1998
-
#149 Megvan az iPad 3G-m :) Csak még az USA-ban, 10-én lesz itthon. -
#148 ipaDJ :) -
#147 Ezt lattad mar? :)
-
#146 olcsó játék gyerekeknek, mi?
-
#145 Na hogy ne csak flame legyen, looooool:
-
#144 Látom: talált :) -
#143 Azert linkelodott be, hogy mosolyt csaljon az arcokra... :)) Nahat meg az erzeseimmel se vagy tisztaban... :DD Ne szomorkodj, nezd meg inkabb a videot :))) -
#142 Látom elfogytak az érvek, most pedig előtört az okos, művelt, abszolút nem kötekedő valódi éned.
Engem ugyan nem idegesítesz ezzel, sőt, linkeld be nyugodtan a Will it bled-es videót is :) Mosolygok rajta egy jót maximum. Ettől én még nagyon fogom tudni szeretni / használni, ha meglesz az ipad :)
Te viszont picit mintha most frusztrált lennél... :( Ez szomorú. -
#141 Te figyelj, total nem ismersz, engem aztan abszolute nem erdekel mikor es milyen vacakra dobod ki a penzt az ablakon... :))) Orommel foleg nem toltene el, azt csinalsz vele amit akarsz, akar ezt is... ;)
-
#140 Köszönöm, nem fogok szenvedni vele, bármennyire is örömmel töltene el téged :) -
#139 En csak a netbook-os kommentedre valaszoltam, mert latszik hogy f*ngod sincs az egeszrol :) Ahogy arrol sem hogy en mire hasznalom a gepemet.
Az iPad-on valo munkadhoz meg egeszsegedre, kellemes szenvedest :) Leendo keszulekedhez, grat. tenyleg, hasznald egeszseggel.
En egy fillert se adnek erte. -
#138 Mivel nap mint nap használom a PS-t és tudom az előnyeit meg a hátrányait, igen, ahhoz hasonlítom. Pl. belemehetnénk abba a vitába, hogy PS-ben csinálj már nekem ennyire egyszerűen vektoros rajzokat, stb. De ne, ne mennjünk, mert f*ngod nincs az egészről :) Neked jó a laptop, nekem meg jó az iPad. Te a laptopodat sem használod látszólag semmi érdemlegesre, én meg az iPad-emen is fogok tudni még dolgozni is. -
#137 Mi koze ennek a laptopomhoz...? Jol van, egyenesen mar a Photoshophoz hasonlitod.... :DDDDDDDDDD
En teljesen esz ervekre alapozom a mondandomat, te csak trollkodsz...
"mert látom, hogy nálad ez semmi másról nem szól, mint élből leszarozni ész érvek nélkül mindent és mindenkit, aki azt mondja hogy használható a cucc"
Eleg rosszul latod, olvasd at esetleg megegyszer. -
#136 "Nem tudom, en kinottem mar ezekbol az infantilis jatekokbol..."
És mégis egy Acer laptopod van :(( ejj...
Ember, ha neked ez a program (amivel valaki elég kreatív munkát is tud végezni) egy sima "rajzolósdi gyerekeknek", akkor nyugodtan a Photoshopot is oda sorolhatod, mivel a videóban lévő program sok szempontból többet tud, mint a PS. Innentől kezdve felesleges a vita, mert látom, hogy nálad ez semmi másról nem szól, mint élből leszarozni ész érvek nélkül mindent és mindenkit, aki azt mondja hogy használható a cucc. De nem is kell, hogy megvedd, maradj tényleg a laptopnál, valóban nem neked találták ki az iPad-et.
Te kezdted el a szánalmas "veszek az ikeában alá alátétet" dumát...
El is képzelem látod, hogy te szó szerint szerencsétlenkednél az érintőképrenyővel :))) TÉNYLEG nem neked találták ki, most már megértem. Kicsit komolyabb képességű emberek viszont egész jól tudják használni, hidd el. -
#135 Nem tudom, en kinottem mar ezekbol az infantilis jatekokbol... Szoval ezt a rajzolosdit nem nekem talaltak ki. Egy gyerek biztos el lesz vele.
#133: pakolj csak ala 3 parnat, talan ugy kenyelmes is lesz... :))) Szuperul is fogsz mutatni, csak vigyazz, nehogy lebillenjen az alutepsi.
#134: nem tudom, nehez elkepzelnem hogy az erintokepernyovel szerencsetlenkedek billentyuzet es kurzor nelkul, szerkesztem a bekezdeseket, formazom a szoveget, de ha mutatsz rola egy videot... :) -
#134 "de egy kisebb A4-es terjedelemmel nyugodtan lehet dolgozni. En is a 10"-esen hoztam ossze az oneletrajzomat pl"
És az iPad-en miért is nem lehet? -
#133 ilyen erővel az ipad alá is rakhatok (ingyen) párnát, és egyből kényelmesebb, mint bármi más. érdekes, hogy ezeket a kis vicces ötleteidet mindig csak a netbookokra találod ki, az ipad-re nem :) -
#132 "Egy gyerekeknek valo rajzprogram meg egy szinten gyermeteg szintetizator-emulator... "
Szemellenzőt azért néha vedd le szerintem :) -
#131 Pont hogy kenyelmesebb hosszabb tavon. "Steve Jobs pozicioban" egy ertelmes anatomiaju ember 10 perc eltelte utan gorcsot kap. Combodra nem teheted mert fole kell gornyedni. Ha konyvkent tartod a tepsit, 5-10 perc mulva elfarad a kezed, meg azert a masikkal kozben buzeralni kell a touchscreent. Legkenyelmesebb fel ora hasznalat: hason fekve. Hat kosz. Na most en a notival/netbook-al siman kibirom a fel orat egy pozicivaltas nelkul ha az olemben van (tobb orat is btw...). Netbook abszolute nem forro, tehat nem egeti le az ember farkat :) Touchpad merete egyreszt modelfuggo, masreszt az 1000H-et a nagy ujjaim ellenere is kenyelmesen tudtam hasznalni.
De ha oledbe is kapsz egy CULV-os gepet, az minden csak nem forro... ha valakit megis zavar a hofok, vehet £5-8-ert IKEA-s parnazott noti alatetet. -
#130 Ha arra akarsz kilyukadni hogy a netbook nem tud futtatni ilyen erintokepernyos vicces programocskakat (amikre amugy 5 perc alatt raunnek), akkor Neked van igazad, valoban, e szempontbol az iPad verhetetlen :) (mivel ertelmes netbook-on nincs is erintokepernyo). Tehat nyilvanvalova valt hogy az iPad nem helyettesitheti. Netbook/laptop/PC/iMAC mellett jo ilyen bohockodasokra. -
#129 Notebookot fotelban ülve, ölben tartva használni hosszútávon pont hogy nem kényelmes. Egyrészt melegszik, megsüti a pöcsömet, bemelegszik alatta a lábam / gatyám (főleg nyáron), és fél óra után már kényelmetlenül nyomja a lábamat is.
Netbook az olyan szempontból szerencsésebb hogy sokkal könnyebb, ott a nyomás megszűnik, viszont az is melegszik (pláne ha az atom procinak egy durvább flash bannerrel kell megküzdenie...). Ennek fejébe pici a kijelzője, a hangyafasznyi tácspedeket pedig egy rémálom használni. Kötelező az egér, azzal együüt meg már egy kanapén kényelmetlen a használata. Asztalnál még elmegy.
Szóval egy kényelmes kanapéba, fotelba belesüppedve a táblagépeknél (amit úgy tartasz mint egy könyvet) nem kényelmesebb a notebook. -
#128 Tehat semmi ertekelheto konkretum, rendben. Egy gyerekeknek valo rajzprogram meg egy szinten gyermeteg szintetizator-emulator...
#127: nem arrol volt szo hogy az ember netbook-on irja meg a szakdolgozatat (12"-esen mar elvileg mondjuk semmi akadalya), de egy kisebb A4-es terjedelemmel nyugodtan lehet dolgozni. En is a 10"-esen hoztam ossze az oneletrajzomat pl. -
#127 Persze, nem csak netezésre alkalmas a netbbok, de őszintén, Te hány embert ismersz, aki netbook-ját office-ra vagy egyéb munkára használja? -
#126 Pl. a két videó, amit belinkeltem, de hidd el, hogy a multitouch-nak köszönhetően lesz rengeteg olyan alkalmazás ami egy note/netbookon nem, vagy csak nagyon nagy kompromisszumokkal használható. -
#125 Hát az ideapad az marhajó, láttam is óla videót. Kb. 2 msáodperces laggal, akadozva reagál mindenre. Persze, hogy ANNAK valóban nincs értelme, ebben egyetértünk. De azt mondtad, hogy minek a multitouch, ha van billentyűzet... Nekem a multi touch sokszor kényelmesebb, pláne, ha az alkalmazások direkt erre a kezelőfelületre vannak megírva - persze tudom, hogy nem vagyunk egyformák, szóval ez más tényleg megszokás vagy ízlés kérdése. -
#124 Az egy dolog hogy ezeket az erintokepernyo miatt es a billentyuzet nelkul korulmenyesen es lassabban lehet veghezvinni mint pl egy netbook eseteben, de valoban. Amugy nem is irtam ilyet hogy nem alkalmas, ez a valasz arra ment hogy szerinted a netbook csak netezesre alkalmas...
"meg csomó olyanra, amire egy netbook nem"
Peldaul?
-
#123 az iPad is alkalmas szövegszerkesztésre, táblázatkezelésre... meg csomó olyanra, amire egy netbook nem. -
#122 Te lennél a komolyabb vitapartner a fikázásoddal? Pfff :))))) -
#121 nemtom 3 év múlva mivel fog többet tudni, de azt tudom, hogy több pénzem lesz (legalábbis remélem) mint most :DD -
#120 Egy velemeny, masik forumrol:
"lentvoltunk a vaskapuban szerdan este mi is, mikor Bogek lehoztak tapicskolni.
tovabbra is az a velemenyem kiprobalas utan, ami eddig is volt:
ez egy csillivilli kacat, egy demo, egy fasza ui-val, ami igazan semmire se jo, kenyelmetlen gepelni rajta (nem, nemveszek hozza 15-20-25K-ert, akarmennyiert bt billenyut az appletol..)
egy notebook (netbook) es egy okostelefon (esetemben milestone) melett ennek vegkepp nincs helye sehol sem. semmit nem valtana ki. de ha megis hasznalnank, akkor:
-filmezesre nalunk mint kiderult szinte alkalmatlan
-konyvolvasasra mint kiderult ennel jobb ebook alternativak vannak, mar a kijelzo miatt (e-ink)
-netezesre meg okes is lenne mondjuk, de ha mar irni is kell akkor kenyelmetlen (forum, blog, stb)
de persze majd az usaban megveszik az asztaligep, a laptop, az nettop, es az okostelefon/pda melle 5. nek. mert majd vmire majdcsak jolesz, hiszen csillog-villog-forog."
-
#119 Csak a Lenovoban van az említett tulajdonság. De ezen kár is agyalni, én is megmondtam, hogy az iPad-nak sok korlátja van, de nem is arra találták ki hogy teljesértékű gépként használd. Viszont sok más megközelítéstből újszerű lehetőségeket biztosít.
Őszintén szólva nekem pont a multitouch tulajdonság teszi kényelmessé, de ilyen környezetben badarság lenne egy teljesértékű Windows-t, Linux-ot, OSX-et tenni rá. Akar a fene szórakozni a sok ablakkal, amikor az ujjammal akarom nyomkodni... -
#118 Akkor irok par peldat hogy megis: HP 2740p, Lenovo IdeaPad S10-3t, Asus Eee T91. Na de elkanyarodtunk a tematol, pardon me. -
#117 Raknak sok kütyübe érintőképenyőt, csak azokban nem kapacitív szenzoros a felület. -
#116 Ilyen kutyube egyertelmu. Szepen nezne is ki pl. egy smartphone atommal... :D
"hatalmas felületű kapacitív multitouch (ilyet még senki sem csinált)"
Kaphatoak ilyen netbook-ok, de szvsz ertelmuk zero. Minek tapizzam ossze a kepernyot ha van billentyuzet... -
#115 Gőzöm nincs, de az tuti, hogy egy ilyen kütyübe előnyösebb mint egy Atom proci. Úgy globálisan mondom a véleményem: hosszú üzemidő egyedi tervezésű processzorral, hatalmas felületű kapacitív multitouch (ilyet még senki sem csinált), formaterv (igen, ez nem csak arról szól, hogy jaj de szép, hanem komoly tervezés kell oda sok okból kifolyólag), stb. -
#114 :) A CPU-ra gondoltam, tud pl az iPad A4-ese Hyper-Threadinget??
Persze ettol eltekintve egy technikai vivmany, valoban. -
#113 Nekem az az újdonság, hogy te bárkivel összebalhézol és -- függetlenül attól, hogy kinek van igaza -- alig tudnak már elviselni az emberek bármelyik topikban, __és nem veszed észre__. -
#112 "agyba en a baratnomet viszem, de ez mar reszletkerdes, nem vagyunk egyformak"
Egy netbookot bonyolultabb készüléknek nevezni vakmerőség. Lehet az iPad egy hasztalan kacat, de attól függetlenül egy technikai vívmány is. Egyébként nem értek egyet a véleménnyeddel, de ez már csak személyes igények kérdése. -
#111 "PONTOSAN a netbookot (ami tényleg SEMMIRE nem jó a netezésen kívül)"
Latom sok netbook megfordulhatott a kezedben... :D Azert mert benne van a neveben hogy "NET", az nem jelenti azt hogy csak netezesre alkalmas... Egy 10"-os is siman alkalmas szovegszerkesztesre, tablazatkezelesre, stb. 7"-ost mar szinte nem is arulnak. 12"-ost mar annal inkabb. Es nem csak Atom processzoros van a piacon hanem VIA/AMD-s is. Hovatovabb, 12"-es meretben mar kaphatoak az Intel ULV-os gepek is. -
#110 jo hogy a lenyegre sikerult reagalni. maskor ird le azt hogy nincs semmilyen ellenerved, es kopni nyelni nem tudsz, es akkor komolyabb vitapartner lennel maskor.
de ezt eddig is lattuk. de hogy ilyen buszke is vagy erre, az ujdonsag.