1543
United States of America
-
DIESEL DOG #194 Bizony én is, pont tegnap este néztem meg egy röpke kb. 60perces útifilmet a 66-os útról... nagyon sok múzeum van állam szerte, amiket egyszerűen nem lehet kihagyni, az indián rezervátumokat, a cowboy hagyományokat mind a mai napig őrző helyeket végigjárni... :) -
stain #193 Dallasban nem jártam még, csak a reptéren. Pedig meg kéne már nézni egyszer...
A space needle elég jellegzetes, benne volt a seattle supersonics logójában is, amíg még volt olyan kosárcsapat. amúgy elég unalmas egy város, de a környék nagyon szép. sajna a jimi hendrix szoborral nem fényképezkedtem le, bánom azóta is :-(
A 66-os tényleg klasszul fel van újítva, nevadában mentem egy rövidebb szakaszon. Végig motoros kocsmák vannak, és iszonyat mennyiségű öreg szakállas harley-s arc öreg feleségekkel a hátuk mögött, vagy oldalkocsiban. Elég király lehet egy ilyen motoros túra, én csak kocsival mentem, de úgy is élveztem rendesen. Ráadásul a 66-os még szépen tekereg a hegyek között, amerre a vasút is megy, úgyhogy lehet látni 100 kocsiból álló vonatot, meg a tájat. Az új interstate autópályák úgy épültek, hogy onnan szinte semmit sem látni; végig lehet vezetni keresztben az országon úgy, hogy max az út mellé ültetett fák változnak. -
#192 USA fuck yeah! Hát igen ennyit a nagy amerikáról.. -
#191 Favourite (fent az oldalak száma mellett van a csillag. Ha szereted a topikot akkor a kedvenceid közé rakod. Ez a + fav :) ) -
#190 Szívesen végigautóznám egy régebbi amerikai csodában.:-) -
DIESEL DOG #189 +fav = valamit nagyon kedvelsz, szeretsz :) -
#188 Népszerű témák
1. Internetes Fogadások, Tippmix
2. U.S.A
3. Battlefield Bad Company 2
4. German Truck Simulator
5. Ismerd fel a képről az autót
6. Autómodellek
7. Euro Truck Simulator
8. A PC-s játékoknak leáldozott! Vol. 2.
9. Kamionok (fuvarozás, áruszállítás)
10. Képek, videók (humoros, aranyos, stb.)
+fav(erről a +favról valami leírást, jelentést valaki, mert nem egészen tudom mi ez) -
DIESEL DOG #187 #183, #184: Köszi!
Valahonnan nekem Dallas ugrott be róla, mintha ott is lenne egy ilyen jellgű építmény... -
DIESEL DOG #186 A legendás 66-os útról egy kis szösszenet... :)
A 66-os amerikai autópálya az Egyesült Államok és egyben a világ leghíresebb autópályája. Szokták őt Az autópályák anyjának (Mother Road), vagy Will Rogers Route-nak (amerikai humorista) illetve Az Egyesült Államok főútjának is nevezni. Az autópálya mind közlekedésileg, mind pedig történelmileg is rendkívül fontos (volt). Manapság már csak turisták és megszállottak keresik fel a közel 4.000 kilométeres autópálya egy-egy szakaszát vagy akár a teljes hosszát.
A híres Route 66 az eredeti szövetségi utak egyike volt, 1926 és 1985 között. Chicagótól (Illinois) indult, Missourin, Kansasen, Oklahomán, Texason, Új-Mexikón, Arizonán és Kalifornián haladt keresztül, míg véget nem ért Los Angelesben.
1990-ben az államok (amelyeken áthalad) egyre inkább kezdtek rájönni arra, hogy egy óriási jelentőségű autóút halad át az államukon. Minden idők leghosszabb, legöregebb és egyben legzsúfoltabb autóútja muzeális értékekkel bír, így az autóút megtartása kulcsfontosságú. Irtózatos iramban elkezdték hát az autóutat finoman felújítani és ezzel együtt kapta meg a Történelmi 66-os út (Historic Route 66) címet is. A burkolatra elkezdték felfesteni a 66-os szimbólumát, valamint az állam nevét, hogy hol is tart az autópálya éppen.
A 66-os ma a történelem viszontagságainak ellenére teljes szakaszában járható. A régi útpályát mindenhol felújították, így az azon autózó úgy érezheti magát, mintha a történelem valamely korábbi éveiben furikázna. Egyetlenegy eltérés van a történelmi és a mai szakasz között: a Sziklák lánca híd St. Louis környékén. A híd az idők során egyre inkább használhatatlanná vált és ma már csak a gyalogosokat engedik át bizonyos időközönként; az autósforgalom elől el van zárva, mivel nem bírná ki az áthaladó autók tömegét. Felújításra nem került, mivel történelmi jelentőségű a híd; a felújítással elveszne a történelmi kultusza. Tőle pár kilométerre azonban megépült egy új híd és egy elvezető út, így ez a szakasz is járhatóvá vált.
Néhány kép:
Oatman Highway:
A 66-os út egyik elhagyatott szakasza:
A festett sivatag (painted desert):
Egy elhagyatott töltőállomás a 66-os mentén:
-
#185 Fav. topik.
-
#184 Seattle, előtérben a Space Needle. -
ldavid #183 rohadt szép helyek vannak az országban, egyszer szívesen körbejárnám (aztán mennék tovább északra)
#182: Seattle (ott a space needle) -
DIESEL DOG #182 Wow, ezeket a hosszú, végtelenbe nyúló utakat nagyon kedvelem!
Amúgy az alsó képen az a város véletlenül nem Dallas? :) -
DIESEL DOG #181 Gyönyörű, Sierra Nevada nálam is +fav! -
USAMEN POWER #180 Gyönyörűek ! -
USAMEN POWER #179 Ejj gec, de qrwa jó ez a három videó !! -
#178 Sierra Nevada
-
stain #177 Meg vannak annak az olvasztótégelynek a határozott határai. Olyan brutál gettók vannak nem annyira lecsúszott városokban is, hogy oda fehér ember nappal sem mer bemenni. És akkor van rend, ha ki sem jönnek, akik ott laknak. Ahol meg több fajta gettó is van, ott nincsen rend, ld. Los Angeles. -
#176 -
#175 amúgy azért tisztelem őket, mert egy kurvanagy nemzeti olvasztótégelyében élnek, mégis "jól" megvannak egymás mellett -
stain #174 A Dodge Charger néz ki nagyon vadul. Zsernyákok sok helyen olyannal nyomják kint. Nem tudom abban hány ló lehet, mert a széria változat is nagyon izmos, és a rendőrautókat még pluszban fel szokták spécizni.
Na egy kis Amerika képekben (pár saját kép, van még több a dA-s galériámban)
-
#173 a után nem kell .? -
A két kedvenc izom:D I <3 American cars!
Azért ez se rossz:
Na meg a japán autók is jók, de ez Amerika topic...
A 66os út, a gyerekek álma:P
Ki ne álmodott volna arról h itt végigmenjen?
És az autóversenyek szerelmeseinek kedvenc helyszínei:
TEXAS és Nevada
Jó éjszakát, és jó napot holnapra Amerika Fanok!
-
#171 mi köze amcsihoz? -.- -
#170 _:S?DAS_:D?AS_D? -
Fidolorous #169 Csak ő ne találja meg a topikot :D -
#168 únited states of amerika -
#167 Gyerekek..lehet hogy butuska vagyok..de mi az az ÚSA? -
#166 Ha már az autók és utak szóbakerültek:)
Top Gear USA Muscle Car Road Trip pt1
Top Gear USA Muscle Car Road Trip pt2
Top Gear USA Muscle Car Road Trip pt3 -
sanyiute #165 Ami eszembe jut amerikáról:
(66-os út)
(Muscle Car vagy ha ez nem is muscle de értitek hosszú sokat fogyasztó autók :D) -
#164 Most volt a Super Bowl is. -
Gaborkik #163 Ha pedig sport akkor NFL
-
#162 Én a Broadwayre mennék el. -
Gaborkik #161 Az biztos :D
Amúgy egy kis ameriaki hangulat itthon is volt amikor volt rodeósorozat nálunk egy ideig nagyon jól is ment pár alkalommal dolgozta is ott hát a feeling az megvolt ... :D -
DIESEL DOG #160 Na egy ilyen vadlovat megülni... lehet hogy felérne egy rodeóval bikaháton. :DDDD -
DIESEL DOG #159 -
#158 Egyébként nem is country zene amiben nincs benne hogy buffalo, vagy valami államnak a neve. (buffalo springfield font /hoppá élből kettő is, slágergyanús/, sweeet home alabama) -
Gaborkik #157 Musztáng:
Eredete a XVI-XVII. századra nyúlik vissza, melegvérű ló, USA nyugati államaibór származik. Elvadultan élt és él a mai napig. A húsa miatt vadásztak rá, ám száma annyira lecsökkent, hogy ma már törvény védi. A fajta kialakulásában a Spanyol ló játszott nagymértékű szerepet.
Kemény, gyors és erős lovak. Mivel önállóan szaporodtak félvadan, illetve vadan, így igazából fajtaleírás nincsen róluk. Mindenesetre a fej spanyol jelleget mutat, a test erős.
140-150 cm körüliek, súlyuk 360-400 kg. Minden színben előfordul.
Sokat rezervátumokban nevelnek és évente több lovat ingyen eladnak ...
-
#156 Isten áldja a délieket -