3818
Táblagépek topicja
-
#140 notion ink volt a CES-es
ott a joojoo is az is készen van már gyakorlatilag.
meg úgy amúgy belinkeltem egy csomót amikből sokan nyáron jönnek. -
#139 Jó cucc :)
Egyébként a WePadon és iPadon kívül van még tablet ami még megjelenik a nyáron / közeljövőben, vagy erről a két tabletről fog szólni a topic az év végéig? :D
A WePadot lehet majd nálunk kapni egyáltalán? -
#138 ipad progi:)
-
#137 Mp4 és mov videókat tud lejátszani.
Storeból nehezen veszed meg, mert a magyar storeban még nincsenek filmek :/
Drágának nem nevezném egyébként, egy premier film HD-ben $20 (4000 Ft), kikölcsönözni pedig $5 (egy ezres). SD-ben még ennél is olcsóbb, régebbi filmeket pedig meg lehet venni $10-ért vagy kölcsönözni $3-ért. Szóval szerintem egyáltalán nem vészes, az más kérdés hogy a warezhoz képest valóban drága, és ismerjük itthon az emberek mentalitását... Valószínűleg ezért nem is lesz sokáig itthon storeban zene meg film, pedig én használnám ha lenne, egyáltalán nem dolgozik magas haszonkulccsal az Apple.
Ahogy DanielT is mondta itthon nem ez lesz a legjobb megoldás filmnézésre. Senki nem lesz annyira elvetemült hogy a lewarezolt HD filmjeit átkonvertálja mp4-be vagy mov-ba (ez évekbe telne), legális úton pedig nem lehet rá filmet szerezni. -
#136 a lentebb említett engadget teszten is lejátszotta az egyik 1080p videót, csak azt elfelejtették megemlíteni a magyar fordításban:) -
#135 nemtudom ez ilyen kapva kapott videó...
még a tube vidókat is alacsony framefrate-el játsza le, pedig fullhomályosan tölti le ha a tube kliensen keresztül nézi az ember nem a böngészőből. -
#134 engem sem érdekel annyira, inkább csak azt jelzi, hogy erős a proci
-
#133 de milyen filmet?
amit megveszek a store-ból drágán
aztán letöltöm a sok gigát a 3G korlátomból ...
? :/ -
#132 iPadról is lehet majd HD filmeket kitenni HDTV-kre (720p-t biztos, 1080p-ben nem vagyok biztos). Alapból nincs rajta hdmi kimenet, de egy átalakítóval ezt is meg lehet majd oldani... -
#131 bőven elég ide a 720p is.
nem kell túleröltetni
bár kétségkívül meg kell hagyni, a felbontás nem méretlényeges.
ha egy 10x10centis panel tud fullhádét az szebb lesz mint ha csak 320x240-be veretné neki... :) -
#130 Nem nekik keszul, az 1080p lejatszas csak kellemes raadas. Es ha mar van valakinek egy ilyen cucca miert ne kothetne ra a Full HD tevejere? Amugy se kotelezo ilyet venni, akiknek nem tetszik, azoknak ott van pl. a butabb iPad. Hirek szerint a megjeleno tabletek nagy resze Tegras lesz btw. -
#129 Az oké, mobilon is lehet filmet nézni, ha valaki unatkozik. Az a hülyeség, ha valaki 320x200-on, vagy 800x600-on akar 1920x1080-as videót nézni:)
Amikor megjelenik egy termék a piacon, el kellene gondolkodni, mi a célcsoportja. A TPC-k nem a házimozi fanoknak készülnek. Nekik ott van a HTPC. -
#128 10" Netbookon is neztem mar DivX filmet, nem volt szornyu, tuleltem :) -
#127 Azzal sincs. Most komolyan. Vesz valaki egy tabletet, és azzal mozizik? Hajszárítóval fogat mosni? -
#126 HDMI kimenettel van egyedul ertelme. -
#125 Sosem értettem ezt a dolgot. Mindenki rinyál emiatt az HD miatt. Mi a francnak 1080p egy 3 vagy akár egy 11 colos kijelzőn? Egyrészt nem is tudják ezt a felbontást, másrészt baromira nem ez a felhasználási területük, semmi szükség rá hogy le tudják játszani. -
#124 Mar megint az ajfon, amugy ez egy tablet topik (gy.k.)...
"1080p-t az iphone 3gs is lejátsza"
Igen, persze...
"Nos, tartogat még az Apple meglepetéseket a világ számára, köztük ez a felettébb hihetetlen állítás is, miszerint a 3GS megbirkózik a nagyfelbontású videók lejátszásával. Ha ez igaz, akkor a specifikációban megadott 640x480 érékeket jócskán túlteljesíti. Ahogy a bevezetőben is kifejtettem, az iPhone-ban is vannak rejtett funkciók, képességek.
iLoung egy kínai fórumon nem kevesebbet állít, mint hogy neki sikerült lejátszani egy iPhoneon 30Mbps mennyiségű adatfolyammal 1080p felbontású videó anyagot.
Ezek után elkezdték vizsgálni a dolgot az Engatgetes kollégák is. Forrásnak a Panasonic Lumix DMC GH1 HD kamerát és a FileAid app alkalmazás használva, nagyfelbontású anyagot lőttek át az iPhone-ra. A magasabb bitráta miatt erősen dadogott a lejátszás, sőt volt amelyik filmen lefagyott a telefon audióvezérlője. Ugyan ezt a procedúrát a 3G egy egyszerű hibaüzenettel letudta." (link)
Koszonjuk, ennyi. Amugy is hatalmas elmeny lenne a 320 x 480-as kijelzon... -
Ez túl szép lenne. Ha ennek csak a felét produkálja az MS, megemelem a kalapom :) -
#122 1080p-t az iphone 3gs is lejátsza:D -
#121 Nem rossz, csak kár hogy Intel Atom van benne :S -
#120 iPad helyett WePad Android OS-sel
-
#119 Ez Unreal Tounament 3 volt? nekem fel se tűnt eléggé alacsony felbontásúak voltak a textúrák... -
#118 Unreal Tournament 3-at (flash 10.1-et, 1080p-t akadasmentesen)? Kotve hinnem... Ez a Tegra 2 fog menni smartphonokba, "smartbookokba", mindenfele hordozhato kutyube. Nagyon ugy nez ki hogy evvel az Nvidia szepen leradirozza a piacot.
-
#117 Nem kötekedésből, de ennek melyik része álleejtős? :)
Ilyen grafikájú játékokat az ARM-es tabletek is simán visznek... -
#116 Az még nem az első adatokból fog kiderülni, mert azt az Applefanok generálják gyakorlatilag. Majd 2-3 hónap múlva lehet levonni valamiféle következtetéseket, amikor már lesz megfelelő darabszám a piacon.
-
#115 na ez nem mindegy...
ez konkrétan állejtős :) -
#114 Egy 99%-ban geekek által látogatott honlapon 8000 ember szerint szar. Szerintem elkezdheti lehúzni a rolót az Apple :)
Várjuk meg az első hivatalos eladási adatokat, aztán majd kiderül hogy bukás a termék vagy sem. -
#113 Ez elofordulhat "preciz" kijelzonel is, az erintokepernyo komolytalan ilyen munkakhoz. -
#112 Eleg rosszul all az iPad szenaja az egyik nepszeru hw oldal szavazasan:
Megkerdeztem ma az iPhone-tulaj amerikai munkatarsamat, hogy mit gondol az iPadrol, rovid volt a valasz: Rubbish! :DD -
#111 Itt jön képbe a precíz, jó minőségű érintőképernyő. A #110-es videón látható kijelzőkön én se fognék bele ilyen dolgokba, mert kb 2 perc után halálra idegelne hogy "dran 'n' drop"-olok valamit, és félúton elveszti az ujjam követését a cucc mert kicsit gyengébben nyomtam :D -
#110 -
#109 Na en aztan nem tudnek tablazatokat/prezentaciot szerkeszteni ilyen erintokepernyos szirsz@ron de biztos bennem van a hiba... :)) -
#108 notion ink 8órán át fullhádizék :) (senki nem látta még, ez csak a hivatalos specifikáció) -
#107 "nincs olyan eszköz ami 1080p-t tudna hdmi kimenettel? "
De, csak nem nezel veluk ~16 oran keresztul filmet akkurol... Az egy dolog hogy szamodra mit jelent es hogyan definialod magadnak a tabletet, en ugy gondolom (es megfigyelesem alapjan) az emberek a minel tobb funkcioval biro szerkezeteket reszesitik elonyben (az ar fuggvenyeben term.). -
#106 Ezt kb hasraütve mondtam, egyáltalán nem biztos h lesz rajta videovágó progi :D -
straw #105 A felső az iPad háza, az alsó meg a MacBook-é.
Ez lemaradt. -
straw #104 Ebben van igazság :D
Viszont voltak találgatások hogy a hivatalos piacra dobásig beleteszik, mert a ház úgy van kialakítva hogy simán belemegy a MacBook-okban használatos camera.
-
#103 videót vágni felvétel után ihpne is tud, szóval az nem egy nagy was ist das, de mivel ipad-ban nincs kamera, nemtudom mit akartok vágni:D
bár lehet beleraktak egy kamerát csak titkolják:) -
#102 Hát nem netbook-ra gondoltam hanem 17"-es laptopra. Jajj vajon lesz olyan, hogy egy telefon nagyságú kijelzőt lehet majd 15-17"-ra széthúzni és olyan lesz mint egy vékony üveglap?:D -
straw #101 Az még akár működhet is ha az optimalista pletykák igazak, és Cortex-A9 MP van az A4-ben, de ugye ezt senki sem tudja pontosan.