9
  • Amergin
    #9
    Látszik, hogy nem nagyon érted a 'keleti ember' gondolkodásmódját.
    Az elsöprő töbség ott is (mint ahogy itt is) bízik az "igazságos világ - jóságos vezetők" illúzióban és elhiszi ott is (mint ahogy itt is), hogy mindezen dolgok "az ő érdekében" vannak. Nincs tehát lázongás.
    Kb. úgy lehetne érzékeltetni az ottani elfogadását a cenzúrának, mint itt a pedofil oldalak blokkolásának társadalmi elfogadottságát.
    Az esgé fórumai is 'moderáltak': nem csak a trágárságot és a reklámokat törlik ki, hanem sokminden mást is (...), mindezek mellett sokan fórumoznak mégis itt...
    Úgyhogy Kínában azon inkább azon izgulnak, hogy a gúglösök le ne késsék a Pekingből induló gépüket
  • richi105
    #8
    Olyan dolog ez a cenzúra és internet szűrés, hogy ideig óráig meg lehet tenni, de előbb utóbb ledönti a falakat az internet és annak a szabadsága. Ez számomra olyan mint mikor próbálkozunk egy járvány megfékezésével. Megy az egy darabig és minimálisra korlátozható a betegek száma, de végül úgyis betör.
  • zola2000
    #7
    Az atombomba a világ leghasznosabb találmánya, amióta van azóta nem is volt nagyobb háború (csak néhány kicsi de az is csak ritkán), persze ez azzal is jár hogy a rendszerek stabilizálódnak.
  • bigjoe
    #6
    Atomot kínának!! Bocsi, atomot kínára!!
  • Narxis
    #5
    mocskos kínai kommunisták
  • RiSeForMuSiC
    #4
    Végül is jobban járnak, ha cenzúrázva vannak, mert rájönnének, hogy a diktatúra és a demokrácia között csak annyi a különbség, hogy a diktatúrában nem tehetsz semmit és nem is beszélhetsz róla, a demokráciában dettó nem tehetsz semmit, csak beszélhetsz róla.

    Másrészt érdemes elolvasni, hogy ezzel a húzással, hogy mosta magát tisztára a Google vezetése a kínai gyenge szereplés miatt.


    Kitiltotta a Google-t a kínai kormányzat
  • Ferrer
    #3
    Böhööööö öhöööö böhöööö, anya már megint nem vett csokiiit bőőőőő :'(
  • MsUser
    #2
    Nesze nektek "szabadságot a népnek" ez volt anno a szlogenje az internetnek.
    És egyszercsak kiderül hogy ez nem egyedi eset, mármint hogy a szokásainkat figyelik és korlátozgatnak aztán már be is szüntetnek egy két elérést. :( Ez a szabadság is olyan mint a többi.
  • Amergin
    #1
    "A legtöbb kínai felhasználó már tudja, hogy cenzúrázzák a webes kapcsolataikat, vagyis ez a vita semmiképpen sem növeli a kormányba vetett bizalmat. Éppen ellenkezőleg" -nyeeehee. Nyerítve röhögtem: baromira mindegy itt is, de peláne kínában, hogy a lakosság mannyire "bízik" a kormányban, a kormányok jönnek-mennek, de a rendszer marad! Éppen ez a lényege a dolgoknak!