Lefagyasztott testek őrzik a reményt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
Kara kánként folytatom tanításom.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Eddig olvastam, de nem kellene ezt erõltetni. Többször beletört az emberiség bicskája a "Játszunk Istent" nevû mókába.
Egyébként én nem lennék benne biztos, hogy jobban élnénk. Attól hogy tanulunk történelmet, nem minden nemzetnek, embernek lesz az az érdeke, célja, hogy békében, boldogan, tisztességesen éljen. És õk is tanulnak a történelembõl! A politikusaink is. Régen a vallásokat használták fel saját céljaik elérésére, a XX-XXI. században meg a történelmet, az emberek félrevezetését. Így a történelembõl is hibás következtetést vonunk le, másképpen látjuk a történteket, és nem is teszünk ellene semmit. Aztán majd jönnek a szélsõségesek, és újra megtörténik minden - bár ha idõben jönnek akkor talán nem.
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
ha a a 10.000-res kiemelt uralkodó kaszthoz kap besorolást,
nem a 8 milliárdos biomassza-szervdonor kaszthoz
A politikával kapcsolatban, az én nézetem is rendszeresen változik, és sok hülyeséget is írtam már amit kénytelen vagyok beismerni, annak ellenére hogy nem vagyok egy filozófikus ember és történész sem (hisz a fõ hobbim a zene, hangtechnika, számítástechnika, meghát amit így tudok csinálni hobbi szinten sport, pl. vizimentõ tanfolyamot tervezem csak sikerüljön 15 kilót hízni jövõ nyárig), sokat olvasgatok, beszélgetek errõl. Szerintem te is régóta olvasod a hozzászólásaimat, 2 éve teljesen mások mellett érveltem (csakhogy én is keverjem a dolgokat, evolucio ellen, elõször a holokausztrevízionizmus ellen, aztán a holokausztrevízionizmus mellett, a tüntetések ellen (pl. 2006 okt 23) aztán az mellett is. És azért szállok mindig vitába (mégha tudom, hogy tapasztalatlan vagyok/voltam), mert hogy ennyi mindenben viszonylag otthon vagyok, az a forumozásnak köszönhetõ. EZ igaz pl. egészségüggyel kapcsolatban is (lásd egészség topikom).
Én Drábik Jánoshoz úgy jutottam el, hogy Benjamin Freedman beszédét belinkelték az egyik forumba, ami youtube-n fenntvan, és hát eléggé megdöbbentem, igencsak másképp mutatja be az elsõ világháború végét, a növekvõ zsidóellenességet, és a 2. világháborút, és a mai eseményeket.
Mivel Freedman rögtönzött beszéde volt, így nélkülözött sok konkrétumot, és utána kerestem hogy mit írnak róla, így jutottam Drábik Jánoshoz, aki egy kicsit még részletesebben kielemzi a dolgokat. Na mind1 ha elolvasod, megérted hogy mire gondolok szerintem 😊
Igen a h -t azt már akkor is észrevettem, hogy kimaradt, de nem számítottam arra, hogy az ismerõseimen kívül ennyien meg fogják nézni (nem mintha szégyelném, nem zavar ha kiröhögnek ezek miatt, majd úgyis csinálok ezerszer jobbakat nyáron 😄), úgyhogy nem javítottam. Örülök hogy tetszett a favágás! 😄 Nemtudom, valahogy az angol nyelv jobban illett oda, de majd legközelebb magyarul írom 😛
Egyébként, Mindentudás Egyeteme : Hámori József - Mit tud az emberi agy?, Kampis György - Újra gyõz az evolúcióelmélet?
Sajnos amit kerestem azt pont nem találom, amikor a csimpánzok és az emberek életét veti össze :S
Nos, megnéztem a honlapod, de elõtte a blogomat is persze, mert nem tudtam mire célzol.
A blogomon egy írás van, ami illeszkedhet a megjegyzésedre. Az ilyen történelmi visszatekintéseknél nem életképességrõl van szó, hanem hogy igazak-e vagy sem. Egyébként a késõ középkor mindig is érdekelt, és pont ma bukkantam rá egy olyan könyvre, amely több, mint 10 éve jelent meg magyarul, de rögtön szétkapkodták, és most megint eszébe jutott egy kiadónak kinyomtatni. Én meg is rendeltem. Remélem még jobban meg fogom érteni általa azt a kort. Sok minden eldõlt akkor.
Ami a videóid illeti, picit megdöbbentem, hogy egy ilyen fiatal, szépreményû fiatalember a vitapartnerem. Errõl hajlamos vagyok elfeledkezni, mármint a vitapartnerem koráról, felkészültségérõl, tapasztalatairól. Lehet, hogy jó ez így, mert az elméleti gondolkodásnál nem számít a kor, legalábbis ami az alap természettudományokat illeti. A társadalomtudományoknál viszont már nagyonis. Szégyenszemre be kell vallanom, hogy én még egyetlen könyvét sem olvastam Drábik Jánosnak, csak egy-két rövid írását, interjút olvastam tõle, meg mások véleményét róla, és tévében, videóklipen láttam. Így a linket megköszönöm és el fogom olvasni. A financiális szemlélet csak egy része az elemzésnek, én ennél szélesebb alapokra vágyok.
A videóddal kapcsolatban még annyit, hogy: Thanks for watcHing! - kimaradt a H.
Nagyon helyes, hogy angolul feliratozod, de mindenütt illene ott lennie a magyarnak is. A fa eltüntetése tetszett, ez nekem már profi vágásnak számít. :-)
De ha már politika (bár ez történelem inkább), akkor: eztolvasd!
Ez a fórum nem politikával foglalkozik. Nem itt kell hangoztatni, hogy mik a nézeteid, és reklámozni sem szabadna. Sajnos az utóbbi idõben a moderátorok nem veszik komolyan a dolgukat, de ez nem indok a hülyeségeidre.
Amikor a dolog dagad...dagad..., mint a kelesztett tészta, vagy a mesebeli Gömböc, az vajon bizonyítja-e a világegyetem tágulását? Fog-e még gyorsulni ez a folyamat? Hány embert fog még elnyelni? Vagy véges ugyan, de nincs határa?
Akinek inge, magára vette. <#nyes>#nyes>
(Figyelem maszopik és madöfõsök, meg lmpések: megtiltom a szófordulataim, replikáim felhasználását mocskos kampánycéljaitokra. Élõsködtetek már rajtam eleget!)
De akkor pontosítok, a lélek ott jön létre, ahol az az 1-10 milliárd neuron hálózat lehetõvé teszi az elõbb leírtakat. Csak az agy teszi lehetõvé, hogy ne legyél új valaki minden másodpercben, azt az illúziót keltve, hogy kell lennie valami léleknek amitõl pl. én én vagyok.
Ez szárazabb mint az, hogy mindennek lelke van, és ez csak a test amiben most vagyunk, de majd halál után új testbe éledünk, meg ha lemásoljuk magunkat akkor a másolatnak új lelke lesz és tõlem független, meg ilyenek. A kérdés az, hogy a valóságot szeretnéd tudni, vagy valami szép válaszban szeretnél-e hinni 😄
A
A tudatot a neuronok es a bennuk mozgo elektromos toltesek jelentik, kiegeszitve az eppen aktualis kemiai allapottal. Az amit mi leleknek hivunk az ez a futo rendszer. Ha csak a neuralis kapcsolatokat masoljak le, akkor nem fog mukodni, mert a teljes rendszer (lelek) nem csak csak azokbol al. Minden gondolkodo elolenynek van lelke, sot egy mi-nek is lehet, ha van ontudata. Ha viszont a teljes futo rendszert masoljak le, akkor elvileg lemasolhato a lelek is, persze a gond az, hogy a kvantumfizika jelenlegi ismeretei alapjan biologiai rendszereknel ez nem valosithato meg 100%-os pontossaggal. Persze lehet, hogy a jovoben igen.
Egy masolatod is te leszel, sot ha beszelsz vele, akkor mindketten tisztaba lesztek vele, hogy mindketten te vagytok, csak a masolas pillanatatol ket fuggetlen tudatrol (lelekrol) lehet beszelni, tehat a helyes nyelvi forma az, hogy mind a ketten te voltatok.
Ha viszont ket embert ossze tudnak a jovoben kapcsolni, annyira hogy nem csak a periferialis idegrendszeruk, hanem a tudatuk is osszekeveredik, akkor nem beszelhetunk tovabb ket fuggetlen emberrol, hanem egy kozos tudatrol. Ez akkor lesz erdekes, ha ezen resz rendszerek kozott lesznek szintetikus (mi) es biologiai (emberek, allatok) osszetevok is.
Visszaolvasás után úgy látom, hogy kb. 2 dolgot állítottam:
1 minden rezgés (vagy ha úgy tetszik energia, vagy ha úgy tetszik fény, vagy ha úgy tetszik információ), az anyag(lenni rezgés) létezését, minõségét mezõk vezérlik. Ezt Max Planck mellett többek között möszijõ Albert Einstein állította, úgy tudom õ elég menõ errefelé. Ha nem, hát kéne ugyanis nem igazán sikerült eddig fogást találni az elméletein.
A második szakasz kb. ugyanaz mint az elsõ csak más köntösben(sulykolás, ismétlés). Miket el nem követek?!
A harmadik szakasz pedig kis holisztikus zönge. Itt sem állítok semmi olyat, amit a modern tudomány be ne bizonyított volna. Aki akar utánanéz, aki akar maradhat "a föld lapos és az emberi repülés hülyeség" kórusban.
Valóban nem egy rendezett, részletes értekezés. Talán ösztönzõbb lett volna, ha kicsit kerekebb és mellékelek pár cikket. Nekem nem sokat számít, hogy valaki elhiszi vagy sem. Az igazságon nem változtat úgy sem.
Gyors guglizás után itt egy kis olvasni való: http://velemenyemvan.freeblog.hu/archives/2005/07/29/Nem_az_iskolnak_hanem_nekem_tanultok_kicsit_hossz/
Kicsit talán meredeken kezdõdik, de gondolat ébresztõnek érdemes megnézni az "Élõ mátrix" c. filmet. Könnyen emészthetõ, rengeteg információ.
Letöltés befejezõdött, irány az ágy!
<#wink>#wink>
Jól belétek verték a hülyeségeket.
Egyébként szerintem úgy (lenne) normális, egy ember elél 80-100 évig, megtapasztal mindent, aztán elveszti az emlékét (meghal), hogy helyére új emberek szülessenek, akik újra megtanulhatnak mindent, megtapasztalhatják az élet örömeit, szenvedéseit, és õk is meghalnak. A "vallásunk", betanult életmódunk miatt nehezen tudjuk elfogadni a halált (sõt, nem is akarjuk elhinni), pedig ez a természet rendje, és talán így a legjobb. Mondjuk 100-120 évig egészségesen elélni még azért nem lenne rossz, utána meg már úgyis megunja az ember az életet meg mindent, talán a tudósok nem... 😄
Ha elmész egy étterembe, akkor érzed az étel ízét ha éppen eszed. Minden másodpercben meghalunk gyakorlatilag, csak a sejtkapcsolatok milliárdjai (az agyunk) összekötik a múltal. Ha hirtelen kicserélnék éjszaka az emlékeinket, akkor ugyan azok lennénk csak másik testben. Ugyan olyan (önmagában nem gonoldokó) sejtkapcsolatok fognak mûködni, felidézni az emlékeket a memóriából, feldolgozni, stb.. A tudat az az emlékek + agy mûködése, összekötése a jelennel, múltba elõre gondolkodás, lélek meg egyszerûen nincsen, hol lenne?
Az élõ anyag, sejtek is egy bonyolult kémiai rendezõdés, ami a természet törvényei szerint, kiszámíthatóan (bár ahhoz túl sok mindent kéne figyelembe venni, hogy mindent ki tudjunk számítani) mûködik, nincs semmi speciális energia meg információ. A DNS sem egy információ, amit inteligensen betartanak a sejtek, hanem annak is van valamilyen mechanizmusa, törvényszerûsége, ami miatt az szerint fognak rendezõdni a dolgok.
Gondolj bele, egyetlen egy sejtbõl fejlõdik ki az emberi test! Mégpedig a gének alapján. A gén is csak anyag, a tervrajz, ami szerint megépül és mûködik a test. Az elsõ bekezdéshez visszatérve a géneket is valami létrehozta. Egy folyamat, ami az anyagi világban az ondó és a petesejt eksztázisa. De ez a két cuki kis büngyürke is csak azért létezik, mert vannak mezõk amik leírják õket. Minden információ!
A kvantum fizika szerint minden egyes elemi részecske kapcsolatban áll az összes többivel, ami a világmindenséget alkotja. Minden információs mezõ kapcsolatban az összes többivel. Lényegében egy nagy "õs" halmaz vagyon. Satöbbi, ésatöbbi...
... Alea iacta est - Veni, vidi, vici ...
Sokkal könnyebb egyéb szerveket helyettesíteni mûanyaggal, mint az agyat.
Az egyszerûtõl a bonyolult felé kell haladni, nem fordítva. Nagyokos!
Egyébként a tudósok ezt csinálják.
De ott van az is, hogy sejt - sejt.
Ha sikerül egy elemi sejtet reprodukálni - de még nem sikerült, valahol egy primitív vírusnál tartunk - utána az izomsejtttõl az agysejtig már sima út vezet.
@ #6 talan goldold vegig azt hogy lefagyasztatod magad viszont a csaladot ugyan ugy tovabb fogja elni az eletet. mivel azert elegge sok penzrol van szo ebben az esetben a csaladokban ahol ezt megcsinaljak biztos jo anyagi hatter van.ergo gondold vegig hogy te neked most meglenne a lehetoseged hogy ujra eleszd barmelyik nagy szulodet, szulodet vagy csaladtagodat (ami mondjuk meghalt egy autobalesetbe vagy epp termeszetes korulmenyek kozott). es ha ez bejaratott dolog lesz a jovoben es nem egy draga folyamat akkor ha megvan ra a lehetoseged, lehet te is megcsinalnad.....
Az vet fel problémát hogy ha egy szuperszámítógép kell az agy helyreállításához, akkor (ateista gondolkodás szerint) az agyunkban van minden, az információ vagy is MI, minden ami minket jellemez, gondolkodás módunk, gondolataink, emlékeink...
Ha az agy károsul, akkor elvész ez meg az, pl érelmeszesedésben szenvedõk már arra sem emlékszenek h kik õk... MI garantálja hogy egy gép, kés lesz e egy ilyen bonyolult "adat halmazt" kijavítani. Vagy elõtte biztonsági másolatot csinálnak az agyról >.< hehe. Még ha el is jut a technológi addig h hallot szövetet , sejtet reprodukáljanak, akkor sem lesz más csak egy darab friss hús, ami tételezzük fel (jobb esetben) mozogni, talán még kommunikálni is fog tudni, de akkor sem lesz az aki volt "halála" elõtt. Vagy nem is számítana a jövõbeli tudósoknak, majd raknak a helyére vmi elõre megalkotott MI-t és a végén már az egész bolygó lakossága csak távirányítós kis autó lesz...
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!