418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Cukii
    Az utolsó mondatod tetszett a legjobban Amúgy igen, kompatibilis a nyelvi rész. Ha elit egy tank akkor csak aranyért tudsz free xp-t csinálni, fordítva nem.
  • a.carkey
    Loltracktor ugye ingyenes es mivel megvan a tapasztalatod, úgy 1 kor 5-6 ezer nyereseg is lehet. Minden ingyenes.
  • DummyBoy
    Nekem volt szerencsém valamelyik nap Company-zni, és tényleg hiányzott néha a TS, ettől függetlenül elég ütőképes kis company volt, pár vesztett csatával (2 Maus, 4 IS7 ...)

Az tény hogy TS-en jobban lehet koordinálni, de azt megkérdőjelezném, hogy a "hun" csatiról összetoborzott emberkékkel nem lehet ütőképes Companyt csinálni ... Ha ezek a toborzott emberkék felmásznak TS-re és követik a "líder" utasításait, akkor igenis lehet jókat csapatni!
  • ximix #15664
    Sziasztok
    Tegnap kezdtem az orosz szerveren és nem igazán ismerem a nyelvet.

kérdés

Az orosz kliens működik az angol verzió nyelvi részével próbálta -e v.laki ?

Át lehet e vinni a a fehér csillag melletti összeget a következő járműre vagy csak aranyat lehet belőle vásárolni ?
    Legénység sajna nem kompatibilis arra rájöttem.
    Az artyk néha tényleg zavaróak tudnak lenni.
  • Cukii
    Áh Paul, ezt ne vedd mérvadónak Tegnap nekem is volt szerencsém kydakék-hoz csatlakozni 3-4 meccs erejéig, mit ne mondjak elég is volt. Egyik fő probléma, hogy aki xp-t akar farmolni company-ba az vagy hülye vagy tényleg leszarja, hogy kikap a csapat. Company-ba egyszerűen nem lehet stugokkal meg Vk36-al szórakozgazni. A másik, nem lehet összehasonlítani egy olyan csapatot aki Ts-en kommunikál meg egy olyat aki írogat...mire leírod már nem aktuális.

Ellenben pozitív példa, tegnap este a Hungarian team-el. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor kaptunk ki, de mikor kaptunk akkor már az elején megmondható volt. (ellenségnél pl 3db IS7 meg 4 S51), ilyenkor annyira egyértelmű persze csak akkor, ha olyan pályát kapsz ahol a médiumok nem tudják lerohanni a tüzéreket.

Ebből leszűrhető, hogy ütőképes company-t nem lehet csinálni mindenféle hun csatin toborzott emberekből, illetve lehet de a kommunikáció sokszor többet ér mind egy-két nagyobb tank...
    Companyzásnak csak a leendő (meglévő) klánok/századok látják hasznát, mi által tényleg jól összeszokhat egy csapat!
  • Mester61
    Köszi,kölcsönt hol vegyek föl, ezt nagyon elcseztem, de majd az ajándék arany megoldja.
  • a.carkey
    Vegyél egy loltracktort és termeld ki a pénzt egy shermanre, egy T-34re, egy KVra és egy PZIII/IV, vagy PZIV tankra, és máris egyenesbe jössz anyagilag. :D
  • a.carkey
    Mindkétszer azt lőtte. 2x láttam egymás után. Ha látom, hogy van az ellennél, már megyek is campelni. :D
  • [NST]Cifu
    Noha a T-54-est én is OP-nak tartom, azért két lövésből max. úgy tudja megenni, ha ammo rack critical-t lő, vagy kigyulladt a JT. 1600/320 = 5 lövés kell amúgy hozzá.
  • Mester61
    Sziasztok!
    Megvettem az IS-7-et, de mit összebénázok vele, átvittem a legénységet az IS-4-ből de csak 90%-osan.10 lövésből 7 mellé megy, MAUS-zal, szemben esélytelen vagyok egyedül, sok az az 1000 HP különbség.Az IS-4 fullon sokkal jobb volt, de majd csak belejövök.Egy dolgot viszont elrontottam, eladtam mindent,hogy megvegyem, most igen kell a játékban dolgozni,hogy ne legyekek mínuszban. Lehet, hogy az orosz ág fel van turbózva, de én nem vettem még eddig észre. Lehet, ha túl leszek ezzel is a 700.-ik csatán jobb lessz, de most nagyon kiábrándító, biztos én vagyok a béna, de majd csak belejövök.
  • a.carkey
    T-54 két lövésből ette meg a JTigert ... A JTiger két lövése persze lepattant a ruszki csodáról.

Komolyan nem értem, hogy ezzel a tankkal mire gondoltak?! :(
  • a.carkey
    A Stugot lövik először. :D
  • SZU
    Ezek az artisok főleg a killre mennek?

Tegnap nyomultam Stuggal. Csupa KT, IS3 meg ilyenek között csoszogtam. Az ellenfélnek 3 artyja volt.

Egyik fedezék mögül kijöttem és becsapódott 2 arty találat a fedezékem mögé. A lövés után gyorsan visszatolattam és az előző helyemre jött a harmadik lövés. No ezek kinéztek maguknak. Sebaj, gyorsan elrobogok a nagyvasak között, hátha eltűnök a szemük elől, vagy célpontot váltanak. Beálltam egy bokor mögé és egy találat leszedte a láncot, a másik pont mellém ment.

Alig volt már életem de még kb. 2 találatot kidodgeoltam és utána robbantam fel. Legalább az vígasztalt, hogy az ellenfél artyjai 2-4 lövést pazaroltak el rám, amíg a társaim harcoltak.
  • [NST]Cifu
    Billotte's medal: Akkor kerül kiosztásra, ha a csata végén életben maradsz úgy, hogy legalább 5 kritikus találatot kaptál (a személyzet sérülése is beleszámít), továbbá legfeljebb 20% hp-val élted túl a csatát és kilőttél legalább egy ellenfelet.
  • Renegade
    szerintem ezt nem tudjuk most biztosan, mert mindkét verziót alá lehet támasztani

1: csak találatot számol
    2: sebzést okozó találat (ez már a splas is) alapján számol
  • Renegade
    pedig de :-)
  • Renegade
    ezzel továbbra is az a baj, hogy sztori

lassan mindnyájan játszottunk annyit, hogy minden témában van egy jó sztorink (kilőttem, lepattant róla, lepattant rólam, op, nem op), aztán ha szépen egymás mellé teszük a számokat akkor jön valami szimpi szám kiragadása, az egész nézegetése helyett.

De én is viszább veszek, nem op az orosz, ami ág, egyszerűen csak könyebb, esetenként jóval. Párszor már bemásoltam pár vs adatot, most nincsen kedvem (mini vs IS4re is volt).
  • DummyBoy
    Nekem tegnap a T43-asom játszott főnixmadarat ... szerintem megérezte, hogy nagyon sokat szidom, vagy nemtom, de újraéledt hamvaiból ... Valszeg a medium buffok jót tehettek neki, mert úgy voltam vele, lemegyek egy szokásos első kört és oké ... az eredmény az lett, hogy tegnap majdnem csak T43-al játszottam ... Ráadásul sikerélményem is volt ... sőt, szórakoztató volt vele a játék ...

Úgy néz ki új életet adott az utolsó peccs a médiumoknak ...
  • malystryx
    *mármint én voltam tank a luchs-os gyerekkel a többi arty meg td volt....
  • malystryx
    Tegnap este volt egy jó meccsem a KV-val. 5-en maradtunk 6 ellen, én voltam meg egy luchs-os gyerek aki egész idő alatt egy sarokban kummantott. Kapta is az anyázást. Komarin pálya volt, bázist védtem először, majd miután elfogytak a támadók, elindultam egyedül.. A többiek nem mertek jönni. Megyek át a báziskörön, az erdőből jön egy arty lövés, "gun hit". Faxa... Közben egy hetzit észrevettem a 2 arty segített nekem. Mentem az erdő felé, záporoztak a lövedékek olyannyira, hogy az 5-ből 4 modult kilőttek. És maradt még 130 HP-m. Vánszorgott a tankom 7-8-al... Szép lassan észrevettem őket, és az artyk segítségével kilőttem őket. A 6-ból 4-et kilőttem a végére, az utolsó kill is az enyém volt. Tök úgy éreztem, mintha benne lettem volna a harcban, szegény tankomon minden elromlott kivéve a loader. Több sebből vérezve harcolt a tankom, de túléltük. Kaptam a végén vmi medált: Billotte's medal
    Nem valami jó az angolom, elmondanátok hogy mi ez? Ha kérhetném? Előre is köszi :))
  • [NST]Cifu
    Hát nem tudom, én annyira nem röhögök a kis artykon sem, mert továbbra is meglehetős hatékonysággal detrack-elnek...
  • Achmed927
    Nekem a grille okozott mér meglepetést, de ahogy te is mondod ... én sem aggódok a kisebb teirű artyk miatt. A nagyok miatt mér igen. :D Főleg a nyom.....busz miatt. :D
  • lammaer
    Pedig szerintem már marhára nem viszik el a rendszereket....
  • lammaer
    Hát, remélem rendbeszedik a következő patchel az artyk sebzését, és tényleg tierükhöz méltó sebzést okoznak. Akkor már végképp nem kell foglaklozni velük, annyira szart sem fognak érni.

Low tier artikon (németeknél a Hummel alattiak, pl wespe, grille) már igy is csak röhögök, ahogy próbálkoznak körülöttem, aztán ha véletlenül becsapódik egy a T29-be, akkor elvisz 20%ot... :)
  • Adjunktus
    nem vettem észre!
  • lammaer
    Kezitcsókolon, ez már elmúlt, le tetszett maradni a patchről?
  • DummyBoy
    Artys csatáim egyik rekordja amikor 5!!! hitem volt 15 lövésből ...

A legdurvább egy Confederate medál 0 hittel :)
  • Adjunktus
    Na de a kurvaarty pontossági statisztikában,azt nem számolja ugye találatnak,amikor"csak"mellédlő és kigyuladsz,megdöglik mindeki a gépben,elszállnak a rendszereid és gyakorlatilag egy pontatlan kurvaarty lövés után,marad egy élő de gyakorlatilag minden további harctevékenységre alkalmatlan darab vasad!?
  • Adjunktus
    Nem vagyok én annyira biztos abban a nagy Orosz fölényben.
    IS-3 vs KT.Más a stílus.
    Aki KT-val face to face neki akar menni a IS-3-nak,az valószínűleg 3-4 ilyen alkalom után fogja telepicsogni a fórumot,azzal,hogy milyen op a IS!
    Fordítva viszont,ha valaki IS-3-al leáll csiki-csukizni,vagy nagyobb távolságból szájperkedni egy KT-val akkor az előbbi verzió fordítottja fog bekövetkezni.
    IS-4 vs Mini Maus.
    Na itt akár face to face is nekimehet nyugodt szívvel a Mini a JS-nek.
    Ha a frontját tudja felé tartani akkor nyert ügye van.Márpedig tudni fogja,mert a IS-4 nem egy balettművész.Lőtte már ki Mini a IS-4-emet nem egyszer.Mindig megizzadok velük.Igencsak furfangos játékot,kell produkálni ellenük.
    IS-7 vs Maus.
    Na itt az a bejegyzések,beszámolók(és volt egy videó is régebben)alapján,majdnem mindenki a IS-7-re tenné a voksát.
    Nyilván sokszor voltatok már ti is olyan csatában,ahol ez a két gép ellenfélként került össze.Hányszor láttátok,hogy a IS mikor meglátta a Maust,akkor egyből,minden további nélkül nekirontott egyedül?
    Ilyenkor nem az szokott véletlenül történni,hogy behátrál és összevárja a többieket,miközben a chat-en bőszen noszogatja az arty-kat?
    A régi videó(maus team vs IS-7 team)számomra nem mérvadó.Ott a Maus-os brigád olyan szinten tehetségtelen volt,hogy borzalom.Mintha direkt ki akartak volna kapni.
  • [NST]Cifu
    Meg az Objekt 212-re és a GW Tigerre. :)

Egyébként meg azért kíváncsi lennék, hogy mi számít "hit"-nek arty-nál. Az, ha telibe találsz valamit, vagy az is, ha a spalsh damage critet / sebzést okoz.
  • weissewolfe
    Köszi,közben megoldódott!Feltelepítettem újra,most már működik.Csak ahogy nézem a patch után már nem a res/scripts/command_mapping.xml-ben tárolja a beállításokat,hanem a doc and settings/rendszergazda/app data-ban.
  • lammaer
    Hát, nekem ez a rész jól működik, jobb nyomvatartásra forgatja a kamerát rendesen. Szerintem valami nálad romlott el - de ha megmondod melyik xml kell, átküldöm priviben az enyém.
  • Renegade
    ez csak szimpla pszichológia, amire nem könnyű rájönni, ha az ember nem vagy ritkán artyzik. Plusz még a kényszer a kognitív disszonancia csökkentésére, jejeje :-)

Na meg egy hülye bug az agyban, hogy hajlamosak vagyunk nagyobb súllyal kezelni a rosszat (telibe ver az arty), mint a jót (8* lőtt körbe és fel se tünt). :-)

Egyszerű példa: az, ha fiatalon összejövünk álmaink nőjével lényegesen könnyebben dolgozza fel az agyunk (majd hogy nem természetesnek tűnik), mint amikor x év után szakítunk vele :-)

Ez a szemét dolog a statisztikákban, ha nincsen kozmetikázva, akkor (természetesen a szóródást figyelembevéve) bizony tényeket tükröznek :-)

Kösz, hogy megerősítetted a teoriámat (akkor ez már tény), kell azért a visszaigazolás, na :-)
  • LSSAHPAUL
    Tegnap company-ban hun-hun meccs:
  • weissewolfe
    Ugy látom Szergejnek sikerült szétb@ni a billentyűkiosztást is.
    Nem tudjátok,vissza lehet valahogy állítani,hogy jobb egérgomb nyomva tartásával forgassa a kamerát?
    A jobb shift/ctrl-t sem fogadja el egyik funkcióhoz sem.Hiába írom át az xml-t,azok a beállítások maradnak,amik a settings-ben vannak.Nincs valakinek ötlete?
    Köszi előre is!
  • lammaer
    Nekem sem, az ágyú messzire elvisz, és pontosabb :D
  • I.C.ram
    Artynak viszont nem kell a közelben lennie :)
  • lammaer
    DPSben viszont nem....
  • I.C.ram
    De egy alap arty is jóval többet sebez, mint egy heavy. Átlagban kb duplát, 1.5x sebez.
  • lammaer
    Ez is csak az S51 és SU14-re igaz...