418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
kisokka #320643 Kinek mi...Nekem meg az egyik kedvenc tankom. Azt, hogy rossz a gun depression, bele kell kalkulálni, még mielőtt elkezded húzni és gondolom előtted sem volt ez titok. Másfajta játékot igényel és a mozgékonysága miatt ki is lehet használni ezt a másfajta játékot. Ha megtanulod hogyan játssz vele, akkor nagyon is jó med az. Olyan szinten palira lehet venni vele az ellent, hogy az már röhej. Biztosan van nála jobb med is, de hogy hulladék lenne... -
Ph-s topikban linkelte valaki ezt a replayt. Szegény kifogyott a lőszerből a végére csak azért nem tudta lehozni a csatát. Én azért a helyében a Borsigot megpróbáltam volna lerammolni. :D -
yossarianHUN #320641 A nagy ágyúval kicserélődik. A kicsivel sokkal többet kell kitenned magad az ellenséges tűznek ha értelmes sebzést akarsz csinálni, ez pedig végzetes egy ilyen papír, fos kamójú tankban. A nagy ágyú már más tészta, de az meg tud kiszámíthatatlanul viselkedni, van hogy össze-vissza szór. Sniperkodni mindenesetre nem érdemes vele. -
Bakker, ez a két együttes nem egy zsáner, érdekes párosítást hoztál fel példának. :) -
messerharcos #320639 én nem vagyok jó játékos, tehát annyira nem vagyok mérvadó, de utáltam az 59/16-ot, de nagyon. Tényleg csak spottolásra jó, de nekem kicsit szarnak tűnt az álcája, passzív scoutolni szinte sose tudtam vele. A fegyverzetét szintén utáltam, van egy elfogadható penű 57-es hozzá, ami viszont kicsiket sebez, de legalább gyorsan, meg van egy revolveres ágyú, ami meg nem üt át semmit. Szerintem az amx 12t minden szempontból megveri. -
Oddball29 #320638 Már elkönyveltem, hogy ugyanaz, mint a többi japán eddig. Vacak kasztni, jó ágyú (ez még kiderül). Ellátmánnyal már egész reszponzív lett. Lánccal meg toronnyal kezdtem, új motort alig érezni, dpm nem lesz nagyobb a top ágyúval sem. -
yossarianHUN #320637 Ha nem bírod a nulla süllyedést, érdemes volt kínai med vonalon elindulni:) Egyébként nem rossz tank, de a kistesója a saját tierjében azért erősebb volt. -
Legalább 3 skilles legénységgel biztos jó tankok, de, ha a 121 a cél,akkor inkább a a t58, t34-1-2 vonalat ajánlanám, már csak azért is,mert ezeknek normális MM-je van, az 59-16 jobbára t9-ben játszik és nehezen tudom elképzelni,hogy a 85-ös átütésű ágyújával sok vizet lehet zavarni, esetleg spotolni lehet vele de a 380-as látótávolsága sem eget rengető.
Én is a medes részen kezdtem el húzni a 121-et ,de ez a 0 gundepression ,és a pontatlan ágyúk eddig nem nagyon győztek meg.
valószínűleg van élvezhetőbb medium ág is a játékban,mint a kínai:) -
59-16 egy retek
WZ-131 használható kategória
WZ-132 op kis dög... ha szereted a T-54-et akkor imádni fogod
WZ-120 szintén használható, lób@szó ágyúval
121 sokan szeretik, én nem... de lehet vele tolni meglepően jó köröket -
madmanic #320634 T34 2 nél tartok de hulladék... CSak duplázom, van h azt sem.. A NULLA süllyedés a halálom.. -
szatomi30 #320633 Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy megéri-e a kínai könnyű irányt elkezdeni? Ezen a vonalon nagyon tetszik a WZ-131 és az 59-16. Jelenleg orosz T-44-es tankom van, még az elején járok vele, de nagyon kínzás vele játszani. T-54 tetszik nagyon, mivel ezek a kínaiak is hasonlítanak rá, ezért gondoltam hogy megpróbálom őket.
Köszönöm szépen a válaszaitokat! -
Ne stock-ként alkoss véleményt róla.
-
Toweliee #320631 „A tankok sikeres alkalmazása a győzelem záloga.”
(Heinz Guderian)
1915. szeptember 6-án gördült le a gyártószalagról az antant szövetségesek első tankja, mely a Little Willie nevet viselte. Bár az új jármű bemutatkozása nem sikerült túlságosan fényesre, a harckocsik megjelenése később mégis forradalmi változásokat hozott a hadászatban.
A tank, vagyis a „szárazföldi hajó” koncepciója nem a 20. században született meg: az első harckocsik már Leonardo da Vinci tervezőasztalán megjelentek, viszont a lánctalp és a dízelmotor feltalálásáig a mérnökök eredménytelenül próbálkoztak a jármű megépítésével. A tank ötlete az első világháború alatt aztán rendkívül népszerű lett, mivel a küzdelem első hónapjai során a frontvonalak megmerevedtek, és nyugaton meddő állóháború alakult ki. A stratégák ebben a helyzetben egy olyan eszközre vágytak, melynek segítségével kevés véráldozat árán sikerült áttörni az ellenséges vonalakat; addig ezt csak frontális gyalogsági rohammal lehetett megkísérelni, egy-egy próbálkozás viszont hatalmas veszteségeket okozott.
Az 1914-es esztendőben a brit és francia mérnökök egymással párhuzamosan – de külön utakon járva – neki is láttak a tervezői munkának, és először átépített mezőgazdasági gépekkel, majd primitívebb páncélozott járművekkel próbálták meg elérni a kitűzött célt. Csak az első prototípusok kudarca nyomán született meg egy új jármű megalkotásának az igénye, amit végül is a brit hadsereg vetett be először. Nagy-Britanniában a harckocsit érintő fejlesztéseket az Ernest Dunlop Swinton ezredes és William Hankey vezette Szárazföldi Hajó Bizottság koordinálta, a projekt anyagi forrásait pedig Winston Churchill tengerészeti miniszter biztosította. A tervek elkészítésével William Tritton mezőgazdasági mérnököt bízták meg, ő tekinthető tehát Little Willie – és ezzel együtt az összes harckocsi – szülőatyjának. Churchill egyébként maga is nagy reményeket fűzött az új járműhöz, ezért az első tankot a legszigorúbb titokban gyártottak le, és hatalmas, vízszállítónak álcázott tartályokban szállítottak a nyugati frontra. Mivel a gigantikus tárolóeszközöket sokáig víztartálynak, azaz tanknak álcázták, a katonák – majd a civilek – utóbb a harckocsira is alkalmazták ezt az elnevezést.
Az első, Somme folyó mellett bevetett harckocsi, mely a Little Willie nevet kapta, elsősorban furcsa romboid alakja nyomán maradt meg a köztudatban, miután első bevetése során nem igazolta a tervezők reményeit. „Willie” mindössze óránkénti két mérföldes sebességgel haladt, nem tudott átkelni a lövészárkokon, és első útja során – a túlmelegedés folytán – rövid időn belül mozgásképtelenné vált. Tritton és a fejlesztői stáb a kudarcok nyomán kisebb átalakításokat végzett – például szélesebb lánctalpakat terveztek –, és előbb Big Willie, majd Mother néven használhatóbb prototípusokkal állt elő. Utóbbi modell nyomán kezdődött meg a Mark-harckocsik gyártása, melyek közül az elsők 1916. szeptember 15-én, a Somme folyó mellett „debütáltak.” Időközben a franciák is felzárkóztak a britek mellé, és a Renault FT–17-es modellel olyan harckocsit alkottak meg, melynek ergonómiája komoly hatást gyakorolt a későbbi tervezőkre.
A páncélozott járművek gyártásában tehát az antant szövetségesek szereztek előnyt, az első harckocsik bevetése után azonban a központi hatalmak is rákényszerültek a hasonló fejlesztésekre. Hamarosan a német és orosz hadseregekben is rendszeresítettek lánctalpas-páncélos egységeket, melyek a tank „hőskorában”, az első világháború idején hihetetlen formai változatosságot mutattak. Ezek a járművek még nem tűzerejükkel, hanem elsősorban – a zaj révén – a katonákra gyakorolt sokkhatás miatt bizonyultak hasznosnak; a katonai írók éppen ezért meg voltak győződve arról, hogy a tankok önmagukban nem képviselnek jelentős értéket, és a hadászatban elsősorban támogató egységekként számítottak rájuk.
A két világháború közötti időszakban aztán a német és szovjet stratégák – például Guderian vagy Tuhacsevszkij – meghaladták ezt az álláspontot, és önálló páncélos egységeket szerveztek, miközben a nyugatiak megmaradtak korábbi stratégiájuk mellett. A tank idővel előkelőbb pozíciót követelt magának, és – a német Blitzkrieg 1940-es sikerei nyomán – teljesen átformálta a szárazföldi hadviselést.
(Rubicon Történelmi Folyóirat) -
Malachit #320630 Ha éjszakai pályát akarsz, rakj fel egy erős fekete napszemüveget a közepén 2 apró likkal és lőn éjszakai pálya :) -
DantesHUN #320629 Értem, hát én eddig ezt nem vettem észre, nem tűnt fel, hogy nehezen észrevehető valami. Lehet nem megyek gyors tannak a pályának az arészén. -
kisokka #320628 Nem a vakítással van a bajom(az max addig tart, amíg felmegyek az útra), hanem a Nap miatt nagyon balfaszul vannak megcsinálva az árnyékok. Értem ezalatt, hogy egy rakat akadály, ami a földön hever(szikla, lyuk...stb.) nehezen észrevehető. Erre sokan panaszkodnak egyébként, nem az én allűröm. A sima Ruinberg-el nincs is bajom, szerintem jó map(persze akkor már idegesít, ha zsinórban tizedszer adja be). Ez meg egy felesleges faszság. Van olyan rész, ahol áll két nagy szikla egymás mellett. Na abba rendszeresen belerongyolok, ha nem nézek közvetlenül előre. Az én hülyeségem is nyilván, de a jól látható verziónál ez sosem fordul elő. Bosszant ez a Fire módi. -
DantesHUN #320627 Hm hát tegyél fel napszemüveget. Szerintem hangulatos a dolog. Nekem nem tűnik olyan vakítónak, pedig max. grafikán van -
Ha minimum grafika, nincs fejlesztett fény (vagy mi a tököm), nincs HDR, nincs szemkiégetés. -
kisokka #320625 Miért, akkor nincs Nap?
-
Nekem minimum grafikán nincs ilyen gondom. -
kisokka #320623 Úgy örülök neki, hogy végül a Ruinberg on Fire nevezetű szégyenteljes okádékot csak nem szedték ki. Szépek a tüzek, füstök, van egy lenyugvó(vagy felkelő, leszarom) Napocska is, de legalább az ég világon nem látni semmit és minimum az egyik retinám 100%-osra sérül akkor, ha fel akarok menni a felső útra. Nem értem mi a bánatnak erőltetik, ha egyszer már megmondták, nem lesz éjszakai map, mert a játékosok nem látnának semmit. Ezen mi a szart látok néhány sziluetten és a kurva fényes Napon kívül? Megint hülyék ezek a fejükre. -
Oddball29 #320622 P1 az gyakorlatilag tornyos TD, P2 gyors támadó hevi, vagy gyorsan helyet változtató sniper. -
Malachit #320621 Hmm hmm tegnap nagyon felbasztam magam a végére a 9-es anglish heawy-vel meg a társaival, elővettem a JTE100-at, na majd ezzel, erre legitározott 1 wt. Mérgemben elővettem azt is, mert nerf biztos elbaszták meg van mással is nyomulni, de ha már ezt tudja 1 kismiska sárga sunyeksz vele akkor nállam vajon hogy muzsikál. Hát kérem ezen nem nerfeltek semmit se (az a -1 lőszer na bumm). Simán kigitároztam vele 7000+ sebzést 1 mecs alatt (amit persze majdnem így is sikerült az agyhalott paradicsomlék miatt elbukni). -
Toweliee #320620 Hát a fürdőruhás csajok a vége felé nem rossz, de ez a zene :D :D Egészen másban utazom, Creedence Clearwater Revival, Cadaveres de Tortugas, ezek inkább bejönnek. -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
De jó mi?
Ezt NÉZD is, ne csak hallgasd. Zseniális!
-
Toweliee #320618 Ezt a feldolgozást eddig nem ismertem. -
NH3CL #320617 buzi az összes artista -
Hányszor de hányszor ordított ez a szám a játék alatt...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Toweliee #320615 Pontosan :))) -
foxbat88fx #320614 :DDDDDDD
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Toweliee #320613 Everybody knows that the bird is the word. -
EmR3 #320612 "Olyan meg nincs, hogy másodvonalbeli med."
Panther-Panther2 nem ilyen? Egyébként és is rühellem a t61-et, mert olyan mint egy korcs Patton, de annak legalább a camoja meg a látótávja rendben van. Ennek a vacaknak egyik sincs, szégyenszemre volt hogy álcahálóval használtam, mert mindenhol először vettek észre pedig a páncél hiánya miatt nem a frontba mentem vele. -
Én sem mondtam... -
Senki nem mondta, hogy szimulátor.... -
Igazából ebbe a játékban szinte csak fantasy tank van, mert azok a példányok amelyek tényleg megépültek és harcoltak is velük, azokba is nagyobb ágyú kerül mint ami valójában volt. Pl tiger 1, kv1, sug3g stb stb -
Oddball29 #320608 50 km/h nálam az alsó határ, ez alatt mednek már lassú. Cent 1-nek ez meg van bocsátva, mert azzal legalább lehet tornyozni és mellé nagyon precíz. De azt se tartom igazi mednek.
Ellenfélként se tartottam eddig nagyon tőle. Valahogy az a mentális kép alakult ki bennem, hogy ennek max t8+ befolyása van, de a többi kilences szinte mindig dominálja. -
Én odaértem vele mindenhova időben. Lehet neked egy 100 lóerővel kevesebb motoros typeot adtak;) -
yossarianHUN #320606 Azért ez erős túlzás, lehet hogy nem megy 60-nal, de mindenhova odaér ahova kell. Egyébként meg ha második vonalból támogat, nem kell rohanvást érkeznie. -
Oddball29 #320605 60-as szóló WR-re mindig elég volt xvm nélkül. De a csatáim 50%-ban abból állnak, hogy kínomban tekergem helyben vele. -
Oddball29 #320604 Nem ér oda, akkor már inkább még egy t-54.