112
  • Sippie
    #112
    tejóég azott egy rpg? :OOOO
    fotosopp...
  • Asperot
    #111
  • Asperot
    #110
    Még talán annyi hogy a japánok elég sajátosan viselkednek háborúban. Európai és amerikai fejjel felfoghatatlan elszántsággal, áldozatvállalással, és elég kegyetlenül vívták a harcaikat. Megadás nem létezett számukra, mint ahogy gyakorlatilag foglyokat sem ejtettek. Gond nélkül vállalták a dicső halált és ezt elvárták az ellenfelektől is. Ezért hihetetlen véres harcok dúltak a szigeteken. El lehet képzelni mi lett volna ha Japán földjére lépnek az amerikai katonák. Minkét oldalnak az így elszenvedett vereségek többszörösével kellet volna számolnia. Egyébként, ha csak a számokat nézzük Tokió, vagy Berlin bombázása sokkal több áldozatot követelt.
  • Mike
    #109
    +1 amiért meg is érdemelték, az meg a bálnák!
  • Mike
    #108
    A japánok két okból kaptak atomot

    - sunyin, tárgyalások alatt támadták meg USA-t
    - a vörös hadsereg fél európát eloglalta, kellett valami ami meggyőzte őket, hogy nem érdemes továbbmenni
  • vasziszdasz
    #107
    A japánok se ingyen kapták az atomot, megtámadták amerikát, fél ázsiát végigrabolták-gyilkolták, és nem nagyon voltak hajlandók megadni magukat. Rá lettek kényszerítve. Ha neked kellett volna menned Japánt felszabadítani, te is inkább az atomot választottad volna mint pár millió kamikázét meg szamurájt.
  • Amergin
    #106
    A nagyhatalmak már csak ilyenek: mindegyik jóságos a kis népekkel.
    Ezért szeretnünk kell őket és hálával tartozunk nekik

    "Amikor szeretett vezérünk, Rákosi elvtárs, a Gellérthegyi
    szabadságszobor elé lép, egy emberként áll mögötte egész dolgozó
    népünk, hogy az õ szavaival mondja el ismét: A hálás magyar nemzet soha
    nem felejti el, hogy szörnyû elesettségében a fasiszta barbárok
    kiverése után, a Szovjetunió és a nagy Sztálin segítõ keze állított
    talpra... A Szabadságtéri hálaszobor leleplezésekor a hûség és hála
    szavaival fordul egész dolgozó népünk, felszabadítónk, a nagy Sztálin
    felé.
    Köszönjük Sztálin elvtárs, nemzetünk felszabadítását. Köszönjük
    szabadságunkat, derûs, munkás életünket, ragyogó szocialista jövõnket!"
  • Asperot
    #105
    1945 augusztus 6 és 9
  • nonicks
    #104
    mennyi idő telt a két bombázás között?..
  • Deus Ex
    #103
    Melyik után tették le a fegyvert..?
  • nonicks
    #102
    :D egy atomot ledobtak aztán a másodikat minek nem volt hely tárolni?
  • Asperot
    #101
    Az atombomba szörnyű volt. A Csendes-óceáni hadszíntér is szörnyű volt. Az első végett vetett a másodiknak. Tudom hogy kegyetlen matek de a „jó” nem abszolút érték.

  • Mike
    #100
    adjatok egy linket arról a képről, amikor Picard fogja a fejét, hogy édesjóistenem!
  • nonicks
    #99
    amúgy azt elfelejted hogy az USA nagyhatalom...egész Európa semmit se tudna tenni ellene ha az USA-ban olyan döntést hoznak ami mondjuk az emberiség ellen elkövetett büntet lenne(pl: leatomoznak valamit,és ezt már 2szer(!) megcsinálta és semmi baja nincs belőle az USA-nak..szóval)
  • nonicks
    #98
    az a nagy probléma hogy az emberiség nem érett meg ilyen kérdések eldöntésére... hogy egy ember lehet egy másiknak az életének ura vagy kioltója..nos a demokrácia szerinte nem de lennének olyan esetek amikor MUSZÁJ lenne dönteni erről demokratikus államformájú államokban (!) is!(gondolok én olyan betegségekre amik egyszerűen gátolják az ember életét(mert bizony van ilyen)
  • Amergin
    #97
    Ha azt akarod mondani, hogy azért kellett Irakba menniük a hős amerikaiaknak, hogy éhen ne halljanak, akkor szállj ki. Ne halmozd tovább a hülyeségeidet.
  • Mike
    #96
    ez csak egy példa volt
    irhattam volna azt is

    enni

    de látom sikerült a léányegtelen dologba belekötni,
    ügyes vagy
    tapsikálok én is
  • Amergin
    #95
    Ha "olyan", akkor pénzért dolgozni, vagy pénzért embert ölni között nincs is különbség ezek szerint. Ismered a meglehetősen jól körülhatárolható embercsoportot, akik 1 Ft-ért az anyjukat is .... a ravatalon? Gondolom közéjük tartozol, ha már nem ítéled el őket. Szerintem akkor a rablógyilkosokat is ki kellene engedni a börtönből, hiszen ők is csak eszerint az elv szerint éltek...
  • Mike
    #94
    szerinted miért szokás háborúzni? nincs jobb dolguk? persze hogy a gazdasági haszonért
    ezen megütközni, olyan mintha azon háborodnál fel, hogy az emberek pénzért dolgoznak
  • Mike
    #93
    500 éve simán kiirtották volna őket, minket meg kicsit sem izgatott volna
  • Pares
    #92
    Ja persze, nem kötelező ott állni... Haljon meg az összes Iraki meg Afganisztáni, és nem lesz ilyen gondjuk. Minek élnek? Csak amerikát akadályozzák a hódításban meg az olaj védelmében.

    Ráadásul még azt is hazudták, hogy ezek, akikre rálőttek, megtámadták az amerikaiakat. Mégis mivel? Puszta kézzel meg kamerával? A két fegyveres az ég világon nem csinált semmit a videón.

    Itt nem arról van szó, hogy mit akarnak az Irakiak, hisz háború van, hanem arról, hogy amerika hazugságokkal, a puszta gazdasági haszon miatt létrehozta ezt az ún. háborút (ami inkább csak mészárlás, meg gerillaharcok), millió civilt leöltek és egyesek még csodálkoznak, hogy valakik próbálnak ellenük tenni valamit.
  • krajcsovszkig
    #91
    A horogkeresztről én azt hallottam, hogy a pártalapításkori brainstormingon hozta fel egy csávó, mint (asszem indiai) vallási jelkép, ami olyasmit jelentett, amit ők akartak hangsúlyozni. Hitler pedig jobbra fordította, mert ugye jobboldali párt és 45 fokkal elfordította, mert úgy mozgalmasabb.

    A vörös csillag meg a sörgyártók védőszentjének valami jelképe vagy mi, a Heinekenen is azért van rajta.
  • kvp
    #90
    A jelkepekrol ket megjegyzes:
    -hitler a sorpuccshoz egy olcso dan sort hasznalt, amin veletlenul horogkereszt volt, ez lett kesobb a jelkepe (bar az iranyat elrontotta amikor lemasolta)
    -lenin a forradalom elott az ideje jo reszet svajcban toltotte, ahol kapni lehetett egy delnemet sort, amin egy voros csillag volt, kesobb ez lett a forradalom jelkepe

    Nem tudom, hogy ez most vicces vagy szomoru...
  • Deus Ex
    #89
    A magam részéről befejeztem a gyógypedagógusi tevékenységet..
  • Mike
    #88
    egyébként meg úgy érdekelne, hány éves is vagy?
  • Mike
    #87
    érdekes, az amcsik simán hazsnálják a piros csillagot
    pedig volt hidegháború is
    ellenebn a horogkeresztet valamiért nem
    talán a győztesek mindent visznek mint most Irakban is?
  • Mike
    #86
    egyetértek
  • Mike
    #85
    óh, mondom én, zsidók tehetnek mindenről
  • Mike
    #84
    érdekes erre mindig a nácoid emberkék szeretnek hivatkozni, akik mellékesen meg szimplán holocausttagadók is, de a 100 millió az 100 millió
    te is közéjük tartozol?
    nem vagyok ukrán, Sztálin se cseszett ki velem, ellenben a derék nacionalistáink támadták meg a SZU-t papírbakancsban, na rájuk haragszom
    a vörös csillagra speciel nem
    ha neked a sátán jelképe, hát istenkém, majd örög korodban mész az utcán és ezen fogsz dünnyögni, már látom magam előtt :D
  • Tetsuo
    #83
    A komcsi eszme, beszaras, mennyire gyonyoru.. tenyleg. De amig ember az ember, nem megvalosithato!
    Otthon pedig a szocik a legnagyobb kapitalistak.. kb ennyit a definiciokrol.
  • Asperot
    #82
    Egy szóval sem mondtam hogy bejön :)Mentegetni meg nincs mit, a rengeteg áldozat tény. Azért picit nézz körbe, mi okozta pontosan annyi ember halálát. Ide elég is az off.
  • Amergin
    #81
    Védd csak a védhetetlent, mentegetsd a mentegethetetlent. "Mekkora csapás", hogy nem valósulhatott meg sehol ez a remek eszme...
    A söröd mellett a homlokodra is tetováltathatnád, ha annyira bejön neked és "e jelben győzni fogsz"
  • Asperot
    #80
    Rengeteg ember halálát okozta továbbá a vallás, rabszolgatartás, spanyolnátha, gyakorlatilag bármely eszme, az éhínség. A kommunista szó mellé társított szoros jelentést egyébként ismered? Mert egyetlen pillanatra sem valósult meg sehol. Vörös csillag meg van a sörömön is.
  • Amergin
    #79
    Inkább azon kellene "besírnod", hogy a kommunista rendszerek hozzávetőleg 100 millió ember pusztulásáért felelősek a mai napig és ezen rendszerek jelképe a vörös csillag. De nem biztos, hogy te ezt feléred ésszel vagy erkölcsi érzékkel.
    Ennek elég csak a legvégét elolvasni és kb. látható, hogy hová kell a vörös csillagot elhelyeznünk.
    A szerző meglepően pontos jóslata meg valószínűleg nem a véletlen műve...
  • lekvároshurka
    #78
    Mike nincs is igazán mit irnom, maximálisan melleted állok ,végre valaki aki az irásodbol "sejtem" élt is (velem 1üt) a régi rendszerbe, és nem a manapság qurva nagy divat lett usa szidást nyomja,én kiba hálás vagyok nekik hogy összeomlott a szovjetunio,mert hát legyünk összinték pld. a fegyverkezésel alaposan benne volt a kezük ,de kár leirni mert a notorius usa szidok ugy se értik neked meg asszem nem kell külön magyarázni :)akkor nagyon vártuk a "megváltást" és meg is jött,de ezt valahogy elfelejtik az emberek ,de ugyérzem hogy az itt olvasok javarészt fiatalabb korosztály és nem is tudják igazán, nem ugyanaz olvasni-tanulni rola meg benne lenni a dolgokba .)A multkor valami hasonlo usa szidos cikbe oda fajultak a dolgok hogy 1 über faszkalap(nem !!! tudok rá mást irni)56-al kapcsolatba elkezdte szidni amerikát ,de csak öket !!!! hogy nem segitettek nekünk ,arrol meg hogyhogynem teljesen megfeledkezet hogy anno Bp utcáit nem fehér hanem vörös ! csillagos tankok lötték.. ott tartunk hogy ha betörnek hozzád nem a betörö a hibás hanem a rendör mer mérnem állt az ajtóba :)persze segithettek volna.. de ottvolt szuez és arrol a cseppet se aproságrol meg ne feledkezzünk meg hogy ezzel 1 uj nagyon komoly europai háborut vagy ne ad isten egy 3. világháborut kockáztattak volna meg.Amit tettek ha civilek voltak elitélendö ,meg kell büntetni öket ,de aszem éveket olvashatnánk rola(ha nyilvánoságra kerülne) a ruszkik mit csináltak az afgánokal ,de a csecsen téma se semmi(falvakat löttek rakétatüzérségel rendszeresen) ,most ök is terroristát kiálthatnak rájuk, de persze a nagy béke eredményének látom hogy elnézik az oroszoknak cserébe a dolgot mert hát ök mit is csinálnak ott ?
  • Mike
    #77
    Amergin féléknek mondhatod
    nem látnak avak gyűlölettőlsátán csillag, ezen besírtam
    biztos nagypapitól elvették a kommunisták a gyárat, biztos nem zsellér volt az öreg
  • Mike
    #76
    csak arra vigyázz, zsigeri gyülöleted fel nem emésszen
    nincs barátnőd?
    gyülölködés helyett az élet örömeire kéne koncentrálnod
    már látszanak rajtad a kattantság jelei, milyen lesz ez majd 50 év múlva ha már ma itt tartasz
  • Mike
    #75
    és gondolom muszlim testvéreidnek szurkolsz
  • pixx
    #74
    És a bankok milyen jó üzlet, akik majd kölcsön adnak, hogy egy új országot építsenek...
  • wednes
    #73
    Az ebből hasznot húzó cégek, beszállítok, fegyvergyárak ez alatt a 7 év alatt már megkeresték a betevőjüket. Most már ellesznek a következő "felszabadító" akcióig.