418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• szabii98
    jó nagy :D
  • Eagle16
    Igen.
  • SZU
    Grr!! 88-as hosszúcsövűmmel lőttem tigrissel egy párduc tornyos PZIV-est.

3x pattant le a toronyról.
  • szabii98
    Ez az L/70es?
  • szabii98
    PzIV nem tigris én rontottam...reggel khhmm...dél van még :)
  • Eagle16
    Az az L/48-as 106mm-es pen.-el meg 110-es damage-el. Azzal az is csoda lenne ha átlőnéd szemből :D
  • szabii98
    most közepes 75ösöm van(sorban a 3.) azis elég durva, 250méterről 25%os tigrist 1 lövéssel
    imádom :P
  • TDantes
    Mi? 88-as? Szép is lenne...A legjobb ágyú rá, a 75 mm-es L/70, bár azt hiszem ez felmegy a Tigrisre is, de Tigrisen gyönge, viszont a Panzer IV-re nagyon fasza a hosszú 75-ös.
  • szabii98
    Hali!
    Boldog új Évet!

PzIVre van olyan ágyú, mint a Tigris és a VK3601 ágyúja?(a hosszú csövű)
  • ol75
    Jó reggelt! Mindenkinek Boldog Új Évet!
  • mascarun
    Sok jó csatában és mégtöbb tapasztalati pontban gazdag boldog újévet kívánok!
  • marko37
    Jó reggelt és boldog új évet mindenkinek
  • balogh197528
    B.U.É.K Mindenkinek és igy tovább a csatákban sziasztok.
  • poty45
    Sikerekben és nyertes tankcsatákban gazdag újévet kívánok minden játékosnak. BUÉK - 2011
  • ximix #16654
    Kösz a linket pont ezen gondolkodtam hogy belefabrikálom a tankokba a nevüket.
    nekem ez tetszett meg

[URL=http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/7531-seliv-icons-mod-english-port/]http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/7531-seliv-icons-mod-english-port/[/URL
  • davidbog
    Boldog új évet mindenkinek!
  • Wlanseraf
    Látom te ugyan azt a színvonalat képviseled mint eddig.. remélem jobb éved lesz jövőre:)

Boldog új évet mindenkinek!! én elmentem bulizni:)
  • TDantes
    Amúgy azt ,hogy a tapasztalatlan legénység úgy mellé mint a szemét, igazán megváltoztathatnák már. Valami roppant zavaró.
  • szabii98
    Azisjószar
  • Szakesz
    Te kis butus, ezt már megtették! Most a sebzés jön!
  • TDantes
    Persze. A német 8-9-10-es szintű nehéz tankok páncéltatát 100%-al csökkentik. Ez lesz az ajándék. Megfelel?
  • szabii98
    nemhiszem
  • Wlanseraf
    kapunk valami ajándékot?:)
  • a.carkey
    Kezd a pöcsöm telelenni. Jöhetnének már az EU szerverek, mert ma vagy 3x fordult elő az, hogy bár megnyomtam a gombot, a lövést már nem adta le, hanem engem lőttek ki.
  • lammaer
    Én a BL9 ágyúval (ez az IS3 legjobb illetve az IS4 második legjobb ágyúja) egy helyről biztosan nem pattanok: közelről, a sofőr kukkolójáról.
  • LeonSilver
    Nekem.
  • Eagle16
    Tök mindegy milyen távolságról, ugyanez van az oldalával is. Csak akkor sebződik ha oldalról találom el a lánctalpnál.
  • Szakesz
    Közvetlen közelről 105mm ágyúval nem nagyon pattanok, szinte soha. 200-300métertől távolabbról AP-vel nem is próbálkozok...:)
  • TDantes
    Közelről is lepattan, de volt, hogy az oldaláról is lepattant közvetlen közelről. Pont az előbb, ráadásul a 128-assal lőttem rá, és lepattant.
  • davidbog
    Milyen távolságról lőttők rá? Mert 300 méter felett valóban ritkán ütik át. Elég váltózó a homlokpáncél teljesítménye. Van hogy szinte minden lepattan, de van hogy Tigrisektől kell hátrábbhúzodnom. Én szinte az összes nehéztankommal a közelharot erőltetem, a KT-vel nem mindig, azzal néha leállok sniperkedni. Valószínű, hogy a közelharc miatti kis távolságok (50-200 méter) miatt ütik át gyakrabban a homlokpáncélom.
  • TDantes
    A 105-ös is lepattan folyamatosan róla. Csak oldalról tudok IS-4et sebezni
  • Eagle16
    L/71-el nem igazán, 10-ből esetleg 1-szer átmegy. Patch előtt sokkal gyengébb volt.
  • davidbog
    A decemberi patch után megvettem az IS-4-est, ma elértem vele a 200. csatám. Írok egy kis összefoglalót róla, hátha segítségére lesz valakinek.

Normális esetben a megvétel után rendelkezésre áll a 122 mm BL-9-es ágyú és a tier 10-es rádió, mert az IS-3-nál már ki lettek fejlesztve. Ezután a következő fejleszteni való a futómű. Az alapfutóművel iszonyatosan lomha és lassú, de már csak azért is a futómű a következő, mert ha beszereljük jobb rádiót és a 122 mm BL-9-es ágyú akkor csak 100 kg marad a tömeglimitig. A fejlesztett futóművig kell kitartani, onnantól már nagyot javul a harcértéke.
    A következő kifejlesztenivaló a torony, mivel az alap nem valami erős szemből. Aztán a motor, szerintem nyugodtan lehet a motort késleltetni, mert az a +50 lóerő nem számít sokat, minimális a változás. Legvégére hagytam a 130 mm-es ágyút.

Az alaptornyot arról lehet felismerni hogy a jobb oldalán elől van egy kis gömbalakú öntvény, illetve nincs ponyva a hátulján. Városi harcokban illetve sziklás terepen, ahol nagyobb esély van a közelharcra könnyen kiszúrható. Az alaptorony szemből is átüthető és a 130 mm-es ágyú nem rakható bele. A 130 mm-es ágyút nehezebb kiszúrni: eleve csak a fejlesztett torony kell hozzá, de ettől még lehet a 122 mm-es is első ránézésre nem nagy a különbség a 122 mm BL-9 és a 130 mm S-70 ágyúk közt. Az árulkodó pont a csőszájfék mögötti gyűrű, az jóval hosszabb a 130 mm-esnél. Természtesen ezt nem lehet kiszúrni 50 méternél távolabbról. A 130 mm-es tűzgyorsasága nem valami nagy még rammarrel se éri el az 5 lövés/percet. Ezek ismeretei nem létfontosságúak a csatában, de néha nem árt ha tudjuk mivel is állunk szemben például csiki-csuki harcban.

A javítási költsége nem is olyan borzasztó: 14-16k credit. A KT se sokkal olcsóbb a 13-15k javítási költségével. Egy hét alatt körülbelül 1,5 millió creditet szedtem össze az IS-4-el, illetve az egyik tier 8-as nehéztankkal (amint elhullottam IS-4-el váltottam az egyik tier 8-asra a háromból).

Igazán gyenge pontja nem nagyon van.
    Az IS-3-hoz képest lomha, talán a T32 nehéztankhoz hasonlítható, de gyengébb a gyorsulása. A KT fordulékonyabb nála és jobban gyorsul, de nem gyorsabb. A végsebessége elvileg 35 km/h, de ezt csak városi terepen éri el könnyen.
    A homlokpáncélja (140 mm) tier 9-10-es ágyúkkal és a német 8,8 cm L/71-el átüthető akár 250 méterről is, de jó esély van a lepattnásra. Szemből talán ezt is a homlokpáncél szélein érdemes lőni. Ha sikerül átütni akkor olyan 35-40%-os eséllyel sérül meg a vezető.
    Gyors medium tankok nagyon tudják szivatni, ha egyedül van és 20-30 méterről köröznek körülötte. A jobbak AP-vel a kevésbé jók HE-vel.
    Gyakori az ágyú sérülés vagy a tüzér sérülése. Kis gépekkel, gyors ágyúval érdemes az ágyújára célozni. Persze ezzel is csak 100 méteren belülről érdemes próbálkozni, távolról kevés az esély a találatra. Más rendszeres sérülés nem jellemző. Lőszer vagy töltőember sérülése ritka, nem szükséges a wet ammo kiegészítő. Lőszerrobbanás még nem fordult elő. (Ellenben haverom IS-3 és IS tankjainál amikor 2 naponta kilövik mellőlem egy lövéssel közel maximum életről.)
    24 lőszerrel van ellátva a 130 mm-es ágyú. Nem sok. Már kétszer esett meg, hogy elfogyott mind. Az egyik esetben 24 lövésből 22 talált. Igaz ebből 2 nem sebzett, csak a lánctalpat szakította le.

Az IS-4 igazi rohamozó tank. Az IS-3-al ellentétben nyugodtan ki lehet dugni az orrát tier 7-es gépek ellen is nem nagyon fogják átvinni. Távolsági harcra kevésbé alkalmas mint egy KT vagy Tigris. Lassú a célkör szűkűlése (plána ha sérült az ágyú vagy a lövész) és olyan igazán pontos ágyúja nem nagyon van.

Összességében talán ennyi. Nem feltétlenül helytálló minden amit írtam. Lehetséges, hogy másnál más modul sérülések lesznek jellemzőek. Vagy máshogy értékeli a mozgékonyságát, távolsági harcra való alkalmasságát. Bocsánat ha kicsit hosszú lett.
  • Oddball29
    Érdekes, némelyiknél golyóztak a szemeim, hogy ezt most hogy...
  • szabii98
    Nekemis kezd elmenni a türelmem hogy állandóan az orosz tankok a jobbak...szerintem megint elkezdem az orosz ágat
  • popey8
    Felraktam azt a kis tank ikon modot. Az ellenfélnél viszont fordítva van kiírva a harckocsi neve és szintje. Át lehet állítani vhol, h rendesen mutassa?
  • TDantes
    Lassan kinek van kedve egyáltalán német tankot venni?
  • Eagle16
    Ha nem nerfelik a T-54-est akkor biztos nem veszek következőre Párduc II-t. Kinek van kedve porcelán tankban ülni mikor olyan közepest is lehet venni, ami nem gyullad ki minden 2. csatában és páncélzata is van.
  • szabii98
    Am a fejlesztők nem akarnak egy Modern World of Tanksot?:D
  • Mester61
    Sziasztok!
    Boldog Új Évet Mindenkinek!
    El se tudjátok képzelni milyen jó a játék magyar felségjellel és saját skinekkel.
    Ha érdekel titeket itt megtaláljátok:
    http://wotskins.wordpress.com/
    http://w00dr0w.atw.hu/mester61/magyar_felseg_jel.rar
    Készíts biztonsági mentést, a szükséges skinekről.