1998
-
#429 szevasztok!
olyan kérdésem/problémám lenne, hogy jailbreakeltem az ipadem, 4.3.5 van rajta, a legújabb redsn0w-val, ahogy a videoban mutatta a tag, végigcsináltam, tökéletesen működött, semmi probléma, ez volt szerdám... tegnap este majdnem lemerült, kikapcsoltam feldugtam töltőre, és ott felvillant az apple logó, majd a kis kör középen elkezdett pörögni, 1sec múlva megfagyott a masina nem csinált semmit, letettem, hátha majd reggelre "meggyógyul" , de nem történt semmi, ugyan úgy állt, megfagyva, dfu módba raktam, majd újra jailbreak, akkor utána bekellene neki bootolni, dettó ugyan ez a szitu állt fenn, majd redsn0w-val just boot, és utána életrekelt... valaki ilyen problémával találkozott már? nem tudok rájönni mi miatt lehet ez... előre is kösz! -
#428 Csak a hiány miatt írtam, hogy ha kell lehet rá rakni...
Az ipad teljesen jó egy netbook helyett HA (és ez egy nagyon fontos ha) van mellette egy notid vagy asztalaid. Másodlagos hordozható gépnek tökéletes.
Most otthonra egy mac minit akarok a tv alá (torrentezik, médiát lejátszik, fájlt megoszt stb...) laptopot beállítóm úgy hogy asszony is használhassa, magamnak meg egy iPad.
Mindenre jó kis kombó és még asztali (tudom a mini egy asztali de nálam más célt fog szolgálni...) sem kell hozzá. Ráadásul alacsony fogyasztású gépekről beszélünk, ha valami olyant akarok ami nem megy iPadon akkor ott a noti vagy ha az foglalt akkor a mini vezeték nélküli bill + egér és máris van egy jó gépem egy bazinagy monitorral.
Sajnos ez még a jövő zenéje remélem karácsonyig bele fog férni a kiadásokba... -
#427 "itthon még nem nagyon van meg a kultúrája."
Itt most gyorsan tisztázok valamit, még mielőtt félreértés lenne belőle: nyilván nem arról van itt szó, hogy a minimálbéren lévő Gipsz Jakab mekkora kecseg hogy warezol és nem fizet ki 3000 Ft-ot egy albumért, és nem kölcsönöz 1000-1200 Ft-ért egy filmet a letöltés helyett. Sokaknak itthon ez nem fér bele a család, kocsi és lakás fenttartása mellett, mint ahogy a 140e Ft-ból, amibe egy iPad kerül sokkal ésszerűbb nekik egy subnotit venni elsődleges gépnek.
Amikor azt mondom, hogy nincs meg a kultúrája akkor arra a tehetősebb rétegre gondolok, amely tagjai gondolkodás nélkül megvesznek egy iPadot a már meglévő kütyüjeik és gépeik mellé, mégis feltörik és warezolják rá a dolgokat, pedig meg se kottyanna nekik megvenni ezeket. Nem egy ilyet láttam már - apuka sikeres vállalkozó, megveszi iPadet mert az menő, és ahogy kibontotta már passzolja is le a gyereknek vagy unokaöccsnek, hogy tőccse tele filmekkel meg zenékkel azt. Meg se fordul a fejében, hogy 2 perc alatt regisztráljon a Storeba és megvegye a dolgokat :D
Engem is talált már be rokon a családban hasonló igénnyel, és amikor megmutattam neki hogy kell használni a Storet, akkor volt nagy hümmögés meg meglepődés :) -
#426 "olyan pc -s feladatokra amire egy netbook képes, arra az iPad alkalmatlan"
Az a vicces, hogy amiket felsoroltál azokra majdnem mind képes az iPad, csak nem warezolás utján.
mp3 grabbelés -> iTunes Music Store
torrentezés -> Movie Store
mp3-ak telefonra juttatása -> ha az iTunes Storet használja erre alapból nincs szüksége, mert amit megvesz iPadon az megy automatikusan iPhonera is, és fordítva.
filecserélés munkahelyen -> Dropbox, vagy ha ez nem tetszik valamiért, akkor lehet pendrivenak használni magát az iPadet is, filekezelő alkalmazásokon és iTuneson keresztül.
Szóval az a vicces, hogy de, képes ezekre, csak a legális, fizetős módszerrel :D Aminek itthon még nem nagyon van meg a kultúrája.
Ettől függetlenül tudom hogy van egy csomó minden amiben nem vált ki egy elsődleges gépet, laptopot. Itthon nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy vegyenek egy laptopot + táblagépet is mellé. Ha nekem nem lenne céges gépem (ingyen!) akkor most én sem gondolkodnék táblagép beszerzésén valószínűleg. -
#425 persze ezeket a dolgokat ismerem... de ezek körülményesek, nem úgy működnek ahogyan kellene...
szal lehet torrentezni JB -s ipaden de amit leszed az max helyfogónak alkalmas... ja hogy szedjen le külön JB -s alkalmazást amivel megnyitja a fájlrendszerben lévő fájlokat (bonyolult)
van camara connecton kit "sokpénzér" ami alapjáraton csak a képeket és videókat tud... ok, JB és akkor tud mást is, de rengeteg olyan videó youtube -on ahol tesztelik és csomó pendrive -ot vagy külső vinyót fel sem ismer (áramfelvételtől függ) (macerás, nem biztos, hogy működik)
youtube grabbelés pedig szintén macera, kell JB, kell a program, és megint ott van az mp3 a fájlrendszerben amivel "nem lehet mit kezdeni"... egyszerűen nem lehet besyncelni az ipod -ba, és nincs USB -s kapcsolódási lehetőség ahonnan egy gombnyomással a kiválasztott fájlokat a telefonra tudná pakolni
persze ez nem (csak) hardveres hiba, ettől még az iPad hibátlan... de mint mondtam, olyan pc -s feladatokra amire egy netbook képes, arra az iPad alkalmatlan -
#424 Alapesetben azzal csak képeket és videókat tudsz importálni az iPadre.
Jailbreak és iFiles feltelpítése után viszont teljeskörűen tudsz kezelni fileokat pendriveokon és külső vinyókon. -
#423 "
- youtube grabberel mp3 -akat szed le majd usb kábellel ráteszi őket a telefonjára - hoppá, itt már több pontot is elvérezne egy tablet
- torrentezik - szintúgy alkalmatlan rá egy tablet
- fájlokat ad és kap a munkahelyén leginkább pendriveon - a tablet ismét alkalmatlan"
Jailbreakelt iPad képes ezekre (pendriveos témára Camera Connection Kit + iFiles alkalmazással), a fileok mobiltelefonra rakásán kívül.
+ szerintem ezekre mind képes egy Androidos tablet is. Egyedül a file másolása tabletről telefonra részben nem vagyok biztos.
- a youtube grabre tuti van alkalmazás (JB-elt iPaden és Androidon is)
- torrentre is (habár flash memóriára nem szerencsés torrentezni, de lehetőség van rá)
- pendriveokat is tudják kezelni
Én ezeket a dolgokat meg tudom csinálni a céges laptopomon ha akarom, szóval nekem ezek nem szűk keresztmetszetek, de értem mit mondasz, és azt egy másodpercig sem vitatom, hogy elsődleges gépnek nem lehet elég egy tablet... hozzátenném hogy magyar viszonylatban. Az iPad fő piacain a nagy átlag nem szarakodik mp3 grabbeléssel, hanem rányom az $1-os Buy gombra iTunesban, és megveszi a zenét az iPadról. Torrentel sem szarakodik, hanem kikölcsönzi ugyaninnen 1 gombnyomással a filmet $2-$3-ért. Pendfiveot pedig én már alig használom, ha kapok bent valamit amit magammal akarok vinni, akkor feldobon Dropboxba, és azt utána el fogom érni telefonról és táblagépről is, akár offline is. -
#422 "kéne tenni egy microsub (?) csatlakozót az ipadre amin keresztül lehetne rádugni pendriveot..."
Van hozzá átalakító. -
#421 alapesetben a netbookot laptop v. asztali gép mellé veszik az emberek... ebben az esetben egy iPad helyettesíteni tud egy netbookot (sőt...)
a magyar helyzet viszont az, hogy sok mindenkinek egyedüli gép a netbookja... így viszont az iPad (vagy akármelyik másik tablet) már kevés
unokatesóm venni akart magának notebookot, de nem volt rá keret, így egy 10" -s netbookra kényszerült
- facebookozik vele - iPaddel is megoldható
- böngészik vele - szintúgy
- flash játékok - appstore játékok, szóval ez sem érv
- youtube grabberel mp3 -akat szed le majd usb kábellel ráteszi őket a telefonjára - hoppá, itt már több pontot is elvérezne egy tablet
- torrentezik - szintúgy alkalmatlan rá egy tablet
- fájlokat ad és kap a munkahelyén leginkább pendriveon - a tablet ismét alkalmatlan
kéne tenni egy microsub (?) csatlakozót az ipadre amin keresztül lehetne rádugni pendriveot, 2,5 -es külső usb vinyót...stb., és azok az appok amelyek képesek jelenleg az iTunesból "szedni" maguknak fájlokat (pl videólejátszók videófájlokat, dok.kezelők dokumentumokat) azok legyen képesek külső adathordozóról ill. adathordozóRA menteni fájlokat
az se lenne hátrány ha ugyanezen elv alapján mp3akat is lehetne "besyncelni" az "ipodba"
szal kicsit lazítania kéne az applenek a hozzáállásán és jobb lenne a dolog
mindenesetre jó cucc az ipad, de egy netbooknak még mindig vannak "pc -s" tulajdonságai amit nem tud kiváltani bizonyos esetekben -
#420 A rosszul látóknál van értelme a negatív képnek.
Ha elcsórják, és nem tudják a kódot, akkor nem tudnak hozzáférni a rajta lévő tartalmakhoz, még akkor sem, ha jailbreakelik. Max annyit tudnak tenni ha értenek hozzá, hogy Recovery, vagy DFU módba rakják a készüléket, és újratelepítik az OS-t rajta. Ezután tudják majd használni, de a rajta lévő tartalmak elvesznek. -
#419 Kíváncsiságból: a negatív képnek van valami értelme? (3x Home) Valamint ha valaki elcsórja a gépem és le van kódolva akkor azt fel tudja törni valahogy? -
Ha valakinek nem esne le: ez attól különbözik egy LogMeIntől, vagy Teamviewertől, hogy itt nem kell hogy fusson otthon a géped, amire rácsatlakozol, az OnLive biztosít neked hozzáférést ingyen egy Win7-es géphez, bármikor bárhonnan. Az ingyenes csomagban 2GB tárhely van benne. -
#417 Arra amire neked kell, igenis jó egy táblagép. Én is hasonló dolgok miatt keresek jelenleg is iPadet, meg tanulási célokra. Mondjuk én gond nélkül nézem a sorozatokat egy 4.3" kijelzőn, meg tanultam is már abból elég sokszor, csak épp nem olyan kényelmes, ezért veszek vmi 10" tabletet -
#416 Senkit nem akarok meggyőzni, leírtam a véleményemet. Nem biztos hogy mindenki egyetért vele, mindenki egyedi szempontok alapján választ dolgokat, lehet vitatkozni róla, elvileg erre van a fórum, nem? :)
Például a kijelentésed az én esetemben nem állja meg a helyét: nálam igenis kivált egy subnotit. Van egy nagyobb (15") céges laptopom, amit leginkább munkára használok, ez meg is követeli az ekkora képenyőméretet. Naponta 8 órát bámulom, és este már nagyon alacsony ingerenciám van azon híreket, jó cikkeket olvasni, sorozatokat nézni, magán emaileket átolvasni és megválaszolni stb... Ez kb olyan nálam, mint az otthonról való dolgozás: elméletben jó dolog, de aki csinálta már párszor az rájön hogy nagyon szar, rengeteget számít ha el tudod különíteni a munkát az otthon nyugalmától, a kikapcsolódástól. Emellett utálom cipelni ha utazok valahova (és nem munkról van szó), nehéz és sok helyet foglal (pláne töltővel együtt).
Az okostelefonomat pont ezért sokszor használom már a noti helyett tartalomfogyasztásra, kikapcsolódásra, de annak is meg vannak a korlátai: nem fogok egy 15 oldalas Ars Technica reviewt elolvasni rajta, és a kedvenc sorozatom legújabb részét sem egy 3,5"-4" kijelzőn fogom megnézni.
És akkor itt jön a kérdés, hogy nekem megérné -e venni egy subnotit hogy kitöltsem a jelenlegi űrt? Hát én most jelenleg úgy érzem, hogy rohadtul nem. Olyan, amiben normális minőségű kijelző van (sorozat és filmfogyasztáshoz kötelező! Néztem már végig 2 órás filmet utazás közben haver 11" HP EliteBookján, fasza volt hogy fél cm betekintési szög váltás esetén már csak okádék elmosott színeket láttam), azok 1,5x-2x annyiba vagy többe kerülnek, mint az iPad vagy bármely jobb táblagép. Az esetek 99%-ban csak arra használnám, amit egy táblagép is tudna nyújtani nekem: tartalomfogyasztás, rövidebb üzenetek és emailek megírása, filmnézés, kikapcsolódás. Minden másra (munka, fényképek szerkesztése) úgyis a nagy notit használnám . Minek fizessek ki jóval többet érte akkor, ha az extra képességeit ki sem használnám?
Mondom, nem akarok senkit meggyőzni, és ez most nem önhitegetés: már sokszor körbejártam a kérdést, sokat hasznátam ismerősök, barátok subnotijait és iPadjait. Az én egyedi esetemben kivált egy subnotit a táblagép, pont. Én ezt tudom, és nem azért írtam le, hogy bizonyítsak valamit, hanem egész egyszerűen ez egy iPad-dal foglalkozó topic, ahol gondoltam hasonló dolgokról is beszélgethetnek emberek.
Ha nem értesz egyet vele, vagy tudsz más alternatívát javasolni, akkor vitatkozhatunk róla. Én nyitott vagyok mindenki véleményére.
-
#415 Most magadat vagy minket akarsz meggyőzni? Nem vazeg, nem vált ki egy subnotit. Közel sem.
Ha venni akarsz magadnak egy n+1-edik kütyüt mert az fun (tényleg az), akkor nosza hajrá. De nem kell megideologizálni.
500 dollárt meg is ér (de csak ha nem most váltod). -
#414 Hamarosan itt az iPad 3
Nagy valószínűséggel 2048 x 1536-as felbontású kijelzővel, négymagos A6 procival és LTE támogatással.
Valaki várja még rajtam kívül? Én szerintem venni fogok, iPad 2-t sokat használom havernál, iOS5-el már szerintem rengeteg téren ki tud váltani egy 11"-s "ultrahordozható" laptopot, és kényelmesebb cipelni használni azoktól.
2-est csak azért ne mvettem, mert vártam a nagyobb felbontást, most úgy néz ki tényleg lesz. -
#413 Ez az iClarified jó :D köszönöm! Ha még van más, azt is szívesen veszem! :) -
#412 Nem feltétlenül kell xda, csak vmi hasonló...vagy csak olyan oldal, ahol gyik szerűen le vannak írva a dolgok, tippek, trükkök... -
#411 Én nem tudok olyan méretű fórumról, mint az XDA... keress rá gúglival, és mindenre fog találni leírást illetve linkeket redmonpieon, meg iclarifiedon. -
#410 Sziasztok!
iPad vásárláson gondolkodom, és olyan kérdésem, illetve kérésem lenne, hogy van olyan iPad-del foglalkozó fórum/oldal, ahol a jailbreak, cydia és társai mind fenn vannak? (ilyen xda dev dórum szerű, csak almás cuccoknak...) -
#409 Sziasztok!Egy Ipad 2 beszerzesen gondolkodom es lenne egy-ket kerdesem:
1. Usb adapter jól mükszik hozza?
2. Ha van külsö vinyom,annak a tartalmát tudom látni valahogy? Le is tudom róla játszani a filmeket?
Előre is köszi a valaszt! -
Xing #408 Gift Card -
#407 Jah megoldottam:) és akkor csak bankkártyán keresztül tudok letölteni fizus appokat, máshogy nem tudok fizetni, ugye? -
#406 Asszem ha free appot elkezdesz letölteni akkor felajánl egy bankkártya nélküli reget is.
Nekem még réges rég (amikor dombotnyomott kártyám nem volt) akkor vhogy így sikerült. -
#405 Valamint ha nincsen bankszámla számom, hogyan tudok beregizni iTunesra? Mert anélkül free appokat sem tudok letölteni. Valami más út van h pénzt tegyek az akkomra? Köszi előre is:) -
#404 Na megvan a gépezet:) Tudtok segíteni? Van egy itthoni routerem, veszi is a jelet az iPad, ki is pipálja h csatlakozva van, de mikor böngészőt vagy levelezőt nyitok, azt mondja nincs internetkapcsolat. ADSL-em van, nem tudom, be kell (lehet?) írni a felhasználónevet és jelszavat valahogy..? Amúgy a wifi kódolatlan. -
#403 Én közben belőttem a notifications-t, az tényleg jól sikerült és szinte 100 féleképpen be lehet konfigurálni alkalmazásonként, hogy mi hogyan jelenjen meg, stb. Az iCload / iMessage meg majd jövő héten... :) -
#402 Ja, dev accuk van...
Próbáltam feltenni a GM-et, de több óra szopás után feladom, inkább felrakom jövő hétvégén a véglegest.
Windows alatt az iTunes 10.5 beta egy kalap fos. Nem hajlandó backupot csinálni a telefonomról. És ugye mivel csak restoreal lehet feltenni a GM-et, így elveszne minden appom mentése, tartalma. -
#401 Lehet, hogy ők hivatalosan is Developerek, s nem így trükközve rakták fel a beta iOS5-öt. -
#400 iCloud-ot nem tudom aktiválni mert nem küld email-t, iMessages-t pedig nem értem, mert elvileg az AppStore-os email címet használná, de arra meg azt írja, hogy "Unable to verify email because it's already in use." - de ez hülyeség. Vagy nem lehet az appstore-ba regelt emailt imessages-nél is megadni?? -
#399 iCloudnak és iMessagesnek pedig kéne mennie, több haveromnál is működik. -
#398 iPad-re raktam fel, simán felment (restore-ral lehet csak sajnos!), de a kb. 20GB-nyi cucc visszamásolása.... na az ne tudd meg mennyi idő volt :) Ráadásul wifi-n keresztül csinálta, de vannak még bugok szerintem, azt hittem iCloud beta már működik, vagy akár a rendes is, de nem, iMessages-t sem tudtam aktiválni, de egyébként iPad-en (első generáció) baromi gyors, pörgős lett a rendszer, meg tele van jó cuccokkal, egyedül a taskváltás kihagyása miatt vagok síkideg - mert ez tipikusan direkt szemétkedés. Anno megvettem a létező legjobb iPad-et, ami még ma is brutális, szinte mindenre használható és az egyik legjobb feature-t így kihagyni belőle szerintem genyaság :) Mindegy, jön a JB... ha az Apple így, akkor én is így. -
#397 Simán felment az iOS 5 GM? Most nagyon vacilálok hogy felrakjam az iPhone-omra, legközelebb valszeg jövőhét szombaton leszek internet közelben, és nincs kedvem addig várni ha simám felfrissül iOS5-re, és olyan utána mintha kedden raknám fel a hivatalosat... -
#396 Remek: iPad 1 nem fogja tudni a 4 ujjas taskváltást (stb), csak az iPad 2... Kössz szépen, Apple! -
#395 Értem. Köszi! Egészen használhatónak tűnik :D -
#394 nyomva tartod a magánhangzókat és előbújnak az ékezetes betűk
pl a -t lenyomod, feljön az á...stb. -
#393 Köszi:)
És amúgy magyar nyelvű 'billentyűzet' van benne? Konkrétan az ékezetes betűkre gondolok :) -
#392 Alapból csak arra jó ez, ami a nevében benne is van: Camera Connection Kit.
Fényképezőt, SD kártyát, vagy USB kulcsot tudsz rátenni, de fényképek vagy videók importálásán kívül másra nem tudod használni.
Jailbreak + iFiles telepítése után viszont teljeskörűen ki tudod használni vele az USB portot, tudsz ide-oda másolni a Stickekről. -
#391 Hát, igazából ezeken az ár összehasonlító oldalakon nézegettem, de nem tudom, melyik oldal tré, és melyik megbízható. :D Esetleg ha vannak pozitív vagy negatív tapasztalatok, tippek, hogy honnan érdemes rendelni, megköszönném. :) Akár priviben, ha a szükség úgy kívánja :D -
#390 Nekem van de én sem tudom. De maga az iOS megnyitja, iPhone-on is.