418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
lammaer #269998 Sztem ez csak pszichológia. Biztos vagyok benne hogy 10-ből 9x minden további nélkül agyönlövöd azt a 20 HPs tigrist, és szépen továbbmész mert ez a természetes.
Az az egy eset pedig élénken él az elmédben, amikor az az átkozott tigris állandóan 6ost dobott (pontosabban te dobtál mindíg 1est), és ezért azt ÉRZED, abból van több. -
nemtudommivan #269997 Igen sajnos eleg regi dolog a mindent tulelo 10hp-s tankok. Zsinorban adja majd mikor mar csak egy loves kellene neki akkor lepattan lepattan nem sebez majd kilovi egy csapattars. Ggrrrr... Ezert lovok en he-vel alacsony hp-s tankokra. Mar ha nem felejtem el... -
"Please note that due to the new patch for World of Tanks (8.9) the game server will be undergoing maintenance from 6:00 to 13:00 CET on the 30th of October."
Szóval holnap patch. -
Pares #269995 Lehet hogy régen is volt, de közel sem olyan gyakran, mint mostanában. Nem csalásról beszélek, mert ez mindenkivel előfordul. Ez valami játékmechanikai bisz-basz lehet, amit vagy bele tettek az egyik javítással, vagy már korábban is benne, volt, csak jóval gyakoribbá tették. De ezek csak az én észrevételeim. -
Pares #269994 Persze. -
TomDantes #269993 Komolyan nem értem. Ma már nem divat az értő olvasás?
És már az emlékezés sem megy?
Olyan nagyon régen volt a zárt béta? Akkor is fordult elő, hogy olyan pattant le, ami egyszerűen hihetetlen, fordult elő olyan, hogy túl élte a lövést pár hp-vel.
Igen, persze, változnak a dolgok, hisz volt patch ami változtatott a lepattanás átütés dolgon, volt patch ami pontosabbá tette a lövéseket, de máskor is volt ilyen. Régen is volt. Az lehet ritkábban fordult elő, vagy inkább csak nem tűnt fel annyira!!!! , de attól még mindez volt. Csak rég volt, és ami pár éve volt arra már nem emlékszünk! -
stoppos #269992 Dehogynem. Az elejétől fogva ott van. De legalább konzisztens. ;) -
suba53 #269991 Az első száz csatámban majdnem ez volt a helyzet. :-)
De így 5000 felett már megtanultam ezt azt. Ha valaki szereti a tankokat, és nem teljesen alkalmatlan, annak ez nem okoz problémát.
De azok meg úgysem tankosat játszanak, hanem Sims-eznek, foci managerkednek, autóversenyeznek, tetrist tologatnak, stb. :-) -
"Az első acc-odnál nem csaltak, most meg igen"
De itt megint ki beszél csalásról ??
És Paresnak igaza van, eddig nem volt jellemző a játékra ez a pár hp-s dolog.
Eggyik patch után olyan sokáig művelte hogy folyamatosan csináltam a screenshottokat a 60hp alattiakról, videót akartam össze rakni belőle. -
TomDantes #269989 Egy remek példa a játék elején az M6 prémiummal iszonyat köröket lehetett menni. Manapság, nem ér semmit, vacak tier 8-as. Lassú, papír, keveset lő át. Hm, biztos csalnak, azért nem megy vele, régebben ment, és akkor még nem csaltak...a faszt! Az első hetekben hónapokban, alig volt nagy tierű tank, ergo nem volt ellenfele. Könnyű volt vele legénykedni.
De mondhatnék mást is, hopp, jobb a statisztikám X tankkal, na mivan, hirtelen segít a WG? Nem segít, csak régebben nem volt +/- 2 tier, nagyobbak közé is berakott, akkor azért volt rosszabb vele. Nahát, nahát.
De neeeem...inkább csalnak. -
suba53 #269988 Értem, de mivel mindkét oldalon véletlenszerűen alakul, hogy ki tölt goldot, és ki nem, és a két játékos mellé véletlenszerűen kerülhetnek akár jobbak, vagy rosszabbak is, így a véletlenszerűség megmarad.
Nem tudom, hogy például a lövegek szórásképét mennyire vették a valóságból.
De szerintem ezeket a véletlenszerű dolgokat inkább a játszhatóság miatt rakták be, mert a pályák amúgy annyira kicsik, hogy a valóságos tankok mindenkit mindig látnának, és minden lövés mindig találna.
Maradna az FPS szerű játék, ami tankok esetén eléggé furcsa lenne. -
TomDantes #269987 De honnan tudod, hogy ők a potenciális fizető réteg? Honnan? Van statisztikád erről? Bármi tény, bizonyíték? Vagy csak a képzelgésed, hogy a potenciális fizetőréteg blablabla... -
bigmano #269986 De azért ha te 100 csatából nem tudnál egy tankot sem kilőni nem sokáig játszanál vele,hiába tetszenek a tankok szvsz! -
Frankie69 #269985 Ez részben egy szerencsejáték, így aztán előállhat olyan furcsa helyzet is, hogy egyes tankokkal jobb teljesítmény mellett is lényegesen rosszabb a győzelmi arányod mint egy gyengébb játékosnak. Sokan az ilyen esetek miatt gondolják úgy, hogy direkt szívatja őket a játék. Azt hiszem a teljes igazságot sosem tudjuk meg. -
suba53 #269984 Ez így teljesen rendben is van.
De egy ellenpélda: Ismeritek biztos a CrossFire pörgős FPS játékot.
Ott nincsenek ilyen deklarált szórások. Ha jók a reflexeid, és pontosan lősz, akkor az talál.
És ennek ellenére azt is tömik pénzzel mindenféle játékosok, mert az meg más pénzért vehető jószágokkal csábít vásárlásra.
Akit elkapott a gépszíj, és beleszeretett a tankokba, az játszani fog vele akkor is, ha cigánygyerekek potyognak. És ha teheti fizet is érte.
Nincs szükség arra, hogy a debileket ilyen módszerekkel bent tartsák. :-) -
Ry0K3N #269983 Profit. Ennyi értelme van. Ott a grafikon nézd meg hogy a játékosbázis jelentős %-a melyik tartományban tartózkodik. Ők a potenciális fizető réteg. Őnekik kell kedvezni, ők tartják el a játékot nem pedig az 55% felettiek. -
Jacktor #269982 Az Adrenalin roham skill behozatala után kezdett így viselkedni a "random". -
Bee #269981 Úgy látszik, hogy nem írok érthetően. Akkor kifejtem:
"A játék akkor válna jobbá, ha az aranylőszert kivennék belőle, a random faktort pedig 10%-ra vennék le. De ez a jó játékosoknak kedvezne, az átlag pedig abbahagyná sikerélmény hiányában."
Adott 2 db E100, egymás ellen harcolnak. Mindkettő AP lőszert használ. A random faktor 10%. Az egyikben Mátyáshun ül, a másikban Gakke. Ki fog nyerni? Mondjuk toljanak le 100 meccset zsinórban.
Utána pakoljunk melléjük 14-14 játékost. Matyi 1-2 sebzéssel tolná a 100 csatát, Gakke néhány lövése nem sebezne. Itt már annyival árnyaltabb lesz a kép, hogy Matyi csapata már nyerne néhány meccset. Ha Goldot tölt mindenki, és 25%-ra emeljük a random faktort, akkor Matyink szárnyakat kap, és kb. 40%-ra fel tudja tornászni a WR-jét. Így már átmegy, hogy mire gondolok? -
suba53 #269980 Pont ez a lényeg.
Sok olyan tehetséges játékos van, aki előnyt tud kovácsolni adott helyzetben. De ezek mindig más más környezetbe kerülnek. Van ahol sikerül, van ahol nem. Van amikor tök bénákat segítenek nyerni, van amikor ászokkal együtt veszítenek.
Semmi értelme ilyen alapon manipulálni, ezt megoldja az élet maga.
Jó játékot kellett készíteni, ami sikerült úgy látszik. :-) -
TomDantes #269979 Ott a hiba, hogy ennek mi értelme? Oké, legyen sikerélményük, oké, mert sikerélmény= vesz prémet.
Csakhogy ez nem így van! Vagy neked talán pontos statisztikád van arról, hogy rossz játékos, prémet vesz, és kedveznek neki? Ha van bármi ilyesmi adat a birtokodban, elő vele! Vagy csak beszélsz a levegőbe? -
TomDantes #269978 Az első acc-odnál nem csaltak, most meg igen...persze. A zárt béta óta játszom, és már akkor is volt ilyen ,hogy pár hp, és lepattan. -
Pares #269977 Amikor az előző accommal játszottam, még régen (2011 környéke) akkor még csak hasonló sem volt a játékban. Szerintem nem lehet véletlen, hogy egy tank először benyel minden lövést, aztán 1hp-val meg lepattint 3-4-et is... És ez mindenféle tankkal előfördul. Vagy valami last chance fícsör, amit az egyik patchben tettek bele, vagy a random nem is random. -
Ry0K3N #269976 "Ugyan ugy segit a lilaknak is, ilyenkor futjak a 7-8-9k damages csatakat. " Amiket rendre elvesztenek :D
Fixáltam
-
Greenscape #269975 Ebbol a hullamzasbol jon ossze a jatekos atlagteljesitmenye. Ettol meg nem lesz senki rosszabb vagy jobb jatekos mert mindenkinek egyforman hullamzik.
Itt a lenyeg, hogy a verpistikenek is kell neha jo csata mert ha mindig csak agyutoltelek akkor hamar elmegy a kedv es ez a WG-nek a halalat jelentene. En nem azt mondom, hogy csak a hulyeknek kedvez a jatek mert ugyan annyit kedvez a lilaknak is. Fel kell fogni, hogy ez egy uzleti vallakozas amit a penz mozgat. Ha nincs jatekelmeny nincs jatekosallomany. A hulyeknek csak akkor van elmeny ha a jatek a random hatarain belul neha besegit. Ugyan ugy segit a lilaknak is, ilyenkor futjak a 7-8-9k damages csatakat. -
suba53 #269974 Nem kedvezne a jóknak akkor sem jobban, mert ha mindkét oldalra hasonló arányban kerülnek a jobbak, akkor megint csak a véletlenen múlik, hogy melyik jó játékos nyer éppen, a vele azonos csapatban játszó gyengébbel együtt. -
Ry0K3N #269973 Ezt kérdezd attól aki 20k csatával van 40% környékén. De a 46% fölöttit ez nem fogja zavarni. Az továbbra is roamingol tovább a 800 effijével a csapatot hibáztatva a sikertelenségért. Akinek meg 50% felett van az tudja használni az ember egyik legalapabb szervét amit úgy hívnak agy és hátrányból is tud nyerni. Köthetsz egy profi futónak a lábára téglákat ő így is le fog téged futni bármilyen körülmények között akárhányszor próbálkozol. -
TomDantes #269972 Első pont: nem mindig marad
Második pont: nem mindig pattan.
Amúgy mert RANDOM , ezért. -
Bee #269971 Ember! Azt írtam, hogy szerintem sem csalás! Egyszerű véletlen. Olvasd át ismét please. -
TomDantes #269970 Akkor mi értelme van előnyt adni nekik, csalni, ha így sincs sikerélményük, baszki? Nem baj hogy ennek semmi értelme amit összehordasz?
ÉLs mi van azzal akinek 50% vagy felette van? Rá nem hat a csalás? Vagy rá úgy hat ,hogy többször győz, mint az átlag, és a csak a csalás miatt? -
Pares #269969 Első pont: Miért marad minden tanknak kilövése előtt pár darab hp-ja?
Második pont: Miért pattintanak ezek a pár darab hp-s tankok olyan lövéseket, amik korábban átütötték? -
Ry0K3N #269968 És tudod hogy kéne kb kinéznie ennek a grafikonnak?
Kb így:
LOL-ba nincs random. -
TomDantes #269967 Ha minden csatában így lenne, sose nyernél. Az XVM arra jó, hogy embereket eljesen meghülyítették vele, jaj, megint nálunk van az összes piros, bezzeg ha nem néznéd fel se tűnne, és nem gondolkoznál azon, ez biztos csalás. Ja, persze, direkt téged raknak a pirosok közé mi? A másik csapatban lévőket miért nem teszi? Őket miért lilák közé rakja? Lefizettek talán valakit? Vagy a fejlesztők rokonai, vagy micsoda? -
suba53 #269966 Ha ez a hullámzás a nagy átlag körül megy, azzal nincs semmi baj, az belefér.
Na mindegy tényleg kíváncsi lennék egy autentikus, őszinteségi rohamot kapott fejlesztői forrásra, vagy egy három éves több millió csatát feldolgozó statisztikára, amikből bizonyos trendekre következtetni lehet, mert az, hogy húszat veszítettem, vagy hogy vérpistike lealázott tegnap, az nem bizonyít semmit. -
Greenscape #269965 Ki beszelt egyszeri megfigyelesrol? Pont azt irtam, hogy irtam a napi statjaimat ugy fel evig. Minden nap. Ez nem egyszeri megfigyeles.
Ha az 50-120-as esetrol beszelsz az igen egyszeri megfigyeles volt mert egy bizonyos csatat hoztam fel peldanak, de erre meg ott a magyarazat utana.
Gondolom melohelyrol irsz/olvasol igy biztosan csak atfutottad a kommentem. Olvasd at megegyszer es meglatod mirol irtam. -
Ry0K3N #269964 Az nem zavar hogy 48% az átlag a döntetlenek miatt?
Mint mondtam van aki nagyon balfasz. Hiába adsz valakinek akármekkora előnyt ha olyannyira retardált hogy képtelen élni vele. Hacsak nem adsz neki sérthetetlenséget nem tudsz segíteni rajta. Az meg túl feltűnő lenne. -
TomDantes #269963 Arról nem is szólva, hogy ettől még nem lesz a WG-nek bevétele! Bevétele akkor van, ha az emberek prémiumot vesznek, attól senki nem vesz prémiumot, ha időnként kap +25%-ot. Ez baromság. Látható milyen emberek vannak, van aki minden létező prémium tankot megvesz, mindennel béna , semmit se sebez, semmit se nyer meg, mégis tolja bele a pénzt. Mi van, neki nem segített a csalás? Mégis tölti bele.
De tegyük fel igazad van,de akivel meg kitol a WG, és direkt mínusz 25%-ot kap, az meg egy idő után megunja, és nem vesz prémiumot, nem játszik, akkor meg potenciális előfizetőket veszítenek, pénzt veszítenek!
Ennek mi értelme?
Ja vagy még azt is nézik a csalásnál ,hogy szokott-e az illető prémiumot venni, ha igen és béna, akkor segítsünk neki, hogy legyen sikerélménye és vegyen még, ha nem és jó játékos, direkt csesszünk ki vele, úgysem kár érte?
Hát ez egyre faszább történet így. -
Bee #269962 Lenne értelme, Cs3 és Ry0K3N leírták már. Velem is előfordult, hogy kb. 60%-os átlag nyerési rátával az utolsó 1000 csatámból hirtelen szopóág jött, most vagyok túl 94 csatányi 34,x%-os "győzelmi sorozaton". Szinte minden csatában kékek-lilák az ellenfélnél, nálunk pirosak-sárgák. Hiába mentem egyedül, szakaszban, semmi sem használt. Ennek ellenére szerintem sincs szó csalásról. A random 25% tökéletesen elég kompenzálni a játéktudást bizonyos szintig. A játék akkor válna jobbá, ha az aranylőszert kivennék belőle, a random faktort pedig 10%-ra vennék le. De ez a jó játékosoknak kedvezne, az átlag pedig abbahagyná sikerélmény hiányában. -
lammaer #269961 Az a baj, statisztikát építesz egyszeri megfigyelésre. Ne feledd, máskor meg neked ad be olyat amit neki adott be most.
Tény a randomfaktor ott van és nagyon be tud zavarni (azért 50% szórás az 50% szórás ugye), de a nagy számok alapján ez még továbbra sem tudja teljesen elmosni a jók és rosszak közti különbséget.
A kisebb randomfakrtor sztem "csak" annyit okozna, hogy nagyobb lenne az effiben/WRben a szakadék a játékosok közt. A szuperláma nem 45%os lenne hanem 35:) -
TomDantes #269960 És erre valami bizonyíték? ja, tudom semmi. Persze.
Azon túl ,hogy nézzél már meg meccseket, érdekes, aki piros, az szart se sebez. Akkor mire kap +25%-ot? A semmire?
Ja, és különben is, attól hogy kap +25%-ot átütésre, vagy sebzésre, nem fog a nyerni a csapata. Nem ezen múlik. Amikor zászlót kéne foglalni, és nem foglal, hiába kap +25%-ot, akkor is veszíteni fog, és nincs siker élmény, márpedig szerintetek, azért csal a játék, hogy sikerélményük legyen. Na ilyenkor mi van mi? -
suba53 #269959 És ez szerinted hogy valósulhat meg?
Azok is szopnak néha akik vagyonokat költenek, és azok is, akik elvből soha egy fillért sem.
Jól van kitalálva a játékmenet, vonzóak az ajánlatok, a mikrotranzakciós modell jól működik, miért rombolnák le ezt az egészet egy elvtelen manipulációval, ami ha kiderülne a renoméjuk a béka segge alá kerülne, és elfordulnának tőlük a játékosok.