1543
United States of America
  • USAMEN POWER
    Nem is vörös hanem sárgaréz, de egy kicsit bronzos beütése van.
  • USAMEN POWER
    Nekem van Jack Daniels táskám, és vörösréz kulcstartóm, de qrwa jól néznek ki. :))
  • DIESEL DOG #152
    Kedvenc whiskey-m! :D

No de... holmarad a király... Elvis Presley... :)
  • Zsolek123
    Ez a két dolog az amiért szeretem Amerikát.

• DIESEL DOG #150
    Igaz... és nem csak sok idő, hanem sok pénz is...
  • S2000
    Mindenkinek tudom ajánlani a Barny és Peti menni Amerika sorozatot, minden nagyobb nevezetességet bemutatnak. Profi videók, jó zenék, a hangulatot nagyon átadja.
  • Freeda Krueger
    Ha minden nevezetességet meg akarsz nézni,az sok idő...
    Én a haditechnikai és a repülő múzeumokkal kezdeném,de az is rengeteg van.
  • DIESEL DOG #147
    Hát ha egyszer kijutok az államokba, jó esély van rá, akkor szeretnék eljutni a legszebb és legnevezetesebb helyekre...

Ilyen pl. a Saint Louisban (Missouri) található Gate Arch is:

• USAMEN POWER
    Nekem erről inkább csak ez jut eszembe az utóbbi időben...

• Gaborkik #145
    És lakosai közül 2 :

• tigeroo
  • leho 94
    meg a sok gejzír. aranyos táj.
  • DIESEL DOG #142
    A vadlovak, meg a vadnyugat... legjobb :)
  • Freeda Krueger
    Mustangok jutnak eszembe Amerikáról.
    autók,pacik,repülők...
  • DIESEL DOG #140
    Tényleg... jó hogy említed a Yellowstone Nemzeti Parkot... :)

8980 négyzetkilométeres park, Wyoming, Montana és Idaho államok területén, a Sziklás-hegységben...
  • USAMEN POWER
    Mert nem is akarják elkapni.
  • Gaborkik #138
    Ha már Amerika nekem ez ugrik be legelőször :

• Tikal #137
    hm, mikor az oroszok szállták meg afganisztánt azt az egész világ elítélte, amikor az amerikaiak akkor az már terrorizmus elleni harc... irakkal ugyanez... van aki elhiszi hogy terroristák után küldtek több tizezer katonát ezekbe az országokba? Bin laden meg még mindig szabad, nevetséges hogy évek óta nem tudják elkapni, egyik titkosszolgálat sem....
  • DIESEL DOG #136
    Semmi probléma... :)
  • USAMEN POWER
    A videóban, ott van hogy mi történt A - Z -ig.
  • USAMEN POWER
    Az a helyzet, hogy pont a nagy tömeg állítja hogy terror támadás történt, és kevesen azt ami az igazság. Sajnos túl sok dolog esik egybe, és kerül nyílvánosságra mostanság ahhoz, hogy továbbra is azt állítsuk, hogy terror támadás történt.
    Kamu indokokkal megszállni egy országot, az emberek szabadságát elvenni színtén kamu indokokkal nem szép dolog. És ezekre először nem is jön rá az ember, csak ha jobban beleássa magát a dolgokba, ha megpróbálunk nem a tömeg agyával gondolkodni, és picit átlátni a dolgokon, nem egyből bekapni a mézesmadzagot amit a szennyadók mondanak. Talán ha mindenki így gondolkozna, Magyarország se lenne a béka segge alatt, nem lennénk az utolsók Európában. Nem akartam politizálni, de mostmár muszáj, nézd meg pl. az mszp mivel kampányol, kinek szól a kampányuk ? A nyugdíjasoknak, és hogy miért ? Mert bekapják az idióta fejükkel a mézesmadzagot, és pont elegen vannak ahhoz, hogy biztosabb helyre emelkedjen az mszp a választásokon.

sry diesel.
  • flashpointer
    na majd így
  • flashpointer
    http://www.indavideo.hu/video/18_Civil_aldozatok_Irakban
  • DIESEL DOG #131
    Érdekes a videó, de főleg a cikk amit alább linkeltél...hmm... meglehet hogy soha nem fogjuk megtudni az igazságot hogy mi is történt valójában a világ kereskedelmi központtal...
  • USAMEN POWER
    Úgy kezdődik, hogy spontán a repülőktől a két toronynak nem lett volna szabad összedőlnie. A megrendezett akciót továbbá az is leleplezi, hogy a két torony túl szabályosan dőlt össze, mert a fő tartó elemei a toronynak megolvadtak (valami miatt?) Egyik okát érdekes módon nyílvánosságra is hozták: Link

Viszont nem húznám tovább a szót, tényleg nem szeretnék politizálni, mindenki azt szűr le belőle amit akar, de az 100 % hogy nem az történt, amit a TV -ben mondtak, mondanak.

Továbbá még egy kis érdekesség.
  • DIESEL DOG #129
    Essen egy pár szó a bennszülött amerikaiakról az Indiánokról... :)

Indiánoknak az amerikai kontinens bennszülött népeit nevezzük.
    Jelenleg az amerikai kontinens lakosságának egy tetemes, de kisebb részét képezik. Elnevezésük Amerika középkori újra-felfedezésével és egy tévedéssel kapcsolatos, nevezetesen, hogy Kolumbusz Kristóf azt hitte, hogy Indiát érte el, amikor a mai Dominikában partot ért.
    Amerikában bennszülött amerikai (angolul Native American), és az Első Nemzetek (First Nations) neveken is emlegetik őket.
    Más neveik: amerikai indiánok, amerindek, vörös indiánok. Az angol nyelvben az indian szó indiánt és indiait egyaránt jelenthet, így az angol szó alakjában őrzi Kolumbusz tévedését, a magyar nyelvben azonban a két jelentés két szóalakra vált szét.
    A bennszülött amerikai népek kultúrája, életmódja már az európai hódítás előtt nagyon valtozatos volt. Egyesek vadászó-gyűjtögető életmódot folytattak, mások mezőgazdasággal és vízkultúrával foglalkoztak, máig maradandó örökséget hagyva maguk után. Egyes társadalmaik erősen a mezőgazdaságtól függtek, mások életmódja a földművelés, vadászat és gyűjtögetés keverékére épült. Egyes régiókban a bennszülött népek monumentális épületeket emeltek, nagy, jól szervezett városokat hoztak létre. Társadalmaikat egyes főnökök uralta területek, államok, sőt hatalmas birodalmak jellemezték.
    Az amerikai kontinens sok területét ma is bennszülött amerikaiak népesítik be. Amerikában legalább ezer bennszülött nyelvet beszélnek, ezek közül néhányat, mint a kecsua, a guaraní, a maja és a nahuatl több millióan. A legtöbb bennszülött nép a nyugatról bevándorolt népek életmódját vette át, de helyenként változó mértékben sokan megőriztek régi vallási, társadalmi és életmódbeli hagyományokat. Léteznek olyan bennszülött népek, amelyek viszonylagos elszigeteltségben, ősi életmódjukat őrizve élnek, sőt valószínűleg olyanok is, akik még mind a mai napig a modern civilizációtól teljesen elzárva élnek.

És egy videó is, hogy jobban megismerjük a zenéjüket, néhány kép kíséretében:

• DIESEL DOG #128
    Értem... :)
  • Freeda Krueger
    Nem gyásznap hanem a "Hazafiság Napja",de csak tavaly nyílvánították annak.
  • leho 94
    Az ember okos, és realista. De tömegben buta, és paranoiás, kitalált mindenki mindent, hogy a kormány nyomatta bele a repülőket, meg hogy robbanásokat láttak az épületek aljánál. akkora ökörségek hogy még.

Mivel született mindenféle állítás, már nem nagyon tudjuk meg hogy wtf.
  • DIESEL DOG #125
    Erről én is hallottam, de vajon mennyi ennek az állításnak a valóságalapja?

Mert Amerikának erre a háború volt a válasza amit Afganisztán megszállásával kezdtek, de ebbe nem akarok nagyon belemászni, túl sok lenne benne a politika...
  • DIESEL DOG #124
    Uhh...

Egyébként Amerikában a szeptember 11-ikét nem nyilvánították nemzeti gyásznapnak?
  • USAMEN POWER
    A legnagyobb probléma az, hogy nem terrortámadás volt.
  • Falkon
    Igen már utána kerestem.
  • USAMEN POWER
    140 -el csapódott oszlopnak.
  • Falkon
    Apám nagybátya mesélte, otthon nézett ki az ablakból és láttam a repülőket meg ahogy belecsapódik meg ahogy leomlik.
  • Martinho
    ezt a #109-est vki kitörölhetné nyugodt szívvel, mert sztem nem igazán vicces...
  • DIESEL DOG #118
    2001. szeptember 11-ike az bizony fekete nap, ami beírta magát Amerika történelmébe... ha jól tudom 2000 ember veszett oda a WTC romjai alatt... nem beszélve a sérültek számáról...:(

A másik a szánkós aki a kanadában rendezett téli olimpián vesztette életét egy tragikus balesetben... :(
  • Falkon
    Utálom az ilyen idiótákat..
  • báttyó02
    jah
  • DIESEL DOG #115
    Igen, de egyeseknek mint látod végtelenül gusztustalan ízlése van... :(