418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Nazarov77
    Örülök hogy visszavettem akcióban ezt a dögöt, sokkal jobb mint a KT :D

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

3458 sebzés

Victory!
    Battle: Redshire
    Vehicle: VK 45.02 (P) Ausf. A
    Experience received: 6 154 (x2 for the first victory each day)
    Credits received: 74 280
    Battle achievements: High Caliber, Mastery Badge: "Ace Tanker"
    Mission completed! Reward:
    Added: Automatic Fire Extinguisher (x3)
  • yossarianHUN
    Igen, a Tast és a TD tesóját leszámítva pont azok a kis lowtier vackok, amiken az ember néhány óra alatt átszalad, útban az ágak lényegi tagjai felé.
  • Angelus1991ster
    Nimród=Cruiser I vagy III a 40 mm-s 4 lövedékes tárral
    Toldi= PzII
    Turán = Chi-He
    Turán 3 = Chi-Nu
    Toldi Marder= Marder II
    Zrínyi= Stug III B
    Tas = VK3002D
    Tas rohamlöveg ( Bíró-féle)= JP
  • yossarianHUN
    Most komolyan, egy magyar felségjelzés még nem elég ahhoz, hogy hanyatt essek egy ronda, szegecselt kis bádogdoboztól, ami kis túlzással már a háború elején is elavult volt. A Pz35/38t és társaik se tudtak soha lenyűgözni, ezek meg gyakorlatilag ugyanazok pepitában.
  • Angelus1991ster
    Sérti a fülemet ez az eretnek beszéd. - hogy a vezértől idézzek.
  • yossarianHUN
    A Tas meg a Tas rohamlöveg jöhetne, a többi kis vackot inkább hanyagoljuk.
  • gezu1025
    Hogy szóba került a KV5, mentem vele pár kört. :P

IS3 frontja sima, mint régen, a KT kupoláról nem tudok nyilatkozni, nem volt alkalmam lőni ezen pár csata alatt amit most gyorsan a kv5-el toltam. Volt pár érdekes menet is. WG platoon, type 59-el. RNG szopatás, és 4k dmg-es loss. Átlag wn8 ~3k lett 10 csata alatt. Jó ez a nagyvas még mindig.

egy ilyen kör is becsúszott. :P

Utoljára szerkesztette: gezu1025, 2014.08.20. 23:26:00
  • Angelus1991ster
    Magyar harckocsik:
  • Userx2
    Amcsi tankokhoz nem írok sokat a kép mindent elárul.
  • yossarianHUN
    Ha enyhén forgatva van, érdemesebb a frontját. Magas tank -> kompenzálja a frontja döntöttségét, plusz a helytelen pozíciója miatt a csukaorr is értelmét veszti. Ez így már bőven elég hogy átvidd a front egyik oldalát 167 pennel, az meg azért biztosabb mint a tetőlemez. Ha viszont pont szemben áll, akkor marad a tető.
  • Oddball29
    Olyan sarok menti shootbait-re gondolsz, amit a lándzsaorrú tankok szoktak csinálni, amikor külső íves autobounce-ra játszanak?
  • Maala
    De ha egy magas tankkal lövöd az IS-3at, akkor miért nem a tetejét lövöd már ennyi erővel...
  • yossarianHUN
    Na ja, de azóta az legutóbbi patchek egyikében meg lett erősítve az a kupola. IS-3 hasa meg autobounce, főleg egy olyan magas tankkal, mint a KV-5. De ha kicsit forgatva van, lehet mondjuk próbálkozni a frontján.
  • gezu1025
    Ugyanaz, csak gyorsabban tölt. Miért mi a gond azzal a löveggel? Pontos, gyorsan zoomol, elég az átütése és hamar tölt.
  • gezu1025
    Hát nem tudom. Mostanában nem tolom orrba szájba a KV-5-öt, de anno ha jött a Tiger 2 én bizony ellöttem a szart a tetején 5ből 4 szer, ami 7 másodperces töltésnél és 300as átlag dmg-nél vállható.

Az IS3 meg ha egy apró pici szöget tesz az elejébe lőhető, ha nem akkor alul lehet próbálkozni, szintén 4/5 bejön.
  • madmanic
    Ha jól rémlik ( nem biztos ) ugyanaz az ágyúja mint az m103 é..? Akkor kizárt hogy jó legyen. IS7 tel szemben például..
  • yossarianHUN
    KT kupoláját a már említett okokból baromi nagy mákkal lehet csak sebezni, főleg a KV-5 pontatlan ágyújával. IS-3 teste meg 167 pennel... Szintén kell hozzá a mázli.
  • Maala
    Pedig M103-al pont az a fun, hogy ki kell 70°-ban dugni az elejét, aztán ha ellőtték magukat, akkor lehet kimenni, és vissza. Nem a dudor a tetején a gyengéje, hanem a lövekpajzs melletti része. Az E5-nek is.
  • gezu1025
    Akkor a játék legjobb nem autoloaderes 10-es heavy tankját skippelted, gratula.
  • madmanic
    Ha rám hallgatsz, t29 után nem erőlteted az ágat.

A t32 ugyanaz a gun magasabb tierben, elfogadhatatlanul gyenge páncélzattal.

M103 egy akkora kalap szar, hogy az már cilinder, szemből kemény, a dudorral a fején amire az van írva, hogy ide lőjj! , amint picit elfordítod a testét halott vagy, keresztülhugyozzák a világ végéről is.

A tizest meg sem vettem...
  • yossarianHUN
    KT és VK tornya között az a különbség, hogy míg a VK-n komoly weak spot a kupola, addig a KT-n ez meg lett erősítve. A legalján is 150mm, de ezt szinte képtelenség eltalálni, feljebb meg 350mm körüli az effektív védelme.
  • Maala
    De kb. a KV-5 tulajdonságaiból akarják magyarázni, hogy miért rohanja le egyik tankot, míg a másikat nem meri. Hát facepalm. WZ-132-vel nem merem lerohanni a T32-t, csak a KT-t, mert a KT-nek a monitoromon 1centi az LFP-je, a T32-nek meg csak 0,3 cm... Ez aztán a nagy érv.
  • gezu1025
    KV-5 témához, és így a t8-on mit kell lőni dologhoz én is hozzá tudok szólni. ;)

KV5-ben ülve a KT eleje esélytelen, marad a kupola. t32, t34 és még az is3 is bőven lőhető testen. Én 1v1-ben pedig bármelyiknek nekimegyek, azzal a DPM-el ami a KV5-nek van lazán gerincre vágom bármelyik t8-as heavyt.
    Utoljára szerkesztette: gezu1025, 2014.08.20. 21:49:16
  • Master91
    Sok mindenbe nem értek egyet, de nem fogok ebbe bele szólni.

• Maala
    Eldönthetnétek már, hogy melyik tornyot lehet csak célzással, és melyiket célzás nélkül belőni. VK, KT, ugyanaz a toronyalak, ugyanolyan könnyű/nehéz belőni mindkettőt. Akkor ne legyen már az egyiket nehéz, a másikat könnyű...

KV-5el meg jóhogy szívesebben lövöd egyik tanknak egyik részét, másiknak a másikat. T32 döntött UFP-jére szépen rálátsz abból a magasságból jobb szögben, KT LFP-jére csak nagyobb döntöttséget adsz, UFP-t át sem lövöd így se, úgy se. Ha lerohanod.

Ha KT, és T32 is elrejti a testét előtted, a T32-t fogod nehezebben sebezni gold nélkül. Pont.
  • yossarianHUN
    "azt se felejtsd el, hogy 200+-os átütéssel már szemből simán beviszed a torony oldalát még akkor is ha teljesen egyenesen áll feléd"

Ez olyannyira nem igaz, hogy a torony oldala szemből autobounce, kalibertől függetlenül.

"120mm+al már nyugodtan lőheted a tornyiot mindless üzenmódba is" - Idáig azt fejtegettem, hogy ez miért nincs így, de sebaj, látom nem tudjuk meggyőzni egymást:)
  • kisokka
    Stat a mai napra:

Volt benne egy kis grind is, de azért na...54 csata és 63%??? Egyébként ez volt az utóbbi 3-4 napban, nem tudom mi történt. Itt valami nagyon nagy baj lesz
  • DasIsFuck
    120mm+al már nyugodtan lőheted a tornyiot mindless üzenmódba is, azt se felejtsd el, hogy 200+-os átütéssel már szemből simán beviszed a torony oldalát még akkor is ha teljesen egyenesen áll feléd, ha el van fordítva/döntve akkor meg akár 150 körüliek is viszik.
    de egyébként a teste is biztos célpont, csak arra nem mindig látsz rá jól vagy eggyáltalán vagy tisztán.

Tény, hogy t8-on így szedhet a torony sok lepattanót, de még mindig biztosabb a sebzés mint ha egy is3 vagy t32-vel próbálnád meg.
    A lényeg, hogy nem kell precíziós célzást alkalmazni, egy t32 tornyát vagy is3 tornyát még közelről is fontos, hogy precízen becélozd.
    Pont a nagy és puha torony a kt talán legnagyobb hátránya, mert az alját lehet rejteni, de a toronnyal nem lehet mit kezdeni.
    Ráadásul csak 1v1-be tudsz igazán szögbe állni pont a puha oldalpáncél miatt a tornyon.

egy 20mm-vel több torony és test oldalpáncélra lenne a kt-nak szüksége.
  • yossarianHUN
    Én másképp tapasztaltam. T9 tankkal messziről sokkal szívesebben lövök a testére, T9 heavyk már az UFP-jét is simán átviszik, a torony viszont mindig lutri. Könnyű eltalálni az oldalát, ami szemből autobounce, vagy a lövegpajzsot, ami nulla sebzés.

Egyáltalán nem olyan nagy terület az a toronyfront, hogy messziről biztonságosan üthető legyen. A torony teteje elméletileg 120mm-es ágyúval már overmatchelhető, de mivel a KT igen magas, általában az ember abból is csak egy olyan keskeny sávot lát, ami könnyen megviccel. A parancsnoki kupolának meg csak az alsó, ujjnyi sávja 150mm, ha a felső hányadát találod el, az már autobounce.
  • green64
    Hali!
    Hol lehet megnézni, hogy eddig mely tankok jelentek meg HD-ben, vagy esetleg valaki le tudná írni?
  • DasIsFuck
    t9-es tankokkal lazán belövöm még messziről is.
    E-50-em sincs több átütés mint egy is3,kt-n és mégis lazán átviszi.
    Persze könnyen eltalálod a lövegpajzsot, de még mindig sokkal simább célpont egy is3,kv4 vagy t32-től.
  • yossarianHUN
    Egyébként azon vakartam a fejem tegnap, hogy a Tank Inspector szerint az E-75 hasának effektív vastagsága szemből, forgatás nélkül alsó hangon is 270mm. Akkor hogy a vérbe viszik át T8 heavyk gond nélkül? T9-10-ek meg forgatva is átkenik, röhögve.
  • DantesHUN
    Pláne. A KT mindig mondom, nagyon jól megállja a helyét t8-ban. A T32 meg, hát attól tartok a legkevésbé. KV-5el pedig annak csak 167 az átütése, simán le szoktam rohanni. Egy KT-t nem mernék lerohanni, sőt szemtől szemben nem szívesen állok ki ellene , ügye 167-es átütéssel.
  • yossarianHUN
    És még jobban is mozog.
  • DantesHUN
    A Kt egyrészt sokkal keményebb szemből, másrészt sokkal jobb ágyúja van.
  • yossarianHUN
    KT tornya azért egyáltalán nem sima liba, nagyon könnyű a lövegpajzsot eltrafálni, az meg elnyel mindent. A parancsnoki kupolája sem olyan gyenge, mint az E-75-nek egy szinttel feljebb.
  • Pares
    Értem, köszi.
  • DasIsFuck
    a KT mitől olyan nagy visszatartó erő, ha a T32 nem az?

KT tornyát már ap-vel lazán ütöd szemből, alul ugyan úgy paprí mint a t32, ellenben a t32 tornyát vagy eltalálod a kupolán, vagy nem nagyon ütöd át t9-es ágyúkkal.
  • yossarianHUN
    Dehogy hagyom kint. Kidugom, és mire beszűkül az ágyú, addigra hárman vágnak bele a kupolába. Szerintem fájdalmasan lomha, majdnem T34 szintű. KT, IS-3, Caern mind verik mozgékonyságban.
  • kisokka
    A testét nem kell mutogatni, de a sidescrape-et elég jól bírja. Ha meg hulldownban vagy, akkor sem kell a tornyot kint hagyni, az általad felvázolt okok miatt. Szerintem nem olyan lassú a T32, heavyhez mérten még egész jól is fut.