418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Desmodromic
    Ennek a meccsnek így kellett volna kinéznie az IS-7-el: W, klikk,klikk,klikk,W, klikk,klikk,klikk,klikk,win. :)
  • Mardel
    Ez világos de minden tankra megveszitek a megfelelő modulokat tier 5-től, meg minden csatára viszel pót ellátmányt?

A legtöbb játékos nem végtelen credit és arany mennyiséggel rendelkezik.
  • voivod32
    Na tessék. Most meg sikerült mennem egy tűrhető kört vele, de hiába. 15:8 ra kikaptunk. Abból 2 amit nem én lőttem ki. Igaz, volt egy csomó low HP-s benne, de pont úgy jött ki, hogy egy tárral 4 tankot tudtam kilőni teljesen közelről :D
  • DantesHUN
    Most nem iagzán értem mit akarsz megmagyarázni. Hogy nem kell a spot, vagy mi ?
  • VanDaal
    Napi gyöngyszem :D

Megkap T10-ként egy ilyen álom leosztást:

És mihez kezd vele?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Bizony, végig kempeli az alapvonalon :D

• shbg
    Leírom többedszer. Hiába spottol ha nem látsz rá. Vegyük pl. egy nehezet beáll Prohorovka bokraiba és várja spottot. aAz ellen felderítői megpusztulnak, örömmel rohan a spotter a bokorba világítja a TD-ket. De a nehéz nem tudja lőni, mert hiába látja a térképen nem elég a "látótávolsága vagy mi". És ez még egy ideális pálya.

Másik vetülete a dolognak, hogy sokszor előbb vesznek észre a TD-k..

Amikor már kialakult a "frontvonal" és olyan helyzetben van a csapat, hogy tud lőni TD pozíciókat akkor kell aktivizálódni. Bár ez is rizíkós. De amíg csak a sarokba sír egy TD. neagyisten egy nehéz tank ,hogy spot spot, nem fogok neki semmit csinálni, mert nagyon jól tudom, hogy nem tudja belőni amit felderítek.

De amint említettem ki lehet próbálni, pl. nagyon szívesen látnék egy rep-et vagy inkább egy leírást északnyugat nevű pályán mondjuk 5000-6000 spot dmg-s körröl, (utálom azt a pályát).
  • R3nton
    én igen, sztem baromi jó
  • Toweliee
    Használ valaki kmplayer-t?
  • DasIsFuck
    Én is ezért nem kedvelem őket, de be kell vallanom, hogy a kv220-as misszió alatt azért nem volt olyan negatív tapasztalatom róluk mint gondoltam, pl ELC az iszonyatosan brutális tank, szinte minden helyzetbe megállja a helyét, ha scoutolni kell vagy ha csak supportolni a csapatot.
    Legfeljebb beküldöd 20 gold lőszerrel és mindent átviszel amivel szembekerül, miközben brutálisan mozgékony,elképesztően lapos és lényegébe a legkisebb buckák mögé be tudsz bújni az ellenséges tűz elől...
  • DantesHUN
    Biztos, de felderítővel akkor se mennék ha fizetnének Jó persze van az a pénz...de na. Nem hiányzik az nekem, hogy a sok hiába derítek fel nem lőnek.

Most ez olyan, a lista alján voltam, nehéz tankkal. Jön valami baszott óriás, két szinttel nagyobb, át lőni abból a szogból nem tudtam, de leláncoltam. Folyamatosan láncolva tartom, hogy majd netán a nagyobb tűzerővel rendelkező magasabb tier-ű mellettem álló csapattársak lövik, de nem. Ott van az orruk előtt leláncolva egy zsíros célpont, de nem. Idegesítő.
  • DasIsFuck
    artiknál csakis maximális legénységi százalékkal szabad véleményt alkotni róluk.
    Úgy teljesen más, teszt szerveren direkt őket próbálgattam a 10-es változatokat és hát alapból 100%-os legénységgel+full felszerelés+csoki és a gw100-ból is olyan "pontos" löveg lett, hogy konkrétan nem kellett nekem azzal szaarkodnom, hogy fullra rászűküljön anélkül is simán betalált.

vagy pl nem nagyon éreztem a brit 1.1-es pontatlanságot vagy a t92-es ágyún sem.
    No meg ezeknek akkora a robbanás sugara, hogy nem is kell olyan pontosnak lennie...
  • FosTalicskaa
    Jó, és vajon te mekkora találati arányt produkálnál 630 méteren ha végig csak ekkora távolságra lőnél és vajon a mostani meccsekben mekkora találati arányt produkálnak az artik ennek a távolságnak a 1.5-2x-esén? Na ez a nem mindegy...

De engem már nem is zavar ez az egész. Egyszerűen beküldöm az összes tankom a csatába, és legtöbbször még így is benne vagyok a top10-ben ha nyerünk.... zéró idegeskedés és a mission win is garantált, csupán idő kérdése.
  • 99lufi
    ja, a másik oldala az éremnek amikor már 2 perce villogtatok a campereknek a hátam mögött, hogy b.meg itt világítok nektek ide lőjetek itt irtsátok az ellent ahol felvannak spotolva, ne a másik oldalon várjátok hogy lesz e valami amikor ott nincs senki spotolva...
    na tudod ilyenkor én nem várom meg, hogy esetleg majd méltóztatnak valamit is csinálni..... villantok egyet aztán megyek is tovább azt nekem irogathat,h "scout" meg "spot"- lesz@rom.
  • DasIsFuck
    Az érem másik oldala meg az, mikor te derítesz csak épp a csapat olyannyira hátul campel, hogy fizikailag nem látják amit te spotolsz nekik...
  • Toweliee
    Köszi!
  • DantesHUN
    Mindenesetre lassan egy hete már nem Wot-ozok így most ez annyira nem idegesít. De...majd ha újra belépek, lesz hajtépés azt hiszem.
  • Gyuszopapa
    Mit és mennyire nerfeltek rajta.
  • Oddball29
    Enyémen stab van.
  • Rivanka
    Épp most volt egy ilyen csatám lorral, persze felülre rak, fierin. Az összes spotterünk (5db, közte 2 type59, stb) elment hillre, meg is haltak 3 perc alatt. Én lorral beálltam bal oldalra, délről, csak ugye spotterként nem tudok lőni, ami alig gáz egy t9 felül levő lornak. Csináltam 5800 spot dmg-et, meg 1 killt, és természetesen kikaptunk, kellett volna a tűzerőm. Ennyi, ezek az alapban bukott csaták, mind1 mit csinálsz. A type59 meg még be is állt pofázni, be is reportolták mondjuk páran. Jah csata elején írta az egyik td, hogy spotterek hova, egyszerűen basznak rá. Símán nyerhető volt.
  • Plata
    Nem értem miért,tényleg szerettem azt a tankot,mondjuk én a nerf előtt játszottam vele főleg,de isteni jó volt,ha olyan kedve volt senki nem tudta átlőni.
  • Mardel
    Artyja válogatja nyilván jól kell helyezkedni franciák meg az angol fv elég gyors hozzá.
    Nekem német és ruszki 5-ösöm van mindkettő egy csiga.

Ellipszis célkörnél meg elég random hogy hova csapódik be a lövedék.

Mondjuk a legénység is csak 80-90%-os skillek nélkül.
    A tankon meg max álcaháló és bino van.
  • DantesHUN
    Az a baj, a rosszul használt felderítőkkel, hogy de jó,sebzett ennyit meg annyit, és a játékos is elégedett önmagával. Ja. Csak inkább arra kellet volna, a felderítő tankja, hogy legyen spot, mert mondjuk egy olyan pályáról van szó, ahol egy sor bokor mögé becampelt pár tank vagy TD, és ha támadunk mint a céllövöldében úgy szednek le, mi meg nem is látjuk őket, mivel nincs spot.

Konkrétan a múlt héten jó pár ilyen meccsbe beleszaladtam. És persze külön jóm hogy nógatnak, hogy teszem azt nehéz tankkal miért nem robogok előre, hát mert...talán nem látom mi van előttünk, és vakon rohamozni hülyeség? Bezzeg a felderítőknek meg hiába könyörög az ember, hogy tegye a dolgát, azaz derítsen fel...nem.

Szóval: nem az fontos csak, hogy az ember mennyit sebez, vagy mennyit nem, hanem az a fontos,hogy a járművével a lehető leghasznosabblegyen, a megfelelő időben a megfelelő helyen, tegye amit kell.

Persze ez hülyeség különben amit elmondtam, és azért hülyeség, mert a játékosok többsége a WASD gombokat alig ismeri fel...
  • Plata
    Pontatlannak nevezett ruszki nehéz tank ágyújával is öltem 630 méterről.
    Na és persze tök vakon poénból az ellenség bázisára rálőve M4 troll ágyújával is szereztem már több killt.
    Az nálam már szokás hogy M4-el ha rá látok az ellenség bázisára,indulásnál vakon belövök egyet.
  • Toweliee
    Szerintetek venti+10%-os távcső mellé stabot vagy töltésgyorsítót rakjak a Ru-ra? Hosszú idő óta ez az új járgányok közül ami nagyon tetszik. A legények így néznek ki:
    parancsnok: BIA-6. érzék-álca
    lövész: BIA-álca-fegyverkovács
    vezető: BIA-álca-off road
    töltő: BIA-bizt.elhelyezés-álca

Ha van más, jobb ötletetek, akkor osszátok meg velem.
  • shbg
    Régen hasonló volt a lightok szerepe. De a sok pályaátdolgozások véget ezt a szerepet nem tudják betölteni, erre rájött a WG. is. Ezért akarják " buffolni". Városba is ugyan úgy be lehet lőni artyval, közelharcba is belelehet szólni "ÉSSZEL".
  • FosTalicskaa
    Ez a legszánalmasabb része a játéknak, hogy egyáltalán képesek erre... Minden tankkal a "pontos" lövegekkel közvetlen célzással már 3-400 méterre is célozni kell, hogy eltalálj valamit, ezek meg csak a térkép sarkából lövik a telitalálatokat...
  • VanDaal
    Hmm, na erre nem gondoltam volna :)
    Azt hittem, szinte mindenki odavan érte ESL tank mivolta miatt...
  • voivod32
    Igen, de a fos löveg miatt nagyon nehéz vele hátulról operálni. (Inkább az én seggemet szokta az ellenfél :D)
  • Oddball29
    Nehéztankként a IS-3-at.
  • Plata
    Egyébként meg,amerikai vagy angol artyval én anélkül leoperálom rólad az ellenséget hogy megsebeznélek téged.És hidd el megszokták köszönni.
  • Plata
    Ha van város,de nincs minden térképen város,szerintem te hozzá vagy szokva a béna artyhoz.Nekem van pár,nincs nagy szükségem a scoutokra,nem szoktam csapattársat sebezni,mert olyan modom van fent ami mutatja a lövedékem mekkora területre hat.És rendszeres artyzás mellett is kapom a Harcostárs kitüntetést.
  • Mardel
    Plusz a heavyk többnyire városba mennek vagy olyan helyre ahova arty nemtud belőni ezért amit heavyk spotolnak azzal nincsenek kisegítve csapat szinten.
  • Plata
    AMX 50B-nek is papír a teste,szerintem ezeket a francia bádogdobozokat arra találták ki hogy hátulról kempelj vele,na meg arra hogy legyen mit a falra kenni az izmosabb acélszörnyetegekkel.
  • Mardel
    Igen csak míg odafordul az arty és rászűkül a célkereszttel akkor már vagy közelharc van, vagy kilőtték a többiek vagy eltűnt spotról.

De lehet én értelmezem félre a lightok support szerepét.
  • Plata
    A frászt,nehéz és med is tud távolról spotolni,nem csak light.
  • voivod32
    Nekem T8-ban az AMX50 100 a mumus. Az 50 sec töltési idejével, a papír testével-tornyával, az iszonyat pontatlan lövegével, meg azzal, hogy mindenki csemegének tekinti. Már legalább egy éve megvan, de még a fele xp sincs meg az 50120-hoz, mert egyszerűen nincs lelkierőm "játszani" vele.
  • Mardel
    Amit nehezek és medek derítenek fel ott nagy eséllyel közelharc lesz gondolom más is utálja ha a saját artyja lövi seggbe.
  • Plata
    Artynak nincs túl nagy szüksége scout tankokra,elé bőven amit a csapat mutat,scoutra legfeljebb azért van szüksége hogy spotolja a bokorban bújkáló td-t,vagy az ellenséges artyt.
  • shbg
    Az szerintem rég rossz ha arty egy scoutra támaszkodik, hiszen bőven tud válogatni a célpontok között, amit a nehezek és a medek "derítetek fel.
    Az, hogy egy TD vagy Arty nem tud sebezni az nem a light hibája. Amint említettem bőven tud válogatni a célpontok közül, igaz ehhez az is kell, hogy a TD ne csak üljön és írja, hogy spot, spot (főleg olyan területre amire rá sem lát a pálya miatt) hanem meg kell mozdulni. Azért az az 1000 sebzés egy tízes csatában nem is olyan rossz, főleg ha nem enemy lightba sebzi az ember (ha hozzávesszük mennyien hallnak meg 0 sebzéssel).
  • foxbat88fx
    szóval akkor tuti az okozza? :(
    csak mert volt, hogy akkor fagyott meg a game ha én lőttem meg egy ellenséget, annak meg nem sok köze van a dmg panelnak...