1543
United States of America
  • JohnnyNapalm
    +fav
  • JohnnyNapalm
    custom telecaster
  • Waczkor
    Ha nem vetted volna észre nem magát a társadalmát csodáltuk,hanem a nevezetességeket,városokat,autókat.Semmi köze ahhoz amiről te beszélsz.Így van,nem sok olyan nemzet van mint a magyar,de amiket leírtál semmi közük nincs ahhoz,amiről itt szól a beszélgetés.
    Azért az utóbbi években sikerül lassacskán felzárkóznunk nekünk magyaroknak a "szennyhez".
    Ebbe nem akarok belemenni,látszik hogy te eleve amerika ellenes vagy,vártam mikor jön az első ellenes hsz,még korán van,majd ha hazaér a sok "hazafi",akkor lesz telesz*rva a topic.

Inkább ne látogasd ezt a topikot,jobb lesz neked is,meg nekünk is.
  • USAMEN POWER
    Akit érdekel, az nézze ezt a srácot a Justin.Tv -n. Link
    Nem túl érdekfeszítő a srác, de mikor járja Miamit és környékét, akkor sokat láthat az ember, ráadásul az adás színvonala is elég jó, keveset laggol stb.. Florida, Hollywood Beach -en lakik.

Am qrwa jó topik, + fav.
  • Apus
    150x90-es van minden military shopban, nagyobbat nemigazán látni.

#23: A Johnny Walker az skót, szerintem a Jim Beamre gondoltál. És a legjobb bourbon a Rebel Yell:)
  • geo91
    mi ebben a vicces, csak azt mond meg nekem.
  • DIESEL DOG #62
    Hmm... azt eddig is tudtam hogy egy munkavállaói vízumot kijárni nem két perc, de ezek szerint nehezebb mint gondoltam, és még az sem biztos hogy az ember megkapja...

Mindenesetre először ha kimennék tengerentúlra, csak túristaként tenném, hogy úgymond élesben face to face láthassam hogyan mennek ott a dolgok...

Köszi az információkat!
  • DIESEL DOG #60
    Gondolom nem árt tisztába lenni a tengeren túli lehetőségekkel, társadalom szokásaival, egyebekkel.
  • stonesour
    lol
  • geo91
    ez mondjuk igaz, de csak csínján, nem szabad, hogy felboruljon az egyensúly.
  • geo91
    ott a sokezer éves magyar kultúra, népdalkincs, rovásírás, sorolhatnám.
    minek kell egy elkorcsosult tengerentúli társadalom szennye?
  • Waczkor
    Én egyik céggel mentem ki,diákmunkával.Van tábori és work experience program.

2008-ban 295 eurót kellett fizetnem,ebben benne volt a repjegy oda-vissza(Budapest-New York,New York-San Jose,New York -Budapest),szállás,napi 3x étkezés,a vízum volt még amit fizetnem kellett.
    Ezen felül kaptam 9 hétre 1400 dollár fizetést.Sajnos azóta rendesen megemelték a díjat és a táborok nem fizetik a repjegyet sem:(

Diákként könnyű kijutni,ha találsz melót,akkor elvileg kapsz vízumot könnyen 3 hónapra.Ha cégen keresztül mész ki,akkor befizeted a programdíjat és ők megszervezik neked a vízuminterjút,ami kb 3 perc lesz és megkapod simán.

Munkát gyakorlatilag google-ba beírva is lehet találni,bár a válság kint is érződik azért,nehezebb melót találni.Ha cégen keresztül mész,akkor ők találnak neked melót.
    Azért azt hozzátenném,hogy kint sem minden tökéletes.Idén nyáron New Jersey-ben voltam,ami kb ilyen munkásnegyed szintű,kétkezi munka volt,reggle 4-re kellett mennem és volt hogy este 8-ra értem haza.
    Szar melót volt,kb minden amcsi srác sittes volt,vicces volt amikor egyik fekete sráccal kiküldtek egy rendezvényre,ahol én voltam egyedül fehér:)Füvezés alap volt nekik meló közben,ha valaki nem jött egy hétig,akkor általában az történt,hogy lecsukták:)
    Valamint az amerikaiak nem mondhatni hogy tisztelnének,úgy vannak vele,hogy diák vagy,örülj hogy kijutottál,ne várd el hogy emberszámba vegyenek.Persze ez is főnökfüggő.

Ugyan jól kerestem ha volt meló,de szoptam is rendesen.Viszont még így is messze többet kerestem,mint itthon egy diákmunkával.Sőt kint az alap órabér 8 dollár körül van,és úgy fizetnek mint egy amerikait.Nincs kivételezés.

Tavalyi nyaram nem volt "annyira jó",nem mentem sehova,New Yorkban voltam párszor,sikerült feljutnom az Empire State Buildingre.New York teljesen más,valakinek az tetszik a legjobban,nekem annyira nem jött be,nagyon zsúfolt.

Zöldkártyát lehet nyerni minden évben a zöld kártya lottón,ezen kívül ha összeházasodsz egy amerikaival,akkor kapsz talán,de az sem megy olyan könnyen,mert figyelik.Sokan csinálták ezt.Erről nem tudok sajnos többet mondani.

Amit nehéz szerezni,az a vízum,ha nem diákként akarsz kimenni.Eleve mindenkihez úgy állnak,hogy kint akar letelepedni.Sok orosz diák például kimegy 3 hónapra és nem jön haza.Volt nálunk is hogy kerestek pár bolgárt,mert nem jelentek meg a munkahelyen.Persze ha diplomás vagy,olyan munkára mész,amivel sokat keresel,akkor nyilván könnyebb.

Ha van papírod arról hogy téged kint fogad egy cég,akkor elvileg jó esélyed van,hogy megkapod a vízumot hosszabb időre.
  • DIESEL DOG #55
    Megértem az aggodalmad, persze egyetértek abban hogy mi Magyarok ápoljuk, és átadjuk unokáinknak nemzeti hagyományainkat, de egy kis kitekintés más népek, nemzetek kúltúráiba, társadalmába, történelmébe nem árt szerintem...
  • DIESEL DOG #53
    Nem az istenítésről van szó...

Csupán puszta eszmecseréről, tapasztalatokról, egyebekről...
    Amerika kúltúrája sajátos, a társadalom is más mint az "öreg kontinensen" Európában... :)
  • byzhouse
    ja nagyon szép a filmekben
  • geo91
    ahelyett, hogy a saját kultúrádat és múltadat ápolnád, inkább egy idegen népet majmolsz... nem értelek titeket!
  • greg benz
    Sok mindent szeretek Amerikában,de az egyik nagy kedvenc az amerikai stílusú házak,a tökéletesen nyírt zöld gyeppel
  • geo91
    akkor minek őket ennyire "isteníteni"?
  • DIESEL DOG #48
    Az köztudott hogy az amerikai társadalom nem éppen a legműveltebb...
  • geo91
    nem értem ezt az egész amerika mániát és majmolást. kultúra nuku, történelmük is alig van...
  • Martinho
    szia! tudnál mesélni ezekről a diákmunkákról? imádom amerikát szeretnék egyszer eljutni én is oda :P
  • Falkon
    De persze ezt se felejtsük el:

Esetleg nincs meg valakinek a régi verzió?
  • DIESEL DOG #44
    A csodálatos Monument Valley...

És a tipikus amerikai jelképek... :)

• DIESEL DOG #43
    New York-ban volt kint egyik ismerősöm Ő is hasonlóképpen vélekedett az ottani körülményekről, társadalomról...

Ha lehetőségem lesz rá, ami úgy néz ki hogy lesz, akkor én legszívesebben a 66-os utat járnám végig, egészen Chicago-tól (Illinois) Los Angeles-ig (California)
    Pont a tegnapi nap folyamán este néztem meg egy kb. 60 perces útifilmet túristáknak, és ez csak fokozta a vágyam hogy elmenjek egy ilyen útra... :)

Viszont érdekelnek a munkavállalási lehetőségek is odakint, annyit tudok hogy ha munkát akarok vállani akkor szükségem van munkavállalói vízumra... ebben ha tudnál segíteni akkor hálás lennék, elég néhány apróbb informorzsa is, hogy hol érdemes keresgélni, stb... :)

No meg érdekelne ez a zöldkártya is... hogyan működik, ki kapja, miért, és hogyan... :)
  • leho 94
  • stonesour
    Álmom, hogy egyszer kijussak oda. :D
  • DIESEL DOG #40
  • Falkon
    ACDC

Másik nagy kedvenc:

• Waczkor
    Jó kis topic
    Volt szerencsém az elmúlt két nyárat kint tölteni.2008-ban voltam a nyugati parton,amiket leírtatok mindegyiket sikerült megnéznem.Életem legszebb nyara volt,Monument Valley,Grand Canyon,Hoover gát,Alcatraz,Golden Gate híd,Beverly Hills,Hollywood,Venice Beach,Las Vegas.

California államban volt a tábor ahol dolgoztam,következő nyáron a keleti parton voltam.Azt kell hogy mondjam,hogy California az California.Gyakorlatilag olyan ,mintha egy külön ország lenne.Az emberek kedvesek,vadidegenek is köszönnek az utcán,ha meghallják hogy nem angolul beszélsz,azonnal érdeklődnek,hova valósi vagy.Ehhez képest New Yorkban kb el is vérezhetsz,rádnéznek és mennek a dolgukra:)

Aki még diák és van lehetősége,mindenképp menjen ki,mert olyan élményben lesz része,amit soha nem felejt.
    Csajok,autók,nyílegyenes autópályák,kihalt utak,olcsó benzin,kaja,pia:)
  • leho 94
    Jimi Hendrix.
  • Falkon
  • Falkon
    De jó lenne!
  • DIESEL DOG #34
    Ezt a tájat szeretem a legjobban, szvsz nincs lenyűgözőbb látvány a Monument Valley-nál, a Grand Canyon-nál, és a Mojave sivatagnál...

A természet csodákra képes az erózió nevű "fegyverével" :)
  • DIESEL DOG #33
    Presley... :)

Még akár ma is élhetne...
  • Falkon
    Na meg persze a híres KIRÁLY!
    Elvis :)
  • leho 94
    Ez istenjó.
  • DIESEL DOG #30
    De régen hallottam már ezt a számot... jól esik most újra hallani... :)
  • Falkon
    Én is!
  • Falkon
  • DIESEL DOG #27
    Imádom az Alabama együttest!