az arty nem tudom. Kis naivan feltételezem ,hogy mindenki top artyikkal akar játszani és azok meg fel fognak kerülni.

Nekem azzal már megvan a Tank Ász, a csúcsról meg csak lefelé vezetne az út :D

Ha KV-ra gondolsz, én is vissza fogom venni, nekem is nosztalgiázhatnékom van vele :)
Sõt, lehet visszaveszem a Churchillt is, hogy kifejlesszem belõle a méltán népszerû Churchill Gun Carriert :D
És újra (immár azt sem tudom, hányadik alkalommal) visszaveszem a PzIV-et is. Bár arra nincs akció, de dupla xp mellett szívesebben kezdek bele új legénység húzásába is.

Srácok csak szerintem jönnek új területek a Wotban a ruszki CWre? Vagy az NPC egy klán lenne, nem az el nem foglalt területeket jelzi?

JeffDunham
Nagyon szép eredmény! <#eljen>
Bár ilyenhez sok hülye is kell. <#papakacsint>

A Lóris videó arra példa, hogy nem sok artysafe hely van T6 arty ellen a játékban. Pontosabban azt hiszed nem tud belõni, de mégis. Az most itt lényegtelen volt, hogy kiszedte egybõl, bár az is valahol kemény, hogy egy 6-os arty egylövésez egy 9-es tankot bármilyen módon is a játékban véleményem szerint.

Egyértelmûen nekem is rosszabb az artykkal a statisztikám, mint normál tankokkal. Ennek talán az lehet az oka, hogy a jobb játékos keresi az ellen legjobbját XVM szerint, esetleg a top tier tankokat próbálja lõni, mert õk a meccseldöntõk, míg a gyengébb játékos azt a tankot lövi, ami a legkönnyebb célpont, legyen az T9-es csatában hátul kempelõ Tigris, akinek semmi befolyása nincs a csatára. Így a jó játékost kergetõ artysta lehet alig sebez a játék során, a gyengébbeket vadászó kevésbé jó játékos meg sebzést javít.

Jól érzem hogy te is rohansz AMX40et venni? :)

(viszont a bunkertankom is benne van a listában :) )

" Ha a fontos helyeken vagy, és néha kinézel egyet egyet lõni, trackelni, az esetek többségében feltartod az ellenfelet."

Na akkor basz oda az arti...

AMX 40, M5 Stuart és M3 Lee ---> <#banplz>

"Megjegyzem, tankokkal nekem a statisztikák szerint jobban megy, mint artyval. Ezt magyarázzátok még meg légy szíves."

Ez korrelál azzal amit mondtam hogy én miért nem szeretem az artit: nagy része nem skill, hanem szerencsejáték (talál vagy nem), ezért nem jön ki annyira a játéktudás. Gyökér Béla nagyon hasonló eséllyel okoz neked sebzést mint egy tapasztaltabb ÁtlagJános.

Mert ha tetszik ha nem, a nyílt pályákon artiuralom van, és annyit bárki meg tud tenni hogy rávigye a célkeresztet a célpontra, várjon amig szûkül és klikkeljen, mindezt alapvetõen rizikómentesen. Ezért nincs szignifikáns különbség pl arti átlagsebzésben olyan emberek közt, akiknél egyéb tankokban meg ég és föld a különbség.

Alapvetõen tudok játszani tankokkal, nem kell nekem magyarázni mi az hogy fedezékhasználat, mi az hogy flankolás, mi az hogy figyelemelterelés, mi az hogy lerohanás ha reloadol a T95 :)

Az nem tetszik hogy mig egy rendes tankban egy egy ember annyi sikert ér el amennyi a tapasztalata/tudása alapján neki dukál, addig artyban nincs ilyen összefüggés. + a risk vs reward arány köszönõ viszonyban sincs.

Én bármilyen arty nerfet továbbra is tapsikolva fogok várni :D

"Túllõtek a célon?"
Miért amellett, hogy beszüntetik ezt a teljesen felesleges tanktípust, kitörlik az összes játékost is accountal együtt akik legalább 1k+ csatát mertek menni artival? Kétlem.

Amúgy meg sokminden nem fog változni, marad az atombomba, ballisztikus röppályát továbbra sem kap a lövedékük. laser guided missile laucher powa... De mivel már 8.6-ban is minden szinten lesz nagyszámú arti én kb arra számítok, hogy minden battle tier a mostani top tier csaták dögunalmas játszhatatlan szintjére süllyed...