418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Gyuszopapa #333006 Ezt csak azért linkelem ide neked hogy lásd hogy a kor nem számít.42 éves múltam.
GyuszopapaHun stat
Ja és nincs másik accom csak ez. -
campernoob #333005 Az előttem szólók tanácsait csak annyival egészíteném ki, hogy érdemes lenne a youtube-on néhány videót megtekintened, ami segít a játékkal kapcsolatosan képbe kerülni (a videók magyar nyelvűek): Cleverland alapoktatás videói, Mr Sheff oktatás videói, és persze utánna a többi videóikból is sokat lehet tanulni, még egy játékos érdemes mindenképpen említeni ilyen szempontból: Ph3lan. Ezekkel érdemes kezdeni, és nem kell elkeseredni ha két hét után még nem játszol úgy mint ők. Amennyiben egy adott tank használatával kapcsolatosan merülnek fel kérdések, akkor a fontosabbakkal kapcsolatosan jó bemutató videókat is lehet találni, bár ezek egy része angol nyelvű, itt három nevet érdemes megemíteni: quickybaby, highflyer15,mighty jingles. Az artykat (SPG)meg érdemes elfelejteni: légy szíves ne engedj a sötét oldal csábításának, egyrészt egy idő után unalmas, másrészt nem véletlenül nem kedveli a játékostársadalom többsége az artyjátékosokat. Jó videózást, és Good Luck on battlefield! -
AlucardHuN #333004 Azért még mindig elámulok kiderül hogy valaki már high tierben van és még HE-t használ only. (nem szapulásképpen szól ez)
Sokat gondolkodtam vajon miért azt használják egyesek only? Megakad a szemük a sebzésen de az átütésen már átsiklik a tekintet?:D -
Ne add, fel, kell hozzá jó pár ezer csata, mire az ember kezdi átlátni a dolgokat, és akkor sincs garancia arra, hogy nem hullasz el a második percben. Kell rengeteg szerencse, de legfontosabb a pályaismeret, a tankok gyengéinek erősségeinek ismerete, (hol érdemes eltalálni és melyik az a pontja amelyről biztosan lepattan lövés, ), időzítés,(pl , ha többen "csiki-csukiztok", várd meg amíg az ellenfél rálő a társadra , és amíg újratölt, te gyorsan kigurulhatsz rálőni egyet. Persze ehhez nagyjából ismerni kell az újratöltési időket.) lehetőleg ne fedd fel magad, lőj bokor mögül, távolról, stb, közelharcnál, ne menj ki az épület, stb. mögül oldalt, hanem állj szembe a fallal és tolass ki addig , amíg rá nem tudsz lőni az ellenre.(sidescrape) Ha biztosan tudod, hogy az ellenfél észrevett, azonnal válts pozíciót, mert pillanatokon belül jön a rohadék arty lövése. Soha ne rohanj előre,(kivéve , ha felderítő tankkal vagy, de mindig tudd előre, hogy hol lesz fedezéked, ha odaértél, és próbálj minél tovább életben maradni ott elöl, hogy a csapattársaid tudjanak sebezni a felderítésed által, amire te is sok xp-t kapsz) és soha ne menj egyedül. Olvasd a FAQ-t.
Így hirtelen ennyi jutott eszembe.
Utoljára szerkesztette: voivod32, 2014.10.31. 00:16:48 -
yossarianHUN #333002 FAQ
Ott a FAQ a fejlécben évek óta. -
bakker te még toppon vagy akkor így éjfélkörül :D -
Milli, bazzeg, nem mini. :D Azért ennyire ne legyen lent a léc. :D -
messerharcos #332999 A faq-t érdemes alaposan átolvasni, fontos megérteni az átütési rendszer melett a láthatósági rendszert is, nagyon sokat számít. Meg persze hogy melyik típusú jármű mire jó. Aztán érdemes nagyvonalakban a különböző járművek páncélzatát és átütését is ismerni, amivel találkozhat az ember, hogy tudja, hol nem érdemes lőni, vagy a saját járműnek pl mi az erőssége. Például 175 átütéssel nem fogod a lőszered és a hp-d egy 150 milis frontú beforgatott jármű lövésére pazarolni, ha tudod hogy annak 150 mili a frontja, és tudod hogy nem merőlegesen látsz rá, hanem inkább megkerülöd, ha mondjuk meddel vagy. De ehhez például mod is van. -
vasasgabri #332998 Különben kb kéthete kezdett el jobban érdekelni a játék és azért is kezdtem el írogatni a fórumra. Már az első kérdésem is az volt hogy tudnék az átlagomon javítani, de csak a mai napon kaptam segítségeket.
Utoljára szerkesztette: vasasgabri, 2014.10.31. 00:01:55 -
messerharcos #332997 Ezzel sincs semmi probléma, őneki is az alapokat érdemes elmagyarázni ha ilyen sokat játszik, itt nem profizmusról van szó. A dolog egyszerű, mindenkinek ugyanaz a célja nagyvonalakban, kilőni minél több ellenséges tankot, lesebezni minél több hp-t, vagy minél többet felderíteni. Valószínű ő is azért játszik, hogy kilőjjön valamit, tehát érdemes neki is elmagyarázni az ehhez szükséges dolgokat, hogy sikerélménye legyen benne, biztos vagyok benne, egy 8 éves is már tud játszani kellő türelemmel és az alapokat ismerve egy elfogadható szinten. -
vasasgabri #332996 Ok megfogadtam és holnap ki is próbálom, van rengeteg dolog ami nem tiszta ha nem terhellek vele ezeket majd szeretném elsajátítani.
Utoljára szerkesztette: vasasgabri, 2014.10.30. 23:54:18 -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
jó volt :D
Utoljára szerkesztette: Master91, 2014.10.30. 23:46:21 -
Thomasovics #332994 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
- bocsi nem hagyhattam ki :D
-
messerharcos #332993 Nem erről van szó, játékos mindenki, csak jobb vagy rosszabb, de van egy olyan szint amit mindenki el tud érni képeségeitől független, ha utána néz. Én egyáltalán nem vagyok jó játékos, de zavarna, ha sokkal több csatát vesztenék átlagban mint nyernék, ezért utánakérdeznék a dolognak, megnéznék pár videót. Itt kaphatsz sok tippet, és segítenek, ha elfogadod. -
Még egy kép arról, hogy kell elképzelni ezt az effektív páncél vastagságot, a döntöttséget.
A kék csíkba lövöd a páncélt, látod hogy a két piros csík nem ugyan akkora, pedig a vastagsága a páncélnak fizikai értelemben nem változik, ugyan annyi miniméter mind a kettő
-
mert HE (high-explosive , robbanó ) lőszerrel lősz, azért sebzel kicsit !
Annak kicsi az átütése, de nagy a sebzése. DE csak akkor sebez nagyot, ha át üti a tankot !!!
Tegyük fel, 100 mm-es , sík páncélra lősz HE lövedéket. Mondjuk ennek a HE lövedéknek van 40mm átlagos átütése (átlagos, de úgy kell számolni hogy plusz-minusz 25%ot veszed ennek a 40mm átütésnek, tehát át üt 30tól 50ig. Hogy mikor mennyit, ezt majd a játék véletlen generálója, azaz a random eldönti. Lősz egyszer mondjuk 42mm-s átütést, következő lehet 31lesz. Aztán 40. Aztán 48. Aztán 35. Lényeg az, hogy 40mm átlagos átütés az annyit jelent, hogy 30-50mm közti átütésed van.)
Tehát 40mm átlagos átütésű HE lövedékkel lősz 100mm-es sík páncélra (direkt írom hogy sík, nincs döntöttsége. Ha lenne döntöttsége, akkor az EFFEKTÍV (ez fontos szó :azaz a valóságos 100mm helyett jóval nagyobb, vastagabb a páncél. Kép róla. 50 fokos döntötségű, 100mm páncélzat valójában 155mm, ha úgy oda képzeled, hogy olyan szögből-irányból lősz, ahogy a '155mm' oda van írva)
Szóval lősz a 40 milis átlagos átütéssel sima 100mm-re. Ez nem fogja soha átütni, nem éri el ugye a 30-50 milis átütéseddel. Ergo nem üti át a HE lövedék a páncélzatot , mondhatjuk úgy hogy a tank páncélzatán kívül fog robbanni a lövedék. Tehát ezért sebez keveset.
Maradjunk ugyan ennél a képzeletbeli ágyúnál. AP lövedéke mondjuk 100mm átlagos átütésű, tehát át üt 75-125mm közt ! Nagyobb az átütés, viszont kevesebb a sebzés! EZ az AP lövedék CSAK akkor sebez, ha átütötte a páncélt. Ha lepattan, akkor nem sebez (HE sebez majdnem mindig, bár pattanhat az is...)
Lőjjünk megint a 100mm -es sík páncélzatra. Első lövés mondjuk 110mm. Át ütött, sebzett. Második lövés 80mm. Ez sajnos lepattant. Harmadik 90mm. Sajna ez is. Következő 108. Át ütötte.
Jobban jársz, ha a páncél törőt használod.
HE lövedék csak 1-2 tanknak kell, esetleg akkor éri meg még HE-t használni, ha foglal az ellenfél, és te szaladsz vissza lelőni a foglalást. Akkor lehet tölteni HE lövedéket, hiszen az szinte tuti hogy sebez (picit, de ha már sebzel ellenfelet a foglalásba, ugye le esik a foglalási pontjuk).
Szokj át AP lövedékre, sokkal jobban jársz, ez a lényeg egyenlőre !
-
vasasgabri #332990 Köszönöm mindenkinek asegítséget élni fogok vele. Azt azért még elmondom mentségemre hogy 70 százalékban a 8 éves fiam játszik a profilomon tehát ketten használjuk. -
Ez nagyon jó, abszolút igaz, fel kellene tenni a hivatalos fórumra, meddig nem törölnék? :) -
Blacus27 #332988 Angelus az obj416-ot huznam mar 1szer eladtam de eldontottem kihuzom tegnap visszavettem meg 95ktp es kesz a 9_es -
Blacus27 #332987 Bocsi a tableten nincs magyar billentyuzet -
Blacus27 #332986 Gabri keres kis klant es ok segitenk jatekban konyen tanulsz es a ts-en csacsogva konyebb -
Angelus1991ster #332985 Játsz nyugodtan. Ez nem meló, ne érezd magad szarul ez ügyben. De azért ennyi csatánál valamennyire érezned kéne a játékot. Valami taktikának kéne lenni. Ilyenkor kéne a stat restart.
Blacus játsz inkább holnap. Haldoklik mindkét szerver. -
Én szívesen segítek neked fejlődni, akár platoonban is mehetünk majd pár kört ha gondolod. :)
Ha kérdésed van a játékkal kapcsolatban, akár itt, akár privátban is szívesen válaszolok, ha tudok. :) -
vasasgabri #332983 Köszönöm a segítségedet már egy két mód van amit használok de sokszor sajnos elsem indulok és már artyval vagy gold lőszerrel ki is lőnek. Ha meg én lövök alig sebez max 90-120 at.
Utoljára szerkesztette: vasasgabri, 2014.10.30. 23:23:00 -
Blacus27 #332982 A fene eszi lemaradtam a cw-rol is -
Blacus27 #332981 Sajna nem birok belepni a 2es szerora
-
vasasgabri #332980 Ezt nem értem, csak profik játszhatnak? -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ezért nincs rendszerváltás sem mert egy internet kiesés híre ,máris polgárháborúba torkollik
Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2014.10.30. 23:11:14 -
Van konkrét bajod a játékkal?
Pl. nem tudod melyik tankot hol és mikor lődd, hova menj milyen tankkal, stb ?
HE-t ne használj (vannak persze kivételek!!!)
AP-t tölts, ne az aranyat, drága, páncél törőt használj, tessék célozni az ellenfél tankjainak a hasára, az általában mindig belőhető (persze itt is vannak kivételek)
Esetleg felrakhatsz 1-2 modot, mondjuk célkeresztet (jobban tudsz zoomolni -> jobban tud messziről lőni, pontosabban), xvm ami még hasznos (ha nem is azt ,hogy látod a számokat a játékosoktól hogy ki milyen tudású, legalább azt látod , hogy az ellenféltől ki volt már spottolva, és hol volt a térképen a legutolsó spot róla, tehát hol láttátok meg legutóbb azt a tankot. ez nagyon sok előnyt ad!) -
OFF
Igen ez egy szép öngól.
Az emberekkel lehet kommunikálni, de a kormány fél, mert elég egy rossz szó, mondat és az ellenzék hónapokig azon lovagol, cserébe ilyenkor meg mi nézünk hülyén, hogy mi van? mit akar? és egy rádiós műsor pár percében elmeséli valaki a sztorit amit véletlenül hallgatok ..hát nem a facebook és a twitter, youtube réteget célozták meg az tuti.
A miértek keresése közben az államadósság az alap okok közé tartozik amit vissza kellene fizetni, de a népesség évente kb egy
Kiskunfélegyháza 29 567, Ajka 29 048, Orosháza 28 888, Esztergom 28 550, Szentes 28 456, Kazincbarcika 28 249, Kiskunhalas 28 101,
Budaörs 27 306, Jászberény 26 809, Siófok 25 441, Szentendre 25 274, Komló 24 066, Nagykőrös 24 016, Hajdúszoboszló 23 988,
Tata 23 726, Makó 23 378, Gyál 22 709, Törökszentmiklós 21 098, Hatvan 20 525, Karcag 20 523, Dunaharaszti 20 396,
Keszthely 20 382, Várpalota 20 307, Vecsés 20 164
méretű város tűnik el.
Belegondolni is rossz, hogy pl egy Esztergom méretű város 1év alatt kihall és csak a szellő jár a házak között mivel többen halunk mint születünk bár vannak a környező országokból betelepülök és a fogyás nem ilyen látványos.
A közterhekre egyre kevesebben vagyunk így nő az egy főre jutó teher, és bár próbálunk választani olyan politikusokat kik ezeket a számokat a jó irányba mozgatják nem igazán sikerül, majd egy másik életben.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2014.10.30. 23:05:24 -
vasasgabri #332976 43 vagyok de amint látod csak mint amatőr játszok vele és csak alapokat használok gold nélkül.
Utoljára szerkesztette: vasasgabri, 2014.10.30. 23:08:02 -
Toweliee #332975 Dude..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!http://www.noobmeter.com/player/eu/vgabri/509509830/
Megspórolhattál volna egy csomó időt, ha kérdezel. Légyszives ne játssz több csatát amíg nem kapsz itt választ a kérdéseidre. -
Egy életkort kaphatnánk ? Semmi rossz szándékom nincs ezzel, nyugi.
Kérdezz itt nyugodtan, lesz aki válaszol.
Felül a sok link közt találod az FAQ-t, itt általános kérdékeset, tippeket találsz a játékról.
Van 1-2 kicsit elavult dolog is már rajta, de még mindig jól szuperál ahhoz hogy meg tudd a játék alapjait
Utoljára szerkesztette: Master91, 2014.10.30. 22:57:51 -
vasasgabri #332973 Nagyon nehezen. Ez most komoly! -
EmR3 #332972 Te hogy jutottál el a Tier 8-ig úgy hogy még nem hallottál az ammo rack lövésről, és a lehetséges 70-ből még mindig van 21 db repeszromboló lőszer tankodban?
(azért nincs szmájli, mert ez most komoly)
-
lexlutor #332971 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
tudod erre racionalis valasz nincs. szokasos hasrauteses, erdemei egyeztetes, hatastanulmany es erdemi cel nelkuli atgondoltalan a, csakazertis lehuzzuk most eppen ezeket torveny. az elmult napokban mar a negyedik eroltetett indoknal tartanak h miert is kell, egy a koltsegvetesben elenyeszo tetel. de hat kell a penz az mma-nak,a stadionepitesnek, stb, stb.. mert ezek igazan fontosak. -
Toweliee #332970 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez a netadó akkor is egy köcsög dolog. Megvárom mi lesz a vége, nem állok be a hisztériakórusba, de első blikkre ez egy gyökérség és öngól. -
OFF
A miértekre nem keresed a választ ?
Az internet szolgáltató a te pénzed segítségével pályázta meg a a rendszer fejlesztést amiből extra bevétele lett. Az állam adót vetett ki rá, hogy vissza kapja a kölcsönadott pénzed. Nincs túl bonyolítva.
Az hogy az ellenzék mindenre ugrik és próbál kavarni az természetes az hogy a kormány nagyon rosszul kommunikál sajnos az is.
Szép a felsorolás ,de mi a lényege ?
Amikor annak idején szilveszter utáni pár napban a rádió vagy félórán át sorolta mi mennyivel drágul akkor mi volt ? semmi .
Nem azt mondom mindent le kell nyelni szó nélkül, de az minimum hogy a miértekre legalább próbálod keresni a választ.
-
vasasgabri #332968 Ezt a múltkor láttam elég nagy lövés volt.
-
Angelus1991ster #332967 Most sincs értelme. EU 3 lesz valamikor a távoli múltban?
125 ezer /125 ezer csak EU2-őn a számadat.