418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Eagle16
    SPAT. (Self-Propelled Heavy Anti-Tank Gun)

Ez az angol FV4005 prototípus, 1956-ból. Ha a T-54-esben lehet 1980-as motor akkor ez is beleférhetne :D
  • TVelvet
    KV
  • Oddball29
    Ez valami 7,2 inch SPG?
  • [NST]Cifu
    Na bakker, ha falhoz állítanak, se találtam volna ki, hogy ezt takarja a csimbum ágyú. :)
  • Eagle16
    Én amúgy ezt szeretném:

Ez az angol KV :D 183mm-es ágyúval mehetne valami magas tier-be :)
  • zoltang
    Ratsch-Bumm (németül) ágyú a 76-mm-Divisionskanone M1942 (SiS-3)

http://de.wikipedia.org/wiki/76-mm-Divisionskanone_M1942_%28SiS-3%29
  • Oddball29
    Az 1940-41-es 88-as Flak36 még gyengébb. Kisebb kezdősebességgel fejletlenebb és gyengébb minőségű lőszert használtak, ami előfordult, hogy szétkenődött az orosz páncélzaton. Olyan Pak40-nek felelt meg átütésben. Ha jól emlékszem, olyan 87-90 mm 1000 méteren 30 fokban.
  • Metontour
    A páncélos múzeumokkal kapcsolatban ami megközelíthető a németországi Munster.Volt ott már valaki?
    Én voltam és szép gyűjtemény van ott is PzI.től KT-ig STUG, JPZIV, Jagdpanthet,Sturmtiger, Párduc.Meg persze az NSZK NDK tankok.
  • Eagle16
    Az 57mm-esre gondolsz? ZiS-2
  • [NST]Cifu
    A 'csimbum ágyú' nekem nem mond semmit. Valami bőven kifejtés nem ártana, mire gondolsz.
  • Oddball29
    Zisz-3, ne nem veszek rá mérget.
  • ximix #17062
    Látom te komolyan foglalkozol a témával ha tudnál nekem segíteni abban hogy az orosz csimbum ágyú melyik volt mi volt a valódi neve ?
  • yossarianHUN
    hát igen a magyarok öregbítik egyetemes hírnevüket
  • davidbog
    Azért az se általános eset hogy 6 találat kell a harcképtelenné tételéhez. Erre is volt sok példa, de arra is hogy egyetlen találat kellett. Gyakran megesett az egy találat egy kilövés eset is.
  • peter9228
    3%-on volt, és előtte is belesebeztem vagy háromszor három százalékot, azaz 12%-ot:P A vk45 volt 1%-on
  • HuffnagelSteve
    Na ez az igazi prosztó, nem az aki a videón egyet káromkodik.
    Ez még angolul is lenyomta a mondókáját ha jól emléxxxxxem.

• I.C.ram
    Sokat biztos, nem sebeztél bele, ha duplázással is csak 2k xpt kaptál :)
  • Met
    Mit kell látni? Hogy kinyírtad a Maust ami lehet 1%-on volt?:DDD
  • peter9228
    Ki mondta hogy szar a JgPanther?:D

• Renegade
  • Oddball29
    Örökbecsű jutott eszembe: mennyire került ez a kísérlet...?
  • Renegade
    megint jó cikk a lemilen

kísérleti tankok
  • Me0w
    Beirjam en is, hogy holnapig? :)
  • a.carkey
    Meg ezt, ill ezt!
  • spiczi91
    állítólag hasznos a stabilizáló
  • spiczi91
    Mi a f****, most nézem, hogy vannak a hozzászólások számai. :D
  • Szakesz
    Mhh, jó meglátás. :D
  • a.carkey
    Mikor voltál arra? Én először 1987ben, akkor még nagyon jó volt, de pár éve szétköltöztették a részlegeket, és igazából sok gép, tankok, máshová kerültek. Ami még most is hatalmas, az a bányarendszer, amit az alagsorban kiépítettek. :D
  • lammaer
    Kubinka érdekes lehet, de ha jól olvasom a wikin meg amiket a google kidob pl ezt (a kubinkai tankmúzeum hivatalos honlapja olyan mintha vmi kisiskolás hobbypage lenne) akkor külföldieknek mindenféle speciális engedély kell, és még fotózni se lehet...
  • Svenhassel
    Gyárilag nem kellene ott lennie, szóval valószínűleg találat okozhatta.
  • Svenhassel
    Gyári nem lehetett, szóval valószínű átlőtték.
  • Eagle16
    Holnapig. Holnap még talán 500 lesz, de lehet hogy már 150.
  • WaseK
    hmm, kicsit vicces a fórummotor :D
  • HuffnagelSteve
    huhu

• WaseK
    Ok, akkor csak nem egy időben készültek a képek.
    A lyukat azt láttam, a kérdés az volt, hogy gyári, vagy átlőtték a csövet?
  • feriboi
    én úgy tudom hogy csak a futóművét tervezték a korai verzióknak az amerikai christie mintájára. A kv-ról Carius írta a könyvében ( Tigers in the Mud, Otto Carius, 2003 Stackpole books ) hogy "it earned our respect"
  • WaseK
    Ok, akkor csak nem egy időben készültek a képek.
    Na és a lyuk gyári, vagy átlőtték a csövet?
  • Szakesz
    Szerintem két lehetőség van;
    1. Elfelejtették kikapcsolni ezt a kis kedvezményt.
    2. Nem tudják visszaállítani. (mondjuk ezt kétlem, de én már bármit kinézek belőlük.)

Bármelyik is legyen az igaz, ők egy harmadik lehetőséget fognak a nagyközönség elé tárni, mármint, hogy milyen kegyesek is valójában! :)
  • [NST]Cifu
    Mindhárom kép ugyanazt a KV-2-est ábrázolja, csak időrendi sorrendben. Először a lánctalp és a futógörgők, meg a felfüggesztés tűnt el, és valóban, a két második képen a torony ~90°-ban jobbra van fordítva.

Ha megnézed az első és a másik képen azonos módon van elgörbülve a sárhányó hátsó, 3. futógörgő feletti része (a második képen az sárhányó első része is eltűnt).
    A csővön lévő lyuk a második képen is kivehető, a rajta "lovagló" pacák bal lába előtt.
  • spiczi91