418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• BoneDragon
    Látom a topic nem változott az évek alatt. Ugyan arról megy a sírás feleslegesen. :)
  • DasIsFuck
    Az alapötlet nem rossz, csak az eredmény nem tükrözte azt.
  • lexlutor
    Eleg regen jatszottam wt-vel, es tier2ig jutottam,de nekem az a megoldas sokkal jobban tetszett. mondjuk ha a lightok kapnak ezt meg itt, maris nem kene olyan szornyeket gyartani mint amik most jonnek.
    Utoljára szerkesztette: lexlutor, 2014.09.04. 16:23:59
  • DasIsFuck
    Nincs nagy probléma nincs az artikkal, ami van az a kis pályákból adódik.

Ami az igazi bajuk az pont a randomságuk, egyszerűen élvezhetetlenek így, hogy full random az egész.
    Kb hasonló pontosság kellene nekik mint a rendes tankoknak és jóval több függés a felderítői tankoktól, de a wot koncepciója teljesen más, így az arti "problémát" nem lehet normlálisa megoldani.
    Berakták,része a játéknak.
  • FosTalicskaa
    Egyáltalán minek kellenek artik egy alapvetően közelharcra és 1 km-es pályákra épülő játékba? Jóhogy suta lesz a végeredmény minden esetben ha az alapötlet is rossz...
  • WR104
    Iranyitott utkozes skill volt neki.
  • DantesHUN
    Az a szerencse, hogy a konkurencia sokkal reálisabban oldotta meg az arty kérdést. A közepes tankok tudnak mindent elpusztító tüzérségi támogatást kérni a tankok ellen, és bár nem műhold nézetben de valami hasonló nézetben tudják a közeli tankokra küldeni. Sokkal jobb, ez reális és valósághű. (ez irónia volt, amúgy semmi bajom a WT-vel, vagyis nem az arty probléma a bajom velük, de vicces, hogy senki nem képes normálisan kezelni az arty kérdést, ezt a gyengébbek kedvéért fűztem hozzá magyarázatként)
  • viper07
    Lenne egy szakmai kérdésem, éppen az előbb történt meg. Neki szambáztam WZ-120 -al egy T-54- nek szemből dombon lefelé, totál frontális ütközés. Ő tolatott, én téptem lefelé. Nekem 260, neki 80 HP ugrott. Megnéztem a tankok tömege gyakorlatilag megegyezik. Azt nem gondolom, hogy a T-54 használná a repeszpáncél modult. Mi a rejtély nyitja ? Előre is köszönöm szépen.
  • patchaou
    Akárhogy is, abban az időben amelyikből a wot-os tankok származnak hótziher hogy nem műholdról célozták be az ellent...
  • suba53
    A hatodik érzék opciót bővíteném azzal, hogy jelezné azt is, ha egy arty rád fókuszál éppen.
    Mondjuk ha jelzi a spotot, és van arty, akkor esélyes a dolog. A fene tudja.
    Utoljára szerkesztette: suba53, 2014.09.04. 16:01:42
  • Count Adyn
    mondjuk ez még értelmes ötlet is, lenne vagy 3 sec lerögziteni meg felszedni is akkor kicsit többet kéne gondolkodni merre is álljon le az ember:)
  • suba53
    Valaki említette, hogy tüzértiszt volt a seregben korábban.

Nem tudom, hogy ma hogy megy valójában a lőelem számítás. De gondolom a következő adatok állnak rendelkezésre: saját koordináta, ellenfél koordináta. Ebből számolható a távolság, annak ismeretében a lövegcső emelkedése. Ezt befolyásolja a töltet ereje, ami a malac kezdősebességét adja meg. Ezek vagy egy táblázatban vannak, vagy számítógép adja meg a löveg kezelőknek. Aztán ha mindent beállítottak a megadott értékekre, akkor rátenyerel a tűz gombra, és reménykedik hogy talál.
    Ha van tüzérségi megfigyelő, az meg a további lövések előtt tudja korrigálni a beállításokat.
    Aztán gondolom még korrekciós tényezőknek ott vannak a szélirány, sebesség adatok, a légnyomás sűrűségi adatok, páratartalom meg még egy csomó dolog.

Tüzértiszt kolléga! Tartanál egy rövid tájékoztatót a valóságról?
  • Oddball29
    Az FC-nek lenne egy arti-kezelő panelje, aminek a segítségével a map négyzeteire kérhetne le tüzérségi támogatást. Lennének stronkholdban fejleszthető opciók erre: bombázás, pergőtűz, zárótűz, füstfüggöny, stb. Időtartam, lövedékmennyiség, kaliber, reakcióidő fejleszthető lenne. Scoutokon fejleszhető perk lenne az artillery observer perk, ami a látómezejükben lévő négyzetekre pontosabbá tenné a lekért tüzérségi támogatást.

"Nem tudom, hol vannak a németek, de ezt a zárótüzet azonnal vedd le rólunk, vége!"
  • NewHewkas
    Egyébként, ha már az ötletelésnél tartunk, felmerült valaha az, hogy az átképzett legénység ne veszítse el tudását az előző járműre?

(Azt hiszem, most jelenleg így van...)
    Utoljára szerkesztette: NewHewkas, 2014.09.04. 15:28:36
  • Sunsetjoy
    Én már korábban is ilyen jelölőkör térbeli elcsúsztatásával próbálkoztam volna, minimális távolság szükségességével (tehát mondjuk 10-20 méter felett lehetne használni). Mint egyes taktikai rpg-kben, vagy fps-ekben gránátdobáshoz ilyesmi... Nem műholdnézetben, hanem mondjuk középmagasságból, némi döntéssel (jobban nem tudom leírni).

Aztán ha meg betalálod az ellenfél mellett a sajátodat is ("a mi állásainkat bombázod, Mulligan!"), kapod a levonást :D

De persze belerakták, aztán ezvan. De az, hogy mindig más miatt nyígnak, az igaz.

Ezen a brit, német, cseh feljelentés-rinyálás témán kicsit meglepődtem amúgy.
  • besti
    Én leginkább úgy raknám be őket, hogy a beállítások közé raknék egy olyan jelölőt, hogy legyen-e tüzérségi támogatás - egy balanszolnivalóval kevesebb. Egyébként az álcaértéknél fontosabb, hogy ne lehessen TD-ként (kvázi tankként) használni őket, hiszen nem azok. Álca rontás helyett, mondjuk lehetne az, hogy lövéshez le kell őket talpalni és az elinduláskor ezt fel kell szedni - ez csak néhány másodperc, de elég, hogy ne tudjanak olyan könnyen kereket oldani vagy lőni (ezt a javaslatot is itt olvastam korábban)..
  • Oddball29
    Sehogy. CW-re kell valami négyzetre lekérhető off-map tüzérségi támogatás, füstfüggöny is, amit mondjuk strongholdban lehetne fejleszteni. És ennyi.
  • DantesHUN
    Fogalmam sincs. Ezért mondtam, hogy nem egyszerű a dolog. Persze az igaz hogy a fejlesztők elcseszett koncepcióval dolgoznak, de ettől még nehéz dolog ez.

De talán: legyen rosszabb álca érték, mert nem igaz hogy előbb lát meg közel harcban mint én őt, és közelharcban TD-ként ledurrant.
  • kingofn00b
    no offense, csak kiváncsoság:
    Te hogyan tennéd be az artikat a játékba?
  • Master91
    igazából mást nem is tudnak nézni, csak számokat, statisztikákat

jöjjenek fel sg-re és nézzék meg, hogy 1 héten belül ha 150-en rinyáltak artyk miatt akkor legyen nerf?
    ugyan
  • DantesHUN
    Azért lássuk be, egyensúlyt csinálni nehéz. Úgy meg pláne nehéz, hogy mindenki más miatt rinyál.

Persze az a baj eleve elcseszték az egész koncepciót, és próbálják időnként toldozgatni, de csak még szarabb lesz, és még hülyébb ötleteik lesznek.
    De ettől még tényleg nem egyszerű az egyensúly, és a játékosok is roppant hülyék, és mindig rinyálnak valami miatt, akár jogos, akár jogtalan.

• Malarki
    Látszik hogy ezek se játszanak a saját játékukkal, csak a statisztikákat böngészik. Ja, ha meglő az arty én vagyok a hibás, hogyne...
    "TD-uralom" is azért van mert "nerfelték" az artykat, és nem azért mert teleb*szták a játékot sose létezett OP sz*rokkal...

Egyébként kösz a fordítást.
  • Cyon
    Szerintem ez teljesen életképes ötlet. Érdemes lenne felvetni WG szinten.
  • kingofn00b
    Ez egy teljesen normális céges beszélgetés, és SerB úgy reagál, ahogy egy teljesen normális cégvezetőnek kell.
  • Oddball29
    Igen, M-18/76 némileg buffolt mozgékonysággal és toronyforgatással maradhatna tier6, M-18/90 lenne a tier7.
  • DasIsFuck
    Elég lenne, ha elvennék tőle a 90-es ágyút.
  • Master91
    Még ez is egy jó megoldás akár !
  • Oddball29
    Hellcatet nem nerfelni kéne, hanem kicsit buffolni, és felrakni tier7-be, mert már így is nevetségesen el van butítva az IRL verzióhoz képest. Azt a sosemvolt T25/2-őt meg eltüntetni a picsába.
  • Master91
    Mi?
    Régen? Most is az.

Én 75% osokkal mentem és iszonyat erős, opé.

Gyors, gyorsan tolat, FORGÓ tornyos TD, jó camoval, viszonylag jó kitérhetőséggel. Sebzése is bőven jó.

Az még hab a tortán ha skilles legénységgel + álca festéssel használják.

Tulajdonképpen a paradicsom pityuka kezébe is veszélyes lehet
  • PetiPetiHUN
    A Hellcat régen op volt ezért sokan megtartották és sok csatával sok skilles legénységgel még mindig elég használható kis gép. Sokan mennek vele funolni köztük sok jó játékos ezért a statjai az eddigi nerfek ellenére szerintem még mindig kiemelkedőek.
    Azért kíváncsi vagyok 75%-os legénységgel stock tankkal még mennyire versenyképes a többi VI.-os td-hez képest.
    Azért op a Hellcat mert sok jó játékos fullos tankkal és legénységgel megy vele vagy azért mert még mindig jobb a nerfek ellenére mint a többi gép? Azaz a számok sohasem hazudnak?
    (nekem: 769 csata: 59,5% win)
    Utoljára szerkesztette: PetiPetiHUN, 2014.09.04. 14:19:12
  • Master91

"Hello everyone,

according to Evilly (RU developer – he got promoted apparently), test will come tomorrow (“If we manage to check everything”)."
  • Master91
    nagy td nerf helyett (amit az arty kapott, mondjuk jogosnak érzem nekik a nerfet), csak azokat az op taligákat nerfeljék (borsigtól - Xig, Hellcat, stb stb )

mert hogy pl. a wt-nek tuti hogy nem szar a camoja.
  • técsé2
    Az ágyú megvan, a torony meg a tank még nincs de majd fogom kézbe. Mehetek?
  • popey8
    " vagy nagyon bénának hogy eltaláljanak vele" --> Nem csak a nagyon bénákat találják ám el. Látszik, h ezek sem játszanak túl sokat a szaros játékukkal.
  • Roger6
    :) Persze, nem insta győzelem, logikus. Igaz, amit írtok, abszolút.
  • KaCsaxyz
    Az mar viccesebb viszont siman osszejohet. Eleg sok med futkarozik mostansag. Comet pl heavy tank-nak van sulyozva a maga 1050 HP-javal. Siman kiszorulhat miatta egy T8 heavy a csapatbol felcserelve egy T8 meddel. Tegyel veluk szembe egy-egy igazi heavy-t (T7 + T8) es maris van ~500HP diffi. Med es med kozott is van HP kulonbseg, foleg ha az egyik stock tornyos. Pl: P2 kontra Obj 416 1400-1500 <> 1100-1200. Nem mondom, hogy ez idealis, de siman osszejon. A 2600-as meccs a szakasz miatt volt olyan.
  • Maala
    De pl. ha van egy wolfpack egy nyitott pályán egy főleg heavykből álló csapat ellen, akkor nem hinném, hogy a HP előny sokat fog jelenteni. :)
  • Lunki88
    Ráértem most úgyhogy lefordítottam ezt az FTR-es cikket amiben a Wargaming belső levelezése szivárgott ki az artykról. :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Wargaming gondolatok az artykról

Sziasztok!

Sok ember azt hiszi hogy a Wargaming-nél nem foglalkoznak a problémákkal és a balansszal - de valójában igen. Hála a "belső informátornak" , aki a múltban megbízható információval látott el minket, egy WG-s belső levelezést küldött el az e-mail fiókomra. Itt is van - természetesen a neveket kérésre törölnöm kellett, de ismerem őket és biztos vagyok benne hogy valódiak.

Van egy rész ahol SerB dühöng - oroszul. Néhány fejlesztő oroszul is ír, a fordítás azonban nem az enyém, hanem az informátoré aki lefordította és én nem szeretnék javítani rajta. A levelezés több alacsony és közepes tierrel foglalkozó fejlesztő beszélgetését tartalmazza, valamint SerB véleményét is mindenki kedvenc témájáról, az önjáró lövegekről.

A beszélgetés első része sok hónappal a Nagy Arty Nerf (8.6-tól talán? nem emlékszem) előtt játszódik le. A levelezés felépítése módosítva lett, hogy összeálljon egy párbeszéddé. (Kivettem a sok "re: re: re:" jelzőt stb.)

Fejlesztő 1: Szóval, milyenek a visszajelzések az Arty problémáról?
    Fejlesztő 2: Miféle arty problémáról?
    Fejlesztő 3: Az arty rinyálókról.
    Fejlesztő 4: Mutass néhány arty statisztikát és rinyát a fórumokról
    Fejlesztő 1: *A 4. fejlesztőre reagálva* Biztos hogy helyesek az adatok?
    Fejlesztő 5: Attól tartok a játékosok 95%-a játszik artyval, 14 csoportot jegyeztek fel az EU/USA/OROSZ régióban, de a leghangosabbak a fórumon panaszkodók akiknek még 5%-át sem írtuk össze. A legtöbb gond az USA régióban van.
    Fejlesztő 5: *megmutatja az USA szerverről származó arty statisztikákat*
    Fejlesztő 2: tehát miért gondolkozunk egyáltalán az arty nerfen? mióta demokrácia ez?
    Fejlesztő 6 (USA): Annyi bizonyos hogy néhány artillery sebzési fizikáján változtatnunk kell, a SU-26-nak már biztos, ahogy a franciákon is... de hogy az összeset? A legtöbb arty közel játszhatatlanná fog válni hacsak nem javítunk a kódon. Storm mit gondol erről?
    Fejlesztő 2: *AZ AGYAM ELDOBOM*

Több héttel később... a Wargaming az arty nerfen dolgozik

Fejlesztő 5: Kérlek küldjétek el a tesztelőknek az új visszajelzéseket a sebzési modellről. 25%-ra becsültük a csökkentést az összes arty sebzési modelljén, meg tudjátok ezt erősíteni?
    Fejlesztő 4: Megerősítve. Az Object 212-től sírva fakadnak a paradicsomok, mi ebben az élvezet egyáltalán?

Néhány levélváltást követően, a fejlesztők még mindig az arty nerfet vitatják amikor Serb dühösen közbeszól és az egyik leghíresebb szóáradatát zúdítja a fejlesztőkre. Kérlek figyeljetek oda mit jósolt meg előre SerB.

Sergey Burkatovskiy *szerkesztve*@wargaming.net
    >>>Figyelem!

Emlékeztetnék mindenkit hogy ez egy üzleti modell, nem demokrácia. Annak ellenére hogy miről rinyálnak a játékosok, 90%-uk rendelkezik artyval, kicsitől közepes szintig és 83%-uknak van 10-es szintű. Ez ellentmond a jelenlegi "az artyk szarok" statisztikáknak és most figyeljetek, ezek a kis ovisok azt sem tudják mit akarnak, csak azt szeretnék hogy állandóan nyerjenek és amikor ez nem sikerül akkor mindent hibáztatnak amit csak tudnak. Mihelyt nerfeljük az artykat, utána a TD-k lesznek a bűnbakok. Vakok és csak azt keresik ami a leggyorsabban az előnyükre válna a győzelemhez és utána majd a páncélvadászokkal lesz bajuk - ez túl sok hogy kordában tarthassuk mert csak kezdődne minden elölről! A legújabb statisztikák azért vannak hogy kevesebb legyen a csatánkénti kiosztott sebzés és úgy tűnik bevált. Ezen mostantól nem fogunk változtatni hacsak az üzleti modell nem kívánja másképp. Arra kell koncentrálnunk hogy a szerverek statisztikái mit mondanak, nem valami fórumon firkáló hangadókra. Az arty a játék része, ami alapját képezi a modellünknek, ezért soha nem fogjuk kivenni.
    >
    >>
    A CW térképek statisztikái azt mutatják hogy minden rendben az önjáró lövegekkel, a "profik" lehet hogy rinyálnak érte a fórumokon, de ettől még ugyanúgy használják a területük megvédéséhez, tehát hibás a logikájuk. A számok nem hazudnak.
    >
    Mostantól ne foglalkozzatok az arty témával, csak azzal amit a számok mondanak, mivel azok soha nem hazudnak. Ha majd az átlag win rate 50.1% felé emelkedik akkor újra beszélhetünk róla, előbb nem.
    >
    Néhány arty a változtatások miatt állandóan alacsony win raten lesz, javítsátok ki őket ennek megfelelően, a csatánkénti sebzési elvárásokhoz és pontossághoz ne nyúljatok az új modellnél.
    >
    >>
    >>>
    Na hol van az italom?

És a válasz...

Fejlesztő 7: Minden tervezőnek, a prioritás most már a lokalizációkon van, Wot Blitz, WoWp, WoWs, és WoT: Generals van folyamatban. A játék balanszolással egyelőre ne foglalkozzon 6 embernél több, az artyk már nem élveznek prioritást. Tájékoztassátok erről a fórum adminokat is.

Majd hónapokkal később...

Fejlesztő 9: Megmondtam, most már a TD-k a bűnbakok. Van valami tervetek?
    Fejlesztő 1: A szomorú, nagyon szomorú igazság az hogy az új visszajelzésekre várunk, elsőbbséget élveznek a Hellcat, T49, T18, Tortoise, az egész Waffentrager ág, az új 1.18-as álcázási modell. Ez mind folyamatban van, lehet hogy ezzel elrontunk valamit, szóval nem javaslom az álcázás módosítását amíg az új fizikai modell nem érkezik meg a 9.5-ben.

Megmondtam hogy a rinyálás soha nem szűnik meg, most hogy kijavítjuk a problémákat az artyk nem lesznek buffolva, a számokat ellenőrizzük. Nem fogjuk az artykat piszkálni, keressetek más megoldást.
    Megjegyzés: az FV304 esélyes jelölt a módosításra, mivel a win rate globális szinten meghaladja az 52%-ot. A cél az hogy 49%-ra szorítsuk le.
    Fejlesztő 8: Az emberek még mindig az artyk miatt panaszkodnak? Mazochistának kell lenned hogy egyáltalán játssz vele, vagy nagyon bénának hogy eltaláljanak vele, viszont az FV-t illetően egyetértek.
    Fejlesztő 10(USA): Amerikában mostanában "égi ráknak" hívják.
    Fejlesztő 5: Ez olyan mint az európaiak lengyel utálata, undorító a gyerekes játékosközösségről hallani, és jogosan nem is foglalkozunk vele. Eddig is kaptunk panaszokat és kiosztottunk pár állandó kitiltást a hangadóknak. A legtöbb sértegetés Nagy-Britanniából, Németországból és Csehországból érkezik a jelentések szerint. Továbbá kérlek ezentúl tartózkodjatok a rák kifejezéstől *szerkesztve* a feleségemet nem rég rákkal diagnosztizálták és jelenleg is orvosi kezelés alatt áll, néhány játékos azt sem tudja mit kíván a másiknak amikor a seggükből beszélnek... csak mert az interneten ezt is szabad.
    Fejlesztő 11(USA): általában a kitiltott/elégedetlen játékosok a wotlabs.net nevű fórumon gyűlnek össze, olyanok akik utálják az artykat vagy a td-ket és egy bannolt játékos "vezeti" őket.

Egyébként, bocs a zavarásért de van egy óriási problémám a phyton fájlokkal és *szerkesztve* megint szabadságon van (most éppen egy üzleti úton Lengyelországban hogy felállítsa az új lokalizációs csapatot). Lesznek változások a tankok neveit illetően? A phyton néhány tankra utal eltérő nevekkel mint általában és már kaptam levelet a Chicagoi csapattól amiben azt írták fogalmuk sincs.
    Fejlesztő 10(USA): Elnézést a rák megjegyzésért, mostantól tartózkodom tőle, azonban a játékosok most a "láthatatlan" td-kről panaszkodnak. Elképzelhető hogy ez az arty nerf mellékhatása?
    Fejlesztő 1: Kijavítottam a phyton fájlokat, most már egyeznie kell a lokalizációs szoftvereddel. Igen ez egy mellékhatás amire számítottunk, a páncélvadász játékosok száma 40%-al emelkedett, viszont a win rate-jük nem növekedett. Kruta és Grom folyamatosan ellenőrzik.
    Az új prioritást most a könnyű tankok újratervezése jelenti, azért hogy "kedvelhetőbbek" legyenek, mert jelenleg szegényesen teljesítenek és nem kívánatosak, mivel a játékosok csak a közepes tankok és a td-k felé haladnak. Viszont ha túlságosan felerősítjük azzal felborítjuk az egyensúlyt. Egy új tervet kell kidolgozni.
    Fejlesztő 12(EU): RIP Arty, hagyjátok már békén! Ha eltalálják őket az a saját hibájuk, bármennyire is tagadják, a win ratet nem lehet 50% felé vinni ha csak artyval játszik valaki, ellentétben a többi tankkal és nem létezik ilyen játékos hiába is állítják.

Tehát mit gondoltok erről? SerB előre megmondta és meg is történt, a TD-k dominanciája egy újabb nerf sorozathoz vezetett. A történet lényege: a Wargaming alkalmazottai (általában) tudják mit csinálnak.
    Az eredeti cikk itt található meg angol nyelven:
  • lexlutor
    lvt4 - nekem ujdonsag volt

lvt4
  • Skyline0021
    Nem csinálsz rosszul semmit, egyszerűen az a klán, ahová jelentkezni szeretnél, nem fogad jelentkezést, hanem ők küldik ki a meghívókat, miután felkerested őket, beszéltél velük, és megfeleltél az elvárásaiknak.