1998
-
#109 "hogy őszinte legyek: gyűlölök a gép előtt görnyedni, sokszor szívesebben neteznék egy fotelban, ágyban ülve."
Vasarolj egy notebookot/netbookot. Sokkal kenyelmesebb lesz hasznalni a fotelban ulve, hidd el. :) (agyba en a baratnomet viszem, de ez mar reszletkerdes, nem vagyunk egyformak). Raadasul minden weboldalt meg tudsz nezni vele mindenfele korlatozas nelkul, es kenyelmesebben/gyorsabban gepelhetsz.
Netbook helyettesitesere pedig az iPad nem alkalmas, az sokkal sokoldalubb es bonyolultabb keszulek, a netbook egy szamitogep.
Szoval ez az iPad kezdetnek nem rossz, de boven van meg mit finomitani rajta.
-
#108 köszönöm, hogy ezt megosztottad velem. igen, nekem valóban fingom nincs erről, igazd van :) -
#107 ha szerinted az emberek 90%-anak nincs szuksege manapsag pl. flash tamogatassal ellatott bongeszore, nem sok fingod van a dolgokrol. az arany kb ilyen, csak pont forditva.
manapsag egy bongeszo flash tamogatas nelkul olyan messze van egy teljeserteku bongeszotol, mint az eg a foldtol.
ez az egy amiben valami haszna is lenne, es ebben is csunyan elhasal.
a tobbi agyonkorlatozottsagarol nem is beszelve, nagyon messze van attol hogy mint onallo keszulek, komolyabb dolgokra hasznalhato legyen.
talan az egyetlen alkalmazasa amit el tudok kepzelni, hogy sznobok a mbp-juk mellett lefekszenek egy fotelbe "kenyelmesen bongeszni", aztan ha mondjuk belefutnak egy oldalba amit nem tolt be, vagy mondjuk megirnanak egy emailt, vagy barmi komolyabbat akarnanak a hobbibongeszesnel csinalni, atulnek a mbp-hoz, es ennyi. -
#106 "Az iPad nem fog semmit sem helyettesíteni, kiegészítő termék lenne valójában."
Ez mindazokra igaz, akik NEM csak netezésre használják a net/notebookjukat. Márpedig az emberek elég nagy százaléka csak arra használja (ismeretségi körömben legalábbis). Azoknál igenis helyettesítheti. Most nem rólad, rólam, vagy az elenyésző kisebbségről beszélek.
Azon kívül ott vannak még azok az emberek, akik valóban kiegészítő gépnek veszik, de MEGVESZIK, mert szükségük van rá, mivel 100x jobban tudják használni adott dolgokra, mint egy notebookot. Na ezek közé sorolom magamat én is.
Érted: tök mindegy, hogy hogyan csűrjük-csavarjuk, egy biztos: már most baromi nagy sikere van és már most kezdenek kijönni a klónokkal, ugyanúgy mint anno az iPhone esetében. Azt is mindenki fikázta (azóta is), hogy ez nincs benne, meg azt nem tudja, aztán mégis jöhet akármilyen hiperszuper androidos telefon (vagy egyéb iPhone-klón), eladásokban mindegyik csak kullog az iPhone után. Ennyi hülye ember lenne, hogy olyat vesznek, ami rossz és nincs rá szükségük? Nem hiszem..
A lényeg a következő: az Apple megtalálja az emberek 90%-át egy olyan termékkel, amely az emberek 90%-ának tökéletesen megfelel :) Ilyen az iPhone és az iPad is. A maradék 10% fikázza ugyan, de tenni ellene nem tud semmit, maximum elvből nem veszi meg - de ez szíve-joga. Meg persze a negatív véleménnyilvánítás is. De attól még, mert a 10%-nak igaza van a saját szempontjukból, attól még el kellene fogadni, hogy a 90%-nak (márpedig ők a többség), szintén igazuk van a saját szempontjukból :)
"Majd 2-3 év múlva biztos lesz, vmelyik következő generációs iPad."
Miért? Szerinted 3 év múlva mivel fog többet tudni? Lesz benne optikai meghajtó? Nem (illetve esetleg, de nem hiszem). Nyílt lesz és nem kell hozzá iTunes? Biztosan nem. Akkor nem értem, hogy majd a 3 év múlva megjelenő modellt miért tartod egy jó választásnak, ezt meg miért nem? Lesz benne kamera? Vagy nagyobb háttértára lesz? Nagyobb felbontás? Ezek mind szinte másodrendű dolgok, ha az alapkoncepció marad ugyanez - márpedig ha jól értem, Neked pont az alapkonepcióról az a véleményed, hogy számodra felesleges, illetve nem tudnád mire használni. Én ebben most nem látom a logikát. -
#105 A videohoz tartozik egy cikk is ami elég részletes, ez csak amolyan demo a működésről, a részletes leírás a cikkben van a mobilarena.hu -n.
"Az iPad nem fog semmit sem helyettesíteni, kiegészítő termék lenne valójában." - Hát ezt magyarázom már mióta :) Csak Pyro ezt nem akarja elfogadni, vagy neki más a véleménye :) Eleve egy másik gép nélkül "félhalott", mert nem tudsz rá máshogy tartalmat varázsolni, csak iTunes -on keresztül. Mert ugye itthon a zenebolt nem elérhető, a filmkölcsönző/filmbolt nem elérhető. Egyedül az appstore ami elérhető itt, az dícséretes is, de ott nincs zene vagy film, "csak" programok. A könyvesboltban pedig egy pár magyar könyvön kívül úgy sem lesz több.
Én már most is a fotelban/ágyban netezek, ölemben a notebook :) És amúgy igazad van, a nyugati világban 500 v. 600 dollár nem tétel. De mi iszonyatosan messze vagyunk egy nyugati országhoz képest, inkább közép de reálisan nézve kelet európai ország vagyunk, lassan Románia is lehagy minket. Amíg az átlagfizetés nem éri el itthon a 100e -t addig egy ~150ezres készülék igenis luxus kategória.
Amúgy nem azt mondom, hogy nekem soha nem lesz iPadem (vagy ilyen táblagépem). Majd 2-3 év múlva biztos lesz, vmelyik következő generációs iPad. -
#104 Ennek a Bochának egy értelmes/korrekt mondat nem hagyta el a száját, már bocs. Össze-vissza lépked a menüben, ha úgy tarjta kedve kihagy dolgokat, gyakorlatilag nulla dolgot sikerült bemutatnia az egész videó alatt.
Az én véleményem: amit leírtál az korrekt, így van, ez tényleg probléma lehet. Ettől függetlenül a legtöbb általam ismert ember azt sem tudja mi az a torrent, és neten kívül másra nem is használja a gépet. Az iPad nem fog semmit sem helyettesíteni, kiegészítő termék lenne valójában. Bár egy netbookot simán kivált, lehet vannak korlátai, de annyival több előnye is. Mellesleg mindig az jut eszembe, hogy anya/nagyszülők nem értenek a géphez, de egy ilyet meg tudnának tanulni. Anyának mennyire jó lenne, ha sütésfőzés közben meg tudna nézni egy repectet a neten. Amikor nagyon ritkán gép elé ül, akkor is a neten kutat különleges ételek után.
Konklúzió: nagyon sok korlátja van a masinának, de ugyan ennyi új területet és nyit. Megvan a saját célközössége, sokak számára alkalmatlan lesz, sokak számára meg az egyetlen használható alternatíva. Valószínűleg akik az SG-re járnak, azoknak egyedüli gépként alkalmatlan lenne, de közülük is akadnak, akik valamilyen más területen tudnák kamatoztatni a képességeit. De hogy őszinte legyek: gyűlölök a gép előtt görnyedni, sokszor szívesebben neteznék egy fotelban, ágyban ülve. A gép árát meg majd eldönti mindenki, hogy számára mennyire luxus, mennyire éri meg. Ha már általánosítunk, akkor kijelenthető, hogy a nyugati világban egy ilyen kütyü ára nem tétel. -
#103 hát akkor leírom én a személyes notebokhasználati szokásomat, ami picit közel áll az átlagoshoz szerintem :)
van itthon egy pc, azon játszani szoktam leginkább, meg szüleim oda ülnek le ha netezni akarnak
nekem van egy notebookom, mert egyszerűbb rajta neteznem mert mobil
szoktam pl letölteni rajta, igen, néha warez is befigyel, torrent, sorozataddikt vagyok :D ne álszenteskedjünk, mindenki tölt le, mindegy honnan... iPaden ez lehetetlen, eleve letölteni sem lehet fájlokat, vagy ha le is lehetne (mondjuk jailbreak, és dloader plugin safarihoz, vagy vmi cydian elérhető torrent kliens), nem tud vele mit kezdeni, mert nem iTunes -al lett rá felpakolva a file, és akkor meg sem említem az avi+srt páros lejátszásának problémáit, amit egy net v. notebookon egyszerűen meg lehet oldani... itt viszont ismét külső gép, feliratégetés, konvertálás, sync, macera (vagy ismét jb, és vmi divx lejátszó cucc... lassan oda jutunk hogy ebből a cuccból is a jailbreakerek fognak alap dolgokra képes eszközt készíteni)
nem tudom rá lementeni az sd kártyáról a képeket a digitális fényképezőmről közvetlenül, megint iTunes, sync, szal kell neki egy 2. gép, hogy tartalmat pakoljak fel rá... ok van hozzá kiegészítő, amivel lehet sd kártyát olvasni, megjeleníti a képeket... ok. picit sérül is a mobilitás, mert cipelnem kell egy ilyet magammal (arról nem is beszélve, hogy meg is kell vegyem hozzá), ha erre van szükségem, ahelyett hogy benne lenne alapból
nem tudok rádugni egy pendriveot és az azon lévő fileokat elérni, legyen az egy pdf vagy egy kép vagy akármi, ok, nyilván nem fér el egy ilyen vékony cuccon egy usb port, nem vagyok hülye, csak ez is egy olyan alap dolog, amit egy net/notebook tud, és mindenki használja (persze elküldhetem magamnak emailben, vagy 2. gépen itunes syncelhetem... tényleg mobil megoldás, ha pl nem vagyok itthon, vagy épp nincs net a közelben)
optikai meghajtót akkor hagyjuk ki, átlag netbookokon nincs is, notebookon van, én pl szoktam cd -t, dvd -t írni vele, de ezen nem problémázok, nem létkérdés
klaviatúra kérdés... oké, megint vegyek hozzá külső cuccot, biztos nem 2 ft, és megint külön kell hurcolnom magammal... amíg webcímeket kell beírnom, login információkat, szal ilyen egy-két soros dolgokat, addig tökéletes az onscreen keyboard, de ha már dokumentumot akarok szerkeszteni, akkor kell a hw -es bill. nincs mese, ez ugye a net/notebookban adott, itt nem
tehát összegezve, az iPaden lévő oprendszer és egy-két hw hiánya egyértelművé teszi, hogy ez bizony még a netbookoknak sem alternatívája, ez egy teljesen más vonal, nem azt mondom, hogy rosszabb, de csomó dolgot nem tud amit egy laptop igen -
#102 A netbook-ot nem helyettesítheti? NETbook.. a nevében is benne van, hogy mire való, és tényleg: mindenki csak netre használja. Vagy netbook-on fogsz dolgozni? Atom procival? 7 collos kijelzőn? :)
PONTOSAN a netbookot (ami tényleg SEMMIRE nem jó a netezésen kívül) tudja kiváltani, plusz még ad emellett kb. 1000 új felhasználási területet.
De tovább mehetünk. Mondjuk az összes notebookkal rendelkező ismerősöm közül (nem netbook, hanem notebook) kb. 2 ember jó ha van, aki nem netezésre, emailezésre, filmnézésre, zenehallgatásra, meg TALÁN alap office-ra használja.
Akkor ezt miért is nem váltja ki az iPad? Simán kiváltja. Mi a francnak vigyek magammal egy 2-2,5 kilós szart, nehezen kezelhető, fos oprendszerrel, amikor itt van egy elegáns, letisztult, vékony gép, amely mindent tud, amire szükségem van (persze most nem magamról, hanem az átlagfelhasználóról beszélek - ők vannak ugyanis bőven többségben).
Az emberek nagy része nem munkára vesz notebookot.
Akinél egedüli gép a notebook, azok közül is a 90%-nak nincs másra szüksége, mint amit fent leírtam.
Ergo tehát tök felesleges a notebook - az átlagfelhasználüknak. De majd kiderül, hogy itthon milyenek lesznek az eladások.
Viszont van egy fogadásom, hogy mint ahogy az iPhone-t is mindenki elkezdte koppintani, most az iPad-del lesz ugyanez a helyzet és a netbook mint olyan, simán el fog tűnni a piacról. -
#101 hát had fogyjon, engem nem zavar:)
de elkanyarodtunk a témától, meg el is beszéltünk egymás mellett szépen :D
szóval az eredeti "problémám" az volt, hogy az iPad nem helyettesít net v. notebookot, ahogyan a videoban Bocha is mondja, erre te beraktál két videót, az egyik rajzolnak, a másikon meg zongoráznak ill. zenét szerkesztenek... ezek nem olyan funkciók amiket az átlagember használ és/vagy az ember egy notebookon csinál, tehát ez nem cáfolja azt, hogy az iPadet meg lehetne venni egy notebook _helyett_
és Bocha is ezt nehezményezi, vagyis ezt nem érti, hogy itthon kinek fogja megérni, vagy kinek lesz rá pénze, hogy megvegye mint 2. v. 3. eszközt a pc és/vagy notebook mellé, mert magyarázhatod akárhogyan, ez nem tud helyettesíteni egy notebookot
Tehát a probléma az, hogy egy notebook itthon valóban egyedüli gép sok mindenkinél, tehát az esetek többségében nem opció az, hogy eladom a notebookot és az árából (v. megpótolva azt) veszek egy iPad -et, és ezzel kiváltom a notebookomat... egyszerűen nem tudja azokat a dolgokat, mást tud, igen, lehet vele rajzolni... csudijó. Az átlag magyar embernek erre nincs pénze, ezért használtam a "játékszer" fogalmat, nem azért mert gagyi, hanem az átlag magyar fizetéseket nézve ez bizony luxustermék. Vagy hülyeségeket beszélek? :) -
#100 Ahhoz képest elég szépen fogy az ipad... :)) És bármibe fogadok, hogy Európában és ezen belül nálunk is baromi sok embernek lesz. -
#99 én elhiszem, hogy vannak olyanok akiknek ez tényleg nagyon hasznos és megéri az árát
de ahogyan az emberek 90% -ának felesleges a photoshop, ugyanúgy az emberek 90% -a nem akar "hirtelen" egy layoutot vagy egy logót lerajzolni :) -
#98 Namost őszintén:
mi a jobb, a monitort nézni és a kezeddel máshova rajzolni... vagy azt nézni amire rajzolsz? Szerintem nem vitás, hogy az utóbbi. Így olyan, mintha rajzlapra rajzolnál. Photoshop az marha jó, csak kb. a 90%-a a legtöbb embernek felesleges. Ez viszont VEKTOROS alapból(!), ergo bármit rajzolsz, az a végtelenségig nagyítható - máris előny a photoshoppal szemben - amiben a vektoros támogatás szerintem fos. Illustrator meg rohadtul túl van bonyolítva. Ez pedig ráadásul rengeteg dolgot tud. Gondolom lehet exportálni valamilyen normál formátumba a cuccokat, amiket pl. az Illustrator, vagy Corel tud olvasni és akkor ha akarja az illető, otthon még hozzá lehet nyúni.
Ha elképzelem, hogy hányszor volt olyan, hogy utaztam valahova és láttam valamit, amiről mondjuk eszembe jutott egy layout, vagy logó és vertem a fejem a falba, hogy nem tudtam lerajzolni, vagy akár csak terv szintjén felskiccelni... Erre (is) zeniális a cucc. A laptopot nem lehet vele egy lapon amlíteni, mert ugye a trackpad-en rajzolni, vagy akár az öledben, egérrel lehetetlen.
A zenés szoftver nyilván nem profi, de pontosan arra jó, amire a fenti: eszembe jut valamilyen dallam, akkor gyorsan bepötyögöm, itthon meg az iMac-en mehet a Logic-ba (zenélgetek is :))
Szóval SZÁMOMRA igenis használható.
De tovább megyek: a nagymamám az elmúlt kb. 10 évben nem látott rólam egyetlen fotót sem, pedig sok helyen voltam a világban - mivel ugye minden digitálisan van meg. Ő pedig nem nagyon mozdul ki otthonról. Most majd a kb. 30GB-nyi fotót átviszem hozzá és egy délután alatt a fontosabbakat meg tudom neki mutatni.
És hidd el, hogy tudnám folytatni, hogy mire jó még: pl. a weboldalainkat demózni vele a (leendő) ügyfeleinknek egy tárgyaláson, meetingen, azért az elég laza. És webben ugye ez a legprofibb cucc, ami jelenleg létezik. Engem a flash hiánya sem zavar, mert céges szinten utáljuk a flash-t (nem az apple miatt!), ergo nem is készítünk ilyen oldalakat.
Mindezt nyújtja nekem az iPad kényelmesebben, profibb módon és kb. harmad annyiért, mintha venék egy komoly MacBook-ot, amin ugyanúgy csak megkötésekkel tudnék dolgozni, mivel a 27coll + 24 coll után a 15 (vagy akár 17coll) az édeskevés lenne. Ezért is döntöttem az iPad mellett. Ha annyira kell, akkor lesz később MacBok, de szerintem emellett sokáig nem fogom a hiányát érezni.
Természetesen megértem azt is, akinek teljesen felesleges, csak NE általánosítsunk, mert sok ember itthon is sok dologra tudja és fogja is használni. -
#97 a rajzos cucc sokkal hatékonyabb lenne ha magát az ipadet lehetne használni mint digitalizáló tábla pc -re kötve photoshopot vezérelve
mert ok, tényleg jópofa, lehet vele rajzolni, de maga a szoftver így ránézésre is messze áll egy photoshoptól, szóval szerintem egy komoly designer vagy grafikus nem fog ezzel bohóckodni, mikor a nagy gépén ott a photoshop... és valszeg rajztáblája is van hozzá, ha már hivatásos grafikusról beszélünk
a zeneszerkesztő cucc megint csak "hobbi" kategória, egy profi zeneszerző vagy stúdiós ember nem fog iPad -en zenét szerkeszteni, hanem egy mac előtt ül a többszázezres stúdió szoftver előtt amire egy igazi keyboard van rádugva...stb.
jó dolgok ezek, hasznosak is, de nem váltanak ki egy profi számára profi eszközöket, ismét csak oda jutok, hogy játékszer kategória, működik, jól, gyorsan, el lehet vele szórakozni, de komoly munkára alkalmatlan -
#96 Erre ez a válaszom:
(Ha csak ez az alkalmazás futna, akkor nekem mint webfejlesztő / dizájnernek már megérné...)
De nézzük tovább:
Namost ez egyelőre csak két alkalmazás, de már ezekben olyan potenciál van, amiről eddig álmodni sem lehetett. És az iPod és iPhone a mérete miatt labdába sem rúghat ugyanezen alkalmazásokkal. Mi lesz, ha majd KOMOLYAN elkezdenek iPad-re fejleszteni?
Szerintem igenis van létjogosultsága. Mellesleg az sem igaz (a videóban elhangzott), hogy nincs rá Office. Ugye abban egyetértünk, hogy a Pages / Numbers / Keynote hármas az emberek 99,9%-ának elegendő arra, amire mondjuk egy Office-t használnának.
Nincs benne Flash és nincs benne optikai meghajtó. Ezek VALÓBAN hiányosságok? Nem hinném... :) Persze nem lehet vele Farmville-t játszani, tudom, emiatt sokaknak hulladékké válik alapból a készülék, dehát nem vagyunk egyformák :) -
#95 Bocha jól megmondja, szerintem teljesen igaza van... mármint amit a video végén mond arról, hogy kiknek és mire lehet jó az iPad
én is így vagyok vele, nem vált ki net- v. notebookot (annak ellenére, hogy iszonyatosan bejövős a cucc), "játékszernek" pedig drága
-
#94 Ó hát milyen vicces emberkék vannak itt.. -
#93 Amire való :) -
#92 160-ért hoznak 64GB-osat április végén :) -
#91 140-ért veszel vaterán / ebayen akár holnap is. Világgarancia van rá + nem lesz sokkal olcsóbb a hivatalos magyar forgalmazótól se... -
#90 május végére tolták és az sem nálunk lesz, hanem csak pár eu országban.. sajnos hozzánk hivatalosan a jelek szerint sokkal inkább nyár végén / ősszel jön. -
#89 eltolták a megjelenést május közepére, kifogytak a készletből. -
#88 Hát ha igaz az hogy függetlenül meg lehet venni az iPad-et mindenhol, akkor szerintem mind a 3 szolgáltatónak lesz ilen előfizuja, amely microsim és csak 3g / hsdpa adatforgalomra használható. Hülyék lennének ha kihagynák. -
#87 Nem tudni, hogy itthon ki fogja és hogyan támogatni a 3G-s modell microsimjét... Szóval egyelőre para. -
#86 már mindenhol volt 8x :) -
#85 csak erős idegzetűeknek
:(((
( bocs ha már volt ) -
#84 Ismerősöm kint van az USA-ban. Elvileg április végén gyün vissza :)
Szerintetek érdemes akkor hozatni iPad-et, vagy inkább várjak még vele (gondolok itt a Wi-Fi-t érintő hibára, stb.)
Vagy ha esetleg addigra már lesz 3G-s modell, akkor hozasak olyat? Mert elvben ugye független lesz mindenhol... -
#83 Griffin kiegészítők. -
#82 http://appleblog.blog.hu/2010/04/07/az_apple_elismerte_gondok_vannak_az_ipad_wifijevel -
#81 hátigen.. :D -
#80 mondjuk ez alap :D -
#79 én megvárom az új iPhonet, inkább azt veszek :) -
#78 igaz, megnéztem még egyszer az adott részt, a böngészésre mondja Steve bácsi, hogy sokkal jobb mint egy laptop vagy egy smartphone
hát, ezzel is lehet azért vitatkozni maradjunk annyiban... :) és nem csak a flash hiányára gondolok, persze az a leglátványosabb hátránya egy pc -s böngészőhöz képest
egyedül a youtube embed videokat tudja lejátszani a weboldalon anélkül, hogy megnyitná magát a youtube appot, de ha pl egy flash menü van egy oldalon akkor halál, flashjátékok kiestek, más videomegosztó szájtok kiesnek...stb. -
#77 "azt mondta Jobs bácsi a leleplezős event -en, hogy "way better than a laptop"..."
Ezt nem általánosságba mondta, hanem hogy bizonyos feladatokra jobb mint egy laptop. És ez igaz is. -
#76 hát én nem érzem annyira szükségét, hogy vegyek egyet magamnak
megvárom a következő ipad -et, mert egyrészt erre pénzem sincs most, másrészt úgyis jön egy jobb majd
azt mondta Jobs bácsi a leleplezős event -en, hogy "way better than a laptop"... hát ha kevesebbet tud mint egy laptop akkor nem lehet jobb
tonnányi olyan dolog van amit nem tudok megcsinálni ipad -en de egy notebookon igen, akkor miért írja ez a teszt hogy "el tudjuk képzelni, hogy lecseréljük rá a desktopot, vagy a laptopot". Igen, hogyne :D
Na mind1. Én nem csalódtam annyira, mert erre számítottam. Rohadt jó a kijelzője, az érintés érzékenysége, az apple féle egyszerűség és gyorsaság, az appstore meg istenkirály valóban. Csak nem tudom hova tenni ezt a dolgot. Annyira nem olcsó, hogy csak úgy vegyen az ember egyet "szórakozni". Munkára és komolyabb "pc" -s használatra pedig alkalmatlan. Nálam nem tudja kiváltani a laptopot a pc -t pedig pláne nem. -
#75 De remélem az már a 3G-s változat lesz. Bár szerintem az közel nem fogja ennyi ideig bírni, mint a wifi-only. -
#74 Egyébként észrevettétek, hogy megjelentek az iPad Appok a magyar Appstoreban is?
Handras azt tippeli május elején már kapható lesz nálunk is a cucc. Nem lehetetlen a fentiek után. -
#73 azért ez enyhén nemszar! és az irányítás is bejön, legalábbis így nézve... -
#72 A Toucharcade YouTube channeljén fent van egy csomó játék preview-ja.
Azét az mekkora lol már, hogy még meg se jelent a Dablo 3, de már van klónja iPadre? :))
-
#71 Egyébként meg köztudott tény, hogy az Apple egyáltalán nem játékplatformnak szánta az iPhone-t / iPod Touchot első sorban. A vásárlók tették azzá igazából! -
#70 Ehh, elment az üzenet még mielőtt befejeztem: szóval pl: Red Alert, Sim City, Monopoly, Catan, Settlers, Need For Speed: Shift (tökéletesen iránítható a készülék döntögetésével), We Rule, stb...
Akció/FPS-re tényleg nem a legjobb a paltform, de csomó minden más teljesen élvezhetően játszható rajta. Az iPad nagyobb képernyőjén meg mégjobb lesz játszani ezekkel a stratégiai / táblajátékokkal.