Hogyan emlékszik az agy a jövőre?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Így is van! Fel a fejjel!
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
De azért ez sem volt rossz...
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
menvatyok senkineka masotik nikkje csakis karcsi vatyog asz etyetlen ercsetek ma mek vekre hanyzor kel mek elmontanom fazlamak
menvatyok senkineka masotik nikkje csakis karcsi vatyog asz etyetlen ercsetek ma mek vekre hanyzor kel mek elmontanom fazlamak
"Newton ugyanis többször leszögezi, hogy csak a relatív idõ érzékelhetõ, az abszolút idõ sohasem, és semmiféle közvetlen tapasztalati bizonyíték nem hozható fel létezése mellett."
Én segítõleg szóltam, mivel ma reggel ezt a szakaszt olvastam, gondoltam megosztom. Egyébként errõl jutott most eszembe:
"Odáig jutottunk, hogy Orbán Viktor tömeggyûlésen a józan ész fontosságáról beszél, és Bajnai kormányprogramjának címébe is bevették a kifejezést."
(Amúgy én is lelkes olvasód vagyok itt a fórumon.)
bleifrei: Én is a teljességre szavazok, arra a teljességre aki kb. 2000 éve jött el.
Épp csak lábat nem mostam már.
Kara kánként folytatom tanításom.
Gondolom az egyik "17 éves srác" a jutyubról te vagy. Belõled kinézem, te kis apolitikus. :-D
"Egy középiskolás srác baloldali és Jobbikot kritizáló videókat tett fel a youtube-ra „józanmagyar” néven."
"terrer 2010.04.06. 14:24:10
A "17 éves középiskolás srác" nem 17 éves, hanem egy háromtagú kampánycsoport kitalációja, nem középiskolás, hanem marxista egyetemet végzett mind a három, és nem "srác", hiszen maguk a srácok sohase hívják magukat ilyen öreges-buzisan. Ez a blog pedig az MSZP bérblogja, aki úgy karolja fel a 17 éves "srácokat", annyira érdek nélkül, mint Gyurcsány azt az árva kislányt.
A többi stimmel."
"Epikurosz · http://epikurosz.blog.hu 2010.04.06. 23:15:39
józanmagyar?
Mióta a blogom jelszavává tettem, és az SG.hu fórumain évek óta emellett kardoskodom, a Magyar Hírlap fórumain Józan Magyar Paraszt néven írogatok, minden kis köcsög józan magyar akar lenni.
Amúgy az Sg-n írtam is többször, hogy lopják az ötleteim www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1270494522&no=29), fõleg a baloldali-libsik. Persze az, hogy füvet szívnak, az nem számít.
Odáig jutottunk, hogy Orbán Viktor tömeggyûlésen a józan ész fontosságáról beszél, és Bajnai kormányprogramjának címébe is bevették a kifejezést.
No, de kedveseim, ez csak majmolás, tartalom nélkül."
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
:-)
A másik pedig, hogy nem "Nóbel-díj", hanem Nobel-díj, és egy skandinavisztikára járó ismerõsöm közölte, hogy kiejtésben is rövid o-val kell mondani ezt a szót.
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Csak a semmi lehet tökéletes!
Csak a semmi lehet tökéletes!
Az jó dolog, amúgy, ha a pártaparatcsíkok ihletet merítenek a webes, blogos közösségekben évek hosszú során kiforrt cuccokból.
Így legalább a netes kisember is politikacsinálónak képzelheti magát, de az még tény marad, hogy valakik ezért szép összegeket kasszíroznak be.
De nekem ezek olyan egyformák.
Kb. 2éve kitaláltam a folyamatos kromatográfiás elválasztás egy megvalósítását. kb 1éve jártam a Richterben ahol elmondták hogy tesztelnek egy az enyémmel teljesen megegyezõ eljárást. Ez van.
6 milliárd konkurensel a nyakadban nem egyszerû elsõnek lenni.
Ĥ|Ψ>≈iħ∂|Ψ>/∂t (Az ember) \"Tudásra törpe és vakságra nagy.\" \"Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.\" Használj TE is szinkrotronsugárzást!
Ne vigyorogj, mert ez hótkomoly.
Értekeztem valahol, tán az indexen vagy Órigón a kulturális parazitizmussal, (persze enyhe, de tényleg nyhe és ártatlan dsidózással megfûszerezve, de csak azért, hogy jobban üssön, na :-), és nem telt bele 3 hónap Réz Bandinak megjelent a könyve a Parazita kultúrákról. ez nem vicc!!!!
Gyakorlatilag, olyan lettem, mint a mitológiai Mitriádesz, amihez nyúlok, arannyá változik - mások kezében!
Õszintén szólva, már nem is merem leírni a gondolataim, mert holnap - esetleg a szellemébõl kifordítva - neves újságokban, pártprogramokban vagy mittomén még hol látom viszont õket.
Olyan ez, mint amikor az embernek ellopják a gyermekét, majd cifra janicsár gúnyában mutogatják, vagy küldik harcba tõle idegen célokért, legtöbbször persze pízért.
Már alig merek nyilvános fórumokon irkálni, vagy csak közjegyzõ, esetleg szerzõi jogban szakosodott ügyvéd jelenlétében. :-D
"Esterházy Péter bácsi a "kortárs magyar irodalom egyik legjelentõsebb alakja", a liberálisok ünnepelt íróhercege."
Ezt a stílust a kuruc.info-ról szedted össze, hogy mindent jelzõkkel kommentálnak? 😊 A liberálisok íróhercege, a cionista ATV, a tolvajkormány, a hazug Gyurcsány... Privátban részben erre tértem ki, hogy ezen jelzõk értelmes lényeget, információt nem hordoznak, csupán uszító sallangok. Nem azt mondom, mindenkinek joga van a jelzõkhöz, de aki a világot objektíven akarja látni, ezen szubjektívumok megzavarhatják. (A jelzõk.)
No, kedves Laacaa. Ez így van. Eszterházyt igen nehét olvasni, nemcsak az írásjelek, hanem a kifejezésmód miatt is. Rendkívül elvont gondolatok extremizált megfogalmazásban. Ahhoz, hogy megpróbáld megérteni, külön agymunka kell, vizualizálni kell magadban, és értelmezni a hátteret is. A televízióban olyan információk vannak, amelyeket szükségtelen dekódolni, mert kellõ könnyedséggel lebutítják az emberek szintjére. Aki megnéz pár évad 24-et, az már lazán megjósolja a részek végét. (Pedig a 24 sorozat cselekmény szempontjából színvonalasnak mondható.)
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
ez annyira újszerû hír, hogy minden irodalmár/irodalomtörténész, akinek a szakterületén elõjöhet esterházy neve, pontosan tudja, hogy nem egy, és nem is kettõ könyvet írt e.p. olyan technikával, amiben különbözõ irodalmi mûvekbõl ollózott ki részeket és aztán újra összerakta úgy, hogy teljesen más történet jött ki belõle.
ezt a nagyonnagy újdonsággal én körülbelül 10-11 éve találkoztam, és már akkor is bõven köztudott volt.
az meg már mellékes, hogy e.p. németországban ismert írónak számít, ami miatt elég nehezen hiszem, hogy pont egy német író ne tudna errõl semmit.
besorolási kategória: gumicsont
ON
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
Csak az emberi agynál maradva:
Biztos vagy benne?
Az idegsejteknek két fõ állapotuk van: aktív, inaktív.
Ez eddig elég digitális. Persze meg van bolondítva a kémiai információcserével is de ez inkább csak hab a tortára. Persze már ez is elég ahhoz hogy ne legyen szigoróan digitális. Tehát nem digitális. De ha szigorúan vesszük akkor analóg sem lehet mivel az állapotai nem folytonosak.
Tehát az agy nem digitális és nem analóg.
"Analógiákkal (vagy ha úgy tetszik, nem tetszik, ÉLETTAPASZTALATTAL, és igen, igen, józan magyar paraszti ésszel!) tudom megállapítani, hogy egy bizonyos életmódot élõ emberek nagy valószínûséggel például lopnak,"
Hát persze aki teheti az mindenbizonnyal lop.
<#nyes>#nyes>
Gyöngébbek kedvéért:
Esterházy Péter bácsi a "kortárs magyar irodalom egyik legjelentõsebb alakja", a liberálisok ünnepelt íróhercege.
Hát, ja, kérem a természet nem digitális. Analóg! Teccik érteni?
Analógiákkal (vagy ha úgy tetszik, nem tetszik, ÉLETTAPASZTALATTAL, és igen, igen, józan magyar paraszti ésszel!) tudom megállapítani, hogy egy bizonyos életmódot élõ emberek nagy valószínûséggel például lopnak, így jobb elkerülni õket, vagy ha már nincs más megoldás, rákoppintani a szurkos kezükre.
Gondolom mindenkivel elõfordult az hogy az általa art szövegben olvasás után közvetlenül nem vette észre a hibákat. Késõbb átolvasva viszont egybõl kiszúrta õket. (öhm Csak meg kell nézni a fórumokat.) Ez is hasonló alapon nyugszik.
Kár hogy itthon nincs boldog-boldogtalannak funkcionális NMR felvételre képes készüléke, pedig lehetne vele szórakozni.
Szegény ember vízzel főz! Persze ha van mit a tejbe aprítania... :)
Egyezek! Legutóbb mikor Eszterházy Búcsúszimfóniáját olvastam, 10 oldal után jöttem rá arra, miért fáradok el olvasása közben olyan nagyon. Mert nem voltak benne írásjelek és nagybetûk! 😊 Egy idõ után tényleg erõfeszítés volt olvasni.
Az olvasásnál szintén sémák szerint gondolkodunk. Nagy kezdõbetûs mondatok, ismerõs szavak, pl. mondta, kérdezte, kiáltott fel, megy, öltözik, stb... Tehát nem kell megerõltetnie magát, kivéve, ha különleges sémákkal találkozik... helyesírási hibák, nincsenek nagy kezdõbetûk, különféle betûtípusok egy mondatban, különleges, váratlan helyzetek megjelenése a történetben, stb.
A plázába járásnál is alapvetõ a ruhásboltok járdától oldalra való elhelyezkedése, a csillogó padló, mozgólépcsõ, a nagy terek, ...
Na de a lényeg, hogy a megállapításod nem helyes, mivel ezekben az esetekben eleve arra készül fel az agy, hogy ismeretlen a felépített sémáknak megfelelõ helyzeteket fog észlelni, és ez be is szokott következni.
A meglepõ helyzet akkor lenne, ha a filmekben a rendõr egy rózsaszálat adna a sorozatgyilkosnak, és nyomna egy puszit a homlokára; ha a plázában sorozatban találkozol az ismerõseiddel, valamint ha az olvasott könyv hiányos lapokkal lenne teli, és nem szokványos mondatszerkesztéssel és nem szokványos kijelentésekkel, pl: Te Olvasó, egy nagy barom vagy!
Na ennyi, remélem érthetõ volt.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Szegény ember vízzel főz! Persze ha van mit a tejbe aprítania... :)
Nincs közük a "brit tudósok"-hoz, nem egy hétköznapi és felesleges témát dolgoztak fel.
Képzeld el, ha az irodaasztalodat mindig felforgatja a tekkernéni, mekkora fejtörést okoz neked a 3 centivel odébb lerakott jegyzetfüzet, az elfektetett radír amit állva hagytál, stb...
Ha 2-3 hetente hazaérek, mindig a kollégiumi szobakulccsal próbálok ajtót nyitni. És a szobámba belépve PONT azt veszem észre amit nem oda tettem ahol éppen van!
Vagyis brit tudósok. Errõl ennyit.