50
  • redgreen
    #50
    No, mégis Neked lett igazad, kispórolták belőle a transzflektívséget. A viccesebb az, hogy tűző napon hagyva pár perc alatt túl is melegszik... Pedig még csak tavasz van.
    Árnyékban persze attól még jó lehet.
  • tntmax
    #49
    Szarság.
  • Balazs127
    #48
    Hát szerintem meg a Kindle is egy kalap ...
    És nem csak azért mert túlárazott.
  • passatgt
    #47
    az amazon kindle dx már majdnem 489$:)
  • narumon
    #46
    260$ egy csak ebook olvasóért? Hát én inkább kiadok kétszer annyit és kapok mellé netet, mailt, nagyon jó játékokat, multimédiás képességeket. Hát nemtom.
  • WoodrowWilson
    #45
    Dehogynem sok. De a Kindle legalább arra tökéletes, amire kitalálták.
  • narumon
    #44
    Én csak azt nem értem, hogy az Amazon Kindle 260$-ért nem sok az Ipad 500-ért meg igen? Weird...
  • syn7h37ic
    #43
    Ez nagyon beletalált a lényegbe. Heil
  • chuky123
    #42
    Ipad fikázóknak kötelező videó

    Hitler és az ipad
  • narumon
    #41
    Nem tudom. Olyan sok oldal van ami csak flasht használ? Gyakorlatilag én nonstop használom az iphonet netezésre de nemigen van olyan oldal ami csak flash. Persze ha az én céges weboldalamat is only flashre csinálná meg a webszerkesztő akkor biztos fejét venném, hogy a világon sok millió embert ignorál, de ez már egy másik kérdés.
    A lényeg az, hogy mindennapi használatban még soha nem okozott gondot a flash hiánya.
  • Lowosan
    #40
    Gyakorlatilag csak akkor lesz hanyagolható a flash ha az azt használó oldalak 80-90 százaléka áttér valami másra, ami biztos nem azért fog megtörténni mert kihajítják a szezonális iFail-t.
  • narumon
    #39
    Mi a francnak flash? El kéne már felejteni szvsz.
  • netfilmek
    #38
    nem sok értelme van a készüléknek sztem, ráadásul még a flash-t sem támogatja:S
  • Glutamin
    #37
    Kanapén, ágyon, vonaton való olvasgatáshoz ez a készülék kényelmesebb. A korlátozások nekem sem tettszenek, de sajnos a pc vonalon egyedül a FuSi termékéről tudok, ami 700e Ft.
  • Athlon64
    #36
    Végre egy FORRADALMIAN új termék a piacon! És ez mind az Apple jóvoltából!
    Köszömöm! Köszönjük!
    Áldunk téged Szent Jobs!

  • Polemius
    #35
    Azért ne felejtsük el, hogy miért tud annyit eladni az Apple a termékeiből.
    Első sorban nagyon jó a marketingje. (Másodsorban az amerikai piac igen nagy.)
    Ha lószart kezdene forgalmazni, szépen becsomagolva, abból is el tudna adni 400 000 darabot.

    Nem azért, mert annyira hihetetlenül extra minőséget képviselne, vagy annyira sok mindent tudnának.

    Ami pozitív hatása lehet ennek az eszköznek, hogy lesz sok, olcsóbb, jobban használható, testre szabhatóbb kis méretű tablet.
  • narumon
    #34
    Azért abban is van valami, hogy olyan hogy jó és jobb ez erősen szubjektív fogalom. Mivel mindenkinek más a preferenciája ezért más az ami neki jó vagy jobb. Ebből a meg nem értésből indul ki a konzol vs PC vita az Intel vs AMD vita az NVidia vs Ati vita, meg pl az iphone vs más telefon vita is. Mindenkinek fel kellene fognia, hogy ez tök erősen szubjektív.
  • narumon
    #33
    Hát ehhez csak annyit, hogy én most vettem netbookot, mindenfélét megnéztem kipróbáltam, de amit 100 alatt adnak az majdnem mindegyik teljesen vicc kategória. Végül egy 130e forintosat vettem meg, mert ez volt az első normális.
  • mad mind
    #32
    Egyél lószart. Hatmilliárd légy nem tévedhet.
  • drzen
    #31
    Nagyon nem lehet válogatós az ízlésed a logikád alapján.

    Milyen alapon állítod, hogy bizonyos termék jobb, ha te magad soha nem készítettél semmi hasonlót amivel szembe állítod? Így nem hiszem, hogy jogod lenne bármiről is véleményt alkotni. A legutolsó kis vacak az életedben nem lehet sem jobb sem rosszabb mint bármi más vacak amit nem szeretsz. Kivéve persze ha nem tudsz jobb cipőt mosógépet, ruhát, autót gyártani annál mint amit szívesen használsz.

    A 400.000 ember vette meg érvelésre meg már nem is mondok semmit.
  • eto demerzel
    #30
    lenne egy kerdesem azon forumozokhoz akik becsmerlik, fikazak e termeket. a kerdes imigyen szol:

    ebben az eletben csinaltatok-e mar valamit amit minimum 400.000 vettek meg, es legalabb a meg 1.000.000 ember hallot felole? legyen az a termek ennel xarab, bovli? azt hiszem nem. ugyse veszitek meg, jobbat ugysem tudtok csinalni, mert keptelenek vagytok ra,itt nem csak a termekrol van szo hanem a minderol ami mogette all, ti is epp olyan jol el tudtak volna lopni mas otletet hogy ilyet fejleszetek, de nem mert ahoz meg kell latni azt is hogyan lehet ELADNI a BOVLIT. van egy kistilu eletetek, sokan kozuletek semmit nem tudnak(tak) kezdeni magukkal. ja persze mast konyu lehuzni. de ez a mas tobb penzt csinal mint ti egyutt. es tobb embenek ad munkat mint ti. o bemutatta hogy lehet semibol valamit csinalni. van itt valaki aki csinalt mar valamit?

    summa summarum: barmit is mondtok hogy a termek xar (az is), lopot otleteken alapul, stb. semmit sem er. es le sem xarja hogy ti, en, mi mit szolunk hoza addig meg van 400.000 ember akinek el tudja adni.

    na most lehet leszolni.
  • Oláh Herkules
    #29
    nem csak ott... mindenhol. nem kell ahhoz kiemelkedően drágának lennie mint aminek itt a balkánon számít. Látszik hogy az usákoknál már mp3 lejátszó sincs, náluk ipod van, az ami nem ipod arról nem tudják hogy mi :)
  • Szemjuel
    #28
    ezt mint több éves ipad tapasztalattal a hátad mögött mered ilyen biztosra mondani? :D
  • kvp
    #27
    Ha valaki akar, vehet egy ugyanekkora kijelzoju es teljesitmenyu uj laptopot kb. 60 ezer forintert. Az alacsonyabb arert cserebe lesz rajta flash tamogatas, ingyenes ebook-ok, java, sot neha meg teljes office is. (a msi alapbol csak a word-ot rakja fel az olcso laptopjaira) Az olcso netbookok hatranya, hogy van rajtuk billentyuzet, mikrofon, webkamera, sok usb port, hasznalhatoak egerrel is, viszont nincs rajtuk itunes, appstore es nem fizetosek a weboldalak. Cserebe ott a teljes internet.

    Igen, az apple egyre hasznalhatobb termekeket arul. A vegen meg azt is kitalaljak, hogy csak penzert lehet lecserelni a hatterkepet vagy a csengohangot... azaz ezt mar kitalaltak.
  • Arcor
    #26
    Csak nálunk számít egy Apple cucc presztizsterméknek, meg talán Romániában...
  • Lowosan
    #25
    Annak idején a CD/DVD-visszatekerőből sem egy darabot adtak el, pedig annak se volt sok értelme
  • passatgt
    #24
    ha meg csak könyvolvasóként nézzük, a legolcsóbb kerül annyiba kb mint egy amazon kindle, és annál azért jóval többre képes...
  • narumon
    #23
    Szerintem nem kéne annyira leegyszerűsíteni mint egy könyvolvasót. Aki olvasni akar rajta, zenét hallgatni, videot nézni, internetezni, emailezni, frankó játékokkal játszani, az most egyetlen designos kütyüvel megteheti. Ez megint nem a csóró magyaroknak szól, de még itt is be lehet vállalni olyannak aki nem akar egy komplett notebookot, de bizonyos funkciókra szüksége van. Szerintem jó kis kütyü annak aki tudja használni.
  • RoadkilleR78
    #22
    Tiszta bulvar :) kiragadsz egy reszt aki alatamasztja a te allitasaidat. 10 oranyi folyamatos videolejatszast irtam nem azt, hogy 10 orat bir aztan satu. A bongeszes, vagy konyvolvasas lenyegesen kevesebb eroforrast igenyel. Egy nap 24 orabol all ugyan, de valamikor aludni is kell, meg enni, dolgozni stb... Ugyhogy boven tovabb birja aktiv hasznalat mellett is mint 1 nap. Amugy meg akinek nem tetszik nem kell megvenni! Ennyi!
  • slickboy
    #21
    Eddig is jó érzéssel vettem mindig kezembe könyvet, aki meg ettől a ketyerétől várja, hogy majd jobban szeret olvasni, háát...pózerkedésből olvasni...
  • Polemius
    #20
    RoadkilleR78
    "Azt honnan veszed, hogy nem bír ki egy napot sem?"
    "a 10 óra inkáb 12 óra"

    Nos, te magad is írod, hogy mind a gyári adatok szerint, mind a már szétosztott tesztkészülékek alapján nem bír ki egy napot.
    Az meg, hogy ha nem használják, hány nap alatt merül le, az a kutyát nem érdekli. Csak az számít, hogy normál használat mellett mennyi ideig bírja.


    redgreen:
    Persze, vannak olyan lcd kijelzők, amik jobban láthatók erős fényben is. De tudtommal ebben nem az van.

    Nyilván lesz piaca, ahogy majd az olcsóbb, de használhatóbb tableteknek is.
    Ám kicsit parasztvakítás elképesztő, fantasztikus, sosemvolt olvasásélményt ígérni, mikor ugye vannak erre sokkal jobb megoldások.
  • passatgt
    #19
  • Voltan
    #18
    "Az iPad teljesen meg fogja változtatni olvasási szokásainkat. Könyveket olvasunk az ágyunkban, a fotelünkben vagy a parkban."

    Lássuk csak... KÖNYV

    "Az iPad lesz viszont az első olyan eszköz, amelyet jó érzéssel fog mindenki a kezébe venni"
    Hmmmm. OK - JÓ KÖNYV

    Nyasgem, Jobs, ez színtiszta parasztvakítás. Mondom én, mint Apple user...
  • Pares
    #17
  • redgreen
    #16
    A transzflektív (szép magyar szó) TFT kijelzők pont, hogy napfényben is olvashatók, ha elég mennyiségű, és nagyjából homogén fény verődik róla vissza. A mobilok képernyője is ilyen egy ideje. De amúgy sem hiszem, hogy tűző napon szeretnek olvasni az emberek. :)

    Az iPad-be meg azért kellett aktív kijelző, hogy ne csak könyvolvasásra lehessen használni, hanem mindarra, amit egy iPod Touch-t, csak ennél nem a zenehallgatást helyezték előtérbe, hanem a tartalomfogyasztást, amire a Touch túl gyenge és kényelmetlen.

    Szóval szerintem van/lesz piaca az iPad-nek, mert célcsoport mindenki, akinek már volt/van iPhone-ja vagy iPod Touch-a, de netezésre, levelezésre, filmnézésre, játékra kevésnek tartja a kijelzőjét és a sebességét. A már megvásárolt szoftvereket sem kell újra megvenniük, sőt, az iPad-en a régi szoftvereik némelyike ingyen és bérmentve sokkal szebben néz majd ki.

    Akinek pedig az Apple új készüléke nem tetszik, az nyugodtan vehet helyette egy eBook olvasót eInk kijelzővel, egy kézi játékkonzolt, meg egy netbookot, esetleg tabletet. :)
  • Ferrer
    #15
    Tudod te, mennyit fogyaszt egy ilyen és képernyő.
  • Ferrer
    #14
    Ez akkora egy gagyi. Én se értem, mire jó. Nekem van egy ipod touchom, amit nagyon szeretek, és kb. ugyanazokat tudja. Jó, teljesen ugyanazokat, kivéve 3G :)) Most ezt az ipadot ugyanúgy előkapom a buszon a zsebemből? Lófaszt! Ha meg könyvet akarok olvasni, arra nekem eddig jó volt az ipod is, de akkor inkább egy ebook olvasót vennék, e-papírral.
  • RoadkilleR78
    #13
    Te már biztos kipróbáltad...
    Azt honnan veszed, hogy nem bír ki egy napot sem? A készenléti ideje több mint 1 hónap, és az ígéretek szerint 10 órán át lehet videót nézni rajta töltés nélkül. Az előzetes tesztek alapján (mert a New York Times és más amerikai újságok emberei már előre megkapták) a 10 óra inkáb 12 óra. Ami azért nem rossz szerintem. És ez a videólejátszám, ami azért jobban megterheli a gépet, mintha egy könyvet olvasol.
  • tom235
    #11
    Mondjuk a Rolex vs. Casio téma ponthogy nem jó példa ide. A Rolex ugyanis minőségével tűnik ki a többi óra közül, az Ájped viszont senem minőségi, senem használható eszköz, mondhatnám úgyis, hogy bóvli.
  • Szemjuel
    #10
    ez természetes! egy presztízstermék nem feltétlenül kell, hogy a legjobb legyen, elég ha van akik megveszik, és van aki irigyen figyeli az azt használókat! A Rolex se pontosabb a digitális casionál, mégis többen vágynak egy rolexre ;) Ez mind csak marketing! És még jó, hogy nem azt várod tőle, hogy azt mondja: az ipad egy fosh, ne vegyétek, mert semmiben nem jobb mint az xy!
    mindezt úgy mondom, hogy nincs apple termékem!