Rengeteg a feleslegesen selejtezett számítógép
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha leveszel 1-2 fényeffektet, akkor minden mûanyag lesz, hiába van jó felbontás, meg textúra, objektumminõség beállítva.
Vagy ha az effekteket nem veszed le, viszont a textúrával spórolsz, akkor szép lesz ugyan a kép, de közelebbrõl megnézve egyszerûen csúnya.
A felbontással ugyan jól lehet spórolni, 1024x768-ban szinte minden szépen fut elég magas grafikával a gépemen, pedig nem egy mai darab. De LCD-m van, aminek a natív felbontása 1280x1024, és kisebb felbontáson elkeni a képet, FPS-ekben pl a célzást ez eléggé nehezíti, arról meg ne is beszéljünk, hogy élsimítás nélkül nagyon csúnyák az élek így.
Egyszerûen arról van szó, hogy a mai játékokba nem építenek alacsonyabb teljesítményigényû effekteket, vagy bekapcsolod õket, és akkor jól néz ki minden, vagy abszolút kikapcsolod, és akkor mintha egy rajzfilmet néznél.
Ott van pl a Source engine, abban jól megoldották a dolgokat. Mai szemmel is nagyon jól tud kinézni, alacsonyabb grafikán sem veszít az élethûségébõl. És az egésznek a titka, hogy a legtöbb effekt becsapós, mert nagyon primitívek, de igényesen vannak megvalósítva. A specular mapping pl nagyon szép tud lenni, de leeszik vagy 30% FPS-t, mert realtime. A Sourceban cubemapek vannak, amiket elõre legenerál az engine, a pályaszerkesztõben kell megadni a forrásképek helyét, és ha megfelelõen vannak elhelyezve, akkor igen szép hatás érhetõ el velük különösebb teljesítményromlás nélkül. Persze a specular mapping azért szebb.
Szerintem Mo-on egyébként a cikk inkább a cégekre igaz, fõleg állami szektor. Magam is voltam oly balszerencsés, hogy oda bedolgoztam, ami pazarlás ott folyik az vicc. Persze mindenki tudja miért (beszerzésekbõl csurranó suska), de akkor is vicc, amikor a word, excel és alap windows programokhoz Tökéletes P4HT-s gépeket kidobáljuk.
Na a lényeg ahogy többen írják, itthon a legtöbb magánszemély eladja vagy tovább adja a vasat, úgyhogy mi egész zöldek vagyunk.
Szerintem is inkább az újrahasznosításra kéne koncentrálni, hogy ami tényleg szemétre megy az ne mérgezze a környezetet.
Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Mert ugye mi a sz@rnak 4 magos gép, ha a titkárnõ csak internetet, e-mailt, és szövegszerkesztõt használ. Erre bõven jó lenne egy 1.2Ghz-es gép 512Mb memóriával. Bár tény hogy ez is túlzás, hiszen erre egy 386-os is képes volt 66Mhz-en 1Mb memóriával, 20Mb-os winchesterrel. 😊
Ettõl függetlenül haladni kell a korral, de csak ésszel.
több ismerõsöm sokkal erõsebb géppel nem csinál kb semmit (olyan is van aki még csak nem is játszik)
Messze nem a számítástechnika az egyetlen környezetszennyezõ terület (sõt megkockáztatom, hogy nincs az elsõ 10ben sem.), ettõl függetlenül ez a rendszer így mûködik, a hiba a rendszer sajátja, sõt valójában éppen erre épül (folyamatos termelési volumen növekedésre, ami ha megszûnik válságnak hívjuk).
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
Ráadásul én "tök hülye vagyok a géphez" ott valami más hiba volt nálad.
(atomos konfigre is tettem fel win7-et) teljesen jól müködik,gyorsan megbizhatóan....
Viszatérve, "sok az elektrónikus szemét"
ne gyártjanak annyit,fejlesszenek
c-64-re majdnem 10 éven keresztül ment a fejlesztés és jol ki tudták aknázni a benne rejlõ lehetöségeket.
az autóiparra is igaz ,meg az ipar minden területére
Nincs üzlet abbol hogy valamit sokáig használj! dobd el vedd meg az ujjat.
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
Az ember már csak ilyen, nyomják a pofájába, hogy van nagyobb és a régi szart nem ér. Én még mindig nem cseréltem le a 15 éves hifimet, pedig nem egy márkás darab, de simán viszi a CD-R lemezeket, persze mp3-at nem olvas, de aki nem gyûjtõ, annak ez is elég (bár most ezek az USB-s mikrohifik egész bejönnek). Akkora lézerfej egység van benne, mint a fél öklöm. 😄 Nem ilyen kis félcentis szar, amihez ha hozzáérek, eltörik. Unokatesóméknak a Sony 2 év alatt kifingott. Persze az már az új "dobjuk el hamar" ipar terméke volt.
Ekkora marhaságot is csak az mond aki még életében nem programozott.
Ezt a folyamatos növekedést pedig csak úgy lehet fenntartani, ha eldobhatóra/lecserélendõre csinálnak szinte mindent.
Örüljünk, hogy a PCket legalább nem azért kell lecserélni, mert elromlik, hanem azért mert van gyorsabb.
Admin error nincs is.
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
Különösen a lusta szoftverfejleszõi rész tetszett nagyon.
<#taps>#taps>
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
ezek után mondtam azt hogy del, és szerbusz újra ikszpé. (de persze csak azért mert gagyi a gépem és/vagy mert "rosszul" telepítettem fel 😄 kac kac)
Amúgy nekem a legjobb.. én tesómtól veszem a használt cuccait, (5évente boltból újat), az én régimet odaadom asszonynak, az õ régi pc-je meg kikerül a család körforgásába 😄 mire kidobjuk az utolsó láncszemet (1.7es cerka, 768ram, ati 9250 128mb) addigra már bocsánatos bûn lesz, mivel kezdõdik az egész elölrõl és földanyánk is nagyon hálás miatta 😊
Az országokat is lehetne kötelezni az e-hulladék újrahasznosítására. Vagy úgy megoldani mint a co2 limitet..
Ez addig rendben van, amíg nem félévente dobálják ki a hardvereket, vagy nem évente cserélik a komplett PC-t... Továbbra is tartom, hogy ha okosan vásárol az ember akkor nem kell évente még hardvert se cserélni; persze ha a a pénzt nem tudják már hová tenni...akkor adják nekem, lenne mire költeni 😊
facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop
X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun
- hatékony elektromos hulladék újrafelhasználás kell. ez a fejlett országok sara, ne a nigériai meg kínai tizenévesek kapjanak ólommérgezést, mert vérpistike kivágta a p3-ast.
- nagyobb különbség kellene az elektronikus kacatok generációi között, mert így gyakorlatilag fél évente +fél fokkal nagyobb lesz a betekintési szög és akkor már le kell cserélni..
- hosszabb életciklusú termékek kellenek. nem kéne eleve úgy tervezni egy eszközt, hogy garancia idõ után azonnal hulljon atomjaira. mosógép, hûtõ, winchester, laptop, telefonok etc. magyarul mind ilyen.
- a környezetre gyakorolt emberi hatást kicsit jobban kéne hangsúlyozni a médiákban. az újrahasznosítás fontosságát, meg fõmûsoridõben bevágni egy fél perces felvilágosító videót, hogy na milyen pl egy rohadó szeméttelep? hogyan döglik meg a tengeri madár a mûanyagszeméttõl, a jegesmaci meg a jég hiányától..
\"The voices are back... Excellent.\"
A megoldást nem abban kell keresni, hogy az emberek ne cseréljenek gépet, hanem hogy amit lecserélnek, azt hogy teszik.
Nálam szabály, hogy mûködõ gépet nem dobok ki (elõtte inkább elrontom<#hehe>#hehe>) hanem eladom, eddig mindig akadt vevõ rá. A nagyon régi vagy ténylegesen rossz gépek természetesen szeméttelepre kerülnek, ezeket ujra kéne hasznositani.
Persze ide lehet sorolni a májkrémszoftot is, az egyre keményebb gépigényû oprendszerszörnyeikkel is.. (láttuk már hogy más rendszerek korábban és alacsonyabb gépigénnyel megoldottak bizonyos "újításokat")