1543
United States of America
  • Falkon
    Ez a bobos volt amikor a csávó meghalt?
  • báttyó02
    anyádat
  • USAMEN POWER
    Fasza, hogy két tragédiából valaki összegányolt egy giffet, te meg itt rombolod vele a topikot.
  • DIESEL DOG #111
    Az ilyen zenék nekem is tetszenek! :)

Ami nálam +fav az a country... olyan különleges hangulata van ennek a zenei stílusnak... íme egy szám napjaink country zenészétől:

• Zsolek123
    istencsászár
  • carbon2010
  • DIESEL DOG #108
    Csak a Te kedvedért... California Yosemite National Park... :)

• USAMEN POWER
    Visszatérve a zenéhez, az amcsi Hard Rock nagyon bejövős. :))

• Zsolek123
    a kanadai mamuterdőkhöz képest ezek lepkefingok. :)
  • DIESEL DOG #105
    Akkor szerettem bele ebbe a tájba... :)
    Amúgy igaz, sok Bud Spencer & Terence Hill film játszódott ilyen és hasonló tájakon... :D
  • USAMEN POWER
    Ezeket a tájakat a Bud Spencer filmek mintha tükröznék nem ? :D
  • DIESEL DOG #103
    Lenyűgözően szép mediterrán vidék, ez már a videókból is jól lejön... :)

Nekem a sivatagi rész és a sziklás hegység, meg a nyugati partrész ami nagyon nagy kedvencem...
    Utah, Arizona, New Mexico, California, Texas, Tennessee államok amiket preferálok... :D

Arizona (Sedona)

Utah (sziklás hegység)

És még egy kis Arizona... ez a táj magával ragadó... a vadnyugati hangulat, a cowboy hagyományok és az ősi indián kúltúra...

Amúgy galériámban van mégtöbb kép... ;)
  • USAMEN POWER
    A másik fav, az Hawaii, Oahu, csak annyit játszottam már a TDU -val, meg fűrkésztem Google Earth-al hogy már sok volt. :D

• DIESEL DOG #101
    Az amerikai álom kifejezést azt az Amerikai Egyesült Államokban kialakult eszmét takarja, hogy minden egyén saját erejéből kemény munkával képes saját életét jobbá tenni, leginkább folytonos és növekvő jövedelemmel...
    Meglátásom szerint eléggé utópisztikus... a válság ugyan ott is felütötte a fejét... de a politikai részébe nem bocsátkozom bele...

Persze ez az "amerikai álom" kifejezés odakint is csak közhely...
  • tigeroo
    jah, az amerikai álom... amivel hitegetik az embereket?
  • Falkon
    Mindennap ott szállok le.
  • tigeroo
  • USAMEN POWER
    Amúgy a Könyves Kálmán körúton, a Lágymányosi hídtól nem messze van egy Cadillac szalon. Élőben én ott láttam Cadillac XLR -t, qrwa jól néz ki ! Shelby Gt 500 -at láttam már többször.
  • DIESEL DOG #95
    Beautiful cityscape!
  • DIESEL DOG #94
    Egy kis érdekesség az amerikai zászlóról:

Az Amerikai Egyesült Államok zászlaja – ismert nevén „csillagok és csíkok” (Stars and Stripes), magyarul gyakran: „csillagos-sávos lobogó” – a történelem során nem egyszer változott meg, tagállamok be-, illetve kilépése folytán. A jelenlegi zászlón 7 piros és 6 fehér vízszintes vonal található, a zászló bal felső sarkában egy nagy kék négyszög látható, benne ötven ötágú csillaggal. A sávok az eredeti tizenhárom gyarmatot jelképezik, az ötven csillag kék mezőben pedig a jelenlegi ötven tagállamot.
    Maga a zászló a függetlenségi háborúban jelent meg először, tizenhárom csillaggal. A zászló alapötletét a Szabadság Fiai adták, akik annyi piros-fehér csíkú zászlót használtak, ahány államban tevékenykedtek. A háború elindulásakor már mind a tizenhárom gyarmatban jelen voltak. A tizenhárom csillag helyett azonban az akkori brit zászló lekicsinyített változata került. 1777 júniusában a második kontinentális kongresszus megállapodott, hogy a zászlón a brit lobogó helyett a bal felső sarokban tizenhárom csillagnak kell lennie Június 14. azóta a zászló napja az Egyesült Államokban.
    A történelem során annyiszor változott az Egyesült Államok zászlaja, ahányszor egy új tagállam lépett be. A legutóbbi, az ötvenedik állam, Hawaii, 1959-ben lépett be, bár a zászlóra csak 1960. július 4-én (a Függetlenség Napján) került fel az 50. csillag.
    A leghosszabb ideig használt zászló sokáig a 48 csillagos változat volt, 1912-től 1959-ig. A jelenlegi zászló 2007. július 4-én megdöntötte ezt a rekordot.
    A zászló kulturális jelentősége egyedülálló, a nagyrészt bevándorlók leszármazottaiból álló nemzet számára az egységet és az együttélést jelképezi. Tanévkezdéskor, illetve állampolgárság kiadásakor a tanulók/állampolgárok a zászló előtt hűségesküt tesznek (Oath of Allegiance), hogy az Egyesült Államok törvényeit betartják. Maga a zászló természetesen mindenkinek jelenthet mást is, leginkább az Alkotmányt és a Bill of Rightsot, ami a nemzet demokratikus jogait foglalja össze.
    Akárcsak Magyarországon, Amerikában is kiakasztják a zászlót bizonyos ünnepnapokon, például az Elnök napján, a Veteránok napján és leginkább július 4-én (függetlenség napja), a nemzeti ünnepen.

• gyepesjoint
    CHEVY IMPALA SS (L) (L)
  • USAMEN POWER
    Ez meg Chicago. A legtöbben nem látnak semmi érdekeset egy ilyen képen, "sok helyen építenek már felhőkarcolókat" viszont az a helyzet, hogy azok az országok akik elmajmolták ezt az építészeti stílust, csak a hangulatát felejtették Amerikában. Épüljön bárhol a világon egy toronyház, a hazája Amerikában van. Ezért is fölösleges esetleg Magyarországon felhúzni Manhattant, hangulata nem lesz egy csepp se, viszont Budapest hangulatát szétbasznák.

• DIESEL DOG #91
    Hát idehaza az alább linkelt 3 autó bármelyikével megnézik az embert az utcán... :)
  • DIESEL DOG #90
    Gyönyörűek!

• USAMEN POWER
    Ráadásul ami egy amcsinak átlag, azt máshol megnézik. :))
  • USAMEN POWER
    Ezek meg a drágábbak közül:

• DIESEL DOG #87
    Mindig is tetszettek ezek a stílusú gépek... hosszú orr, far rész, nagy hűtőmaszk tipikus amerikai dizájn jellemzi ezt az autót is.

• USAMEN POWER
    Itt az egyik kedvencem a megfizethető us vasak közül. :) Ez egy amerikainak teljesen átlagautó, nekem meg qrwára bejön.

• DIESEL DOG #85
    Őszintén szólva én hezitálok... van végzettségem, angolt idestova 11éve tanulom folyamatosan, épp ezért szeretnék lassan már egy középfokú vizsgát belőle...
    Tetszik az ottani felfogás, a szabad világ, de nem szabad elfelejteni hogy az amerikaiak végtelenül kapitalisták... a nagykorúság határa odakint 21 év amihez nekem még van 1 évem, ergo én odakint még kispöcs lennék...
  • DIESEL DOG #84
    Hát New York állítólag a bűnözés melegágya (gondolok itt Manhattenre)... mások azt rebesgetik hogy Boston-ban nagyobb a bűnözési ráta... hogy hol az igazság azt nem tudom...
    Egy biztos New York borzalmasan zsúfolt...
  • USAMEN POWER
    Amerikába azért akarnak kimenni a legtöbben, hogy "majd jól meggazdagodom", és mikor eltöltenek ott x időt négykézlább felmosással, akkor jönnek rá, hogy a franc egye meg. Ha már ki akar jutni valaki, mindenképp vmi jó szakmával, és ami a legfontosabb Angol tudással, mert különben keményen át tudnak baszni. De ha úgy vesszük, aki itthon már rendelkezik normális életkörülményekkel, munka, család, ház, és ami a legfontosabb, nem napról napra él, annak szerintem elég ha túristaként mászkál ki. Nekem legalábbis az életcélom valami ilyesmi irányba fordult el már egy jóidelye.
  • Doktor Lucsok
  • USAMEN POWER
    Kertvárosban a legfaszább hogy nagy a nyugalom, a távolban mégis ott vannak a nagyváros felhőkarcolói, ilyen alapon New York is jó, de mint írtam az a keleti part túl szűrke nekem.
  • USAMEN POWER
    Az a helyzet, hogy a keleti part zsúfolt, egyhangú, egy kis színt visz bele Florida. Viszont a nyugati part már hangulatos de mivel a Szent András törésvonal nagyon dominál ott nem nagyon laknák azon a környéken, 1-2 napra még elmegy, talán lát valamit az ember, de én qrwára parázok a földrengésektől. Középső rész az megint zűrös mert esetleg egy megtermett tornádó elviszi a házadat. Ami nekem bejön, mindenképp Canada alsó vidékei, Toronto, és az USA északi része, michigan és környékét emelném ki. Aki nem szereti a hideget, annak nem ajánlom, de szerintem meg lehet szokni.
  • DIESEL DOG #79
    Én is a kertvárosi részeket részesítem előnyben, vagy kisebb városokat mint pl. Barstow, vagy El Paso, Santa Fe...
  • DIESEL DOG #78
    Ez így van ahogy mondod... ha az ember ki is jut oda mint munkavállaló, ugyanúgy dolgozni kell mint itt, vagy akárhol... sehol sem fonják kolbászból a kerítést úgy ahogy az USA-ban sem.
    Első körben csak túristaként mennék ki... őszintén szólva kicsit félnék kapásból belecsapni a lecsóba, így hát jobbnak tartom ha az ember csak körülnéz, információkat szerez, ismerkedik az idegen világgal. Hallottam már olyanról is aki kiment és újéletet kezdett kint az államokban, de kevés az ilyen...
    Viszont van ráció abban amit mondasz hogy az életet itt kell megalapozni, és túristaként nyaralásképpen már csak a pénztárca szab határokat... :)
  • Zsolek123
    Nekem se bejövős a nagyvárosi élet.
  • USAMEN POWER
    Én ha kint élhetnék, akkor mindenképp Chicago, kertvárosi részében. Ez az álmom kis pöcs korom óta, de mint írtam, már lemondtam erről.
  • USAMEN POWER
    Amúgy az us vasak nálam a toppon vannak, nagyon kevés van ami ne lenne kedvenc, szeretnék is egyet majd magamnak, DE annak ellenére, hogy kis pöcs korom óta ki szeretnék jutni az usaba, már rég lemondtam róla, főleg hogy már nem olyan mint ami régen volt, ott se aranyból, és marcipánból van már a világ, másrészt ahogy lentebb megírtátok túl zűrös a kijutás. Én amondó vagyok, hogy az életet itt kell megalapozni Magyarországon, és nyaralásképpen menjen ki az ember időnként. Túristaként is sokat lehet látni sztem. :)
  • DIESEL DOG #74
    Nagypapámnak (2004-ben elhunyt ) volt szerencséje 2 hónapig kint lennie Miami-ban (Florida) fiatal korában, nagyon sok mindent mesélt nekem az ottani körülményekről, szokásokról, trendekről... mind a mai napig a fülemben hallom a szavait... :)