418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• yossarianHUN
    Ez a láncfeszítős dolog hogy van? Az első láncfeszítőt lőve lehet sebezni? És a hátsón? Azt tudom, hogy az legtöbbször sebez, de minden tanknál? Annak idején előfordult párszor, hogy egy-egy profibb játékos így fingatott meg KV-4 sidescraperezés közben.
  • pecaboy
    Szóval önmagában a lánctalp szerintem sosem sebződik. Két esetben lehet láncolni plusz sebezni: ha a lánctalp mögött van test (oldalról mindegyiknél van ilyen rész, szemből csak kevésnél, pl. Church 7), vagy ha úgy lövöd meg féloldalról a távolabbi lánctalpat, hogy a külső lánctalpvédő kötényről bepattan a test oldalába (szerintem csak az AT-2-nek és a T95-nek ilyen, de valóban, ki kéne próbálni).
  • pecaboy
    Jaaa, az teljesen más. Oldalról azért sebződik csak felül, mert alul nincs teste. Átlövöd a lánctalpat, aztán földbe fúródik a skuló, ez teljesen világos. A legtöbb tanknál így van, hiszen egyiknek sem ér földig a teste :)
  • popey8
    Megpróbáltam neked megkeresni a képet, ahol ezt láttam, de sajnos nem találom. Ez asszem még jó pár peccsel ezelőtt volt téma. A képen egy német tank volt látható OLDALról, azt hiszem talán a Panther I. Egy piros vonal volt behúzva a felfüggesztésen, ami kb. a görgők felénél húzódott.

Tapasztalatom szerint ez "működik" is, mert eddig ahányszor a görgők alját találtam el, nem sebzett sosem, csak crit. Amit te mondasz azzal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, ki kell próbálni:)
  • pecaboy
    Van valakinek kedve letesztelni az "elméletemet"? :)
    AT-2 és/vagy T95 kellene.
  • pecaboy
    Ha így történt, akkor ez az AT-2 újabb gyenge pontja :) Ha nem teljesen szemben áll veled ("szemben" legyen 0 fok), hanem mondjuk 20-30 fokban, akkor lődd a "távolabbi" lánctalp tetejét a sárvédőnél vagy kicsit lentebb, és láncolás+sebzés :)

Végignéztem a tankok oldalsó kötényét:

Hasonlóan ki lehet cseszni a tier9-es T95-tel is :) Lánctalp 40mm, kötény 100mm, oldal 51, oldal teteje 25mm, lánctalp felső részét (felét) kell lőni, a sárhányó alatt (mert a sárhányó is 51mm rétegelt páncél, csökkentené a végén az átütést).

Maus: eléggé határeset, mert az oldalkötény (105mm) alig erősebb a test oldalánál (80mm), de meg lehet próbálni. Sárhányó alatti részt érdemes célozni.

AT-8-nál, AT 15A-nál, AT-7-nél, T-14-nél stb. nem működik, mert gyenge az oldalsó kötény és erős az oldalpáncél.

Matildánál, Matilda IV-nél, Matilda Black Prince-nél, Excelsiornál stb. sem jó, gyenge a kötény.

Persze ez csak elmélet.
  • pecaboy
    Kiskaliberű APCR-nél szerintem, mondjuk 50-75mm alatt (legalábbis történelmileg) 4-500m felé már kisebb az APCR átütése, mint az AP-é.
  • pecaboy
    Fogalmam sincs. Számomra már jó ideje rejtély, hogyan is működik a lánctalp sebződése, páncélzata, pattanása, különösen szemből. Az világos, hogy vannak tankok, amiket szemből lánctalplövéssel lehet sebezni, mert ott is van test, pl. Church 7, egynémely francia med és heavy stb. Nade úgy tűnik, olyanokat is lehet így sebezni néha, amelyeknél nincs semmi a "lánctalpban", pl. AT-2.

Vagy lehet, h az AT-2 esetén az történt, hogy
    - a lövedék átment a lánctalpon, trackelte,
    - utána továbbment, neki a külső 76,2 millis oldalköténynek BELÜLRŐL
    - erről lepattant, átment megint a már hatástalan lánctalpon
    - aztán meg nekipattant a test oldala 25,4 millis aljának?

Elvileg így elképzelhető :) Szegény AT-2 oldalköténye ezúttal hátrányára vált :)
  • foxbat88fx
    ahhh továbbra is nyeretlen vagyok az új mapon :S
  • Maala
    Az AT-2 ilyen szempontból csodabogár. :D Azt nem tartom valószínűnek, hogy az első görgőről visszafelé (a tank teste felé) pattanna vissza a lövedék, vagy mégis? Amolyan shot trap féleség?
  • Maala
    Vonal alatt is sebezheti a másik lánctalpat azért.

Meg ha alulról lősz felfelé, akkor azért vannak érdekes sebzések. (Lánc+, és tank aljának sebzése, majd következő lövésre ammo rak eredetileg full hpd Jagdpanther2-be. :D AT-15 rulez)

Fostalicska, az AP-nál más rendszer van, mint HEATnél... Ott a távolság számít 100m, és alatt van a garázsban, az ágyúnál leolvasható pen érték, 500m-nél egy másik, számunkra rejtett... A két távolság közt meg lineárisan változik a penetration (300m-nél a kettő átlaga). Ezért van, hogy néha átlövöd a tracket, néha nem, AP-val. Mind csak távolságfüggő. APCR is hasonló, csak eleve ott magasabb pen értékről indulsz, a vége is valamivel magasabb, mint az AP-é, de nem annyival, mint a kiindulási értékek különbsége. Ezért mondják, hogy az "APCR pen-je a távolság növekedésével gyorsabban romlik, mint az AP-é." (Mármint wotban :D)
  • pecaboy
    Ja, és AP-vel lőttem.
  • pecaboy
    Mármint szemből ha a felfüggesztés/lánctalp tetejét lövöm, akkor mindig van esély a sebzésre?

Nekem is csinált már érdekes dolgot az ellen lánctalpa. AT-2 majdnem teljesen szemből jött szembe velem, kicsit jobbra. A nekem jobb oldali láncát lőttem, láncolódott, sebződött, pedig elméletileg az égvilágon semmi nem volt a lánctalpa mögött.
  • popey8
    Nem tudom már ez melyik időszakban volt, de akkor ő vezette a csatát és ez egy megtörtént dolog volt.
  • popey8
    Az AP többször sebez láncon keresztül, mint a HEAT. Ha esetleg nem tudnál róla: a felfüggesztés egészét nézve van egy (elméleti) vonal. Ha ez alá megy, akkor semmi nem sebez. Viszont ha felé, akkor sebezhet és ez már az átütéstől, szögtől stb. függ. Majd figyeld meg görgőn keresztül is lehet sebezni. Attól függ hogy a vonal alá vagy felé csapódik be a lövedék. De mondom felette is elnyelheti, de ott van esély a sebzésre, míg a vonal alatt egyáltalán nem.
  • Ry0K3N
    Nem nem járok mostanában, azóta mióta goldfarming módba lépett a HUNS még kiev környékén aztán le is járt a prémem meg van jobb dolgom is úgyhogy pihi van. De a mező távolsága annyira még nem árt a goldnak csak azok érzik meg igazán akik hátrébbról lőnek. Olyan esetre emlékszem mikor object 268-akat lövöldöztunk oldalba goldal 500+ méterről, na ott meglátszott a hátránya. WoW akkoriban meg nem emlékszem hogy sok csatát vezetett volna, mindig esl-ezett vagy valami egyéb más cup.
  • Maala
    Goldnoob. :D
  • FosTalicskaa
    Mi ez a baromság? Az AP is ha láncot ér, már akkor sem sebez. Kivétel persze az első és hátsó láncfeszítő kerekek...
  • JeffDunham
    "Up to 30% discount on Premium shells"
  • popey8
    Ejnye-ejnye nem jársz CW-re:) Az utóbbi időben téma is volt, h a HEAT nagy sokszor elakad a láncban és nem sebez. Persze ez nem mindig van így és a láncfeszítő görgő kivétel, ott általában sebez.
  • popey8
    Te is a HUNS-ban vagy, ugye? Ha jártál CW-re Malinovka mapon, akkor emlékezhetsz rá, h ki lett adva parancsba, h első 2-3 lövés (a spot kör közben) a túloldalra APCR-rel menjen és ne HEAT-tel. Aztán volt olyan is, h maga WoW mondta csata közben, h váltsunk APCR-re. Ez az a szitu volt, mikor med rushnál oldalba kaptuk az ellen medjeit a dombnál.
  • Oddball29
    Na, nekem pl. ezek a rohangáló papír játéktankok, amik sose mentek.
  • Ry0K3N
    Nem kell abból több, nekem csak trollkodni kell most
    Csöffit kezdem megunni kell valami arti most.
  • Maala
    Höhö, múltkor S-51 meg Su-8, most Crusi SP lesz 30%-al olcsóbban megvéve. Mérnök achi, here i come!
  • Oddball29
    Jah, lehetne pl. több arti.
  • Ry0K3N
    Hétvégi szpesöl.
    http://worldoftanks.eu/en/news/44/special-alpha-force/
    Asszem visszaveszem lóri artit :D

#268284 nem valóban nincs, launch óta csak szarabb és szarabb lett, de ha neked megfelel ez is örülj neki csak nehogy visszaüssön rád még egyszer
  • Oddball29
    Nagy baja nincsen. Lehetne jobb, de ahhoz át kéne gyúrni az egészet.
  • Ry0K3N
    Németország-Munster tankmúzeum: http://imgur.com/a/Zitgk#0
  • Ry0K3N
    Azért jóval többször csak az ember nem szentel neki nagyobb figyelmet csak a tényleg iszonytatóan kirívó eseteknél. De ilyen ez a gyönyörű játékmechanika aminek semmi gondja nincs ugyebár.
  • Oddball29
    1000 csatából kb egyszer gond ez.
  • Ry0K3N
    És Hans Schrick egyszeri arti személyzet meg 150 milis lövedéket kajál ebédre a lövedék esése miatt amit a célkör nem jelez.
  • Oddball29
    Azért ez extrém kivétel.

A lövedékeknek meg esése is van, amit a célkör nem jelez.
  • Ry0K3N
    van
  • Master91
    - némely

+ 1-2 napon át szinte mindig
  • Ry0K3N
    És a T95 150 miliméteres lövedék hol nyelődik el a gwpantherben bárminemű modulsérülés nélkül? És ez csak egy példa volt a rengetegből.
    Meg gondolom azt is érted miért lősz folyamat a célzókör szélére némely esetekben.
  • akdestroyer
    Na remélem a sok szájkaratés tud nekem segíteni. A probléma a következő: van egy 0.7.2-es replayem, amit nagyon de nagyon le szeretnék játszani. Van rá bármilyen lehetőségem?
  • Ry0K3N
    Azért vigyázz vigyél HE-t meg némi goldot is mert Oddball azért basz le majd mert az nem lesz :D
  • Oddball29
    Nekem nincs bajom vele, nagyrészt érteni szoktam, miért nem ment éppen át.
  • Oddball29
    Egyébként marha egyszerű lenne a megoldás. Hozzá kéne kötni a szállítható prémium mennyiséget a tank saját HP-jához. Ez legalább intelligens játékra és mérlegelésre nevelne, miközben a nehéz célok ellen nem hagyna védtelenül sem.

Ezen azonban ugye a WG nem keresne, míg a goldnoobokon igen.
  • Ry0K3N
    Ebben a játékban jól működő játékmechanika?
    Ugyanazzal játszunk? Mert ugye marha jó dolog mikor a játék azt mondja hogy hát szar ügy kétszer 1-est dobtál és te most 10 körig bármit csinálhatsz szopni fogsz. Élvezetes ugye?