172
Sony Ericsson X10
  • DeerHunter01
    #172
    ki van halva a topik :D
    nem jön az ájsz krím szendvics :S
  • Inquisitor
    #171
    Éppen az, ami a Vivaz/Vivaz Pro, az X10 Mini/Mini Pro és a Mini/Mini Pro között. A kicsúsztatható teljes QWERTY billentyűzet. :)
    Persze ha véletlenül billentyűzet nélküli telefonja van valakinek, akkor jó kínai munkásemberek gyártanak custom hátlapokat beépített BT billentyűzettel iPhone, SE Xpreia (Pl. Play!) és más telefonokhoz.
  • MikX
    #170
    Csak kicsit lassú, vagyis ahoz képest, ami most van fenn, ez a rom ultragyors, minden azonnal, és simán fut /fps uncap, 30-ra van gyárilag korlátozva, most 60-al fut/
  • DeerHunter01
    #169
    Tegnap frissítettem, jóféle lett :)
  • MikX
    #168
    Mert az itthoni fw-t még nem adták ki, de xda-n van megoldás, ha rootolod, és nem ragaszodsz az ittemi fw-hez. Hozzáteszem, mindegyikben van magyar nyelv, tehát emiatt sem kell feltétlen megvárni.
    Szerencsére gyári fw-n alapuló moddolt rom is van már, fel is raktam egyet, xperia rey launcherével, arc Mobile bravia engine-el, gyorsabb is mint a gyári 2.3.3
  • DeerHunter01
    #167
    Még mindig nem jelez semmit a companion a frissítéssel kapcsolatban.
  • sanyiute
    #166
    Sziasztok olyan kérdésem lenen hogy az
    SE Xperia x10 és az x10 pro között mi a különbség
    és hogy meg éri-e ilyen telefont venni?és hogy van e rá ingyenes GPS Program ami használható??
  • MikX
    #165
    Szerintem csinálj backupot, aztán seus vagy pc companion-al telepitsd újra, fogalmam sincs mi lehet, de ha szoftveres hba, ez megoldja. Ha nem, akkor szervíz. Csináltál vele valamit amugy ami okozhatta?
  • bea60
    #164
    Sziasztok!
    Tegnap még működöt a telcsim, ma már nem ismeri fel a sim kártyát, bármilyen kártyát teszek bele. Azt írja ki, hogy nincs szolgáltatás, letiltva nincs. a kernel verzió 2.6.29SEMCUser@SEMCHost#1. a build szám 2.0.A.0504. 2.1-update1. Van valamilyen ötletettek, hogy mit lehet ilyenkor csinálni?
  • SP szan
    #163
    Sziasztok!

    Egy hónapja van Sony Ericsson Xperia X10-esem. Nagyon meg vagyok elégedve a telóval, csak az a problémám van vele, hogy ha lekapcsolódom wifi-ről, akkor az alkalmazások nem tudják használni valami miatt a mobilinternetet. Pedig engedélyeztem a hozzáférést a beállításokban. A díjcsomagomban van internetelérés, szóval ez sem lehet gond. Ha a teló böngészőjével megyek fel netre, akkor ott van net.

    Valaki találkozott már hasonlóval?
  • MikX
    #162
    Feltöltöttem fullra, batterystat töröl, lemeritettem fullra, aztán egyhuzamban újra feltöltöttem, azóta igy többet bir, vagyinkább jobban kihasználja csak az akksit
  • Pretorian
    #161
    Kb. ugyanez van nekem is. Aksit hogy kalibráltad? a Ki/be kapcsolgatós módszerrel, meg törölted a battery statot recovery-ből?
  • MikX
    #160
    Szerintem rakd újra, nekem wolfbreak féle rom van, semmi baja, szinte soha nem találkozom fc-vel, dolphin is faszán megy, én is azt használom. Most nemrég kalibráltam újra az akksit, 1nap 10 óránál vagyok, és még 30% on van.
    Baseband sem mind1 sok romnál, ez nekem . 58 on megy stock kernellel, adw ex launcherrel.
    Jay, és. kb amit lehetett appot átpakoltam sd-re, azóta stabilabb, és ram is mindig 100 mega felett van szabad. Bár ezen kivül tweakeltrm egy csomó dolgot.
  • Pretorian
    #159
    Én is használom a kamerát, bár inkább videózásra.
    Egyébként tud valaki olyan 2.2-es rom-ot, ami hajlandó Neocore-t, OpenGL-t, Quadrant-ot, játékokat normálisan futtatni?
    Nálam kb. minden második játék force close-ol, vagy hibaüzenetet sem dob, és el sem indul. Benchmark progik sem akarnak működni. Jah, és a WiFi fix, az a legidegesítőbb. Ha Dolphin-al letöltök valamit, utána egy ideig bármit is akarok megnyitni, force close. Gyári böngészővel és Operával nem próbáltam, de b*szod a Dolphin a legjobb droidos böngésző, azt akarom használni.
  • DeerHunter01
    #158
    valószínű hogy ott lőttem ki valamit...csak kérdés hogy melyik az.
  • MikX
    #157
    esetleg task killer?
    Mert azzal ki lehet lőni, és csak reboot segít...
  • DeerHunter01
    #156
    de jó h ma is baszott ébreszteni a teló...még jó hogy felkeltem magamtól
  • MikX
    #155
    Jah, de mivel én használom a kamerát erre-arra, ezért az nem jön szóba, aminél nem megy, és ugye mindíg a kamera ami nagyon sokáig tart. Froyora is mennyi idő volt míg lett egyátalán VGA, aztán meg a HD...
  • Pretorian
    #154
    58-as Baseband-el 6.1.3 v07, 2.6.29 kernel, a Wolfbreak-féle van nekem is.
    A custom 2.3 már majdnem kész, XDA-n már van egy verzió amiben már csak a kamera nincs készen. Kb. 10 napja tették fel, most találtam én is nemrég.
    Jaja én is a szénné tweakelt gyári romon alapuló custom 2.3-akat várom már :)
    Viszont amit nem értek, hogy a Quick System Info miért csak 280 mega ram-ot jelez.
  • MikX
    #153
    Melyik CM6 van fenn neked?
    Csak mert nekem semmi ilyesmi, akkor szokott lassulni, mikor elfogy a memória, de nálam Wolfbreak féle CM-el, .58-as Basebanddel ez nemigen fordul elő, 2.1-el kb 50-80mega szabad volt állandóan, ha ki is lőtem mindent, akkoris alig ment 100fölé, most minimum 100 van...
    Persze kíváncsi leszek gyári vagy Custom 2.3 lesz-e előbb.
    Bár valószínűsítem azért, hogy ha custom lesz előbb, akkor a gyári tuti jobb lesz, és majd csak utána a gyári alapján készített romok lesznek jobbak.
    Meg ugye már a bootloader sem akadály, custom kernellel már lehet bootolni.

    Persze kérdéses ezek mikor lesznek, ugyanis év vége felé mindenképpen le akarom cserélni, egyenlőre kivárok, hogy kiforrja magát nagyobb választék 2magos telefonokból.
  • Pretorian
    #152
    2.2.1 CyanogenMod 6.1.3 van fent nekem is.
    2.2-es flash után valamiért hajlamos elveszíteni a telefonálási funkcióját a készülék, de ezt a Dev Tools-ban egyszerűen lehet orvosolni.
    ADW Ex-et használok a gyári launcher helyett, így alapból gyorsabb pl. a görgetés. Az app drawer-ben már nem ilyen rózsás a helyzet, ott azért lassabb, bár a 2.3-as romokban már nem így van.
    Nekem viszont rengeteg a letöltés utáni force close (valószínűleg a Blade WiFi-fix miatt). Ha 3D alkalmazásokról, játékokról van szó, akkor már neccesebb a dolog. A legtöbb mai 3D-s játék elvileg röhögve elszaladna az X10-en, ehhez képest a kifejezetten Snapdragonokra optimalizált játékok közül kevés az ami elindul egyáltalán. Ami elindul, az meg szinte semmivel nem gyorsabb mint egy ZTE Blade-en (pedig a GPU és a proci is oda-vissza megveri az ARM6-os 600-as low procit), ami röhej, de ugye custom romról van szó.
    Várom én is vagy a gyári 2.3-at, vagy valami használható aftermarket-verziót.
  • redmonk
    #151
    Végre találtam egy megfelelő állványt
  • MikX
    #150
    Hidd el, énsem vagyok, ha az lennék, magam főzném a romot, de csak addíg jutottam, hogy másokét felrakom, használom, moddolgatom itt-ott.
  • redmonk
    #149
    jó a soraidat olvasni...én nem vagyok szakértő a témában szépen megvárom majd a gyári 2.3-at aztán kész...
    az utolsó mondatodból meg főleg nem is értettem semmit... xD
    köszi az információkat
  • MikX
    #148
    sokkal gyorsabb, de nemis annyira a JIT miatt, mivel azt rá lehet bűvészkedni a gyári romra is, inkább maga a rendszer miatt.
    Hát pl néhány alkalmazásnál nincs még 1mp sem hogy elinduljon egy alkalmazás, rányomsz, és már megy is. Böngészőben, menüben sokkal folyékonyabb a görgetés zoomolás, nemigen van akadás. teszemazt, zenét hallgatsz, és közben netezel, és megy faszán, míg nekem gyári romnál idegölően lassú volt a net közben.
    Nem beszélve arról, hogy lehet memóriakártyára telepíteni, megy a flash, a gingerbread billentyűzet, s sok más alkalmazás.
    Nekem Wolfbreak CM 6.1.3 V54-es romja van fenn. Érdemes megcsinálni, persze igényel némi hozzáértést (root, recovery, busybox telepítés, baseband csere, aztán jöhet a rom)
    Mostmár pedíg még jobb lesz a helyzet, mivel sikerült a bootloadert megkerülni/feltörni, így jöhetnek a custom kernelek is...
  • redmonk
    #147
    Ha valakinek X10 készüléke van legalább 2.2-es ROM-mal az be tudna picit számolni arról, hogy a JIT-nek köszönhetően mennyivel gyorsabb a készülék ha gyorsabb? És miben nyílvánul ez meg, főleg? Köszi
  • redmonk
    #146
    Van olyan aki használja a Hanashi Messengert?
  • redmonk
    #145
    én igen...ugyanis 1-2hete beszéltem a SE magyarországi képviseletével és ők a frissítés tényére mint kérdés se nem mondtak igent se nem mondtak nemet annak ellenére, hogy elvileg a SE kijelentette, hogy nem lesz újabb OS az X10-re
  • MikX
    #144
    Fasza, nem gondoltam volna...
  • TomBond
    #143
    Én még mindig agyalok a Arc és az X10 között.
  • Ogrus
    #142
    A Sony hivatalosan bejelentette az x 10i 2.3.3 Gingerbread frissítését!!!
    Az x8 ,x10 mini kimarad.
    Várható 2011 második negyed év végén.
  • redmonk
    #141
    Életem legjobb választása ez a telefon.
    AHOGY AZT MEGJÓSOLTAM AZ ARC-BÓL KÖVETKEZTETVE
  • hantabb
    #140
    Tényleg nagyon jó áron kínálják már az X10-et is. Írtátok, hogy azért nyomják le az árakat, mert jönnek az utód telók. Odébb van az még kicsit nem? Szerintem megéri most beruházni akár az X10-re is. Nagyon jó ár/érték aránnyal bír a telefon így. Kár, hogy nincs keretem ilyen árú telefonra jelenleg.
  • redmonk
    #139
    Tegnap megérkezett végre az X10. Egyből frissítettem 2.1-re. Jó néhány appot le is cuppantottam, egyelőre nagyon gyors a készülék. Amit nem tudtam megoldani Facebook for Android programban, hogy a calendar-t szinkronizálni. Esetleg valakinek erre megoldás?
  • MikX
    #138
    Jah, nekem elsö androidos telom az x10, megvárom ha lesz elfogadható kínálat tegra II es telókból, körülnézek, de kezdésnek nem tartom rossz telonak, kitapasztaltam sokmindent, root, romok cseréje, stb, stb...
  • JürgenKlinsmann
    #137
    Nem vagyok képben a Prémium Kit mibenlétében, de maga a készülék kapható, ráadásul már érezhető rajta (és az egész Xperia szérián), hogy jönnek az újabb modellek, így megelőlegezve már alaposan lement az áruk.

    burger: Kétségtelen, hogy az X10 nagy előnye a méretes kijelző. Ekkorát csak a Samsung Galaxy S tartalmaz (illetve az eléggé félresiklott HTC Desire HD), de egyik sem ez az árkategória.
  • buger87
    #136
    nem vagyok nagy szakértő, de sztem azért már a magentásoknál elég jó áron lehet hozzájutni, elviselhető havidíjjal... és számomra nem is elhanyagolható mondjuk a kijelző mérete :D
  • BEE LEE
    #135
    Sziasztok!

    Szeretnék segítséget kérni. Bár nem x10-ről van szó, remélem nem gond.

    Szóval. A kislányom tett egy mp3 zenét a sony ericsson k660i telójára, de vmiért nem játsza le. Pontosabban állítólag nem is ismeri fel. Amíg összevan kötve a teló a számítógéppel, nincs gond, de amint a telefonban keresi, nincs ott. A számítógépen a bemásolás után a zene előtti hangjegyre tesz egy kis négyzetet, amiben van egy nyíl.
    Ami gondolom, nem kellene, hiszen a többi előtt sincs.

    Köszönöm a segítséget!
  • redmonk
    #134
    Beszéltem a magyarországi Sony Ericsson képviselet egyik tagjával abban a témában, hogy várható-e az X10 sorozathoz újabb androidOS mint a 2.1. Nem mondtak se igen-t se nem-t. Amennyiben azok a hírek 100%-ban biztosak lennének, hogy nem jön már újabb frissítés erre a szériára akkor mért ne mondhatták volna, hogy sajnos nem lesz?! Ebből én arra következtetek, hogy van rá esély. Én azért reménykedem benne. Szép Napot Mindenkinek.
  • Permissive
    #133
    eme ékes hozzászólásoddal saját magadat minősítetted. azon nincs mit bizonygatni hogy melyik gyártó törődik többet a saját termékével:))) ( ne tört romokkal ékeskedjél, bár még azzal is bőven lemarad az x10 )
    inkább az szánalmas hogy olyan telefont nyomkodsz aminek a vételárából klasszisokkal jobb készülékeket lehet venni. ( csak nézzél meg egy eladási statisztikát:))) )
    további értelmes respktedet inkább tartsd meg magadnak.
    jah, és jelenleg is van ericssonom, mert míg nem futottak bele az androidba őket tartottam a legjobb gyártónak, de ezzel a szériával nagyon mellé nyúltak.