101
  • Oláh Herkules
    hardveres dos támogatást? az szép... inkább a dos alrendszert... és egyébként már vistában sem volt.
  • Balumann
    Én a Microsft és a Sony konzolpolitikáját is szánalmasnak, undorítónak tartom, nem egy okból, és nem csak ez miatt. Ezek egyrészt nagyon jó gépek, és azzal hogy brutálmódon lekorlátozzák a használatát a rendszerével, igencsak kihasználatlan marad. Ottvan az alapoprendszere, amire nem igazán van panasz ha jól tudom, játékra ideális, berakom, játszok. De miért nem lehet biztosítani lehetőséget ezmellett arra, hogy a felhasználók akár ettől, másik vinyóval, meg nemtudommivel kihasználják a lehetőségeit, és ha már lehetőséget adtak, miért vonják vissza? (gondolom csak idő kérdése, és írtak volna olyan linuxot ami arra van optimalizálva, vagy valami más oka is van, hogy olyan lassan fut?).

A másik pedig a helyzet amibe a játékkiadókat (amiben nyilván ők is hibásak), és ezenkeresztül a játékfejlesztőket kényszerítik. Gamepad only, legyen minél egyszerűbb és látványosabb, konzol (vagy csak x360/ps3) exkluzívok, rövid, stb... Mérföldekkel messze lenne a játékfejlesztés, ha nem hátráltatnák ennyire az egészet, és ennek nem a kurva warez az oka, hanem ez az egész konzolpolitika.

Ja és hát miértis, a warez miatt kell levenni a linux oprendszer használatát. Mert akkoraztán tényleg sokkaltöbben fognak játékokat venni, főleg hogy x360-on ismerősömtől úgytudom, az újabb firmware frissítéssel már törtel is szabadon lehet netezni is, és teszik is nagyon sokan.

Bár sosem szimpatizáltam konzolokkal, egyre inkább ellenszenvet érzek az egész ellen, és mostmár senkinek sem ajánlanám.
  • narumon
    igen, most is ez a helyzet....
  • Dzson
    Lófaszt neuron, bementél és provokáltad a dolgokat ahogy szoktátok a bandáddal. Ha a PS userek meg vissza mertek szólni, már ment a köcsög fanboyozás. Ti soha nem változtok.
  • Dzson
    Ez a narumon nevű xbotnak ment...
  • Dzson
    Mhm kiváncsi leszek hogy a sok PS3 fikázó xbox tulaj, most milyen hozzászólásokkal fog jönni?
  • Adenoma
    a windows7-ből is kivették a hardveres DOS támogatást, csak emulációval fut, mégis csak pár embernek/cégnek okoz(hat) ez problémát.

amúgy is lehet netezni a ps3-al, szóval, nem tudom mi a gáz.
  • tom235
    Egyre szánalmasabb ez a sony...
  • narumon
    Most is olyan, hogy csak berakod a lemezt és játszol, csak volt lehetőség linux telepítésre, amiben sokan (most már csak néhányan) azt látták, hogy majd ultimate lejátszó meg mindenes gép lesz. Most megmaradt játékgépnek (ami azért érdekes mert anno sokan [most utólag már csak kevesen] azt hozták fel érvként, hogy azért sokkal jobb mint a box mert ez egy komplett multimédia rendszer meg internetközpont meg mittomén még milyen szóösszetételek repkedtek a levegőben.
  • narumon
    hehhey, de amikor én ugyanígy jártam és ezt magyaráztam tavaly egy topicban itt valahol SG-n (mármint hogy próbáltam a Ps3 linuxot és fos volt), akkor tizessével estek nekem a fanboyok, hogy kussoljak mert mekkora király meg sokkal jobb is lesz, meg linux forever, stb stb.
  • Ferrer
    Ööö előre elnézést kérek a tudatlanságomért (nem vagyok gémer), de a PS3 az már olyan, hogy egy PC oprendszert mindenképp kell rá rakni? Mert emlékszem, régen amikor egyik haveromnál PS-eztünk, csak be kellett rakni a lemezt, és már indult is a játék.
  • NEXUS6
    Én a megjelenéstől számítva jó 1 évig használtam Linuxot.
    Akkor xart be a PC-m, szal gondoltam jó ötlet lesz felrakni. A PS3 CPU-ja ugye 3,2 GHz-en muzsikál, van benne 512 MB memória, meg egy nem rossz GPU. Ehhez képest a PS3 Linux kb egy 500 MHz-es gép teljesítményét produkálja. Ráadásul a különböző korlátozások miatt elég nehézkes a telepítés, használat, még ehhez képest is. Többször volt, hogy az automatikus frissítések lefutása után a rendszer használhatatlanul lelassult, esetleg meg is semmisítette magát.
    Gyakorlatilag nem lehet senkinek sem javasolni otthoni használatra.
    A Sony valójában soha nem támogatta teljes szívvel ezt a projektet a wareztól való félelmében, és a kiadás óta szinte semmit nem javult a szitu.

Szal mint átlagos felhasználó nem sajnálom, legalább más értelmes dolgokra lehet azt az 1-2 MB -ot felhasználni amit eddig a GameOS-ből ez a funkció lefoglalhatott.

R.I.P
  • Narxis
    országonként 2 usernek ha fáj ez a lépés....
  • lapaleves
    még mindig 160 vagy hány watt az idle fogyasztása a csodadoboznak?
  • Caine
    Nem hiszem, hogy ez annyira kardinális lenne.
    Én anno a megjelent/megjelenő játékok alapján döntöttem el, hogy melyik masinát veszem, az egyébb OS nem igazán esett a latba, hiszen mégis csak egy konzolról van szó, amin játszani akarok.
  • HAF Rigel
    Ne kezd el már magyarázni . megjelenés napjától megvan a ps3 soha nem volt rajta linux. A felhasználok max 1 % akit ez érint . Ráadásul a Slim gépeken már alapból nem is volt ilyen lehetőség. Túl van ez dramatizálva . A forumokon is olyan emberek sírnak akiknek soha nem is volt fel telepítve. Én megértem a lépést ,és szarok rá nagy ívben játszani , filmet nézni vettem a gépet és arra tőkéletesn bevált.
  • Zsoltika 007
    Mármint játszani vele. :)
  • Zsoltika 007
    Mondjuk csúnya dolog ez tény! De mégis csak egy játék konzolról van szó. Azt meg ezután is lehet.
  • narumon
    Mhm kiváncsi leszek hogy a sok xbox fikázó PS3 tulaj, most milyen hozzászólásokkal fog jönni?

Mindenesetre én nem értem a Sonyt, sok embernek ez volt a vélt vagy valós indok ami miatt inkább a Sony gépe mellett döntött, most ezekkel az emberekkel jól kibasz!
  • evetke007
    Ezexerint a konzol is lehet szopóág , nem csak a pécé...
  • Zsoltika 007
    Hát ez ciki...